Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג׳יפ פנאי למשפחה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי. אני קצת חדש בתחום (עד עכשיו נסעתי עם מה שהחברה נתנה).

אני מחפש לי ולמשפחה (אישה,ילד,כלבה - אולי 2) רכב עם יכולות שטח מינימליות (לטיולים קצרצרים) בגז׳ שיוכל להכיל את שני הכלבים, נוחות נסיעה (לנוסעים) וצריכת דלק מינימלית (חשבתי על להוסיף מערכת גז...)

התקציב נע בין 50-70 אלף, כאשר אני מעוניין בשנתון גבוה עד כמה שאפשר, מן הסתם.

אני יודע שהדרישות גבוהות והתקציב לא, אבל אולי תוכלו להמליץ לי איפה להתגמש, איפה לוותר, ובכלליות - מה כדאי לי לחפש..

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ע"פ הדרישות שהצבת, ההצעה שלי אליך היא לחפש סטיישן.

אם נשווה את הסובארו פורסטר כג'יפון מייצג בקטגוריה אל מול הB4 סטיישן כסטיישן מייצג, אז הB4 תהיה זולה יותר, שקטה מרווחות ונוחה, בוודאי אם מדובר על כלבים. לB4 סטיישן יש תא מטען גדול יותר מזה של ג'יפון (אם כי אולי תרצה לבדוק את גובה תא המטען. בפורסטר גובה תא המטען הוא גדול יותר).

אומנם אין לה את יכולות השטח של הפורסטר, אבל שבילים כבושים פשוטים לא יהוו בעיה.

קיימת גם האופציה להגביהה את הB4 סטיישן, והנה קיבלת סוג של אאוטבק.

פורסם
ע"פ הדרישות שהצבת, ההצעה שלי אליך היא לחפש סטיישן.

אם נשווה את הסובארו פורסטר כג'יפון מייצג בקטגוריה אל מול הB4 סטיישן כסטיישן מייצג, אז הB4 תהיה זולה יותר, שקטה מרווחות ונוחה, בוודאי אם מדובר על כלבים. לB4 סטיישן יש תא מטען גדול יותר מזה של ג'יפון (אם כי אולי תרצה לבדוק את גובה תא המטען. בפורסטר גובה תא המטען הוא גדול יותר).

אומנם אין לה את יכולות השטח של הפורסטר, אבל שבילים כבושים פשוטים לא יהוו בעיה.

קיימת גם האופציה להגביהה את הB4 סטיישן, והנה קיבלת סוג של אאוטבק.

ה-B4 אכן מכונית מצויינת לכל הדעות. אבל...לא הייתי יורד איתה לשטח, לשום שטח. גם כך היא נמוכה וללא מיגונים תחבוט בתחתיתה גם בטיולי שבילים קלים.

האופציה הטובה ביותר היא הסובארו פורסטר. היא נוחה לנסיעה ומרווחת.

בתקציב שהוצע - ניתן לרכוש פורסטר ממודל 2006-2007. הרכב אמין ועמיד ולמעשה זהו הקרוסאובר הטוב בקטגוריה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
סקודה יטי

60-70 אלף יטי??

פאג'רו קינג ארוך שנת 2002-2003 נכנס יופי בתקציב שלך ואני אישית שונא גי'פים אבל הקינג עדיין מהמם לטעמי!

אופציה צנועה יותר מבחינת שטח היא היונדאי טוסון שנת 2006, שוב נכנס יופי בתקציב!

פורסם
60-70 אלף יטי??

פאג'רו קינג ארוך שנת 2002-2003 נכנס יופי בתקציב שלך ואני אישית שונא גי'פים אבל הקינג עדיין מהמם לטעמי!

אופציה צנועה יותר מבחינת שטח היא היונדאי טוסון שנת 2006, שוב נכנס יופי בתקציב!

הקינג אולי מ-א-מ-ם, אבל למטרות נסיעה בשבילים פשוטים (וגם יותר מכך) בשילוב עם 95% נסיעת כביש, כל ג'יפון קטן יעשה עבודה טובה יותר. מעבר לכך שהקינג לא עומד בדרישה לצריכת דלק מינימלית.

הטוסון אכן נכנס בתקציב, אבל הפורסטר טוב ממנו בהכל, למעט תאוצה בקו ישר.

