Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

 

אני צריך עזרה, אני אשמח לתגובות שלכם. יש לי דייהו מאטיס, שנת 2000. יש לי אותה משהו כמו שנה וחצי. בזמן הזה עברתי שני טסטים שהיה לי קשה לעבור בגלל זיהום אוויר - עשן. בנוסף, בבקרים האוטו היה מוציא לפעמים ענן עשן (אלה בוודאות לא היו אדים). החלטתי להשקיע בתיקון הדברים ופניתי למוסך "אוטו-טק" - פניתי אליהם בין השאר כי ראיתי המלצה כאן בפורום לבעלת רכב כמו שלי על המוסך הזה.

 

במוסך הסבירו לי שמדובר ככל הנראה בבעיה בגומיות השסתומים והציעו לעשות שיפוץ ראש מנוע. הסכמתי. אחרי שפירקו את הראש מילאו שמן ברקס בבוכנות. המוסכניק קרה לי לראות שבאחת הבוכנות כנראה יש בעיה ברינגים (הבוכנה עם השמן ירדה במהלך הלילה). בעצתו של הבחור לא ביקשתי להחליף את הרינגים (אמרתי שאני לא נוסע הרבה והוא המליץ לוותר בגלל העלות הגבוהה)

אחרי השיפוץ הופיעו תופעות מוזרות - בראש ובראשונה המנוע התחיל להיכבות תו"כ נסיעה.

 

חזרתי למוסך אחרי 800 ק"מ - המוסכניק אמר לי בטלפון שהיתה בעיה בכיוון הדיסטריביוטור, ושהוא פתר אותה. שמחתי וביקשתי שיעשה גם טיפול (זו היתה המלצה שלהם לטפל אחרי 1000 ק"מ מהשיפוץ). הטיפול כלל החלפת שמן ופילטר אוויר.

כשלקחתי את האוטו יצאו כמויות לא הגיוניות של עשן מהאגזוז - המון!!! (חשוב לציין שזה לא היה ב800 הק"מ בין השיפוץ לביקור השני במוסך).

 

המוסכניק אמר שזה בגלל הרינגים והוא לא עשה שום דבר שונה. :(. נסעתי קצת מאז, האוטו באמת לא נכבה יותר אבל מוציא עשן בהתנעה ומסריח בריח שמן שרוף גם אח"כ.

בנוסף הופיעה תקלה חדשה - פעולה לא סדירה בסרק. פה המוסכניק אמר שזה המנוע צעדים שלי דפוק ושהוא לא קשור לזה.

 

מה עושים, איך ממשיכים? נראה ששילמתי לבנאדם הרבה כסף כדי שהוא יהרוס לי את המכונית.

פורסם

עשית ראש מנוע וגומיות שסתומים, עכשיו האטימה בראש טובה והקומפרסיה בורחת היכן שקל לה, דרך הרינגים.

 

לא נראה לי שהמוסך אשם, עשו בדיקה לאטימת רינגים שהראו לך שיש לך בעיה נוספת, המוסך אחראי על העבודה שבוצעה ולא על עבודה שלא בוצעה.

 

הוא לא יכל להכריח אותך לעשות רינגים לגרים, פתיחת מנוע מלווה בפתגם "פותחים רואים" וצריך לסדר הכל, אם ההית מוכן להחליף רינגים המוסך גם היה בודק את היקף השחיקה של הצילינדרים וכן האובליות שלהם, יכל להיות שהיה צריך חריטה או החלפת סליבים, אי אפשר לדעת.

 

תנסה להסתדר עם המוסך לגבי טיפול חוזר, אבל מקיף שבו תעשה כל שידרש.

פורסם

מנסיוני , וכך גם המוסכניק היה צריך לומר לך ,

שברכב ישן (מעל 10 שנים) , אם משפצים ראש צריך לעשות רינגים וחריטה ועוד כמה דברים,

אני ממליץ לחזור אליו להחליף רינגים ו/או אולי בוכנות.

 

 

ראש מנוע בלבד לא מספיק כי כמו שקודמי אמר הקומפרסיה תהיה שונה .

×
×
  • תוכן חדש...