Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר העליה האחרונה במחירי הדלק החלטתי שאני עושה מעשה, וחוץ מלחץ אויר תקין בצמיגים שתמיד דאגתי, והפחתת המטען (בכל זאת מאזדה 2, מה כבר תכניס בה...), החלטתי לנסות ולראות מה יקרה לצריכת הדלק אם אני אסע "כחוק".

אחרי פעמיים של מילוי מיכל מלא, שבהם לא השתדלתי לא לעבור את ה90 קמ"ש בדרכים בין עירוניות (למעט עקיפה של משאיות ושל נהגים שחייבים להתאפר/לדבר בנייד/לפתור סודוקו באמצע הנהיגה), מצאתי שנוספו לי כ80 ק"מ למיכל, והצריכה ירדה מ13/14 לליטר, ל16 לליטר.

השאלה שלי אליכם, האם באמת ניתן ליחס את הירידה הזו בצריכת הדלק להורדת המהירות (לשם השוואה, הייתי נוסע בדרך כלל בדרכים בין עירוניות ב110 עד 120 קמ"ש), או שאולי מדובר במשהו אחר?

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פעם קראתי שההבדל בצריכה ממהירות של 90 קמ"ש ל110 קמ"ש היא עוד 20%, בגלל שההתנגדות של האויר היא מאד משפיעה בהפרש של המהיריות האלה.

אביב8)

פורסם
פעם קראתי שההבדל בצריכה ממהירות של 90 קמ"ש ל110 קמ"ש היא עוד 20%, בגלל שההתנגדות של האויר היא מאד משפיעה בהפרש של המהיריות האלה.

ההבדל הוא בין 120-90 וכן, במקרה זה רשום בספר הרכב שלי. קשר ישיר בין מהירות לצריכת דלק. ככל שהמהירות גבוהה יותר התנגדות הרוח גדולה יותר והאנרגיה המושקעת בהתגברות על הרוח גדלה.

פורסם

נשמע הגיוני!

צריכת הדלק יורדת גם ברגע שמודדים ומודעים לצריכה.

אני משער גם שההבדלים בצריכה בין המהירויות ברכב כמו מזדה 2 משמעותיים יותר מברכב עם מנוע גדול יותר.

פורסם

מעבר למהירות נמוכה, מהירות קבועה היא זו שתורמת לצריכת הדלק. האטות והאצות תכופות גומרות את הדלק.

נסיעה מתונה, בקצב קבוע, תורמת לא רק לחסכון בדלק אלא גם לבטיחות משום שנסיעה כזו היא צפויה ופועל יוצא, ידידותית יותר לסביבה.

כולם בטוחים שמצלמות המהירות רק נועדו לפגוע בהם אבל שוכחים לפתוח קצת את הראש ולהבין שנסיעה כחוק חוסכת דוחות, חוסכת דלק ובטוחה יותר, בעוד שנסיעה מהירה, אקטיבית, פזיזה הכרוכה בעקיפות מרובות, האצות והאטות, עולה בדוחות, בדלק ופוגעת בבטיחות, אז מי שבכל זאת חשב שהמדינה רוצה לעשות עליו קופה שידפוק אותה ע"י כך שייסע כחוק.

פורסם

כולם בטוחים שמצלמות המהירות רק נועדו לפגוע בהם אבל שוכחים לפתוח קצת את הראש ולהבין שנסיעה כחוק חוסכת דוחות, חוסכת דלק ובטוחה יותר, בעוד שנסיעה מהירה, אקטיבית, פזיזה הכרוכה בעקיפות מרובות, האצות והאטות, עולה בדוחות, בדלק ופוגעת בבטיחות, אז מי שבכל זאת חשב שהמדינה רוצה לעשות עליו קופה שידפוק אותה ע"י כך שייסע כחוק.

אפילו המפכ"ל לשעבר קארדי חושב אחרת ממך, אבל בעצם מה הוא מבין... :shock:

פורסם

לנסוע לאט זה לחסוך כסף. לחסוך כסף זה כמו להרוויח. בימינו שווה מאוד. :)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הגיוני מאוד!

מצחיק שגם אני עשיתי את אותו הדבר עם האיביזה שלי רק בגלל שהדלק כבר הורג אותי.

מצריכה ממוצעת של אחד ל13 הגעתי לאחד ל14.5.

רעיון שעלה לי כרגע כולנו לא נעבור את ה80 כולנו נשתמש פחות בדלק, המדינה תרוויח פחות כי יקנו פחות.

ואז יבטלו את המצלמות.

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם

נחום, אם מחירי הדלק יעלו אנשים יסעו לאט יותר גם בלי מצלמות המהירות, אז תפסיק להכניס אותן למשוואה בכל הזדמנות בכדי להראות כמה הן צודקות. זה כבר פתטי.

מעבר לזה, אף אחד מהגורמים האחראיים על המצלמות לא טען שהן מיועדות גם לעזור בצריכת הדלק. רק שהן מיועדות למנוע תאונות. נראה לך שאת זה הן כן עושות?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מעבר לזה, אף אחד מהגורמים האחראיים על המצלמות לא טען שהן מיועדות גם לעזור בצריכת הדלק.

רוני, יש בעיה בעניין הזה, כיוון שאם המצלמות יקטינו את המהירות הממוצעת, אז צריכת הדלק תרד בהתאם - ומכאן שהאוצר יפסיד הכנסה ממיסוי הבנזין.

זה - בוודאי שתסכים איתי - דבר שלא יעלה על הדעת... :roll:

פורסם

בדיוק. תחשוב איזה אסון יהיה אם גם לא יתקבלו דו"חות, גם לא יהיו פחות תאונות וגם יקטנו ההכנסות ממיסוי!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

המדינה ערה למצוקות התושבים

וכרגיל על כל מעשה באה תגובה של השלטון

נעלה מיסים על הדלק , נגדיל את סכום הקנסות מX ל X+Y

ופחות תאונות פצועים וכו' נסגור מחלקות ונפטר את הרופאים השובתים .

והכל בגלל איזה אידיוט שהתחיל עם המצלמות האלה.

טוב שסיימנו לקרוא את ההגדה של פסח .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

רק מה, כולם אומרים שעל 90 הכי חסכוני, אבל לא ברור על כמה הם באמת נוהגים, 80 או 90. (מחוג המהירות כמעט תמיד מזייף ב10% כלפי מעלה)

כך שה100 הוא 90, ואם הדיוק הוא על 90 זה 80.

להלן תמונה שממחישה זאת:

8zociw.jpg

489631893.jpg

אז מה עם הסוגייה הזאת? :wink:

• תוכן חדש...