Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מערכת עלולה להתקלקל.

השאלה מה הוא שימוש יתר. מערכות אלה מתוכננות לאמינות גבוהה ועוברות ניסויים למספר פעולות רב מאוד העולה על השימוש הצפוי לאורך המתוכנן של חיי הרכב.

מערכת ABS כוללת רכיבים אלקטרונים ואלקטרו מכניים (שסתומים) אשר סוגרים את אספקת הלחץ ההדראולי לבלמים כאשר המערכת חשה שיש נעילה של הגלגל. המערכת בנויה באופן שהשסתומים נמצאים במצב normally open. אם תהיה תקלה בשסתום, מערכת הבלימה הרגילה תמשיך לפעול כרגיל.

אין סיבה שתנהג באופן שבו מערכת ABS תיכנס לפעולה לעיתים קרובות. הפעל רגישות של הרגל הבולמת , לחץ נסוג על הבלמים ימנע נעילה.

בלימות חזקות הנועלות את הגלגלים גם מגבירות את הבלאי של הצמיגים והמתלה, ובדרך כלל גם יגבו מחיר בצריכת דלק גבוהה (נהיגת האצה-האטה).

פורסם

אני לא בטוח שאני מבין מה זה "שימוש יתר", אפשר הבהרה?

בכל מקרה, כפי שנאמר, "שימוש יתר" עלול ליגרום לבלאי ואולי אפילו תקלות במערכת הבלימה אבל קשה לי לראות איך ABS מושפע מ"שימוש יתר".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
האם מערכת הABS עלולה להתקלקל לא מבלאי טבעי אלא מבחינת שימוש רב בה?

באופן כללי התשובה לשאלתך היא כן.

כשרכיב מכני מתוכנן הוא מתוכנן לאורך חיים מסויים.

לשם הדוגמה אני אשתמש במכונת כביסה. כשמוכרים לך מכונת כביסה אז היא מתוכננת לעבוד פרק זמן מסויים שלאחריו יתחילו בעיות. אלו לא בעיות בנובעות מתכנון לקוי אלא בעיות שהיצרן תכנן מראש שיקרו לאחר משך זמן עבודה מסויים. המשאבה שמתקלקלת לאחר כשלוש וחצי שנים של עבודת מכונת הכביסה היא לא "בעיה נסתרת" כשיצרן נותן לך אחריות לשלוש שנים על המוצר אז קח בחשבון שהוא תכנן את המוצר כך שחלקים מסויימים שלו יתחילו להתקלקל לאחר שלוש וחצי שנים. כמובן שמדובר בשימוש ממוצע במכונה ולא בשימוש מאומץ. זו בדיוק הסיבה שמכונות שעובדות בעומס גבוה מתקלקלות מהר יותר מכיוון שהתכנון הוא לפי מספר מחזורי עבודה ולא לפי זמן.

באותו אופן, אם נהגת לבלום באופן פתאומי לפני כל רמזור כך שמערכת ה ABS נאלצה להכנס לעבודה הרבה יותר פעמים מהממוצע אז יכול מאוד להיות שגרמת לקיצור חייה.

טכנית יכולים יצרני הרכב ליצור מכוניות "שלא מתקלקלות" אבל אז זה אומר שהם ישתמשו ברכיבים יקרים מאוד והרכבים ישקלו הרבה יותר וכמובן שיצרכו יותר דלק ובנוסף לא תצטרך להגיע אליהם למוסכים כדי להחליף חלקים שהתבלו.

פורסם

הבנתי אתכם, תודה רבה(סליחה על החפירות עם אשכולות ),

אם כבר דיברנו על תקלת ABS,

איך אפשר לזהות שיש בה תקלה?

למשל שריקות רעשים או נורה דולקת?

רק נורה דולקת בכל דבר מסמנת תקלה? אי אפשר לחוות תקלות בלי נורות ?

• תוכן חדש...