Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו 12 שנת 82'

Guest avi_n50
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשביקרתי ברומניה לפני 10 שנים בכל מקום ראיתי את הדאצ'ות נוסעות לצד מרצדסים ובמ וו. יש גם גרסאות מסחריות וג'יפים. ומה שהכי טוב ברכב הזה זה שכל אחד יודע לפרק את הרכב ולתקן אותו בחניה של הבית. חלפים כמו זבל ופשטות (הנדסת אנוש) של אופניים.

ברומניה היית בעיה שהיו אנשים שהיו מפרקים לך חלקים מהרכב בזמן שהוא עומד בחניה ולכן הרבה אנשים היו מפרקים לעצמם את המגבים, האנטנות והמראות בכל פעם שהחנו את הרכב.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אגב יש גם רנו 12 בצורה של הדלתא האדומה.

ואין לי ברכב מפשיר אדים מאחורה.

ואני גם מסדר הכל לבד מפרק מרכיב ו.

(אני לא מיכול כרגע להעלות תמונה אבל אולי מחר)

ושוב לעניננו -- אם מישהו יכול להתייחס להודעה הראשונה

ומי שיכול לעזור לבקשה בבקשה... אני ישמח מאוד.

renault_12_sedan_white_1972.jpg

פורסם
יש גם גרסאות מסחריות וג'פים

זו נקודה מעניינת:

יש טנדר חד קבינה, שיובא גם לארץ ב 1992, דאצ'אה שיפטר. מה שמעניין זה שיש לו הנעה אחורית, בזמן שלגירסאות סדאן וסטיישן יש הנעה קידמית.

הלאה - קיים טנדר דאבל קבינה, שמגיע עם הנעה קידמית דווקא (!), או בגירסת 4X4.

שני הטנדרים קיימים גם עם מנוע דיזל (1.9, כנראה של רנו). מנוע זה לא נכנס בתא המנוע מבחימת גובה, והיה צריך לפתוח פתח במכסה המנוע ולכסות אותו עם חיפוי פלסטיק גבוה יותר. זה נראה דומה לכונס אוויר, רק שאין בו שום תריס לכניסת אוויר.

פורסם
אם לשפוט לפי הסיפור של לאדה- אז אפשר להניח, שדאצ'יות ממודלים מוקדמים (משנות ה 70) היו קרובות ברמת האיכות למקור הצרפתי, מאחר וציוד הייצור היה חדש, במפעל נצמדו לטכנולוגיה ולשיטות הייצור כפי שנקבעו על ידי רנו ואולי אפילו הסתובבו שם מהנדסים מרנו מדי פעם.

עם השנים ציוד הייצור התיישן, עברו לטכנולוגיות "עקיפות" וזולות יותר, נעשו קיצורי דרך ועיגולי פינות , פיקוח של רנו הופסק, ורמת האיכות ירדה.

אגב, בשנים האחרונות הקשר עם רנו חודש, ומייצרים שם לוגאנים וג'יפ דאסטר חדש, שהם סבירים בהחלט.

בין סדרת 1310 1410 לבין סדרת לוגאן הייתה עוד סדרת דגמים, שלא מוכרת בארץ - דאצ'יה נובה, סופר נובה וסולנזה. הן מזכירות קצת את רנו 11 ופיז'ו 309.

זיבולי מוח של אחד שלא התמודד עם דאצ'יה מעולם,

שלי יוצרה בשנות ה 70 והיתה מחורבנת בכל קנה מידה.

פורסם
זיבולי מוח של אחד שלא התמודד עם דאצ'יה מעולם,

שלי יוצרה בשנות ה 70 והיתה מחורבנת בכל קנה מידה.

חבל שלא הייתה לך אחת משנות ה 80 או משנות ה 90, אז היית מבין, שההיא משנות ה 70 הייתה עוד יחסית "סבירה". למשל מיגון נגד חלודה בדגמים המוקדמים היה משמעתית יותר טוב, במאוחרים יותר היו נוצרים חורים בספי הדלתות/מכסה מנוע כבר לאחר שלוש - ארבע שנים בתנאי חורף אירופאי.

הכל נמדד בהשוואה.

וכן, יש מקום לתיקון קל בהודעה שלי:

הדגמים המוקדמים היו קרובים יותר לרנו, מאשר הדגמים מהאוחרים.

לא התכוונתי לכתוב שהם היו זהים לרנו. רק עכשיו אני רואה שזה מה שאפשר להבין ממהודעה שלי.

פורסם

שלום לכולם,

אם יורשה לי לעזור לבחור, באמת כפי שנאמר באחת ההודעות מעליי, ישנו בחור בשם אייזיק במפרץ חיפה, שבבעלותו מוסך קטן.

