Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אתה מצליח להוציא ממנה 1ל-16? :shock: הכי טוב שיצא לי, זה 1 ל-14.5 לא מזמן...

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מי שאמר שמד המהירות טועה ב10 קמ"ש זה לא נכון מד המהירות מדוייק ואם לא זה בעיה בלוח השעונים גם בקופיוטסט בודקים את הסטיה של המד וגם כאשר אתם נוסעים בעיר ויש את הלוח הדיגטלי שמראה לנו על כמה אנחנו נוסעים תראו שזה מדוייק בדקתי נסעתי על 50 בדיוק על המחוג ובלוח הוא הראה לי 50 משמע המד צודק

אכן בדיקה מדעית :-P

בפועל - יש סטייה כלפי מטה של כ-5 אחוז בממוצע. משמע - ב-100 על המד רוב הסיכויים שאתה בפועל על 95. יש מכוניות בהן זה יותר ויש שפחות.

מהירות מופרזת אינה צורך קיומי אלא חוסר שליטה עצמית.

נכון, כשאני נוסע 110 במקום 90 אני באמת לא שולט על עצמי. אני באקסטזה מהמהירות המסחררת, מכור לאדרנלין! :-P :-P :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תן לי לחדש לך, רק אם תהיה מצלמה כל 200 מטר הנהגים ייסעו 90 בכביש של 90. בכל מקרה אחרת הם רק יקללו את המצלמות המזורגגות שמאטות אותם מה-110-120 הנורמליים שבהם נוסעים כולם.

השינוי לא צריך להיעשות כי לא צריך להכריח את הנהגים לנסוע בדיוק כמו שהחוק אומר, אלא לשנות את החוק שיתאים למאה ה-21. שים לב שעבירת מהירות היא כמעט היחידה שמבוצעת על ידי 90%+ מהנהגים. אתה מכיר עוד עבירות כאלו? נסה להמשיל את זה להצבת תמרור עצור בצומת T עם ראות מושלמת לכל הכיוונים. כמה אנשים יעצרו עצירה מלאה לדעתך? והאם באמת צריך את התמרור הזה שם? האם אתה היית עוצר שם עצירה מלאה כשלא היה שום רכב בסביבה? ואם כן - למה? מאותה סיבה שתלך עוד 50 מטר בשביל לעבור את הכביש במעבר חצייה כשהרחוב ריק לגמרי ממכוניות?

וצריך להבדיל בין מצלמות המהירות שנגדן אני יוצא, ומצלמות הרמזור האדום שהן סופר-חשובות וממלאות תפקיד מציל חיים.

המשוואה שלך, אגב, ממש מגוחכת ונשענת על היגיון עקום לגמרי. משהו בסגנון: אם א' לא מרוצה מב' אז כנראה ב' טוב, כי א' אידיוט מתוך הגדרה. נו באמת.

אולי אתה נוהג בדייהטסו אפלאוז בת 15, אבל תן לי לחדש לך - בשביל להגיע למהירויות גבוהות ב-90% מהמכוניות המודרניות כל מה שצריך לעשות זה להוסיף עוד חצי ס"מ לחיצה על הדוושה. אני בוחר "ללחוץ על הגז" (מי ישמע) ולנסוע במהירות המופרכת בהיסטריותה של 120 קמ"ש ממגוון סיבות לגיטימיות, כאשר אפשר לומר שהסיבה היחידה הלגיטימית לא לעשות את זה היא עניין צריכת הדלק.

אתה פשוט לא צודק. הנהג הישראלי, הנורמטיבי ככל שיהיה, ככלל לא שועה לכללי התעבורה, בין אם זה מהירות, תמרור עצור, זכות קדימה וכו'. שמירה סלקטיבית על החוק אינה שמירה על החוק.

כשיש עצור אני עוצר וכשאני צריך לעבור כביש, אני משתדל שזה יהיה במעבר חציה, בייחוד כשהוא לא רחוק, ושיקול הדעת שלי הוא רק תוספת אבל אם אני מציב אותו לפני החוק, מה שאני לא עושה, אז אני צריך להיות מוכן לשלם על זה.

