Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו 12 שנת 82'

Guest avi_n50
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים אני ממש מתנצל אולי לא הובנתי כראוי ואולי לא הבהרתי את עצמי כראוי

א. כתבתי את זה כי פעם היו לי כמה בעיות ברכבים וקיבלתי עזרה (בייעוץ כמובן) יוצאת מן הכלל

ולכן עכשיו שלא קיבלתי אף תגובה שקשורה לכן כתבתי זאת....- הייתי קצת מאוכזב....

ובאמת אף אחד לא חייב לי כלום (וגם לא חשבתי כך....)

ב. גם אותי מאוד עניין ההסטוריה של הרכב וכל הידע הזה כן הוסיף לי משהו וטוב שהעלו את זה...

ואני מאוד מעריך אתכם עם כל הידע שלכם ברכבים מעין אלו

ג. לא ביקשתי משהו שצריך דווקא לדגם זה שזה קשור לאיך שהוא נראה

(ולכן לא היה לי גם חשק להעלות תמונה כי אף אחד לא ניסה לעזור)

חוץ ממישהו בפורום הטכני

אני סה"כ ביקשתי עזרה איפה אני יכול להשיג צמות או חוטים צבעוניים כדי להכין צמה לבד

ולא ביקשתי אף עזרה יותר מאשר להקליד על המחשב כתובת של מישהו או טלפון

כי באמת אין שום סיבה שמישהו יעשה יותר מזה למישהו שהוא לו מכיר

ובפורום זה דווקא עשו בישבילי יותר מידי בפעם שעברה ואני מאוד מעריך אתכם על כך -

אז אני ממש מתנצל אם פגעתי במישהו לא זאת הייתה כוונתי

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ואני מודה לבני ל וצביקה שבתגובתם אכן ניסו לעזור

ובקשר לבקשה השניה רציתי רק לדעת מה מבנה החשמל האופן כללי

כי אני יש לי ידע בחשמל בבית וקצת באלקטרוניקה אז רציתי לדעת על המבנה

הכללי של החשמל ברכב ולא בדגם זה ספציפיתכדי שיהיה לי יותר קל -אם אני יצטרך לבנות את הצמות....

אז אני שוב מתנצל.....

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם...

עכשיו ראיתי את השרשור הזה וכפי הנראה הוא מדבר על רכב כמו שלי או אולי אפילו שלי בעצמו

אני יעלה תמונות ואני ישמח אם תגידו לי איזה רכב יש לי (בקשה קצת מוזרה אבל אני סקרן מה זה..?

(ברשיון כתוב רנו צרפת)

399033_364253480295302_100001319581719_73080985_1648776077_n.jpg

561244_364253390295311_100001319581719_73080984_1381055879_n.jpg

פורסם

העלה תמונה עם סמל קדמי או אחורי, או מספר זיהוי אם אתה מעוניין, ויהיה אפשר לדעת בודאות

מאיזו שנה הרכב?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לא צריך סמל קדמי או אחורי - זו דלתא (דצ'יה) רומנית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כמה תיקונים:

הייצור של רנו 12 הופסק בשנת 1980. יחד עם זאת בשנים 81-82 נמכרו בארץ מס' מכוניות שנותרו בידי היבואן. מכוניות אלו למרות שיוצרו בשנת 1980 נרשמו כשנת יצור 81-82. באותם שנים חלק מהיבואנים רשמו את הרכב לפי מועד מכירתו ולא לפי מועד ייצורו. ככה קרה שבארץ נעו כמה רנו 12 מהשנים הללו.

שברולט קאמרו 76, שברולט מליבו שוול הארדטופ 68.

שברולט בלייזר שנת 91, מפלצת שטח.

וואגוניר שנת 76 בהליכי בניה.

אלפא 164.

פורסם
לא צריך סמל קדמי או אחורי - זו דלתא (דצ'יה) רומנית.

תנחומיי.

""תנחומי"" גם אם זה דלתא אז העובדה שהיא עדיין נוסעת והכל תקין זה כבר הישג......

אפילו שעדיין נראה לי שזה רנו 12

אבל נראה אם מישהו יוכל לבדוק דרך המספר אם זו רנו 80 שנתנו לה רישוי ב82 או שזו אכן דלתא

פורסם

זאת דלתא! ב100 אחוז. יכול להיות שהוחלף לה מנוע של רנו! אבל מה זה משנה הרכב נראה מעולה! זה הכי חשוב, מי בכלל מחפש אמינות ברכב בן 30 פלוס, תתחדש ותהנה מהרכב!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

שלום רב !

אבי בקשר איתי ואנחנו מתכתבים במייל ובהודעות פרטיות, עשיתי חקירות קטנות והמידע שהגיע אלי הוא שברשיונות אומנם כתוב רנו צרפת אך מדובר בדלתא, עם מנוע רנו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
הדאצ'יה הרומנית הגיעה לארץ 4 פעמים.

מאחר ויחסי ישראל רומניה היו טובים, זו היתה המדינה הקומוניסטית היחידה לה היו לישראל קשרי מסחר רשמיים.

בשנת 79' יובאה המכונית לראשונה, לא זוכר ע"י מי, נמכרו מספר מועט יחסית של מכוניות ואז היא נעלמה בקול דממה דקה.