יש בבעלותו דלתא משופצת (שהיתה לפני כמה שנים) במצב מדהים, שאני זוכר כשראיתי אותה שלא בטוח שמהמפעל היא יצאה במצב ככ טוב.

בכל מקרה, טוב יעשה כותב המודעה אם יפנה אליו לפרטים, ולעזרה אם יש צורך.

הבחור נמצא ליד מוסך פיזו סיטרואן.

אה ועוד אנקדוטה - בזמנו כשתיקנתי אצלו את הרכבים שלי, הוא היה מספר לי את זכרונותיו מימיו עם אפרים אילין, (הוא בחור מבוגר) ומהתקופה שהוא רכש את המוסך - מסביב היה רק חול עד הים...

בברכה,

עופר

פורסם
חבל שלא הייתה לך אחת משנות ה 80 או משנות ה 90, אז היית מבין, שההיא משנות ה 70 הייתה עוד יחסית "סבירה". למשל מיגון נגד חלודה בדגמים המוקדמים היה משמעתית יותר טוב, במאוחרים יותר היו נוצרים חורים בספי הדלתות/מכסה מנוע כבר לאחר שלוש - ארבע שנים בתנאי חורף אירופאי.

הכל נמדד בהשוואה.

וכן, יש מקום לתיקון קל בהודעה שלי:

הדגמים המוקדמים היו קרובים יותר לרנו, מאשר הדגמים מהאוחרים.

לא התכוונתי לכתוב שהם היו זהים לרנו. רק עכשיו אני רואה שזה מה שאפשר להבין ממהודעה שלי.

חבל שלא היתה לך דאצ'יה כלשהי אז היית מבין מה זה מכונית מחורבנת באופן אבסולוטי, לא יחסי.

אתה יכול לדעת איתה רק מתי יצאת (בעצם גם זה לא) אבל אף-פעם לא תדע מתי תחזור.

"הכל נמדד בהשוואה." כן, יש חרא בארומת וניל ויש חרא בארומת סחוג, עדיין שניהם מסריחים.

צר לי על השפה, אבל רק מי שסבל את החיים במחיצת הרומנייה הקפריזית יודע באמת עד כמה

המכונית איומה ונוראה, אפילו הסוסיתא סטיישן לא הייתה בוגדנית עד כדי כך שאצטרך לדחוף אותה 100 מטרים

בנתיב השמאלי של כביש מהיר תוך סכנת חיים עד למפרץ הקרוב.

פורסם
חבל שלא היתה לך דאצ'יה כלשהי אז היית מבין מה זה מכונית מחורבנת באופן אבסולוטי, לא יחסי.

אתה יכול לדעת איתה רק מתי יצאת (בעצם גם זה לא) אבל אף-פעם לא תדע מתי תחזור.

"הכל נמדד בהשוואה." כן, יש חרא בארומת וניל ויש חרא בארומת סחוג, עדיין שניהם מסריחים.

צר לי על השפה, אבל רק מי שסבל את החיים במחיצת הרומנייה הקפריזית יודע באמת עד כמה

המכונית איומה ונוראה, אפילו הסוסיתא סטיישן לא הייתה בוגדנית עד כדי כך שאצטרך לדחוף אותה 100 מטרים

בנתיב השמאלי של כביש מהיר תוך סכנת חיים עד למפרץ הקרוב.

צר לי לשמוע שאכלת מרורים מהרכב,אבל אני כמו שכתבתי

נסעתי עם הרכב, וטיפלתי בו והוא שירת אותי נאמנה.

אולי היה לי מזל של יום חמישי או אולי בגלל שאני רומני.

יהורם !

אין על מי לסמוך רק על אבינו שנמצא במילואים!!!!!!

פורסם

תודה רבה רבה לכל המגיבים ממש ממש עזרתם לי.... אין עליכם!!!!!!!!!!!

(לפחות פעם היה אפשר להגיד את זה באמת...)

פורסם
תודה רבה רבה לכל המגיבים ממש ממש עזרתם לי.... אין עליכם!!!!!!!!!!!

(לפחות פעם היה אפשר להגיד את זה באמת...)

שלום אבי,

כפי שנוכחת לדעת, הפורום הזה הינו רק פורום של דיבורים ובירבורים! אין כאן לאף אחד כוונה לעזור, רק סתם מתעלקים על כל פותח שירשור. בין אם מדברים על הסטוריית הרכב בכלל ובארץ בפרט, ובין אם הנושא סטה מעט מהקשרו המקורי. רק מעניין למה בכלל פרסמת כאן בקשה לעזרה? אהה, חשבת שיכולים לעזור לך כאן? כנראה טעית.