המשוואה שלי היא צינית והנקודה הייתה שאני פשוט מסרב לשמוע מנהג ישראלי שאינו נהג מושלם בלשון המעטה הערות כלפי אכיפת חוקים, ואני לא מדבר עליך או על כל אחד אחר כאן, אלא שזה ברור שכל נהג עבריין ופרוע יגיד לך אותו הדבר - שהוא לא רוצה את מצלמות המהירות. קודם צריך להבין למה יש חוק (כדי שהשפה בין הנהגים תהיה כללית וברורה לכולם), ולציית לו - לפני שבאים בהערות ותלונות ומענות, וחברינו הגרמני או השוויצרי יסכים איתי, והוא יציית לחוק תמיד כי כך הוא חונך (ולא, אל תשווה לי כבישים של גרמניה לישראל ותרבות של גרמניה לישראל).

אני לא נוהג בדייהטסו אפלאוז אלא בעיקר במכונית משנת 2011. אולי הנהג הישראלי הממוצע במשך השנים לא למד להיות מודע למהירות שלו ולערוך ביקורת לגביה. נהג יכול לנסוע על 140 ולא לדעת זאת - זה הכי גרוע. מילא תעבור על החוק במודע, אבל לא לדעת ? תגיע ככה גם ל-200. צריך להרגיש את זה ולדעת מתי לעצור.

פורסם

בפועל - יש סטייה כלפי מטה של כ-5 אחוז בממוצע. משמע - ב-100 על המד רוב הסיכויים שאתה בפועל על 95. יש מכוניות בהן זה יותר ויש שפחות.

נכון, כשאני נוסע 110 במקום 90 אני באמת לא שולט על עצמי. אני באקסטזה מהמהירות המסחררת, מכור לאדרנלין! :-P :-P :-P

אלא מה, שאם קיבלת דוח, סביר מאוד מאוד מאוד שלא נסעת על 110 אלא יותר...

פורסם
פעם קראתי שההבדל בצריכה ממהירות של 90 קמ"ש ל110 קמ"ש היא עוד 20%, בגלל שההתנגדות של האויר היא מאד משפיעה בהפרש של המהיריות האלה.

זה גם נשמע די הגיוני.

אם תסע על רכב קל כמו מאזדה 2 בשביל לא "להתעופף" לך על הכביש עם רוח חזקה תצטרף להאיץ טיפה יותר בשביל לשמור על איזון הרכב והיצמדות לקרקע. מה גם שהרכב די גבוה אז האחיזה שלו פחות טובה.

לעומת זאת ממקרה אישי שלי יצא לי פעם אחת כשהייתה סופה מטורפת והרכב שלי שנחשב לדי כבד פשוט התנענע מצד לצד במהלך הנסיעה למרות שנסעתי די מהר(לפני שנה בערך כשהיו רוחות מטורפות בכל הארץ, אני בטוח שיש אנשים שיודעים על מה אני מדבר..)

לי יצא לנסוע(לא לנהוג) במאזדה 2 וזה שנהג ברכב פשוט לחץ על הגז רק כדי להגיע ל-80!! עם לחיצות כאלה לא פלא שהרכב טוחן דלק. הוא פשוט עגלה!

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

אני לא נוהג בדייהטסו אפלאוז אלא בעיקר במכונית משנת 2011. אולי הנהג הישראלי הממוצע במשך השנים לא למד להיות מודע למהירות שלו ולערוך ביקורת לגביה. נהג יכול לנסוע על 140 ולא לדעת זאת - זה הכי גרוע. מילא תעבור על החוק במודע, אבל לא לדעת ? תגיע ככה גם ל-200. צריך להרגיש את זה ולדעת מתי לעצור.

גם זה קורה מדי פעם! בנסיעות הראשונות שלי זה היה קורה לי המון! עד שבשלב מסויים התרגלתי גם להסתכל על המד מהירות.