אני עדיין דבק בעצתי לסטיישן עם תא מטען גדול ואפשרות הגבהה.

לכלבים גדולים וגבוהים, הפורסטר יתן מענה טוב יותר כי תקרת תא המטען שלו גבוהה יותר.

פורסם

התכוונת מהמם!

אכן אופציית הסטיין פורסטר לא רעה. אני אישית לא אהבתי את העיצוב שלו, בטח לא את עיצוב הפנים הקודר ואיכות הפלסטיקה.

במצב הזה קיה ספורטאז' ויונדאי טוסון באות בחשבון בצורה הטובה ביותר.

פורסם

האמת ששקלתי טוסון שנת 2006, אבל אני חושש מצריכת דלק מסיבית כמו גם מהעובדה שהוא 6 שנים על הכביש.

מישהו יכול להגיד לי קצת על האמינות של המודל הזה? מה דעתכם על הדיזל?

בעקבותיכם התחלתי לחשוב גם על הפורסטר. מה בצריכת דלק? אמינות?

שוב, המון תודה על התגובות המפורטות והזריזות

פורסם

אני לא יודע לספר על אמינות לכן לא ארשום סתם דברים לא מבוססים.

בעבר היית פה ביקורת על צריכת הדלק של B4, מנועי הבוקסר של סובארו לא הכי חסכניים ולכן אני מעריך שעם תוספת המשקל של הנעה כפולה צריכת הדלק בסובארו לתהיה ליטר 1 לכל 9-10 קילומטר.

את הטוסון אפשר לרכוש עם הנעה קידמית שחוסכת משקל כמובן.

פורסם
האמת ששקלתי טוסון שנת 2006, אבל אני חושש מצריכת דלק מסיבית כמו גם מהעובדה שהוא 6 שנים על הכביש.

מישהו יכול להגיד לי קצת על האמינות של המודל הזה? מה דעתכם על הדיזל?

בעקבותיכם התחלתי לחשוב גם על הפורסטר. מה בצריכת דלק? אמינות?

שוב, המון תודה על התגובות המפורטות והזריזות

לטוסון מנוע 2.7 ליטר V6 לעומת מנוע 2.0 ליטר 4 בוכנות אופקי בפורסטר.

לכן הטוסון חזק בכמעט 30 כ"ס, ועם תיבת הילוכים לא מבריקה אבל זריזה מזו של הפורסטר, הוא מאיץ מ0 ל100 ב2 שנ' מהר יותר מהפורסטר (10.5 שנ' לעומת 12.5 שנ').

על המנוע הגדול משלמים בהרבה דלק (לפי KML, הטוסון צורך 6.8 ל/ק"מ לעומת 9.8 ל/ק"מ בפורסטר), בזיהום אוויר (דרגה 14 לעומת דרגה 7 בפורסטר) וברתיעה מובנת ממנוע גדול נוכח מחירי הדלק המאמירים.

הפורסטר בטיחותי יותר מהטוסון, שקט יותר ממנו, נוח יותר וטוב ממנו בשטח. כל זה לא אומר שהטוסון רע. ככלות הכל, הוא היה אחד הג'יפונים הנמכרים כאן תודות למראה קרבי לעומת הפורסטר המופנם, חומרים בהירים בתא הנוסעים, וביצועי כביש ושטח טובים.

מבחינת אמינות, שניהם יהיו אמינים לדעתי במידה שווה וגבוהה.

הדיזל הוא אופרה אחרת. אם אתה בוחר להיכנס לתחום הדיזל, הפורסטר הופך לא רלוונטי. כדאי שתבדוק טוב את המשמעויות הכלכליות הנגזרות מרכב עם מנוע דיזל.

פורסם

אני מאזור ראשון לציון.

אלו שנים אני יכול לרכוש בתקציב? האם רכב שהוא 9 שנים על הכביש זה משהו שכדאי?

לאחר ששמעתי את התצרוכת דלק של הטוסון, אני נוטה לכיוון הפורסטר, אבל,

למישהו יש נסיון עם מערכת גז בג׳יפ?

וגם, כמו שאני מבין התקציב יקנה לי טוסון 2007 או פורסטר 2003.

האם פורסטר עדיף עד כדי כך ש4 שנתונים זה משהו שכדאי לוותר עליו? 

