Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתכנן להתחיל בלימודי הנדסת חשמל (זרם גבוה) בשנת הלימודים הקרובה שתיפתח. למיטב ידיעתי יש 3 מקומות בארץ שניתן ללמוד אצלהם הנדסת חשמל ב"זרם גבוה" שבסופו של דבר מקנה רישיון של מהנדס חשמל לאחר תקופת הנסיון ותקנים פנויים.

המכללות הן - אריאל, אפקה וחולון.

בתחילה הייתי סגור על מכללת אפקה בתל אביב (בגלל שהיא הקרובה ביותר אלי כי אני מחדרה) בלימודי בוקר אשר סיום הלימודים לאחר 4 שנים, וויתרתי על לימודי ערב מפני שהם מתארכים בשנה נוספת.

החלטתי לבדוק גם בחולון, שם להפתעתי גיליתי שיש להם מסלול גמיש של לימודי ערב פעמיים בשבוע ויום שישי מלא, ומספר השנים הוא גם כן 4 שנים.

בשני המכללות דורשים ממני מכינות מתמטיקה ופיסיקה ומבחן אמיר"ם (אנגלית) לפני תחילת הלימודים.

בנוסף לכך אני הנדסאי חשמל ובשל כך אפקה נותנים הנחות משכר הלימוד על ממוצע הציונים שלי, ועוד אם עוברים אצלהם את המכינות בציון 90 ומעלה, תשלום המכינות מתקזז משכר הלימוד.

לעומת זאת מחיר המכינות בחולון יקר יותר בכ-1300 שקלים, ואין שום אפשרות של קיזוז תשלום המכינות משכר הלימוד ושום הנחות והמרחק גדול יותר לחולון.

אבל מפני שבחולון יש 2 ימי לימוד קצרים (4:00-22:00), ויום שישי מלא, אז יש אפשרות ללמוד בימים החופשיים בבית או לעבוד, יותר חופש פעולה לעומת לימודי בוקר באפקה שהם 4 פעמים בשבוע אבל כל יום לימוד הוא מהבוקר ועד הצהריים.

השאלה שלי האם בחולון המסלול הגמיש של 4 שנים זהו טריק שיווקי למשיכת נרשמים ולאחר מכן 4 השנים נהפכות ליותר.

האם משהו מהפורום מכיר את המכללה או אפילו לומד שם במסלול הנ"ל ויכול להעיד שזה באמת 4 שנים?

ומה לדעתכם עדיף ללמוד לימודי בוקר עמוסים יותר באפקה ולהינות מהנחות כספיות או ללמוד בחולון במסלול הגמיש (אם זה באמת כך)?

Pontiac Bonneville SSEI

פורסם

את המסלול הגמיש בחולון אפשר באמת לסיים בארבע שנים אבל זה לא קל. בניגוד לאוניברסיטה, שם תוכנית הלימודים לארבע שנים לא כוללת סימסטרי קיץ, בחולון אתה לומד כל קיץ כל הקיץ. בשילוב עם עבודה, אתה מקבל ארבע שנים די מתישות.

חוץ מזה, חולון היא מכללה איכותית יותר מאפקה והשם שלה טוב יותר בשוק. אם יש לך אפשרות ללמוד שם זה יהיה לך עדיף. אני חושב שזה לא מקרי שאפקה צריכה לשחד סטודנטים בעלי נתונים סבירים ומעלה כדי שיגיעו ללמוד אצלה. זאת תבנית שחוזרת על עצמה במשך לא מעט שנים, כשאני התעניינתי בלימודי הנדסת חשמל הציעו לי מלגת לימודים מלאה באפקה.

וחוץ מזה 2, זרם חזק? מסלול חזק! :-D

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני סיימתי תואר ראשון (לא בזרם חזק, בהנדסת תקשורת) בחולון במסלול הגמיש, כך שאני יכול להעיד ממקור ראשון:

1. המסלול של 4 שנים הוא לא טריק שיווקי בכלל. אם אתה יושב, לומד ברצינות ולא נכשל באף קורס, אתה יכול בהחלט לעבור את זה ב4 שנים-ויש כאלה שאפילו עוברים את זה בפחות (לוקחים קורסים נוספים בערב בימים אחרים חוץ מהימים שציינת). הכל פונקצייה של היכולות האישיות וכמה אתה יכול להעמיס על עצמך. כפי שהמאסטרו רשם מעליי-יש לימודים של סמסטר קיץ בנוסף ל2 סמסטרים רגילים, ואלו 4 שנים מאוד תובעניות.

במידה ויש נכשלים אז המצב מתחיל להיות בעייתי-כי יש קורסים שניתנים רק פעם בסמסטר וגם פעם-פעמיים בשנה.

יתרה מזאת- לא כולם מסיימים את התואר ב4 שנים, וחלק אפילו בוחרים במודע להוריד את הלחץ ולקחת פחות קורסים-ולמשוך את התואר במשך 5 שנים או אפילו יותר. הכל תלוי בקצב ההתקדמות האישית שלך. אם אתה הנדסאי חשמל וסיימת בממוצע גבוה (למעלה מ80 למיטב זכרוני) אתה יכול לנסות ולהוציא פטורים לחלק מהקורסים, ואתה יכול להגיע לפטורים של עד 21 נ"ז-שיכולות לחסוך לך כמה קורסים ומעבדות.

2. לגבי זרם חזק-אל תתפוס אותי במילה, אך קח בחשבון שכדי לקבל רשיון לזרם חזק אתה צריך ללמוד יותר קורסים מאשר המסלול האקדמי הרגיל (יותר מ160.5 נ"ז). למיטב ידיעתי, אתה צריך להירשם לקורסים נוספים שניתנים אך ורק לזרם חזק, ולאחר מכן גם צריך לבצע סטאז' באחד ממשרדי המהנדסים הגדולים או בחברת חשמל, לדוגמה-ולאחר מכן תוכל לקבל רשיון לזרם חזק.

