Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עליה במחירי הדלק לשיא חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הכי כועס על אלה שעומדים עם האוטו מונע, ופשוט מחכים. ולא אכפת להם מהולכי הרגל שצריכים לנשום את כל זה. כנראה שהדלק עדיין זול (עבורם). אני לא מדבר על השחיקה של הכסף, שהיום בחמישים שקל בקושי קונים פלאפל ושתיה.

והדברים יתגלגלו בחזרה - אנשים ילמדו לחסוך, ולא לצאת להוצאות מטורפות... (בתים, מכוניות...וזה קצה הקרחון).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני דווקא חושב שכמו שעליות המחירים באות בהדרגה, גם המחאה עולה בהדרגה.

בסך הכל, מי שריאלי הבין שהמחאה בקיץ לא מסוגלת להסתיים בהתפכחות רבתי של קברניטי המשק, ושינוי של 180 מעלות בנורמות שמושרשות אצלנו במדינה. ובכל זאת, המחאה דווקא כן הובילה לשינוי תודעתי מסוים של האזרחים, שהבינו שממשלות ישראל עיוורו אותנו עם כל מיני סיבות "טבעיות" ו"אובייקטיביות" לכך שקשה יותר לחיות פה, ושכדי לשמור על זכות קיום אנחנו חייבים לקבל את הגזרות שמוטלות עלינו.

אני דווקא לא חושב שהמחאות האלה הן נקודתיות וקטנות, והעובדה היא שחוק טל נפסל בבג"צ. לממשלה (הזאת או הבאה) יהיה קשה מאוד לארגן איזה הסדר חדש עם החרדים ושזה יעבור בשקט.

הבעיה אצלנו זה שחברי הקואליציה והאופוזיציה יכולים לדבר ולחפש כותרות בעיתונים לגבי כל מיני נושאים, אבל משרד האוצר עושה את מה שמתאים לו, וזה לשמור על הקופה הציבורית. כשהאוצר נדרש לממן כל מיני הסדרים פוליטיים שנועדו לשמור על "יציבות הממשלה", הוא צריך גם לקחת את הכסף ממקומות אחרים, והדבר מתחיל ונגמר באחריות של נבחרי הציבור שלנו.

אולי אני תמים, אבל הדברים האלה צריכים לבוא לידי ביטוי בקלפי. ביום שנזכור שנבחרינו מבטיחים הבטחות והם גם צריכים לעמוד בהן, הם יתחילו להזיז דברים בכיוון. שינויים כאלה קורים לאט, אבל זאת הדרך הבטוחה להביא לשינוי בסופו של דבר.

פורסם

אני יודע שאנחנו לא אמורים לגלוש פה לפסים פוליטיים ולכן אני לא יכנס לזה, אבל אני רק רוצה לחזק את מה שנאמר כאן לפני כן לגבי כל אותם גאונים שהחליטו לשייך את המחאה בקיץ האחרון לצד כזה או כזה. מבחינתי זה היה אחד ההפסדים הגדולים של השנים האחרונות הסיכול הממוקד הזה וניסיון למשוך אותו לכיוונים פוליטיים פשוט הרס כוח של מאות אלפי אנשים שמתאגדים ביחד נגד הממשלה.

הרבה לעשות אין ממש, רק להצטרף לגל הבא ולקוות שהפעם זה לא ייגמר באותו אופן, דר"א אין לי צל של ספק שמחאה נוספת תקרה במוקדם או במאוחר.

אבי.

פורסם
מחיר 98, ויש פה לא מעט שמתדלקים, יתבסס קרוב ל10 שקלים. אני בקרוב באמת הולך להתקין פאנל סולרי על הגג של הרכב.

שאלה לשר הא(ע)וצר שטייניץ (ד"ר לפילוסופיה) : איך יכול להיות שכאשר מחירו של ליטר בנזין הגיע לשיא קודם בחודש יולי 2008 ועמד על 7 שקלים לליטר, אז המחיר שיקף מחיר חבית של כמעט 150 דולר, וכעת מחיר הדלק מגיע ל8 שקלים לליטר כאשר מחיר חבית כיום הינו כ-100+ דולר?.

כנראה שרק ד"ר לפילוסופיה יכול לענות על זה.

ישנן 2 גורמים עיקריים שהשפיעו על העליה המטאורית הזו במחיר, הראשון הוא מס בלו שעלה בשיעור גבוה מאוד מהתקופה שציינת והדבר השני הוא עליית הדולר, אז הדולר היה 3.2 והיום הוא 3.75.

