Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההסבר שלך היה מצוין .בדקתי ברכב ואכן כששסתום פליטה עולה היניקה יורד .יש רק מצב אחד כזה.

וזה אכן תואם את הנתונים בתרד ובשרטוט שהבאת השסתומים בצילנדר 3 "מתהפכים".

סיימתי לכוון ציפיתי ליותר שקט .בכל מקרה תודה על העזרה.

פורסם

חגי אתה צודק התעמקתי רק בצילנדר השלישי .השונה כביכול לפי התרד. מחר אבדוק לפי סוף פליטה תחילת יניקה שוב גם את הצילנדר ה4 .

גולו לפי ההוראות .אם אני לא טועה צריך לבדוק את הכיוון אחת לתקופה(שנתיים אא"לט ) .זה אמור להשקיט את המנוע ,לגרום לו לעבוד בצורה יותר טובה חסכון בדלק וכו...

אסביר בקצרה איך עשיתי:

1.להרים בלם יד +גיר בהילוך 5

2.להרים את הרכב בגלגל השמאלי מכיוון המנוע.

3.לפתוח מכסה שסתומים- 4 ברגים T30 אאל"ט.

4.יש להביא צילנדר 1 לנקודה מתה עליונה. חפיפת שסתומים(שסתום פליטה עולה-נסגר. ויניקה נפתח) ע"י סיבוב הגלגל.

5.מכוונים את צילנדר 4 .שסתום יניקה 0.2 מ"מ .פליטה 0.3 מ"מ.(המרווח בין הזרוע לשסתום)

6.אח"כ חופפים צילנדר 2 מכוונים 3

7. חופפים 3 מכוונים 2

8. חופפים 4 מכוונים 1

9.זיהוי השסתומים בתוך כל צילנדר לפי השרטוט שחגי הביא .אבדוק שוב בהמשך.

ניתן לפרק פלגים וצינור יניקת אויר להקל על סיבוב המנוע .

פורסם

היי שחר

1. האם הרגשת שינוי כלשהו לאחר הכיוון? המנוע שקט יותר? חזק יותר? חסכוני יותר?

2. איך מבצעים את פעולת הכיוון?

3. האם דרוש כלי מיוחד לכיוון/ למדידת המרווחים באופן מדוייק?

ברשותי פיאסטה כזאת אבל משנת 2000 ואני גם מעוניין לבצע זאת.

תודה!

שלומי

פורסם
חגי אתה צודק התעמקתי רק בצילנדר השלישי .השונה כביכול לפי התרד. מחר אבדוק לפי סוף פליטה תחילת יניקה שוב גם את הצילנדר ה4 .

גולו לפי ההוראות .אם אני לא טועה צריך לבדוק את הכיוון אחת לתקופה(שנתיים אא"לט ) .זה אמור להשקיט את המנוע ,לגרום לו לעבוד בצורה יותר טובה חסכון בדלק וכו...

אסביר בקצרה איך עשיתי:

1.להרים בלם יד +גיר בהילוך 5

2.להרים את הרכב בגלגל השמאלי מכיוון המנוע.

3.לפתוח מכסה שסתומים- 4 ברגים T30 אאל"ט.

4.יש להביא צילנדר 1 לנקודה מתה עליונה. חפיפת שסתומים(שסתום פליטה עולה-נסגר. ויניקה נפתח) ע"י סיבוב הגלגל.

5.מכוונים את צילנדר 4 .שסתום יניקה 0.2 מ"מ .פליטה 0.3 מ"מ.(המרווח בין הזרוע לשסתום)

6.אח"כ חופפים צילנדר 2 מכוונים 3

7. חופפים 3 מכוונים 2

8. חופפים 4 מכוונים 1

9.זיהוי השסתומים בתוך כל צילנדר לפי השרטוט שחגי הביא .אבדוק שוב בהמשך.

ניתן לפרק פלגים וצינור יניקת אויר להקל על סיבוב המנוע .

אם פירקת את הפלאגים אז אפשר לוותר לחלוטין על הרמת הגלגל\רכב באויר. פשוט לוקחים ראצ'ט עם מאריך ומסובבים את הפולי של גל הארכובה. לא תהיה התנגדות בכלל כי הפלאגים בחוץ.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
היי שחר

1. האם הרגשת שינוי כלשהו לאחר הכיוון? המנוע שקט יותר? חזק יותר? חסכוני יותר?

