Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכתב גלוי לנהג המכונית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שאתה כנראה לא הבנת זה שאנחנו מדברים על מצב של רכיבה כחוק, דבר שהרבה פחות נדיר ממה שאתה מצייר.

ובמצב הזה של רכיבה כחוק, מזלזלים בקיומינו, ועל זה רן דיבר במכתב שלו, ועל זה אני מדבר.

אחלה יום

וסע בזהירות.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק חידוד קטן: רוכב לא צריך "לרכוב כחוק" (כדבריך) כמו שנהג רכב לא צריך לנהוג לפי החוק - קודם כל באה הבטיחות, ובשביל בטיחות צריך ללכת עוד מיל מעבר לדרישות החוק היבש. כאשר נוקטים בגישה זאת מלכתחילה, לא מתרגזים על קיפוח זכותנו החוקית על הנתיב\זכות קדימה וכדומה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אתה טענת שהוא לא רואה אותי כי אני מגיע ממקום לא צפוי.

אני אומר שגם כשאני במקום צפוי הוא לא רואה אותי, מכאן שיש שתי אפשרויות.

או שלא אכפת לו.

או שהוא לא מסתכל.

אני מכיר את התחום של הסוואה בתנועה, בלא מעט מיקרים יכול לנוע מולך אדם שלא תהייה מודע כלל לקיומו, כי הוא לא מרכז העיניינים.

כשאתה עובר נתיב אתה אמור לבדוק שאין שם אף אחד, אם בדקת, ז"א הסבת את צומת ליבך לכך שיכול להיות שם מישהו, ולא ראית אף אחד, לך לבדיקת ראיה.

אני אוסיף אוסיף את הדברים הבאים:

או שהוא/היא לא מתסכל/ת - כנראה שזאת אישה/קשיש/ה/סתם אדיוט שגם אם היה סמיטריילר היה/הייתה עושה אותו דבר.

או שהיית בשטח המת שלו - מה שהיה יכול לקרות גם לרכב.

אתה באמת מאמין שמישהו רואה אופנוען ולא אכפת לו להוריד אותו בכביש?

אם כן - לבנאדם שלא אכפת להוריד אופנוען, גם לא אכפת לדרוס ולברוח וגם לא אכפת לרצוח וזה בנאדם שלא רק שלא צריך להיות על הכביש, הוא צריך להיות בתא סגור בבית הסוהר.

ובאמת, רוב הנהגים על הכביש, הם עבריינים בלי קשר אם אתה פוגש בהם על דו גלגלי או תלת גלגלי או על זחלים.

בכל מקרה, אני מסכים שהבעיה היא בחינוך ומכיוון שבין רכבים לרוב חוסר האכפתיות והכבוד ההדדי נגמרים בפגיעות פח, אצל האופנועים מתקבלת תחושת שנאה כי הם כל כך פגיעים.

לעומת זאת, נהגי הרכבים שלא מפחדים מפגיעה פיסית בהם מרוכב אופנוע, שונאים אותם מסיבה אחרת והיא כי הרבה מאוד(ויכול להיות שבנאדם יראה רק נהגי דו גלגלי עבריינים ולכן הוא ידבוק בתפיסה שזה הרוב) מהם מסכנים את עצמם ועל הדרך את הנהגים מהבחינה שזה יהיה על המצפון או בתיק הפלילי או בכלא מבחינת הנהג רכב.

פרט לעובדה שלראות אופנוען מוריד לך את המראה לא פחות מעצבן מלראות רכב עובר באור אדום או לא עוצר בעצור(ואת זה יש בכיף גם מהצד השני).

בקיצור רן, אתה מבקש ובצדק כשבנאדם עולה על רכבו, להיות תמיד מוכן שרוכב אופנוע יפתיע אותו.

בפועל, אתה מנסה לתקן תרבות נהיגה שלא קשורה בכלל לנהגי הדו גלגלי ולכן יותר הגיוני(לפחות במצב הנוכחי שברוב אזורי הארץ כמות הרכבים על הכביש גבוהה משמעותית מכמות הדו גלגלי) תבקש מרוכב הדו גלגלי, לנהוג כאשר הוא יודע שהוא הולך לפגוש בדרכו יותר משמוק אחד.

ולמרות שנסיוני על רכיבה בדו גלגלי מאוד דל, אני מבין לליבם של רוכבי האופנוע, אבל מבין גם לליבם של נהגי הרכב.

