Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

קיבלתי היום בדואר רשום כנס על אי צייתות באור אדום.

שמי מיכאל, בן 23, יש לי רישיון מ2006. אין עבירות תנועה

לפני כחודשיים נסעתי לחולון ללימודים, מאיילון צפון פניתי לשד' יוספטל. עברתי רמזור ראשון (יכול להיות בצהוב, בטוח לא באדום). ואצרתי ברמזור השני על אדום. מאחוריי היה רכב אזרחי (טיויטה אפורה). ממנו יצאה שוטרת במדים (בלי קובה) וביקשה לאצור אחרי הרמזור.

היא ביקשה ממני רישיון והתחילה לכתוב משהו על הדף הלבן (A4 רגיל). שאלה האם ראיתי שעברתי ברמזור האדום?! עניתי לה כלא ראיתי אדום יכול להיות צהוב, אבל בטוח לא אדום. אמרתי לה שאני ממהר ללימודים. היא סיימה לכתוב החזירה לי רישיון ואמרה שאקבל דו''ח בדואר.

קיבליתי את הדו''ח היום (מצורף צילום של הדו''ח) 1000 ש''ח + 10 נקודות.

מה ניתן לעשות ? האם ניתן לבטל את הדו''ח?!

photo copy111.jpg

פורסם

אתה יכל לבקש להשפט,

או לחליפין לפנות למפנא (מרכז פניות נהגים ארצי) בבקשה לביטול הדוח.

(הכותבת רשומה לך בתחתית העמוד של הדוח).

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

התקשרתי למפנ"א. הוא הקיאה לי מה שהיא כתה: שאני אמרתי "...מצתהר, אני מיירתי ללימודים, מיירתי למשמרת...".

לא יודעה מה קשר...

שאלתי שאלתי את הנציג שענה לי מה ניתן לעשות?! הוא אמר שמילה שלי נגד מילה של השוטרת. אני יכול לנסות להגיש מכתב בכזשה לביטול דו''ח . אבל אין לי סיכוי. אמר גם שאני יכול לנסות לבקש להישפט.

פורסם

כמה דברים

תעשה לנו טובה ותרשום ברור ,כי צורת הכתיבה שלך והטעויות כתיב לקח לי 10דקות לפענח את הדברים.

לגבי עבר נקי לא תופס בעברה מהסוג של חציית צומת ברמזור אדום.

לגבי כובע לא כובע הנושא כבר נטחן מאות פעמים וזאת לא סיבה לביטול הדוח,גם היותך ממהר ללימודים לא מאפשרת לך לחצות רמזור באור אדום/צהוב ,דקה אחת של ״גניבת״ רמזור יכולה לעלות לך יקר יותר מדו׳ח כספי.

עכשיו מכוון שאין לך שום דרך להוכיח שלא ביצעת את העברה ,אז במקרה שתגיע לבית המשפט זאת תהיה מילה שלך מול מילתה של השוטרת,ברוב המקרים השופט יעדיף את גריסתה של השוטרת. (קח זאת בחשבון).

פורסם

יש הבדל בין עבירת כניסה לצומת באדום לבין כניסה לצומת בצהוב. תמרור ה-5, אור צהוב- "המתקרב לצומת יעצור כאמור בתמרור ה-1 אלא אם הנהג אינו יכול לעצור לפני הצומת בבטחה, מי שנכנס לצומת יפנהו מיד"

גם כניסה לצומת בצהוב היא עבירה לכאורה. אם תבקש להישפט ייתכן שהשופט יקבל את גרסת השוטרת (אי ציות לרמזור אדום) או שיקבל את גרסתך (הרמזור היה כתום) אבל ירשיע אותך בעבירה מכיוון שלא היתה מניעה שתעצור בבטחה לפני הצומת. האפשרות השלישית, שהשופט יזכה אותך, היא פחות סבירה.

פורסם
התקשרתי למפנ"א. הוא הקיאה לי מה שהיא כתה: שאני אמרתי "...מצתהר, אני מיירתי ללימודים, מיירתי למשמרת...".

לא יודעה מה קשר...

שאלתי שאלתי את הנציג שענה לי מה ניתן לעשות?! הוא אמר שמילה שלי נגד מילה של השוטרת. אני יכול לנסות להגיש מכתב בכזשה לביטול דו''ח . אבל אין לי סיכוי. אמר גם שאני יכול לנסות לבקש להישפט.

