Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לקבל את המלצותכם באשר לרכב המתאים ביותר לצרכינו במסגרת התקציב שלנו.

- החלטנו לרכוש רכב חדש.

- אנו, משפחה עם שני ילדים בגילאי הגן, גרים בצור הדסה. האיזור הררי עם כבישים מרובי שיפועים ארוכים ופיתולים.

- נסועה של 30,000 ק"מ בשנה. עיקר הנהיגות הן נסיעות בין עירוניות קצרות בכבישים המוזכרים קודם,

ונסיעה דו שבועית לאיזור השרון וגוש דן.

- התקציב העומד לרשותנו הוא עד 133,000 ש"ח.

כרגע אנו נוסעים על מונדיאו 2007, 2000סמ"ק שנרכשה כיד שניה.

- צריכת הדלק העכשווית שלנו היא 10KM/L, נרצה לצמצם את צריכה זו.

- תא מטען גדול חשוב לנו.

- בטיחות. אחד השיקולים שהנחו את רכישת המונדיאו היה בטיחות. נעדיף רכב הנחשב בטוח יותר.

- נוחות נהיגה, אנו מעדיפים רכב קל לנהיגה על רכב הדורש מומחיות.

- גיר - אם ההבדל בצריכת הדלק בין הידני לאוטומט אינו גדול מאוד נעדיף את האוטומט (גם רובוטי)

- אמינות - האם ידועות בעיות אמינות באילו מהדגמים שציינתי?

- מיזוג - אחת המינוסים במונדיאו הוא יעילותו הנמוכה של המזגן עבור יושבי המושבים האחוריים. גם כאשר הוא מקרר

במלוא הכח את היושבים קדימה. אז אם למישהו ידוע על יעילות מיוחדת במינה באחד מהרכבים המתאימים לי, אשמח

לדעת על כך.

- אחריות - האם הקף האחריות משתנה במידה רבה בין יבואן ליבואן?

האם ידועות בעיות 'כרוניות' במימוש האחריות אצל מי מהיבואנים?

- שרות - האם לדוגמא השרות בקרסו חמור כ"כ עד כי עדיף להמנע מלרכוש רכב מהם? האם יש יבואנים אחרים שכדאי

להתרחק מהם?

- עבירות. לא, איננו משתמשים ברכבנו כתחליף לרכב שטח. אבל אחת הבעיות עם המונדיאו היא הגובה הנמוך של המרכב.

אנחנו בכל זאת חיים באיזור כפרי ולא מעט דרכים כאן הן דרכי עפר/בוץ, ומהבחינה הזו היו לא מעט מקומות שהעדפתי לא לבדוק את המונדיאו בעוד שרכבים משפחתיים אחרים שמרכבם היה גבוה מעט יותר הצליחו להתקדם ללא בעיות.

מספר דגמים שהתמקדתי בהם הם - רנו פלואנס 1.5 דיזל/בנזין, פורד פוקוס סטיישן 2000 סמ"ק,

סקודה אוקטביה.

אשמח לקבל כל עצה, הארה, והצעה לפזול גם לדגמים אחרים.

תודה רבה מאוד.

פורסם

אם חיסכון בדלק תופס מקום משמעותי מבחינתכם אז כדאי לבדוק מיקרוואנים כמו הטויוטה ספייס וורסו שמצוייד במנוע קטן וחסכוני וגיר רציף שתורם לחיסכון, גם הסיטרואן c3 פיקאסו יכול להתאים, הוא מגיע גם בדיזל ומצוייד בגיר רובוטי.

בהצלחה.

פורסם

שלום ותודה על התגובה. הוורסו יקרה בכ20 אלף ש"ח מהתקציב שלי. הC3 פיקאסו, קטנה מדי לצרכינו. אבל תודה על ההתיחסות.

פורסם

לא דיברתי על הורסו אלא על הספייס ורסו, תעיף מבט באתר של טויוטה.

ואני ממליץ לך לבדוק אותו ואת הסיטרואן באולם התצוגה, המרווח הפנימי ברכבים האלה מפתיע ביותר ביחס למימדים החיצוניים ויחד עם יחידות הכוח שלהן הן יכולו לחסוך לך הרבה כסף.

פורסם

לדעתי כדאי לך להתעניין באוקטביה. עם מנועי הTSI, יתכן ותוכל לקנות רכב בנפח קטן יותר, אך עם מספיק 'כוח' לצרכיך (נסיעות הרריות וכו'). בנוסף, לאוקטביה תא מטען גדול (560 ליטר עם מושבים מורמים, 1350 מקופלים).

הפוקוס סטיישן לדעתי גם מכונית טובה, ובהיותה מרכב סטיישן וודאי תציע תא מטען מכובד לא פחות. עם זאת, אני חושב שבסעיף הדלק האוקטביה תנצח.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

Mike , ו Keyser, תודה לשניכם על ההארות וההצעות.

Mike, הרכבים שהצעת אכן חסכוניים ומתוכננים להפליא, אך נראה לי כי בהתייחס לצרכים שלנו, שניהם סובלים שני חסרונות משותפים - קוטן, וספקותי לגבי עמידותם של המנועים במאמץ היומיומי שידרש מהן. לפני המונדיאו נהגנו במכוניות קטנות והמחסור במרחב הפריע לנו מאוד. לכן איננו מכוונים לרכבים החסכוניים ביותר אלא מבקשים את הפשרה הנכונה לנו בין - בטיחות, יעילות אנרגטית, מרחב, נוחות. תודה רבה מאוד על ההתיחסות המפורטת שלך

Keyser - אוקטביה קומבי, זה מה שהייתי רוצה. לצערי היא מתומחרת מעל התקציב שלי...

פורסם

בתקציב שלכם יש רנו פלואנס DCI (טורבו דיזל) חסכוני מאוד, בטיחותי מאוד ומרווח מאוד + בגאז' ענק.

במשפחה שלי היו וישנם 7 רכבי רנו, אשר נקנו מהיבואן קרסו (אני אישית קניתי שניים), ולדעתי ההפחדות של השירות שלו הוצאו מכל פרופורציה.

השירות של קרסו לא יותר גרוע מאשר של חלק גדול מהיבואנים האחרים.

ואני ממש סבור, שהוא לא גרוע לעומת הצ'מפיון מוטורס.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...