שיהיה שבוע טוב.8)

2017 Citroen C3 Shine

פורסם
דרוקי, כל התאוריה שלך נחמדה מאוד, אבל גם כשרוכבים כחוק, וכמו ש"מצופה" עדיין מתעלמים מקיומינו.

הרוב לא מתעלמים אבל קיימים סוגים של נהגים שפשוט קשה להם שיש כלי רכב שנע יותר מהר מהם, לצורך העניין eitama. אין שום סיבה שקטנוע שיכול לעבור בלי לפגוע ובלי לקפח שום זכות (חוץ מה- "זכות" לצאת בלחיצה ברמזור) לא יעקוף בפקק. גם ככה הוא יגיע הביתה לפניך. (ויזהם פחות את הסביבה, ויתפוס פחות מקומות חניה ויהווה סיכון הרבה פחות גדול מרכב על שאר משתמשי הדרך, אבל בוא נתרכז בנושא).

בכל אופן - רוב הנהגים דווקא כן מכבדים בצורה זו או אחרת דו"ג, אבל הקומץ הקטן שמסכן אותך שלא במודע\לא בכוונה והקומץ העוד יותר קטן שעושה את זה במודע מספיק בשביל להרתיח את הדם. עד שבן אדם לא עולה על דו גלגלי הוא בחיים לא יבין איזה ריכוז דרוש בשביל לרכב על דו גלגלי בג'ונגל שהם הכבישים פה ומה הן הרמות סיכון הבלתי נתפשות. מה שעצוב הוא שדווקא הסיטואציות הכי טריוויאליות הן הכי מסוכנות לרוכבים ולא כי הם השתוללו אלא כי מישהו גנב רמזור\לא נתן זכות קדימה\סטה מבלי להביט במראה.

דבר אחרון בקשר למבט: לפני כמה ימים נסעתי עם חברים ברכב בשעות הלילה וישבתי במושב האחורי. הגענו לאחת ממצלמות המהירות החדשות והערתי איזה הערה אגבית לגביה אחרי שעברנו אותה. הנהג שאל אותי על איזה מצלמה אני מדבר, אז אמרתי לו זו שעכשיו עברנו. הוא מסתכל ב- GPS ורואה שבאמת הייתה מצלמה. Enough said. אם הנהג ברכב מפספס עמוד בולט בגובה 3 מטר שעומד לצד הדרך זה מעיד שהוא כל כך לא מרוכז בדרך שלא מפליא שהוא יפספס גם אופנוע. וזה לא שהאופנוע "יפתיע אותו" אלא שהוא סומא כעטלף ומנותק מהסביבה שלו, מוקף בקורות בטיחות שחוסמות לו את שדה הראיה, עם מראות לא מכוונות, GPS, סלולר, מערכת סטריאו, ילדים שצורחים מאחורה ועוד מאה ואחת הסחות דעות שאין קשר בינן ונהיגה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

לפי דעתי אלה שאתה רואה גונבים אדום, חונים במדרכה, נוסעים על המדרכה ושוט, זה בדרך כלל ילדים בני 16 שעובדים בתור שליחים שעכשיו הוציאו רישיון. לפעמים זה הכלי שגורם לך לנסוע ככה.

ונכון לא חסר גם משוגעים על 600+ שמגיעים במהירות של לפחוץ 200 קמש מצד ימין ורק בגלל שאתה מחפש אותם (ואוהב לשמוע אותם) אתה ידעת שהם באים, אז כול מה שאתה יכול זה פשוט להחזיק את ההגה ישר ולקוות לא לפגוע בהם.(ניסיון אישי)

בסופו של דבר הכול שאלה של חינוך.

דביר(שכרגע מוציא רישיון על A1).

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם
אני אוסיף אוסיף את הדברים הבאים:

או שהוא/היא לא מתסכל/ת - כנראה שזאת אישה/קשיש/ה/סתם אדיוט שגם אם היה סמיטריילר היה/הייתה עושה אותו דבר.

או שהיית בשטח המת שלו - מה שהיה יכול לקרות גם לרכב.

אתה באמת מאמין שמישהו רואה אופנוען ולא אכפת לו להוריד אותו בכביש?

הרבה יותר קשה לפספס סמי או רכב, ולכן מי שלא באמת מסתכל במראה, לא יראה אותי.

תאמין לי שאני יודע איפה השטח המת, ואיפה לרכב ביחס לרכב, זה לא עוזר.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

רן ושאר הרוכבים,

אומנם איני רוכב אופנוע וגם עדיין לא היה לי אחד אך נהיגה בכביש היא דבר שאני עושה יום יום משנת 96.