3. לדעתי-עדיף לך ללכת לחולון וללמוד בלימודי ערב. הצד החזק של המסלול הגמיש הוא שאתה יכול למצוא לך עבודה בבוקר, ולכלכל את עצמך בראש שקט במקום לדאוג מאיפה ייכנס הכסף ואיך תגמור את החודש-וכל זאת במקביל ללימודים לתואר. עוד יתרון מאוד גדול לעניין הזה הוא שבתחילת שנה ב' או ג' אתה יכול לחפש לך כבר עבודה במקצוע בתור סטודנט להנדסה באחד מחברות ההייטק, וגם להרוויח ניסיון והכשרה מקצועית תוך כדי הלימודים-דבר שייתן לך יתרון בסיום הלימודים על פני סטודנט שרק עכשיו סיים את התואר ואין לו שום ניסיון מקצועי. אחרי שסיימתי את המכללה, אני יכול להגיד לך שהרמה של חולון היא מאוד גבוהה. ההוכחה לכך היא שבחברה שבה התקבלתי לעבוד, כל הצוות שעובד עמי הוא מבוגרי המכללה, וחלקם אפילו בני המחזור שלי, ואני רואה גם פנים מוכרות של בוגרי המכללה בחברות האחרות שנמצאות לידנו, ובנוסף-התחום שבו אני מתעסק כרגע הוא התחום שאותו למדתי, וחלק גדול מהחומר שאני למדתי בתואר גם תופס לגביו.

פורסם

מחזק את מתן ^^

אני גם לומד שנה שניה במסלול הגמיש רק שאני (כנראה..) אלך לאלקט' ולא תקשורת\חשמל.

לחשמל אתה צריך 161.5 נ"ז לעומת 160.5 של האחרים.

ומה שכן תצטרך לעבוד שנתיים בתור מהנדס ורק אז לקבל את הרישיון.

אם נוסע הנסיעה\מרחק זה בעייתי יש מספיק מקומות שתוכל לעבוד בבקרים ולהרוויח לפחות לשכר דירה נחמדה (כנראה אם שותפים) וללמוד איך שנוח לך, יש לך ס"הכ 3 קורסי חשובים וקורס אחד כללי (שבדר"כ סתם באים להקשיב והמבחן הוא אמריקאי).

אם יש לך שאלות נוספות אנחנו פה :)

404

פורסם

לך לחולון.

אני לומד באפקה (מכונות), הגישה כאן הולכת ונהיית אוניברסיטאית, מוסיפים קורסים, מקשים את הקיימים, וכמעט ואי אפשר לעבוד תוך כדי.

כמעט כל מי שעובד מאריך את התואר לחמש שנים לפחות, וחמש קשות.

אני לא יודע למי יש שם טוב יותר בחשמל, ולדעתי זה 90 אחוז שמועות, אבל בכל מקרה אם המסלול שם "קל" יותר, לך על זה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

כרגע מה שמעניין אותי זה באיזה מכללה יהיה לי יותר נח ללמוד, ולא הרמה שלה כי בסופו של דבר הנוחות בלימודים תביא לי את ההצלחה לסיים את התואר. וקשה לי מאד עם לימודי בוקר אפילו שאני צעיר (25) זו מסגרת שלא כל כך מתאימה לי ובגלל שהמסלול הגמיש נראה מפתה מאד בשבילי אני מנסה לאמת את העניין שהוא אורך בסה"כ 4 שנים אפילו עם סמסטר קיץ מה שנראה קצת לא הגיוני.

קראתי את התגובות שלכם ואשמח לקרוא עוד כי בעוד חודשיים מתחילות המכינות וזה די דחוף בשבילי, אני צריך להחליט כמה שיותר מהר.

Pontiac Bonneville SSEI

פורסם

snir, שוב-אין מה לאמת את העניין שהוא אורך 4 שנים. אני ועוד סטודנט שם אומרים לך שחור על גבי לבן שזה אורך 4 שנים ועם סמסטר קיץ-כי את הקורסים שבד"כ מספיקים לקחת ב2 סמסטרים של בוקר (ולא מספיקים לקחת בלימודי הערב) נותנים בסמסטר הקיץ.

לגבי הנוחות-המכללה בחולון עכשיו לא ממזמן הוסיפה עוד תשתיות-קפיטריה ברמה טובה מאוד, חדרי לימוד נוספים וגם רשת אלחוטית שמכסה את כל שטח המכללה. שנית, יש הרבה מאוד אוטובוסים שמגיעים לאזור המכללה (שנמצאת 5 דק' נסיעה ממחלף יוספטל) ויש אפילו אופציה למעונות סטודנטים (אם הם עדיין קיימים) שהשכירות בהם למיטב ידיעתי היא זולה. לדעתי שווה לך לשכור מעונות או אפילו דירה עם שותפים במקום לנסוע כל יום מחדרה לחולון-נסיעה מתישה בפני עצמה (ואני חדרתי במקור, תאמין לי שאני יודע מה זה לנסוע מחדרה לחולון כל יום).

עדיף לך לשכור חדר במעונות או עם שותפים, ככה גם תוכל למצוא עבודה טובה במרכז במקצוע וגם ללמוד בראש שקט.

פורסם

מתן או תמיר, תוכלו להגיד לי לדוגמא באיזה ימים קבעו לכם את הלימודים ומאיזה לאיזה שעה כל יום, כי אמרה לי היועצת שם שזה עדיין לא נקבע ורק קרוב לתחילת הלימודים נותנים את הימים.

Pontiac Bonneville SSEI

• תוכן חדש...