אם אתה חושב שאתה צודק ויש לך הוכחות לכך כדי להציגם בבית המשפט,

מדוע שלא תגש להשפט?

תעשה לנו טובה ותרשום ברור ,כי צורת הכתיבה שלך והטעויות כתיב לקח לי 10דקות לפענח את הדברים.

לא לכולם בפורום שפת האם היא עברית, ולא כולם נולדו דר אבשלום קור,

לכן אם מפריע לך צורת הכתיבה שלו אתה לא חייב לקרא את התגובה וגם לא להגיב,

יש נושאים רבים בפורום ועוד משתמשים רבים שמפרסמים הודעות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מיכאל שלום,

סעיף העבירה הוא על נהיגה כשברמזור אור אדום - לא בצומת.

מדובר ברמזור שהוצב לפני כמה שנים לצורך מעבר הולכי רגל במקום.

הרבה נהגים לא שמים לב אליו וחוצים באדום. ובמצבים מסוימים, כאשר יש פקק, פשוט נעמדים עם הרכב על מעבר החצייה.

תנסה לבדוק מול מפנ"א או מול תחנת איילון-פניות נהגים, אם ניתן לקבל העתק של דוח המקורי, שככל הנראה הוסב מדוח פנימי.

לאחר קבלת העתק, העלה אותו לכאן ונוכל לראות יותר פרטים, מה נכתב שם ואם כדאי להישפט.

פורסם

לא לכולם בפורום שפת האם היא עברית, ולא כולם נולדו דר אבשלום קור,

לכן אם מפריע לך צורת הכתיבה שלו אתה לא חייב לקרא את התגובה וגם לא להגיב,

יש נושאים רבים בפורום ועוד משתמשים רבים שמפרסמים הודעות.

ל'

את צודקת בהתייחסותך לשגיאות הכתיב, אך לא לגבי השמטת אותיות, או הוספת אותיות שלא קשורות, המראות על חוסר תשומת לב, זלזול, עצלנות לחזור ולקרוא את הכתוב לפני הפרסום. נכון שלפעמים, בלהט הכתיבה, נשמטות או מתווספות אותיות, הגהה אמורה לפתור את הבעיה, בדרך כללץ... :-)

ארז רונן

פורסם
מיכאל שלום,

סעיף העבירה הוא על נהיגה כשברמזור אור אדום - לא בצומת.

מדובר ברמזור שהוצב לפני כמה שנים לצורך מעבר הולכי רגל במקום.

הרבה נהגים לא שמים לב אליו וחוצים באדום. ובמצבים מסוימים, כאשר יש פקק, פשוט נעמדים עם הרכב על מעבר החצייה.

תנסה לבדוק מול מפנ"א או מול תחנת איילון-פניות נהגים, אם ניתן לקבל העתק של דוח המקורי, שככל הנראה הוסב מדוח פנימי.

לאחר קבלת העתק, העלה אותו לכאן ונוכל לראות יותר פרטים, מה נכתב שם ואם כדאי להישפט.

פניתי למפנ״א, הם אמרו כלא נית לקבל דו״ח מקורי: רק דרך בית משפט

פורסם

נהגת שודים, הוצאת את דברי מהקשר,אין לי בעיה ולא תהיה לי בעיה שאדם כותב בשגיאות כתיב אף אחד לא מושלם וגם אני לפעמים כותב בשגיאות קורה אנחנו סה״כ בני אדם.

אבל שמבקשים עזרה לא משנה באיזה פורום (גם בחיים) צריך לדעת לעביר את המסר בצורה הכי ברורה,כדי לקבל תשובה מדוייקת לשאלה,עם למשהו יש בעיה הוא יכול לכתוב בשפת האם שלו.

הפורום שלנו מכייל מגוון רב של אנשים שיכולים לעזור גם עם השאלה נכתבה באנגלית גרמנית או כל שפה אחרת.

הדבר המינימלי זה לדעת לכתוב בלי להחסיר מילים כדי שלא נרגיש ״בגלגל המזל״ (תוכנית טלוויזה להשלמת משפטים כאשר לא כל אותיות מופיעות) כך שנקדיש זה לעזור במקום לפענח למה התכוון המשורר.

חשוב לציין עם הבחור או כל משהו נפגע מדבר כל שהוא שנאמר כאן או בהודעות הקודמות,מבקש אני ממנו סליחה! דברי לא נועדו להקניט או לפגוע אלא להפוך את הפורום למובן יותר.

