Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודי הנדסה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התעלקות מסויימת:

אחרי שהבנתי שאין יותר מידי עבודה, מעבר להוראה, למי שהולך וקורע את עצמו בלימודי פיזיקה 3 שנים. הייתי מעוניין לדעת באיזו הנדסה יש את ההשמה וההבנה של פיזיקה(בעיקר מכאניקה)?

למדתי פיזיקה ומחשבים בתיכון, בתיכנות גיליתי שאני טוב- אך בפיזיקה אני מאוהב. עכשיו בצבא אני מתעסק בתקשורת.

למישהו יש המלצה לאיזה כיוון מעניין?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

1. כדאי שתבצע מחקר קצת יותר מעמיק. תמצא פיזיקאים במקומות שלא ציפית - החל בהיי טק וכלה במכוני האונקולוגיה בבתי החולים.

2. אני ושב שאת אהבתך למכאניקה תוכל לנצל במקצועות כמו הנדסת מכונות, הנדסה אוירונאוטית, קרוב לודאי גם בענפים מסויימים של ביורפואה וחומרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למיטה ידיעתי כל ההנדסות לומדות פיזיקה 1 (פיזיקה מכאניקה) ופיזיקה 2 (פיזיקה חשמל ומגנטיות) אבל רק הנדסת חשמל לומדים פיזיקה 3 (פיזיקה מודרנית) כקורס חובה (בהנדסות אחרות אתה יכול לבחור את הקורס הזה כקורס בחירה).

לפותח השרשור, לימודי הנדסה הם לימודים מאוד קשים, אם אין לך תחום מועדף וכל מה שאתה מחפש זה למצוא עבודה כמה שיותר בקלות ולקבל שכר כמה שיותר גבוהה אז תבחר בהנדסת חשמל/אלקטרוניקה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הבחור ציין כי יש לו עניין מיוחד במיכאניקה - אז נגזרות שלה יימצאו בהנדסה - למשל סטטיקה בהנדסה אזרחית ודינמיקה באוירונוטית.

מה שצריך להביא בחשבון - כל ענפי ההנדסה דורשים הרבה מאוד לימודי מתמטיקה, למעשה בשנתיים הראשונות לומדים מקצועות יסוד שהם בעיקרם מתמטיקה וכלים שהיא נותנת בידי המהנדס.

לגבי הקושי בלימודים - ברור שלימודי ההנדסה מצריכים השקעה עצומה, אבל אם אתה אוהב את הלימודים גם תהנה מהם.

כפי שציינתי בפוסט קודם - בחירת הפקולטה היא רק שלב ראשון ומוקדם מאוד בקריירה. אישית כאשר התחלתיאת לימודי בטכניון חשבתי שאעסוק בתחומים מסויימים - כיום אני עוסק בתחום אחר לגמרי, אם כי בהחלט בתוך הבסיס שהקנו לי הלימודים, ובמסגרת שלא חשבתי שארצה להיות בה - ואני מרוצה מאוד הן מהעבודה והן מאיכות החיים שהיא מקנה לי. יש לי בן שנמצא כעת בשנת הלימודים האחרונה שלו בטכניון, כאשר במהלך 3 השנים הראשונות הוא הביע עניין רב בתחומים מסויימים שנלמדים באותה פקולטה. כעת הוא עוסק בפרייקט גמר והתפקיד שהוטל עליו במסגרת הצוות כלל אינו קשור למקצועות שאותם למד, אבל בהחלט מצריך שימוש בכלים הבסיסיים שהוקנו לו - והוא נהנה מאוד מהמטלה ומהאתגרים שהיא מציבה בפניו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבסיס של הבחירה שלך צריך להיות מבוסס על ההבנה שחוץ מהמילה הנדסה יש מעט קשר בין חשמל, מכונות, תוכנה ותעשיה וניהול.

גם בתוך התחומים עצמם יש מישרות שרחוקות אחת מהשניה שנות אור.

מהנדס מכונות אחד יישב מול הסולידוורקס כל חייו ויתכנן חלקים, והשני יערוך ניסויים תרומוסולריים באמצע המדבר.

מה אתה רוצה לעשות בחיים? אחרי שתבחר תבדוק איזו הכשרה אתה צריך בשביל זה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
הבסיס של הבחירה שלך צריך להיות מבוסס על ההבנה שחוץ מהמילה הנדסה יש מעט קשר בין חשמל, מכונות, תוכנה ותעשיה וניהול.

גם בתוך התחומים עצמם יש מישרות שרחוקות אחת מהשניה שנות אור.

