Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיר ריאלי לאלפא 159

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הרכב הזה כבר לא מייצרים, והמחירון של יצחק הוא באמת סוג של המלצה בלבד.

אבל כמה המוכרים יהיו מוכנים להתגמש לא ניתן לדעת, משום שלא מדובר בשוק פורח. אין הרבה מכוניות ואין מספיק דוגמאות של עסקאות כאן בפורום, לדעתי. תוכל לנסות לשאול בפורום אלפא, IAROC, אבל אני מניח ששם הגאווה תשחק תפקיד.

מעניין לדעת, אגב, לאיזה רכב בעלי ה- 159 מחליפים, וכמה הציעו להם בטרייד. אני מניח שכל בעל 159 בת שנה-שנתיים מחליף למשהו חדש (שהוא לא 159 כי אין), ובהכרח קיבל הצעה מבזה (בעיניו) מאיזשהו טרייד, אחרת היה מוסר להם את הרכב. עכשיו השאלה היא כמה תציע להם מעל להצעת הטרייד.

אני הייתי שואל אותם ישירות למה הם מחליפים וכמה הציעו להם, ומציע להם מעט יותר. אולי תמצא מישהו ישר ביניהם. לפחות כך אני נהגתי עם שני הרכבים האחרונים שלי - סיפרתי לקונה כמה הציעו לי הטרייד, וכמה מעל אני מוכן לקבל בשביל הטרחה של קונה פרטי. אגב, ברכבים שלי זה היה קצת פחות רלבנטי, כי ההפחתה של הטרייד היתה 3-4% מהמחירון.

נקודה אחרונה: הרכב נראה מעולה, אבל האם נסעת עליו כדי לוודא שהגיר מתאים לך? (או שאתה הולך על ידנית?)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

האמת היא שהסיפור עם הטרייד הוא לא ממש מדד, כי אי אפשר לדעת איזו הנחה מגלם הטרייד אין. בפיאט למשל מציעים עכשיו 5% מעל מחיר המחירון, ולא מזמן כששאלתי באלפא עצמם על טרייד (על 159 חדשה שעוד הייתה במלאי או על ג'ולייטה חדשה) הם נתנו מחיר מחירון. בטרייד אחר שהייתי בו לא רצו להתעסק עם זה נתנו לי כמובן מחיר של "עזוב אותי בא'משך".

פורסם
את הרכב הזה כבר לא מייצרים, והמחירון של יצחק הוא באמת סוג של המלצה בלבד.

אבל כמה המוכרים יהיו מוכנים להתגמש לא ניתן לדעת, משום שלא מדובר בשוק פורח. אין הרבה מכוניות ואין מספיק דוגמאות של עסקאות כאן בפורום, לדעתי. תוכל לנסות לשאול בפורום אלפא, IAROC, אבל אני מניח ששם הגאווה תשחק תפקיד.

מעניין לדעת, אגב, לאיזה רכב בעלי ה- 159 מחליפים, וכמה הציעו להם בטרייד. אני מניח שכל בעל 159 בת שנה-שנתיים מחליף למשהו חדש (שהוא לא 159 כי אין), ובהכרח קיבל הצעה מבזה (בעיניו) מאיזשהו טרייד, אחרת היה מוסר להם את הרכב. עכשיו השאלה היא כמה תציע להם מעל להצעת הטרייד.

אני הייתי שואל אותם ישירות למה הם מחליפים וכמה הציעו להם, ומציע להם מעט יותר. אולי תמצא מישהו ישר ביניהם. לפחות כך אני נהגתי עם שני הרכבים האחרונים שלי - סיפרתי לקונה כמה הציעו לי הטרייד, וכמה מעל אני מוכן לקבל בשביל הטרחה של קונה פרטי. אגב, ברכבים שלי זה היה קצת פחות רלבנטי, כי ההפחתה של הטרייד היתה 3-4% מהמחירון.

נקודה אחרונה: הרכב נראה מעולה, אבל האם נסעת עליו כדי לוודא שהגיר מתאים לך? (או שאתה הולך על ידנית?)

היי,

נהגתי עליו. צריך להתרגל לגיר, אבל לא נראה מסובך (אני טועה?) וגם הורדתי מדריך הוראות לנהיגה עם הגיר הזה.. שיהיה.

טרם קניתי, נמצא בפער של 10K מהמחיר שמוכן לשלם.

חג שמח ותודה לך ולכל המגיבים האחרים.

פורסם

אהלן,

אני התעניינתי רבות לגבי ה 159, קראתי אין ספור ביקורות בארץ ובחו"ל.