2. איך מבצעים את פעולת הכיוון?

3. האם דרוש כלי מיוחד לכיוון/ למדידת המרווחים באופן מדוייק?

ברשותי פיאסטה כזאת אבל משנת 2000 ואני גם מעוניין לבצע זאת.

תודה!

המנוע מרגיש שקט יותר יחסית למנוע הזה. חסכוני וחזק אצטרך לבצע מספר נסיעות כדי לבדוק זאת.

בכל מקרה צריך לבצע בדיקה אחת לתקופה .

2.פעולת הכיוון הסברתי למעלה אתה יכול לחפש עוד בפורום ובאינטרנט העיקרון זהה ולא כ"כ מסובך.

רק חשוב שתבין טוב את התהליך .

3.אין צורך בכלים מיוחדים. את הרכב הרמתי עם הגק שבא עם הרכב.לא צריך גובה רק שהגלגל מתרומם מהריצפה.

דבר אחד שצריך זה פילרגייג' -עלים ממתכת .זה מגיע לרוב עשרים עלים במידות שונות.

אתה צריך 0.2 ו0.3 מ"מ שים לב שזה לא באינצ'(כי יש כאלה).עולה בערך 20 ש"ח.

למכסה שסתומים רשמתי צריך T30 בוקסה. ולכיוון השסתומים בוקסה 11 מ"מ. עדיף עם רצט' של 1/2 ומאריך וכן ברך מתכווננת לתמרן שם. עם ראצט קטן יותר לא הצלחתי .הברגים קצת מחוזקים.

העיקרון כמו שהסברתי זה להביא צילנדר X לנקודה מתה עליונה ולכוון את הצילנדר Y המתאים לו.

לגבי העלה הוא צריך להכנס עם התנגדות קלה -זה משהו שצריך להרגיש .

אני לא פירקתי פלגים פילטר וכו משום שלא היה לי לחץ אויר לנקות סביב הפלגים ולא רציתי שיכנס לכלוך .

כמו שאמרתי הרמתי את גלגל הילוך חמישי .והצלחתי לסובב את המנוע לא כ"כ קשה.

פורסם

הבטחתי עדכון:

אז ככה לאחר נסיעה ארוכה .אני יכול לומר בוודאות השיפור מורגש מאוד במיוחד מבחינת ביצועי המנוע.

מורגש שיפור ניכר בתגובת המנוע ,האצה ,כח וכו. הופתעתי גם אני מהתוצאות. גם מבחינת תצרוכת דלק יש שיפור .בקיצור מאוד מומלץ .אני מתכוון להפוך את הכיוון לכל שנה בעקבות התוצאות עם הטיפול של השמנים.

נ.ב לגבי מיקומי השסתומים זה אכן כפי שמופיע בתרד

מצד שמאל של המנוע מכיוון הטרמוסטט

צילנדר 1 צילנדר 2 צילנדר 3 צילנדר 4

פליטה פליטה יניקה יניקה

יניקה יניקה פליטה פליטה

צילנדר 1+2 פליטה בצד שמאל בצילנדר 3+4 פליטה בצד ימין.

פורסם

שחר

זה לא הכיוון הנכון למנוע J4J

צריך להיות 0.2 ו 0.5

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
שחר

זה לא הכיוון הנכון למנוע J4J

צריך להיות 0.2 ו 0.5

הבחנתי קצת באיחור בהערה של יניב. לפי האוטודאטה (בהערות) רשום שאם יש מדבקה על מכסה השסתומים זה אמור להיות 0.5 בפליטה.

היות שלא הבחנתי בהתחלה במדבקה על מכסה השסתומים כיוונתי 0.3 .

אחרי שיניב אמר שאצלו באותו דגם מנוע יש מדבקה. בדקתי שוב ביסודיות וככל הנראה היתה בעבר מדבקה משום שניתן להבחין בסמני דבק ישן.(חבל שבאוטודאטה זה מעודכן בהערה ולא מובנה בקוד מנוע)

לתשומת לב מי שרוצה לכוון לבדוק בדגם מנוע J4J .לדעתי זה בכל הרכבים בשנתונים של 2000-2002.בפליטה זה 0.5.

יניב תודה על העזרה.

פורסם

בכיף:-D

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• תוכן חדש...