פורסם
אני מאזור ראשון לציון.

אלו שנים אני יכול לרכוש בתקציב? האם רכב שהוא 9 שנים על הכביש זה משהו שכדאי?

לאחר ששמעתי את התצרוכת דלק של הטוסון, אני נוטה לכיוון הפורסטר, אבל,

למישהו יש נסיון עם מערכת גז בג׳יפ?

וגם, כמו שאני מבין התקציב יקנה לי טוסון 2007 או פורסטר 2003.

האם פורסטר עדיף עד כדי כך ש4 שנתונים זה משהו שכדאי לוותר עליו?

אני לא יודע לענות על השאלות. אני רק יכול לתת לך חומר למחשבה:

א. לפי הלמ"ס, הגיל הממוצע של רכב בישראל הוא בערך 7-8 שנים. כך שרכב בן 9 הוא קרוב לממוצע ולא נחשב ישן מאוד.

גילו האבסולוטי של הרכב הוא דווקא הנתון החשוב פחות (הרי ישנם גם רכבים בני 15, 25 ואף יותר הנעים ללא בעיה), לעומת נתונים מהותיים יותר כמו מה הק"מ שהרכב גמע? מי היו הבעלים ואיך הוא תחזק את הרכב? מה היה אופי הנסיעה של הרכב (עירוני/בינעירוני) וכמה נזק נגרם לו במהלך שנות חייו (גם בכביש, וגם בנהיגה לא זהירה בשטח)?

ב. אין לי ידע לגבי מערכות גז. כל שאני יודע שבזמנו סובארו הציעו להתקין מערכת כזו, ובשלב מסוים החליטו להפסיק להתקין. אין פריסה מספקת של תחנות תדלוק בגז, ומיכל הגז הגדול ממלא בערך מחצית משטח תא המטען של הרכב - לא מסתדר לך עם הכלבים.

ג. לדעתי, פער השנתונים בין הטוסון לפורסטר צריך להדליק לך נורה כתומה. זו לא נורת אזהרה אדומה, אבל זו נורת ביקורת כתומה שאומרת שכדאי לחשוב למה הטוסון כה זול לעומת הפורסטר (כחדשים הם נמכרו במחירים דומים). שוק חלש? ירידת ערך גדולה? ביקוש נמוך לאחר התלהבות ראשונית גדולה? לא יודע. אבל כדאי לבדוק ולחשוב על זה.

פורסם

לדעתי לשלם 70000 על פורסטר 2003 זה פשוט לא מכון!

הוא לא ג'יפ אמיתי ועולה יותר מאחד כזה.

ישנן שתי אופציות שיכולות להתאים לך: אופציה אחת לקנות ג'יפ אמיתי וגדול כדוגמאת ניסאן טראנו 2003-2004 או מיצובישי פג'רו 2002-2003, או אופציה נוספת לקנות דמוי ג'יפ כדוגמאת הטוסון בשנים 2006-2007 לעומת הפורסטר שלא טוב ממנו רק משנת 2003.

בכל מקרה בהצלחה בקנייה.

פורסם
לדעתי לשלם 70000 על פורסטר 2003 זה פשוט לא מכון! לא נכון בשביל הצרכים שלך. אולי.

הוא לא ג'יפ אמיתי ועולה יותר מאחד כזה. מזה בדיוק "ג'יפ אמיתי"?

ישנן שתי אופציות שיכולות להתאים לך: אופציה אחת לקנות ג'יפ אמיתי וגדול כדוגמאת ניסאן טראנו 2003-2004 או מיצובישי פג'רו 2002-2003, או אופציה נוספת לקנות דמוי ג'יפ כדוגמאת הטוסון בשנים 2006-2007 לעומת הפורסטר שלא טוב ממנו רק משנת 2003.

בכל מקרה בהצלחה בקנייה.

איך המלצה לניסאן טרנו מתחברת לדרישה לרכב חסכן בדלק ואמין?

איך ההמלצה ל"ג'יפ אמיתי" (לא יודע עדיין מזה אומר...) מתחברת לדרישה "ליכולות שטח מינימליות"?

במה בדיוק הטוסון טוב מהפורסטר? אתה יכול לפרט ולא להשאיר את זה ברמת ההצהרה הריקה?

• תוכן חדש...