מדי פעם שזה יקרה זה תקין לגמרי, כל פעם זה כבר סטייה דפוקה.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

מסכים.

קרה לי לא פעם שמד המהירות החיצוני שעל הכביש נגיד מראה שנסעתי על 60 ונסעתי על 65. בדקתי את העניין הזה גם בGPS גם המובנה וגם של הפלאפון ומסתבר שיש סטייה של כמה קמ"שים בודדים.

כולם כלפי מטה!

פורסם

לי יצא לנסוע(לא לנהוג) במאזדה 2 וזה שנהג ברכב פשוט לחץ על הגז רק כדי להגיע ל-80!! עם לחיצות כאלה לא פלא שהרכב טוחן דלק. הוא פשוט עגלה!

זה רכב ששוקל קצת יותר מ-900ק"ג עם מנוע 1.5 עם 105 סוסים. התאוצה היא משהו באיזור 10.5 שניות 0 ל-100, כך שלהגיע 80 ויותר זה ממש לא בעיה בשבילו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני בדקתי את מדי המהירות העירוניים האלו עם רכבים שבהם מותקן מד מהירות דיגיטלי ומגביל מהירות מוגבל ל-50 קמ"ש.

הצג מהירות על העמוד ברחוב הראה 50 - בדיוק כמו ברכב.

אמנם לא מדע מדוייק, אבל מספיק קרוב למציאות.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

ככל שהמהירות עולה בספידומטר, כך סטייה גדולה יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זה גם נשמע די הגיוני.

אם תסע על רכב קל כמו מאזדה 2 בשביל לא "להתעופף" לך על הכביש עם רוח חזקה תצטרף להאיץ טיפה יותר בשביל לשמור על איזון הרכב והיצמדות לקרקע. מה גם שהרכב די גבוה אז האחיזה שלו פחות טובה.

לעומת זאת ממקרה אישי שלי יצא לי פעם אחת כשהייתה סופה מטורפת והרכב שלי שנחשב לדי כבד פשוט התנענע מצד לצד במהלך הנסיעה למרות שנסעתי די מהר(לפני שנה בערך כשהיו רוחות מטורפות בכל הארץ, אני בטוח שיש אנשים שיודעים על מה אני מדבר..)

יש לך סאאב ישנה ואתה מדבר על מטחנות דלק? הפח אשפה הממונע הזה טוחן 1 ל 4 במקרה הטוב. כשהוא לא על ליפט במוסך שזה דבר נדיר. אני שמח שדבר טוב קרה והם פשטו רגל. ככה לא נראה הגרוטאות האלה בכבישים

פורסם
גם זה קורה מדי פעם! בנסיעות הראשונות שלי זה היה קורה לי המון! עד שבשלב מסויים התרגלתי גם להסתכל על המד מהירות.

מדי פעם שזה יקרה זה תקין לגמרי, כל פעם זה כבר סטייה דפוקה.

אכן וגם לא צריך להיות דבוק למד המהירות אבל צריך לדעת שהוא קיים ולהרגיש את האוטו יחסית למד המהירות כדי שאם הגעת ל-140 - תדע על זה...

פורסם

נהגתי במאזדה 2 חדשה מהניילונים מהשכרה כ-2000 ק"מ במשך חודש. צריכת הדלק לא התקרבה אפילו ל 1:16, גם לא בנסיעות במהירות קבועה של 90 קמ"ש בכביש החוף. בתוך העיר גם ל 1:10 לא הגיעה. אין לי מושג איך עשית את הבדיקה אבל הנתון הזה פשוט בלתי אפשרי.

פורסם

לפני יומיים פרסמתי בפורום הטכני תוצאות של ניסוי דומה על אימפרזה ידנית שנת 2004. הרכב הזה ידוע כשתיין דלק סדרתי, ולא פלא: מנוע 1600 סמ"ק מצוות לתיבת בת 5 הילוכים קצרים (כולל ההילוך החמישי והאחרון שבו המנוע מגיע ל-2500 סל"ד במהירות של 90 קמ"ש).