בשנת 82' יובאה הדאצ'יה ע"י חברת גלידי שעוסקת ביבוא טרקטורים וציוד חקלאי.

המכונית לא זכתה להצלחה גדולה ונעלמה די מהר מהשוק.

בשנת 88' הוחלט לחדש את היבוא, והפעם קפריש, יבואני אלפא רומיאו נכנסו להרפתקה.

בניגוד לפעמיים הקודמות, בשנת 88' לווה היבוא במסע פרסום נרחב שהדגיש את המחיר הזול; במחירה של הדאצ'יה ניתן היה לקנות מכונית משומשת בת 6-5 שנים.

הדאצ'יה שכונתה דלתא נמכרה בדגם שכונה 1310 עם מנוע 1.3 ודגם שכונה 1410 עם מנוע 1.4 וגיר 5 הילוכים, בגירסת סאלון או סטיישן.

אולם תצוגה נפתח בתחילת רחוב המסגר והחלו להתקבל הזמנות.

כמובן שהציבור הישראלי שכה חובב מציאות התנפל בהמוניו על אולם התצוגה, שבעצם כל מה שחיפשו היה חיזוק מקונים אחרים, כמיטב המסורת הישראלית.

מגזין אוטו הזהיר את קוראיו מפני המכונית, שהשקתה המקומית נהנתה מעיתונות די אוהדת, כולל "מבחן דרכים" שנערכך לה בתוכנית על גלגלים.

כשהגיעו המכוניות הראשונות לארץ, נוכחו הקונים לדעת מדוע המכונית כה זולה; האיכות היתה ירודה להפליא.

חלק מהמכוניות הגיעו מפורקות לחלוטין, חלודה וצבע דהוי היו מחזה נפוץ ואפילו הצמיגים בעלי הפנימית (!) היו מאיכות ירודה.

עד מהרה החלו להגיע הביטולים, וכשהגל הפך לשיטפון, קרס היבואן ופשט רגל.

תוך כמה שנים נעלמו כל המכוניות מהכבישים ובודדות שרדו.

בשנת 90' חודש היבוא, הפעם בשיווק שקט יותר, ובסגרתה יובאה הדאצ'יה סטיישן 1400, ג'יפון חביב בשם ארו וטנדר מכוער בעל הנעה אחורית.

השיווק נחל כישלון, וחלק מהמכוניות שלא נימכרו עמדו במגרש דרומית לנתניה עד שפורקו לחלוטין, וזה בטרם נמכרו כלל.

מה שכן, הדלתא היתה מכונית נוחה מכל הבחינות, בכל זאת היא התבססה על הרנו 12.

בתחילת שנות התשעים בבת ים,משאית פול טריילר לקחה רוורס ברחוב ליד ביתי (רצה לעשות פרסה ונכנס לתוך חנייה של בניין)

אממה-הרחוב בשיפוע וכביש הגישה התפרק והמשאית קומפלט התהפכה על אחת כזאת שחנתה בבניין ליד...עשתה ממנה פיתה.

רק את המדבקה אני זוכר-"אתה יכול 88"

תומר

:lol:

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

אני לא יודע למה צריך לומר לכל בעל רכב מיכול סוג שהוא את המישפט( מישתתף בצערך) כל בעל רכב אוהב את הרכב שלו ומשקיע את הנשמה ואת מיטב כספו לא נעים בכלל לשמוע שאנשים עם אותו תחביב ידברו כך.

בכל מיקרא אני מישל שיפצתי רכב דומה רנו 17 אתה יכול לפנות אלי בכל דבר שאתה רוצה לרנו או דלתא ואשמח לעזור גם בחלקים וגם ביידע שלי

הרכבים שלי שברולט c10 1964

רנו 17 TS מודל 1974

אולדסמוביל קטלאס סופריים 3800v6 1987

הונדה סיווק ומזדה 3

פורסם

מה יש לשפץ הרכב ניראה חדש.

כנראה בזמנו הקונה היתבאס לנסוע עם הרכב ולכן הרכב נשמר מדהים.

כמו שכתבו קודם היום לא משנה אמינות הרכב סע ותהנה (גם מהתקלות) אין תקלה שאי אפשר לפתור היום.

בטח הרכב הוא לא הרכב העיקרי.

אז לא חשוב מי היצרן וכמה הוא נתקע סע ותיהיה שמח בחלקך יש רבים שהיו רוצים רכב כזה.

פורסם

תודה רבה לכל המפרגנים....

הרכב איך שהוא נראה עכשיו זה כיוון שהוא בתהליך שיפוץ

מה שאני יכול אני עושה לבד ונעזר בכמה חברים עם ידע בנושא

חיצונית כמעט סיימתי

במנוע נשאר משהו קטן עם הקרבורטור ועוד שטויות של צבעים כדי שיראה יפה

ועכשיו אני צריך להתחיל עם הבפנים - שזה לחדש את הרצפה ואת המושבים...

אני רוצה גם להתקין לו מזגן (כמו שראיתי שCitroën Visa התקין)

ולהוסיף מערכת רק שאני מחכה לעשות את שתיהם ביחד שאני יעשה הוספה לדשבורד שיהיה יפה לשתיהם ביחד

אני יעלה תמונות בשרשור נפרד בהמשך בע"ה..

• תוכן חדש...