אין יום שאני לא מקבל איזו עקיפה עסיסית של רוכב אופנוע (כן כן,גם באיילון וגם בכביש החוף) וכמובן קטנוע .

שלא נדבר על איתות הוא דבר שכבר מזמן הפך בגדר בדיחה גם לנהגים אך בוודאי לרוכבים (שבקרב האופנועים גם נהיה "קטע" של להוריד את האיתותים לגמרי).

מה עם כל ההתפרצויות בין רכב ימני לשמאלי ועוד מבט של "איזה חצוף שאתה לא נותן לי לעבור כי כבר נדחפתי",

מה עם העמידה על המעבר חציה בכל רמזור !!!,

ואם כבר דחפתם את האף בכדי להיות ראשונים ברמזור אז אולי תסעו כשהרמזור מתחלף לירוק ולא תירדמו ,או תשוחחו בטלפון ,או... כי יש אנשים מאחוריכם .

ורן,

לפי מה שהבנתי אתה לא ילד אך נראה כי שכחת שרכבים היום מגיבים יותר מהר מפעם ולכן אל תהיה בטוח כל כך כי עד שאחרים יצאו מהרמזור אתה כבר לא תהיה כי זה לא תמיד המצב.

בקיצור לציבור הרוכבים ,

באם אתם רוצים כבוד אז תנו כבוד במספר דברים שישנו לכם את החיים וגם לנו את איכות החיים:

כשאתה מחליטים לעקוף אז אנא ,השתמשו באצבע שגם ככה נמצאת על הכפתור הקטן -איתות.

נתיב הוא בין הקוים ולא על הקוים .

תנו גם לי לעבור במעבר חציה בצורה נורמלית ולא בזיגזג =תשאירו את ההמעבר חציה פנוי.

באם החלטתם להתאבד ולחתוך בין רכבים בכביש עמוס אז בבקשה תלבשו ציוד מגן בהתאם ( ק ס ד ה מ ל א ה אולי !!!) כך שהפגיעה לא תהיה קשה שגם תהרוס לנהג את החיים.

ורווח בין רכבים לא נועד בכדי שתחתכו !!!.

בקיצור.

אומנם את זריזים אך גם קטנים ופגיעים ומשום מה כל יום משחקים בהימורים מול כלי הרג (רכב,משאית...).

בברכת נסיעה טובה לכולם ואיתות בכל זיגזוג.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

שמע, אני לא יודע איך להתייחס אלייך עם תגובה כזאת.

בעיניי אתה מצטייר כבן אדם ממורמר וקנאי.

בשיא הרצינות עכשיו, מה מפריע לך שאופנוע עומד ראשון ועל המעבר חצייה,

אז וואלה עקפתי את כל התור ונעמדתי ראשון, למה אתה שואל, ככה אני עונה.

ואם כבר דיברנו על איתותים, אז כן בכל מעבר ובכל פנייה ובכל רגע שצריך אני מאותת.

איך בדיוק אני מצליח בתור נהג רכב, לגלות הבנה ואכפתיות כלפי רוכב הדו''ג ולתת לו לעמוד ראשון ברמזור, או אם הוא רוכב בין הנתיבים אז אני מסיט את הרכב טיפה ימינה כדי שיוכל לעבור באין מפריע.

ומה זאת ההכללה הגסה הזאת לגבי האיתותים, ותאמין לי שאני מכיר המון רוכבים, אף אחד לא פירק וינקרים, לכולם יש קסדות מלאות, רובם עם מיגון עליון.

הסכומי כסף שאני הוצאתי על המיגון עלו יותר מהאיביזה המפורקת הזאת שהיה עליה השרשור פה, ובכל זאת אני לא רואה הכללות על נהגי הרכבים.

הזגזוגים האלה שאתה מדבר עליהם, הם לא היו קורים אם נהגים היו מחליטים להתנחל בנתיב השמאלי בחזירות.

אני כל נוסע בכבישים בינעירוניים, רוב המטורפים שאני רואה הם נהגי המכוניות.

הכללות אפשר לעשות עד מחר, אבל בפועל הכל שונה מהמציאות שאתה מתאר.

בקיצור, גלה הבנה כלפי הרוכבים, כי על הכביש אתה יותר חזק מהם ובכל מפגש אתה תנצח, אם אפשר לקרוא לזה ניצחון.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

לך תגיד את זה לאישה...