בא ונספור כמה הציעו לך את עזרתם [וסליחה מבני ל. שלא ציטטתי את תגובתו, והיה הראשון להגיב ובין הראשונים שהיו עוזרים לך בשמחה, וכמו כן הוא מכיר את הרכב מקרוב]:

1.

העלה את תמונות הרכב ממבט חצוני, והעלה תמונה של תא המנוע,

2.

אבי תעלה דגם מנוע לפי רשיון הרכב

3.

תמונות תעזורנה לשפוט

4.

שים תמונות והכל יתבהר...

וכאן אתה סוף סוף זורק איזה רמז, וגם ... מבטיח תמונה:

ואין לי ברכב מפשיר אדים מאחורה.

(אני לא יכול כרגע להעלות תמונה אבל אולי מחר)

ושוב לעניננו -- אם מישהו יכול להתייחס להודעה הראשונה

ומי שיכול לעזור לבקשה בבקשה... אני ישמח מאוד.

ה'מחר' של ההודעה הזו כבר עבר מזמן. והפורום עדיין פורום אספנות ולא פורום התנבאות.

מצטער על הסגנון, אבל לא יפה שבן אדם זורק בוץ באחרים, בעוד ראשו טמון עמוק בחול.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

בשנת 2000 הייתי בביקור ברומניה אצל קרובי משפחה, וקיבלתי דאציה מודל 1982.

אומנם, מדובר ברכב פשוט ביותר בכל קנה מידה, עם נוחות ואחיזת כביש של אופניים, אולם נסע בכבוד מבוקרסט לצפון רומניה, כולל בהרים, ולמרות שכבר אז היה ישן, לא עשה בעיות מיוחדות, בתנאים קשים יותר מאשר יש בישראל.

באותה תקופה, זה היה הרכב הנפוץ ביותר על הכבישים ברומניה, ולכן לא יכול להיות כל כך גרוע, ובטח לא פחות טוב בהשוואה לסזוקי אלטו בתקופתנו.

בארץ לא הייתה לי, אז אני לא יודע, אבל התנאים בטח לא קשים יותר מההרים ברומניה.

פורסם
שלום אבי,

כפי שנוכחת לדעת, הפורום הזה הינו רק פורום של דיבורים ובירבורים! אין כאן לאף אחד כוונה לעזור, רק סתם מתעלקים על כל פותח שירשור. בין אם מדברים על הסטוריית הרכב בכלל ובארץ בפרט, ובין אם הנושא סטה מעט מהקשרו המקורי. רק מעניין למה בכלל פרסמת כאן בקשה לעזרה? אהה, חשבת שיכולים לעזור לך כאן? כנראה טעית.

בא ונספור כמה הציעו לך את עזרתם [וסליחה מבני ל. שלא ציטטתי את תגובתו, והיה הראשון להגיב ובין הראשונים שהיו עוזרים לך בשמחה, וכמו כן הוא מכיר את הרכב מקרוב]:

מה בדיוק ציפית, שלמחרת יעמדו בפתח ביתו עשרות חברים עם ארגזי כלים וחלפים בידיהם ?

סקירה קצרה של היסטורית הרכב מעניינת את מרבית המשתמשים, ולפעמים שופכת אור על רכב זה או אחר ספציפית.

לעיתים שליחת משתמש לבעל מקצוע זה או אחר או פרסום מקורות לחלפים זו עזרה גדולה, וזו הכוונה.

ולמיטב הבנתי זו היתה גם כוונת פותח השרשור.

אפשרות שניה שיהיו תגובות מטעות ולא מבוססות; זה עדיף ?

לא תמיד אפשר לעזור בכל, ובסך הכל אף אחד לא חייב לאיש מאום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, אני מתנצל אם לא הובנתי כראוי.

אני נהנה לקרוא את הסקירות שלך, וקורא אותם תמיד! [ושואל את עצמי מאיפה לעזאזל אתה יודע הכל על הכל] :wink:

וכל מה שצוטטת ממני (ובכלל כל תגובתי) היתה בציניות גמורה כלפי תלונתו של אבי שלא עזרו לו.

תמשיך לכתוב כהרגלך, וגם אם מישהו אומר שזה לא מעניין - אז או שהוא לא מבין, או שהוא מקנא.

ובכלל, אתה רב הפורום, לא? אני יש לי כבוד לרבנים :roll:.

ד"א, יכולתי לענות לך בה"פ, אבל רציתי להבהיר את עצמי.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

חן, הזכרת שהיו 4 פעמים בהם יובאה דאצ'יה לארץ. אני זוכר שבנתניה הסתובבה דאצ'יה דלתא סטיישן, מודל 86 דווקא, לא מהשנים שציינת. אז מה עשה מודל כזה בארץ?

HYUNDAI GETS 1400 2008

• תוכן חדש...