פורסם
פניתי למפנ״א, הם אמרו כלא נית לקבל דו״ח מקורי: רק דרך בית משפט

כדי לבקש העתק של כל התיק אתה צריך לבקש להשפט , ואז זכותך לקבל לקבל את כל החומר הרלוונטי.

בניגוד למה שכתבו כאן

לא מדובר על מילה שלך כנגד מילה של השוטר.

כדי להרשיעה יש מספר עובדות שהתביעה צריכה לבסס על פי עדות השוטר.

בנוסף מקובל שהנאשם מציג את גרסתו.

פורסם
עניתי לה כלא ראיתי אדום יכול להיות צהוב, אבל בטוח לא אדום. אמרתי לה שאני ממהר ללימודים.

1. לא ראיתי? יכול להיות? אם כבר מכחישים את העבירה אז עדיף להיות בטוח. "היה אור צהוב" זו תגובה יותר טובה (במידה ואכן היה צהוב)

2. "אני ממהר" זה הדבר הכי אדיוטי שאפשר להגיד בכל מפגש עם שוטר תנועה.

זה מתפרש (גם בבית המשפט) כהודאה באשמה+תירוץ עלוב.

אפילו אם המטרה של המשפט הזה היתה רק לזרז את תהליך כתיבת הדו"ח.

לא יודעה מה קשר...

שאלתי שאלתי את הנציג שענה לי מה ניתן לעשות?! הוא אמר שמילה שלי נגד מילה של השוטרת.

1. הקשר הוא שהשוטרת רושמת מדברי הנהג את המשפט הכי מפליל שהוא אמר, גם אם לא בהקשרו.

2. זה כבר לא מילה שלך נגד מילה של השוטרת (שזה גם מצב לא משהו) אלא מילה שלך (במשפט, אחרי שהתייעצת עם כל העולם, בדקת את החוק, בדקת תקדימים, ראית את הדו"ח) מול מילה שלך (בזמן אמת, כשלא היית מוכן ויותר סביר שאמרת את האמת).

ואם יש עדות "כבושה" מול עדות "טבעית" ברור מה יותר אמין.

יש הבדל בין עבירת כניסה לצומת באדום לבין כניסה לצומת בצהוב. תמרור ה-5, אור צהוב- "המתקרב לצומת יעצור כאמור בתמרור ה-1 אלא אם הנהג אינו יכול לעצור לפני הצומת בבטחה, מי שנכנס לצומת יפנהו מיד"

גם כניסה לצומת בצהוב היא עבירה לכאורה. אם תבקש להישפט ייתכן שהשופט יקבל את גרסת השוטרת (אי ציות לרמזור אדום) או שיקבל את גרסתך (הרמזור היה כתום) אבל ירשיע אותך בעבירה מכיוון שלא היתה מניעה שתעצור בבטחה לפני הצומת. האפשרות השלישית, שהשופט יזכה אותך, היא פחות סבירה.

למה אתה אומר שלא היתה מניעה?

אולי היתה מניעה?

למשל אם האור התחלף מירוק לצהוב כשהרכב היה 5 מטר לפני קו הצומת ולא ניתן היה לעצור?

או אם היה (אולי) זמן לעצור בבלימה מקסימלית אבל הרכב שמאחור היה קרוב והיה חשש שייכנס בו.

כמובן שלהוכיח את אחד מהנ"ל במשפט יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

will,

לא טענתי דבר לגבי פרטי האירוע, רק תיארתי מה האפשרויות הסבירות במידה ויחליט ללכת למשפט.

הרי גם להודעתו הוא "מיהר" ונכנס לצומת כשהרמזור היה בכתום. הוא לא טען במעמד קבלת הדו"ח כי חשש לעצור מכיוון שהיה רכב מאחוריו. השוטרת הייתה ברכב שנסע אחריו, כך שהייתה לה יכולת לכאורה לראות את רכבו ואת הרמזור בעת ובעונה אחת. האם היית ממליץ לו, בנסיבות אלה, לנסות את מזלו בבית המשפט?

פורסם

הנה עוד מקרה שמצלמת דשבורד בעלות של 380 ש"ח, היתה פותרת בשיא הקלות.

נ.ב. שעלות הדו"ח בלבד עומדת על 1000 ש"ח.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

כפי שכתבתי - במשפט הסיכויים קלושים עד מאוד, במיוחד בהתחשב במה שנרשם בתגובת הנהג.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...