אגב, מרווח השיווק של תחנות הדלק ירד בהשוואה לתקופה הזו, לכן המסקנה היא ש2 הסיבות שציינתי גרמו לעלייה גבוהה מאוד.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

השאלה נשאלה בציניות קשה. גם העליה בדולר קטנה באחוזים מהשינוי במחירים, בפרט אל מול חבית הדלק.

המחיר עולה עם החבית אבל לא יורד. למה? אה כן, כדי ששטיינץ יוכל לממן עוד קצת את החרדים. לא רוצה להכנס לפוליטיקה אבל הכל פוליטיקה.

אברה קדברה

פורסם

אם הממשלה החליטה להעלות את מס הבלו בצורה עקבית כל שנה, אז איזה פלא שמחיר גבוה?

לא סתם הייתה מחאה על הדלק שהחזיקה חודש בלבד.

לאנשים בעלי זיכרון קצר, אני זוכר שלפני שנה-שנתיים נתניהו החליט בצורה חד צדדית, להעלות את הבלו ב30 אג' באמצע החודש, אני זוכר שיום לפני העלאה פשוט לא נשאר דלק בתחנות.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

אני רק רוצה לדעת, בסה"כ, נתון רשמי, כמה ליטר ממוצע ביום מתודלקים של דלק,

ליטר אחד שווה מינימום 4 שקלים למדינה,

מעניין כמה שקלים נקי ביום, המדינה משלשלת לכיסה על כל תדלוק, באמת מעניין....

Opel Adam S 2017

פורסם
אני הכי כועס על אלה שעומדים עם האוטו מונע, ופשוט מחכים. ולא אכפת להם מהולכי הרגל שצריכים לנשום את כל זה. כנראה שהדלק עדיין זול (עבורם). אני לא מדבר על השחיקה של הכסף, שהיום בחמישים שקל בקושי קונים פלאפל ושתיה.

והדברים יתגלגלו בחזרה - אנשים ילמדו לחסוך, ולא לצאת להוצאות מטורפות... (בתים, מכוניות...וזה קצה הקרחון).

תלוי כמה זמן עמידה אתה מתכנן, כי יש מצבים שכיבוי והדלקה של האוטו הם הדבר הכי פחות חסכוני שאפשר לעשות.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

ישראל 2012 כמה מפתיע. מצפה בקוצר רוח לראות מה יהיה בישראל 2020.

המדינה מ*יינת לנו את הטוסיק. מה גם, שזה נעשה באופן פתוח ושקוף. בעיקרון, פשוט אומרים לנו בפרצוף 'חהחה סתכלו עלינו אנחנו סוחטים מכם את כל הכסף שיש לכם בשביל שלנו יהיה יותר כסף'.

גועל נפש פשוט. אם לא היו מס' דברים שמחזיקים אותי פה בארץ(הורים ועוד מס' דברים) בעוד 11 חודש, אחרי השחרור, הייתי כבר על מטוס למדינה אחרת. וכן, יש מדינות שלחיות בהן מבחינת שקלול של כל המרכיבים - יותר טוב. הרבה יותר טוב.

פורסם
אני רק רוצה לדעת, בסה"כ, נתון רשמי, כמה ליטר ממוצע ביום מתודלקים של דלק,

ליטר אחד שווה מינימום 4 שקלים למדינה,

מעניין כמה שקלים נקי ביום, המדינה משלשלת לכיסה על כל תדלוק, באמת מעניין....

אם אתה מכליל ביממה אחת את כל הכלי רכב בארץ (קטנים וגדולים),הייתי מעריך בין מיליון ל-5מיליון.

רק האוטובוסים והמשאיות,תכפיל במינימום 150-300ליטר תדלוק חד יומי (אם לא יותר) וכבר קיבלת סכום רציני.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

האמת שזה מאוד פשוט לחישוב, אבל בסה"כ היו במדינת ישראל 2.57 מיליון רכבים (כולל מסחריים וכו') ב2010

נניח עפ"י ממוצע של 1:10 עם נסועה שנתית ממוצעת של 17.5 אלף קילומטר בשנה = 48 קילומטר ליום

כלומר בסה"כ 4.8 * 2.57 מיליון = 12.3 מיליון ליטר ביום.

כמובן שהמידע הזה מאוד לא מייצג מכיוון שלא לקחתי בחשבון סטיות תקן קשות כמו רכבים מסחריים ועוד אלף ואחד משתנים אבל זה נותן איזשהוא סדר גודל להבין.

אבי.

פורסם

שמעתם!! בסופש יגיע ל8 שקל (כמעט)

עוד מעט נשלם גם 10 שקל לליטר מה נישאר !!

וגם לוותר על הרכב לא ניתן,אין רכבות,עשו שינוי באוטובוסים,מה נישאר!

• תוכן חדש...