מהנדס מכונות אחד יישב מול הסולידוורקס כל חייו ויתכנן חלקים, והשני יערוך ניסויים תרומוסולריים באמצע המדבר.

מה אתה רוצה לעשות בחיים? אחרי שתבחר תבדוק איזו הכשרה אתה צריך בשביל זה.

איך בכלל אפשר לענות על השאלה הזו: "מה אתה רוצה לעשות בחיים?", הרבה יותר קל לענות על "מה אתה לא רוצה לעשות בחיים?"

גם אחרי השיחרור(הכה רחוק) אני לא חושב שאצליח לענות על זה. אני יודע שאני אוהב פיזיקה ומתמטיקה. על הדרך אני ותיכנות הולכים טוב ביחד. אבל אני לא חושב שאני אמצא את עצמי עוד 7 שנים באיזו חברת הייטק כותב עוד גרסא לאיזו תוכנה- זה פשוט לא מתאים לי.

לאן הולכים אלה שרוצים לתכנן את המנוע/מטוס/נשק/טיל/שלדה הבאים?

הרבה יותר מעניין לדעתי לתכנן משהו, לשלוח לייצור ואז לראות את המוצר הסופי, גם אם תיכננת בורג קטן במערך שלם- ובסופו של דבר הוא עובד(הכוונה לתחושה שמקבלים אותם אנשים שבונים רכב ואז מתניעים אותו).

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם

לכל תחומי ההנדסה הקלאסיים - חשמל (תתכנן את מערכת הבקרה), אוירונאוטיקה (תתכנן את הכנפיים או השלד או הרש"ק) מכונות (תתכנן את השלד והמנועים), חומרים ופיזיקה (תתכנן את החיישנים) מחשבים (תכתוב את התוכנה שמנהלת את כל העסק). ועל כל אלה ינצחו מהנדסי מערכת שיגדירו את הדרישות, אבל יצטרכו גם להבין את הפתרונות שמוצגים להם על ידי המומחים בכל תחום.

אל תשכח שכל פרוייקט מצריך צוות לא קטן של מהנדסים מתחומים שונים שצריכים לדעת לדבר זה עם זה, כלומר להציג את הדרישות מחד והפתרונות מאידך, ואם תהיה שותף לתכנון המנועת יהיה עליך להבין כיצד משתלבים בו החישנים, או מחשב הניהול, ואיך הוא משתלב במגבלות ובדרישות של הרכב.

מה שאני רוצה לומר בפעם השניה או השלישית באשכול, הוא שבלימודי ההנדסה תקבל בסיס רחב לתחום מסויים, וכאשר תגיע לשטח תתמחה בתחום מסוים. לפעמים תחום זה יהיה שונה לחלוטין ממה ששיוית לעיניך כאשר מילאת את טופסי ההרשמה. וד"א - זה נכון גם בכל מקצוע אקדמי אחר. אני מכיר רופאים שמנהלים בהיי-טק, מהנדסים שעוסקים בתחומים שהקשר ביניהם לבין הפקולטה שאולתה סיימו מסתכם במילה "הנדסה", בוגרי חינוך שעוסקים בתחומים שממש אינם חינוך וכו'.

פורסם

אז אם אני מבין אותך נכון, מלמדים בצורה כללית את התחום ומקנים בסיס כזה או אחר לתחום יחסית רחב, ולאחר קבלה לעבודה עוברים התמקצעות ספציפית יותר.

אם כך, למה למעסיק לקבל לעבודה מהנדס שהוא לא ממש מהנדס אלא חומר גלם שלא נגעו בו, למעט הלימודים, ולאפשר לו להתמקצע- מעבר לסיבה הברור של השכר הנמוך יחסית של מהנדס מנוסה יותר. הרי מהנדס ללא ניסיון לא יספק את אותה תפוקה ואיכות שיכול מהנדס עם ניסיון.

אני שואל, כי אני מנסה להבין איך פורצים את "מעגל" ראיונות-אין ניסיון-מובטל.

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם

לאן הולכים אלה שרוצים לתכנן את המנוע/מטוס/נשק/טיל/שלדה הבאים?

הרבה יותר מעניין לדעתי לתכנן משהו, לשלוח לייצור ואז לראות את המוצר הסופי, גם אם תיכננת בורג קטן במערך שלם- ובסופו של דבר הוא עובד(הכוונה לתחושה שמקבלים אותם אנשים שבונים רכב ואז מתניעים אותו).

זה תלוי רק בך. אף מהנדס שסיים זה עתה את הלימודים מתכנן דברים גדולים (אם בכלל מתכנן...). הנדסה ועיצוב של מערכות גדולות דושים הרבה ניסיון, לצד חשיבה טובה כמובן.

