Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם כדאי להכנס לזה בהתחשב שהצריכת ק"מ היא לא כזו גבוהה והאם ההבדל בין ההוצאות של טיפולים, טסט שנתי וכו... יקרים בהרבה מהבנזין?

תודה מראש

פורסם

כן ולא.

מבחינת טיפולים - (אני מרגיש כמו תקליט שבור... ;)) דיזל לא עולה יותר מבנזין, מאז שרוב רכבי הבנזין עברו להזרקה מחירי הטיפולים זהים ולפעמים דיזל עולה קצת פחות (אין פלאגים דיסטריביוטור וכו'...)

מבחינת מתי זה זול לנסוע על דיזל? הדעות קצת חלוקות, העולם אומר איזור ה25, אני אומר איזור ה20, אחד מחברי הפורום נתן חישוב מאוד נחמד שמראה שבפחות מ10,000 ק"מ משתלם לו דיזל...

תעשה חישוב פשוט:

ההבדל אגרה בין דיזל לבנזין מקבוצת רישוי זהה הוא 2323 ש"ח.

כמה עושה לליטר הרכב בנזין בו אתה מעוניין?

כמה עושה הקליאו?

נניח ומדובר על 1 ל-11 (בנזין) ועל 1 ל19 (דיזל)

ליטר בנזין - סביבות ה4.90

ליטר סולר - סביבות ה2.90

מחיר ק"מ ב-בנזין - 44.5 אגורות

מחיר ק"מ ב-דיזל - 15 אגורות

נניח אתה עושה 10K בשנה - עולה לך 4450 ש"ח דלק לבנזין ו1500 ש"ח סולר,

הפרש של 2950, מה שאומר שסולר משתלם יותר.

אבל זה רק על הנייר, מנסיון שלי - אם יש לך רגל כבדה - הדיזל יאכל קצת יותר דלק ואז ההפרש הופך להיות גבולי.

פורסם

אבל זה רק על הנייר, מנסיון שלי - אם יש לך רגל כבדה - הדיזל יאכל קצת יותר דלק ואז ההפרש הופך להיות גבולי.

כן אבל זה יצא באותו יחס לבנזין כי גם במקרה הזה הוא יאכל הרבה בנזין ...

לפחות כך נראה לי....

פורסם
כן ולא.

מבחינת טיפולים - (אני מרגיש כמו תקליט שבור... ;)) דיזל לא עולה יותר מבנזין, מאז שרוב רכבי הבנזין עברו להזרקה מחירי הטיפולים זהים ולפעמים דיזל עולה קצת פחות (אין פלאגים דיסטריביוטור וכו'...)

מבחינת מתי זה זול לנסוע על דיזל? הדעות קצת חלוקות, העולם אומר איזור ה25, אני אומר איזור ה20, אחד מחברי הפורום נתן חישוב מאוד נחמד שמראה שבפחות מ10,000 ק"מ משתלם לו דיזל...

תעשה חישוב פשוט:

ההבדל אגרה בין דיזל לבנזין מקבוצת רישוי זהה הוא 2323 ש"ח.

כמה עושה לליטר הרכב בנזין בו אתה מעוניין?

כמה עושה הקליאו?

נניח ומדובר על 1 ל-11 (בנזין) ועל 1 ל19 (דיזל)

ליטר בנזין - סביבות ה4.90

ליטר סולר - סביבות ה2.90

מחיר ק"מ ב-בנזין - 44.5 אגורות

מחיר ק"מ ב-דיזל - 15 אגורות

נניח אתה עושה 10K בשנה - עולה לך 4450 ש"ח דלק לבנזין ו1500 ש"ח סולר,

הפרש של 2950, מה שאומר שסולר משתלם יותר.

ידידי,

אכן מי שציין כי רכב דיזל משתלם כבר מאזור 10,000 ק"מ זה אני. אבל לא אני הוכחתי את זה. הוכיח את זה החשבון הפשוט שלכל ילד ביסודי יודע. אפשר להתווכח איתי מפה עד מחר, אבל את המספרים אף אחד לא ישנה. אני לקחתי מספרים יותר יותר פסימיים ממך, יחס של 1:12 לבנזין ו-1:18 לדיזל ועדיין אתה מחזיר את השקעת האגרה בפחות מ-10,000 ק"מ. גם ישנה לך רגל כבדה על הגז, לכמה תרד? תרד ל-1:17 או ל1:16? עדיין נקודת האיזון היא באזור ה-10,000 ק"מ לשנה.

מה גם, שהממשלה התחייבה להוריד 500 ש"ח מאגרת הרישוי (בגלל העלייה של 30 האג' לפני חצי שנה), מחירי הסולר נמצאים בתחרות מטורפת בין התחנות, לסולר קיים לובי של נהגי משאיות, מובילים ומוניות שנלחמים על מחירו (בניגוד לבנזין, בו האזרחים נדפקים וסותמים את הפה) וכמובן, מנוע הסולר, חי פי שלושה ממנוע הבנזין.

הבעייה היא שאנשים פה עדיין שרויים בתפיסה שהתיקונים של דיזל עולים יותר (מה, שכפי שציינת, אינו נכון) ושנקודת האיזון היא 30,000 ק"מ.

תבינו, אינו משנה מה אני אומר ומה אחרים אומרים. אינו מדובר פה על מה יעשה ערפאת והאם כדאי לצאת מעזה. מדובר על חישוב חשבוני פשוט, שכל אחד יכול לעשות ולראות שנקודת האיזון עומדת על בערך 10,000 ק"מ בשנה.

• תוכן חדש...