Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודי הנדסה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני ללמוד הנדסה באחת אחת האוניברסיטאות/מכללות בארץ.

יש מגוון רב של תחומים כמו הנדסת חשמל,מכונות,מערכות מידע, תכנה וכו'..

יש היום תחום מוביל בלימודי ההנדסה? או בקיצור לאן כדאי לכוון..

פורסם

אם היית נכנס לפורום ייעוץ ברכישת רכב ושואל:

ברצוני לרכוש רכב באחת מחברות הליסינג/טרייד אין בארץ.

יש מגוון רב של רכבים כמו יונדאי, מאזדה, טיוטה, שברולט, רנו וכו'..

יש היום רכב מוביל בתחום הרכב המשומש? או בקיצור לאן כדאי לכוון..

אתה חושב שהיית מקבל תשובה עניינית?

השאלה שלך כללית בערך באותה המידה.

אני מציע לך להתמקד בתחום ההנדסי שמעניין אותך יותר. כל התחומים מובילים, אם רק יהיה לך הכוח והרצון להיות מהנדס מוביל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עצה שלי, לך ללמוד את מה שמעניין ומאתגר אותך אינטלקטואלית ולא מקצוע שרק מכניס לחם הביתה.

ראיתי הרבה כאלה שבעיקר הולכים אחרי הכסף, אנשים אלה לרוב לא שורדים הרבה זמן ולרוב נפלטים די מהר מלימודים/מעבודה.

אם תהיה טוב במה שאתה עושה לרוב תמיד תהיה לך עבודה.

עריכה: בהמשך לתגובה שלך לגבי מכונות לעומת תכנה:

שני מקצועות שונים, שני תחומים שונים, שני עולמות שונים לגמרי.

אי אפשר לדעת לאיזה מקצוע יהיה ביקוש בעוד 4 שנים (במקרה הטוב) כאשר תסיים את תואר.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

ברור שלכל נושא יש את היתרונות והחסרונות..

אבל מה המגמה היום בשוק העבודה? האם למשל ללימודי הנדסת תכנה יש יותר ביקוש מלימודי הנדסת מכונות או להיפך.

פורסם

יש היום דרישה ענקית לאחים סיעודיים. זה אומר שתלך ללמוד סיעוד?

בכל מקצועות ההנדסה יש מספיק עבודה. יש תקופות טובות יותר ויש תקופות טובות פחות אבל משרות יש בכל התחומים. כל עוד אתה לא הולך ללמוד הנדסת גרעין או הנדסה ביו-רפואית, כנראה שלא תחסר לך עבודה בשוק. בהנדסות הקלאסיות (חומרה, תוכנה, מכונות, חומרים וכו') אין בדרך כלל בעיה של חוסר במשרות, אלא אם יש כמובן משבר בשוק ואז כולם בבעיה, גם האחים הסיעודיים.

תלמד את התחום שמעניין אותך, לא את התחום שיש בו 30 משרות יותר. אז יקח לך עוד חודש למצוא עבודה, עוד חודשיים. אתה מעדיף לסבול כל בוקר כשאתה מגיע לעבודה? להגיע לגיל 50 ולהסתכל על הקריירה המקצועית שלך באכזבה? להרגיש שלא מיצית את הפוטנציאל שלך רק בגלל שאיזה יחצ"ן של מכללת שקר סיפר לך שבתחום מסוים יש המון עבודה?

פורסם

העצה שלי הפוכה. לך תלמד למקצוע שיפרנס אותך ויאפשר לך לקיים את התחביבים שלך. מה שתעשה יום יום לפרנסתך לא יוכל להיות מעניין עבורך לאורך זמן. אני עשיתי את ההחלטה הזו לפני שנים רבות וזו אחת ההחלטות החשובות והנכונות שלקחתי.

האם רופא שיניים אוהב את העבודה שלו? פרוקטולוג? האם רואה חשבון מתעניין בעבודה שלו? אני בספק.

יש הבדל משמעותי בין סיכויי ההשתכרות שלך בהנדסות השונות - תעשה שיעורי בית.

ועוד המלצה - א ו נ י ב ר ס י ט ה בלבד, ורצוי אחת המובילות.

:turn-l:
פורסם
יש היום דרישה ענקית לאחים סיעודיים. זה אומר שתלך ללמוד סיעוד?

בכל מקצועות ההנדסה יש מספיק עבודה. יש תקופות טובות יותר ויש תקופות טובות פחות אבל משרות יש בכל התחומים. כל עוד אתה לא הולך ללמוד הנדסת גרעין או הנדסה ביו-רפואית, כנראה שלא תחסר לך עבודה בשוק. בהנדסות הקלאסיות (חומרה, תוכנה, מכונות, חומרים וכו') אין בדרך כלל בעיה של חוסר במשרות, אלא אם יש כמובן משבר בשוק ואז כולם בבעיה, גם האחים הסיעודיים.

