Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פיאסטה 2003-2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חיפשתי רכב קטן לחברה, מה אתם אומרים על פורד פיאסטה 2004-3 גיר רובוטי?

אמינות של הרכב? כמה זה נורא לקנות רכב מהשכרה לשעבר?

חיסכון בדלק וכדומה, על מה לשים דגש לפני קנייה?

פורסם

קודם כל אצע שלי - השכרה? תמשיך הלאה, ואל תאמין לכל הסיפרים "מה אכפת לך שרשום השכרה ברישיון?"

רכבים מהשכרה הם רכבים שעברו התעללות קשה לרבות. מניסיוני. אני גם לא מדבר על זה כשתרצה למכור - אחוז ההצלחה נמוך מאוד.

מומחה לתביעות ביטוח (רכב/רכוש), מגשר ומיישב תביעות (לשעבר מיישב במגדל, כלל, שלמה ביטוח וכלמוביל)- מספק שרותי יעוץ בתחום התביעות לחברי הפורום ללא שום תמורה

פורסם

תחסוך 10 תשקיעה 20 ותמכור פחות 10.

מומחה לתביעות ביטוח (רכב/רכוש), מגשר ומיישב תביעות (לשעבר מיישב במגדל, כלל, שלמה ביטוח וכלמוביל)- מספק שרותי יעוץ בתחום התביעות לחברי הפורום ללא שום תמורה

פורסם

יפה שאתה מתייחס כתורה מסיני לדברים של מישהו שכתב 8 הודעות בפורום.

השכרה שלעבר מוריד 22-27% מערכו של רכב, וזה מאפשר לך לקנות רכב בשנתון מתקדם בהרבה.

החיסרון הוא שכל שנה בהשכרה מהווה 35K בקילומטראז' - ז"א שרכב שהיה בהשכרה 3 שנים למשל, יהיה עם קילומטראז' של 100K בערך, ואם אתה קונה רכב שכבר כמה שנים מחוץ לשירות, הוא יהיה קרוב יותר ל-200K (בכ"ז רכב בן 9).

כמובן שיש לא מעט אנשים שנוסעים מעט מאוד ק"מ, ועבורם רכבי השכרה הם פיתרון מעולה - הקילומטראז' הגבוה מתקזז עם הנסיעה הנמוכה. אני מכיר מישהי שקנתה רכב בן שנתיים עם 75K על השעון, ואחרי שנתיים הרכב עם 90K. אם זה ימשיך כך, בשנה הבאה יהיה לה רכב בן 5 עם נסועה ממוצעת לגמרי.

לכן - לא הייתי פוסל רכבי השכרה באופן גורף. קודם כל תמצא אחד שלא נסע בטירוף גם אחרי שסיים שירות, אחר כך נדבר.

פורסם

השכרה שלעבר מוריד 22-27% מערכו של רכב, וזה מאפשר לך לקנות רכב בשנתון מתקדם בהרבה.

החיסרון הוא שכל שנה בהשכרה מהווה 35K בקילומטראז' - ז"א שרכב שהיה בהשכרה 3 שנים למשל, יהיה עם קילומטראז' של 100K בערך, ואם אתה קונה רכב שכבר כמה שנים מחוץ לשירות, הוא יהיה קרוב יותר ל-200K (בכ"ז רכב בן 9).

כמובן שיש לא מעט אנשים שנוסעים מעט מאוד ק"מ, ועבורם רכבי השכרה הם פיתרון מעולה - הקילומטראז' הגבוה מתקזז עם הנסיעה הנמוכה. אני מכיר מישהי שקנתה רכב בן שנתיים עם 75K על השעון, ואחרי שנתיים הרכב עם 90K. אם זה ימשיך כך, בשנה הבאה יהיה לה רכב בן 5 עם נסועה ממוצעת לגמרי.

לכן - לא הייתי פוסל רכבי השכרה באופן גורף. קודם כל תמצא אחד שלא נסע בטירוף גם אחרי שסיים שירות, אחר כך נדבר.

הרכב שאני נוהג עליו (גטס) היה מהשכרה, נרכש בסוף 2010, נכנס לשירות ב2008 בחברת ההשכרה ועשה משהו כמו 65 אלף ק"מ...

ככה שלא כולן שחוטות ולא כולן נסעו 430984390 ק"מ...

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

132 אלף לשנת 2004 לא ממש הרבה...

אבל מה לגבי האחזקה האם זה באמת כמו שאומרים פה?

מה לגבי אחזקה שוטפת למשל ציריות גומיות.,תפוחים? הדברים שבדרך כלל מתבלים.