אני שמעתי מחברים רוכבי אופנוע שדווקא נשים הן הכי גרועות ו"מתנכלות" לאופנוענים(לא יודע אולי סוג של קנאה...). אני לא עושה הכללות ואומר שכל הנשים ככה אבל במרכז זה קיים הרבה ממה שהבנתי..

חוץ מזה שאני משתדל כמובן שלא לפגוע באופנועים אני אפילו מנסה לעזור להם לפעמים...ואני בטוח שרוב האנשים ככה בתכלס

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

ליאור,

תגובתי לא באה ממרומור או כל דבר אחר אלא רק לבוא ולהראות כי גם הצד השני לא טלית .

לגביי אתה מוזמן לבדוק איך אני מתנהג לרוכבים (נותן להם את הדרך החופשית להמשיך הלאה מבלי להפריע להם) אך עדיין יש דברים שיכלו לעשות לשני הצדדים חיים כלים יותר :

נהגים ילמדו סוף סוף לאותת וכן הרוכבי דו גלגלי או תלת ואז לא נרגיש במלחמה כל יום (כמובן שיש עוד הרבה דברים).

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

הביקורת העצמית היא הביקורת הקשה ביותר, ומי כמונו יודעים שגם אנחנו לא תמיד נקיים:

לכן לשם האיזון הנמכת גובה הלהבות שם בכביש:

מכתב גלוי לרוכב האופנוע

ידידי

רגע אחד לפני שאתה רוכס את הקסדה ושולח אצבע למתנע עצור, לא אגזול יותר מדקה מזמנך.

בעוד רגע תשעט לכביש בין המכוניות המשאיות והאוטובוסים, תחפש כל סדק צר להשתחל,

לנצל ולו במעט את יתרון המבורך בשתי הגלגלים כאביר הכביש, רוח החופש בפניך, ויד ימינך

שלוחה מתפרעת.

תזגזג בין הרכבים כבמשחק מחשב, תרמוס את חוקי התנועה, תבהיל ותפתיע נהגים, תסכן ותסתכן.

בינינו, כרוכבים אנו חיים בהכחשה, שומעים לא שומעים על אלא שהלכו לבלי שוב, מזילים דימעה

על חבר שנדם וחוזרים לשיגרה הזוייה, של ארנבת לפני עונת הציד.

אנו משנאים עצמינו על שותפינו לכביש, בהתנהגות שחצנית, בפראות בסיכון ומוצאים בעצמנו

דיבתינו רעה.

אם יד על הלב, על כמה מחוקי התנועה עברת ברכיבה האחרונה? ולא מדובר בכביש השומם אלה

ממש כאן לעיני כולם, הפכת את המדרכות למסוללך הפרטי, דחקת אמהות על טפם לשולים.

כמה פעמים הפתעת נהג מכונית בעקיפה מסחררת מימין, או רכיבה מהירה על השוליים?

עצרת פעם לחשוב מה זה עושה לשאר אחיך לכביש?

אני יודע שאני פוגע במגזר שלם ללא הבחנה, ויש גם כאלה שרוכבים אחרת, אבל האחריות ההדדית

וההתנהגות הבלתי בוגרת היא היא שמוציאה לאופנוענות שם רע, ומקימה עלינו את זעם כולם.

לא נוכל לבוא בטענות לאיש, אם אנחנו עצמינו לא נתנהג אחרת, במפגש בין האופנוע למכונית

יהיה תמיד מפסיד אחד, צודק ככל שיהיה את המחיר נשלם בדם וכאב.

אני לא מבקש לבטל את היתרון היחסי שלנו אל מול המכוניות להיפך, אני מבקש לשנות את הדרך!

כבוד הדדי, אלגנטיות, סבלנות, ההכרה בצרכים של האחר, רכיבה שפוייה.

כרוכב אתה מייצג אותי ואני אותך, אין טעם להמשיך ללבות את אש השינאה, אין לנו מה להוכיח

לאיש, המטרה היא להפוך את האהבה האמיתית שלנו לרכיבה לטובה יותר, מקצועית יותר, מהנה יותר,

והכי חשוב בטוחה יותר.

אפשר לשלוח אצבע מאשימה לצד השני לגלגל עיניים בתמימות מעושה ולהמשיך בדרך הזו ואפשר גם

להחזיר את השפיות לרכיבה, ולהתנהג בצורה בוגרת ואחראית. בסופו של דבר הרווח יהיה רק שלנו.

רכבו לשלום -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...