תלמד את התחום שמעניין אותך, לא את התחום שיש בו 30 משרות יותר. אז יקח לך עוד חודש למצוא עבודה, עוד חודשיים. אתה מעדיף לסבול כל בוקר כשאתה מגיע לעבודה? להגיע לגיל 50 ולהסתכל על הקריירה המקצועית שלך באכזבה? להרגיש שלא מיצית את הפוטנציאל שלך רק בגלל שאיזה יחצ"ן של מכללת שקר סיפר לך שבתחום מסוים יש המון עבודה?

1. אני מכיר דווקא לא מעט מהנדסי ביו-רפואה. נכון שלא כל אחד מהם מחובר לתכנון של איזה דה-וינצ'י או לב מלאכותי, אבל נהנים מאוד מהעבודה שלהם.

2. אל תשכח שלימודי התואר הראשון הם רק מבוא, את העבודה לומדים בשטח וכך מתמחים בתחום מסוים, לא בהכרח אותו תחום שנראה לך נוצץ בחוברת המכירות של מוסד הלימודים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מתעלק על השרשור-

הייתי בטוח במשך שנים שאני רוצה ללמוד ביוטכנולוגיה ועכשיו, לאחר שלא הייתי "בעניינים" כמה שנים הבנתי שאין יותר מדי עבודה בתחום (בניגוד לתקופה הקודמת, לפני כ- 6-8 שנים).

מישהו יכול לאשש/להפריך ?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אף פעם לא היו יותר מדי עבודות בתחום.

זה תמיד נשמע יותר מבטיח ממה שזה באמת , ועם תואר ראשון בזה אתה יכול בערך לעשות חמוצים ממה שדיברתי עם אנשים בתחום.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה על התגובה.

המחסור בעבודה בנושא הוביל אותי לחשוב על הנדסת תעשייה וניהול. הבנתי שהקונספט הוא יותר מהנדס במאקרו ולא איש קצה או משהו בסגנון.

האם השוק לא מוצף במהנדסים בתחום הזה ?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

השוק מוצף במהנדסי תעשייה וניהול אבל הוא גם מוצף במהנדסי חשמל. מה שקובע זה לא כמות המהנדסים שנכנסים כל שנה למערכת אלא כמות המהנדסים שמאיישים את המשרות הפנויות או ליתר דיוק - היחס בין כמות המשרות לכמות המהנדסים.

בכל מקרה, הנדסת תעשייה וניהול זה התחום הכי פחות הנדסי בהנדסה. אם בהנדסת מכונות תמצא את עצמך מתכנן מתקנים מכאניים ובהנדסת חשמל תמצא את עצמך מתכנן מעגלים חשמליים, בהנדסת בהנדסת תעו"ן תמצא את עצמך מנהל מחסן. או מפקח על קו ייצור. או מתכנן שרשרת ייצור של מוצר. או משהו בסגנון.

בשביל כל אחד מאלו אתה חייב להבין ברמה הבסיסית את התהליכים ההנדסיים שעובר המוצר. להבין איך מייצרים מהנדסי החשמל מעגל מודפס ואיך אחר כך מזוודים אותו מהנדסי המכונות לתוך הקופסא ואיך אחר כך מייצרים אותו נכון בעזרת מהנדסי החומרים וכן הלאה וכן הלאה.

מצד אחד, זה נשמע מבטיח. זאת גם ההנדסה שתביא אותך כנראה יותר קרוב לתפקידי ניהול רציניים מכל הנדסה אחרת. מצד שני, אתה יוצא מין מישמש של כל מיני מהנדסים ולא באמת מהנדס שום דבר מוחשי.

פורסם

הנדסת אפייה וטיול

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

פורסם

אני גם בהתחלה חשבתי על הנדסה, אבל ביני לבין הנדסה אין שום קשר לעניין, אני אולי אוכל להנדס איזה נעל וגם זה בקושי :-D

חבל סתם להכנס לתחום לימודים מסויים רק בשביל לדעת מה תיהיה אופציית העבודה שלך בעוד 4 שנים, חבר טוב התחיל מדעי המוח, אחרי שנה ראה שאין יותר מדי עבודה וזה לא יותר מדי מעניין, הפסיק אם זה ועשה הכל להתקבל לרפואה, לבסוף התקבל

אחרי כשנה של ניסיונות, אחרי חצי שנה הפסיק כי זה לא נראה לו זה, ועכשיו הוא לומד חשבונאות או משהו בסגנון הזה.

זה אחד הדברים הכי פחות טובים שאפשר לעשות, תבדוק איזה מהנושאים מעניינים אותך, ותיתמקד בלהיות הכי טוב בו.

אני עכשיו לומד פה בשוויץ לוגיסטיקה ניהולית ובד בבד מערכות SAP.

תחום הלוגיסטיקה הוא ענק מכיל בתוחו המון אפשרויות לצמוח, לדגומא ביבוא יצוא (שיצא לי הרבה להתעסק), ניהול מחסן ממוחשב,

מיחזור אשר שייך גם לתחום הלוגיסטיקה ועוד.

פורסם

השוק תמיד מוצף מהנדסים.

אם מעניין אותך תשקול הנדסת חשמל ואלקטרוניקה.

אני אישית לומדת את זה ועד שזה לא מגיע למבחן אני מגלה ענייין בתחום. כמובן שיש קורסים לפה ולשם אבל בגדול זה מעניין.

• תוכן חדש...