ניכנסתי לאתרים באנגליה ואירופה המפרטות חוות דעת של בעלי רכבים עפ"י מספר השנים שהרכב אצלם.

קראתי את הביקורות של בעלי אלפות לאמינות, נוחות נסיעה ותמורה למחיר.

אני מאוד רציתי את הגירסה הידנית 1.9 מנוע חלש יותר אך בשילוב עם הגיר בהחלט סביר, בנוסף המחיר שלה נמוך מאוד.

עקבתי במשך 4 חודשים ביד 2 אחרי מספר מודעות. כולן ירדו במחיר במשך הזמן וכולן מלבד אחת לא נמכרו - מראה על סחירות מאוד נמוכה של הרכב. בהחלט שוק של קונים.

לגבי מחירון - שמאים קובעים מחיר עפ"י החלטות שונות ומשונות, אבל בפועל מה שקובע הוא מה שאנשים מוכנים לשלם, זה שיש ליד 2 מחירון ומופיע בו הדגם זה נתון באתה בהחלט יכול להשתמש בו לצרכי מיקוח.

שורה תחתונה -אחרי עבודת מחקר אמיתית אני יכול להגיד שאמינות טובה, ביחוד בהשוואה לעבר של אלפא, זה מה שהם כיוונו כשתכננו אותה. הגיר האוטומטי עם מחלות שונות. המחיר ששילמו באמינות הוא בדברים שאוהבים אצל אלפות התנהגות דינמית וכוח, אבל עדיין מהנה יותר מרוב המתחרות האפורות שלה.

אלפא קונים בשביל הנשמה.

לגבי המחיר תנסה להוריד מה שאתה יכול!! תראה רצינות ותנסה להגיע למישהו שרוצה למכור, השוק מת. היום מוכרים ב 25% מתחת למחירון ויותר, אני בסוף קניתי הונדה סיויק 5 דלתות ב12 אלף מתחת למחירון לוי יצחק.

בהצלחה.

פורסם

כמה הערות:

1. האמינות אכן טובה, ולמיטב ידיעתי (ומחקרי הרבים) דווקא לא מצאתי שום בעית אמינות בגיר...וזו הנקודה שהכי הטרידה אותי.

2. הרכב הספציפי שחיפשת, קרי מנוע 1.9 הוא אכן הפחות מבוקש בחבורה, אני לא חושב שיהיה זה נכון להסיק את אותה המסקנה לגבי שאר הרכבים, בוודאי לגבי ה-2.2 למשל ברמת הגימור הגבוהה יותר. אני יכול להגיד מנסיון שבמהלך חיפושי היו שני אקמפלרים שרציתי ורציתי לשלם מחיר נמוך מהמבוקש והן...נקנו.

פורסם

gader- חבל לפספס את הרכב שבדקת.

במקומך הייתי מנסה להתפשר מול הלקוח כי הרכב שלו באמת במצב חדש!!

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
gader- חבל לפספס את הרכב שבדקת.

במקומך הייתי מנסה להתפשר מול הלקוח כי הרכב שלו באמת במצב חדש!!

עידן

תודה עידן על הרצון לעזור. :)

אני והבחור לא מאד רחוקים במחיר, אבל הצבתי לי רף שאני לא רוצה לשלם מעליו. אני חושב שאני לא בא בחזירות של לחתוך את המחיר לגמרי או על הפחתות דרמטיות כמו שנזכרו כאן בשרשור. אני מדבר על כ- 10 - 12 אחוז פחות ממחירון יד 2, שזה נראה לי מצד המוכר אחלה מחיר לרכב מעולה עם שוק מחורבן... :)

אם יבין את מצב השוק- כנראה שתהיה עסקה...

(מצטער שההודעה ה"פרטית" הזו מתפרסמת כאן. עדיין לא רשאי לשלוח הודעות פרטיות)

פורסם

גד, פה בדיוק נכנס עניין המחיר שאתה מוכן לשלם עבור רכב ספציפי שמוצא חן בעיניך.

שקלל פנימה את מצבו הקוסמטי של הרכב, יישור הקו שתצטרך לעשות, אפילו הריח בקבינה שאם מפריע לך יעלה כסף להעלים וכדומה וכדומה.

אלפא 159 מהווה פשרה טובה בין השכל ללב, בניגוד להרבה אלפות אחרות (לא לצלוב אותי, יודע מי שיודע איזה דגמים ואיזה הגדרות אני בעצמי מחפש).

תהנה!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...