בטנק הראשון נתוני צריכת הדלק היו עלובים: בסביבות ה-9 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית. מדידה ראשונה בנסיעה משולבת הראתה 10.5 ק"מ לליטר. לאחר סתירת הלחי הזאת (עברתי לאימפרזה מבלנו ידנית שהייתה עושה 10.5 ד"מ לליטר בפקקים קשים בעלייה), החלטתי ללמוד את הרכב יותר לעומק כדי למצוא תרופה למכת הזלילה והפתרון היה צורת הנהיגה: בטנק האחרון, נמדדה צריכה של 16.6 (!) ק"מ לליטר בנסיעה בינעירונית על 90 קמ"ש למעט עקיפות כשממש אין ברירה. צריכה בנסיעה משולבת ירדה ל-13.5 ק"מ לליטר. דרך אגב, אני פחות הסתכלתי על מד המהירות (אפרופו הסטיות שהוכרו כאן), אלא הקפדתי על היצמדות ל2500 סל"ד בכל ההילוכים.

שבת שלום,

ליהי

פורסם

כשיש עצור אני עוצר וכשאני צריך לעבור כביש, אני משתדל שזה יהיה במעבר חציה, בייחוד כשהוא לא רחוק, ושיקול הדעת שלי הוא רק תוספת אבל אם אני מציב אותו לפני החוק, מה שאני לא עושה, אז אני צריך להיות מוכן לשלם על זה.

המשוואה שלי היא צינית והנקודה הייתה שאני פשוט מסרב לשמוע מנהג ישראלי שאינו נהג מושלם בלשון המעטה הערות כלפי אכיפת חוקים, ואני לא מדבר עליך או על כל אחד אחר כאן, אלא שזה ברור שכל נהג עבריין ופרוע יגיד לך אותו הדבר - שהוא לא רוצה את מצלמות המהירות. קודם צריך להבין למה יש חוק (כדי שהשפה בין הנהגים תהיה כללית וברורה לכולם), ולציית לו - לפני שבאים בהערות ותלונות ומענות, וחברינו הגרמני או השוויצרי יסכים איתי, והוא יציית לחוק תמיד כי כך הוא חונך (ולא, אל תשווה לי כבישים של גרמניה לישראל ותרבות של גרמניה לישראל).

צר לי, אבל אתה נאיבי לגמרי וטועה טעויות יסודיות. האמון שלך בגורמי השלטון במדינת ישראל מעלה אצלי חיוך מר. להזכירך - מדובר על אותה מדינה שהשאירה בצידי הכביש את הקוביית בטון שהרגה שלוש נזירות. האנושות התקדמה רבות מאז התפיסות לפיהן החוק הוא קדוש ועל האדם להתאים את עצמו למערכת הנאורה. כמו שראינו הרבה פעמים בהסטוריה, כבר קרה פעם או פעמיים שנחקקו חוקים אויליים שבסופו של בוטלו או שונו ב180 מעלות. אם אתה באמת ובתמים מאמין שתוכנית המצלמות הזאת נעשתה בתום לב וביושר, מתוך כוונה "להציל" ולו נפש אחת בישראל אשריך. ניסיון החיים שלי וההיכרות עם המצב הפוליטי והאדמיניסטרטיבי במדינת ישראל מראה לי שפקידי השלטון ונבחרינו יעשו ככל יכולתם להעשיר את הקופה הציבורית, כדי שיהיה כסף להתמודד עם הפצצה האיראנית/תקצוב מוסדות חינוך חרדיים/קשר עם הבוחר (מחק את המיותר).

ולעניין - עבריין זה עניין של הגדרה טכנית בלבד. אם יש הגבלה על מהירות של 80 קמ"ש בכביש דו מסלולי במצב סביר עם שוליים רחבים וכשהוא ריק אני יכול לנסוע בו על 100, זה לא הופך אותי לעבריין ובטח לא לאחד שמסכן את התנועה, כל עוד אני שומר מרחק ויוצא לעקיפות בצורה מסודרת.

• תוכן חדש...