אני מציע שתבחר את תחום ההנדסה שמעניין אותך (ולא, הנדסת תכנה או מכונות הם לא תחומי קצה, אלא עולם ומלואו), גש לטכניון, ותתחיל ללמוד. זה יבטיח לך את הקרקע הטובה ביותר כהתחלה.

172

פורסם

לא אוכל לענות על השאלה כיון שאיני מהנדס, וגם מחוסר נסיון בראיונות עבודה בעולם התעסוקה המודרני (אני עובד כבר כ-25 שנה באותה מערכת).

בכל זאת - למעסיקים כדאי להשקיע הן במהנדסים מנוסים שכבר בקיאים בחומר, אבל אלה יחסית יקרים וכבר ממוקצעים, והן בצעירים שאולי עדיין לא התמחו בתחום מסוים, אבל הם מגיעים עם ידע רחב מעודכן ונכונים להשקיע בעבודה ובלימוד נוסף, ואשר בעוד מספר שנים יהיו המהנדסים הבכירים. יתרה מזאת, יש לא מעט מעסיקים גדולים אשר קולטים סטודנטים להנדסה מתוך כוונה שימשיכו לעבוד אצלם לאחר סיום הלימודים.

אני אנסה להשוות זאת לנושא שהיה "חם" לפני מספר חודשים - רפואה: מדוע יש צורך ברופאים מתמחים, אם יש מומחים? מתברר כי בבית החולים זקוקים לרופאים מומחים אשר ינהלו את המחלקות (הן בפן הניהולי והן בפן הרפואי), אבל גם למתמחים שאמנם הם חסרי נסיון, אבל היסודות הרחבים שלהם יותר מעודכנים, כוחם במותניהם לעבוד שעות ארוכות, יכולתם ללמוד טובה, ובעוד מספר שנים הם צפויים להחליף את הבכירים העכשויים אשר יתקדמו לעמדות אחרות, או יפרשו למקומות אחרים או לגמלאות.

ול-tommy - ברור שהחלק הראשון בפוסט הקודם שלי (מס 23) נכתב בגוזמה מכוונת, ברור שאף אחד לא מתכנן מערכת לבד אלא מהוה שותף במערכת גדולה, בהתאם ליכולותיו, נסיונו ותחומי העניין שלו.

פורסם

אם כך, למה למעסיק לקבל לעבודה מהנדס שהוא לא ממש מהנדס אלא חומר גלם שלא נגעו בו, למעט הלימודים, ולאפשר לו להתמקצע- מעבר לסיבה הברור של השכר הנמוך יחסית של מהנדס מנוסה יותר. הרי מהנדס ללא ניסיון לא יספק את אותה תפוקה ואיכות שיכול מהנדס עם ניסיון.

אחת הגישות הנפוצות ביותר בעולם ההנדסה היא לקחת בעיה גדולה ולפרק אותה להרבה בעיות קטנות ופשוטות יותר. את הבעיות הקטנות והפשוטות יותר מחלקים בין מהנדסים (צעירים או ותיקים, בהתאם לצורך) ובסוף מחברים את כל החלקים הקטנים של הפאזל לכדי טיל אחד שיגיע לירח או למאדים. לא קוראים לבולדוזר בשביל לפנות אבן קטנה מהכביש.

כל ההתחלות קשות.

בדרך כלל רוב המהנדסים הצעירים מתחילים לצבור ניסיון עוד בזמן הלימודים שלהם ומתברגים במשרות סטודנטים זוטרות. משם או שמתקדמים בארגון אליו התקבלו או שמתקדמים בדילוגים מארגון לארגון. ככל שאתה מגיע עם "קבלות" טובות יותר, המשרה הראשונה שתגיע אליה תהיה טובה יותר ומשם ההתקדמות שלך תהיה קלה יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אז אם אני מבין אותך נכון, מלמדים בצורה כללית את התחום ומקנים בסיס כזה או אחר לתחום יחסית רחב, ולאחר קבלה לעבודה עוברים התמקצעות ספציפית יותר.

כמו שכבר אמרו, משרות סטודנט, קשה מאוד למצוא עבודה בלי נסיון בכלל, ובדרך כלל מהנדס בלי נסיון יקבל שכר נמוך מאוד ומשרות פחות מושכות ופחות הנדסיות.

גם משרת סטודנט כדאי לבחור נכון, יש לאייש חדר בקרה, שהמעסיק רוצה מישהו שיבין מה כתוב בכל שעון, ויש להיות טירון בצוות של מהנדסים.

כמו שאתה מבין חדר בקרה זה לא ממש נסיון תעסוקתי.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...