האם הם זמינים חליפיים ? הרי כמה כבר מתקלקלים המאוררים?

פורסם

זה שאתה כתבת 4500 הודעות לא עושה אותך חכם יותר או מבין יותר ממי שכתב 8 הודעות... כל אחד ודעתו ידידי ובגלל זה קוראים לכך פורום.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם
הרכב שאני נוהג עליו (גטס) היה מהשכרה, נרכש בסוף 2010, נכנס לשירות ב2008 בחברת ההשכרה ועשה משהו כמו 65 אלף ק"מ...

ככה שלא כולן שחוטות ולא כולן נסעו 430984390 ק"מ...

יש ויש! כל רכב ותקופת השירות שלו.

יש אנשים בעלי ממון שרוכשים רכב השכרה של שנה על הכביש, מקבלים הנחה נאה והק"מ הוא סביבות 35K.

אז אמנם הוא רכב השכרה לשעבר, אבל באמת לא נסע הרבה.

אני דיברתי על מצב שבו נרכש רכב שעשה 3 שנים בשירות השכרה, ואח"כ המשיך בנסיעה ממוצעת של 20K בשנה.

אחרי 8 שנים, רכב כזה יהיה עם מעל 200K! אז ככה שאם כבר השכרה לשעבר, רצוי לקנות ממישהו שנסע הרבה מתחת לממוצע, וזה נראה לי המצב בפיאסטה של הבחור.

ההמלצה שלי - לבדוק את הק"מ של הרכב אל מול טיפולים במוסך.

חלקים תחליפיים לא זמינים לרכב הזה, רק מקוריים. פלסטיקה ופח בכלל לא תמצא, רק EBAY.

פורסם

כמה כבר הדברים האילו נשברים?

וגם אם כן כמה זה כבר נורא?

השאלה היא לגבי חלקים כמו תפוחים חלקי מנוע כויילים בית מצערת פנסים וכדומה, ציריות תפוחים.

אחזקה שוטפת לגבי דברים המתבלים.

פורסם

אקדים ואומר שכל הנאמר מנסיון לצערי.

הרנו 21 שפורסמה באשכול הזה, במזל גדול מצאו שמשה,והיא "הושבתה" בערך חודשיים כי לא נמצא פנס אחורי (וגם לא קיבלנו היתר מ"אגד" להוציא אותה מהמוסך עד לגמר התיקון )לבסוף אבא שלי בידי הזהב שלו קמבן משהו.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3237169#post3237169

בא ונצייר מצב ח"וח שאוטובוס יפגע ברכבך מאחורה בטמבון האחורי שמשה ופנס בשנה הבאה.

הרכב שווה בשוק כ-25,000 ש"ח ( 2004-שנת 2003 המצב פחות טוב) נכון להיום כלומר שלא יהיה משתלם ככל הנראה לעשות ביטוח מקיף בשנה הבאה לפיאסטה שנת 2004

במידה ומחיר התיקון מוערך ע"י שמאי מעל ל50% משווי הרכב - זה מה שיתקבל.

במקרה שכזה אתה תעשה כל שיבכולתך להוכיח שאפשר לתקן בפחות מ-50% כדי לא להוריד את הרכב מהכביש ולקבל מחיר מצחיק (ובטח מי שהשקיע ברכב שיפוץ גיר או מנוע וכיוצא בהם) ויהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי להשיג פנס ,שמשה או טמבון וכדומה, וגם אם תמצא המחיר יהיה בהתאם.

כל זה במידה ונכנסו בך.

במידה ואתה נכנסת ברכב,עמוד,עציץ וכדומה ללא ביטוח מקיף הצרה כפולה.(דמיין מצב שהלך מכסה מנוע-הרכב פשוט יהיה מושבת)

פורסם

אחזקה שוטפת כפי שאמרתי, יש חלקים.

לגבי מקרה החלון - אשתף אותך במשהו שקרה לי, עם סובארו ליאונה קופה.

במהלך ניסיון גניבה שברו לי את החלון האחורי. מדובר במשולש נאה ולא בחלון שגרתי.

הפכתי את כל העולם בניסיון להשיג אחד כזה. בסוף מצאתי ליאונה קופה שוכבת על הגב, מרוסקת לגמרי, עם חלון אחורי תקין.

שילמתי 150 ש"ח על החלון הזה, אחרי כמעט שבוע שהרכב היה מושבת בתוך מוסך. ועוד יצאתי בזול, כי בעל המגרש יכל לזמבר אותי גם ב-500 ש"ח, והייתי משלם כמו טטלה.

ואם לא הייתי משיג?

• תוכן חדש...