Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל עוד מדובר בדגם ה YOUTH ולא הדינאמיק (שיצאה בשנת 97 במקביל) אז כנראה זה אותם ערכים. בכל מקרה לא מדובר באותו מנוע. הפיאסטות היו 1000 סמ"ק אחר כך 1.100 סמ"ק ולבסוף הן עלו ל 1325 סמ"ק. שנת 89 צריכה להיות 1.100 סמ"ק.

לפותח השירשור, שלח לי את האימייל שלך בפרטי ואני אשלח לך קובץ עם תמונות וכל התהליך. אני אנסה להעלות גם כאן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

Firing order . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1-2-4-3 (No 1 cylinder at timing chain end)

Direction of crankshaft rotation . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Clockwise (seen from right-hand side of vehicle)

Valves

Valve clearance (cold):

Inlet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0.20 mm

Exhaust . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0.30 mm

זה מה שהספר אומר לגבי מרווח שסתומים.

זהו סדר השסתומים כאשר את עם הפנים לרכב. הצילנדר הראשון זה זה שהכי קרוב לכיוון הטרמוסטאט. זהו סדר השסתומים. אל תשכח, תמיד הצד שקרוב לטרומוסטאט.

מספר שסתום שם צילנדר

1 - Exhaust 1

2 - Inlet 1

3 - Exhaust 2

4 - Inlet 2

5 - Inlet 3

6 - Exhaust 3

7 - Inlet 4

8 - Exhaust 4

מה הפשר? אחרי שאתה מפרק מכסה שסתומים יתגלו לעינייך 8 שסתומים (2 שסתומים לצילנדר).. כאשר אתה מתבונן מהצד של הטרמוסטאט כל אחד מהשסתומים רשום למעלה לפי סדר מ 1 עד 8. לפי הסדר של השסתומים אתה יכול לדעת לאיזה צילנדר הם שייכים ומה תפקידם. למשל שסתומים 4, 5 שניהם שסתומי יניקה. ככה אתה לא מתבלבל בסדר.

מקווה שעזרתי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אני מעוניין לבצע כיוון שסתומים .רציתי רק לוודא אם מישהו יכול לאשר את סדר השתומים. כפי שמופיע בתרד הנ"ל.

1-פליטה

2-יניקה

3-פליטה

4-יניקה

5-יניקה

6-פליטה

7-יניקה

8-פליטה

.בדגש על צילנדר 3- שם סדר פליטה/יניקה מתהפך?

תודה?

נ.ב הפיאסטה 2001 .לא חושב שיש הבדל ביו המנוע של 97

פורסם

ידידי היקר, מאמצע שנת 97 פורד הוציאו את הדגם המחליף של ה YOUTH שנקרא דינאמיק. אני בספק שמדובר באותו מנוע. בטוח שהדגם של שנת 2001 שנקרא GLX אין את אותו המנוע כמו בYOUTH.

פורסם

לצערי הרב לא. יש לי את כל הספר הטיפולים המלא לפיאסטות משנת 89 עד 97 דגם YOUTH בלבד.

פורסם

דווקא כן ב 2001 המנוע כמו של 1997.

בשנת 97 פיאסטה YOUTH הוחלפה בפיאסטה דינמיק, שהגיעה עם מנוע 1.25 חדש וגם עם 1.3 הישן כמו של YOUTH.

הדגם הזה נמכר בשנים 97,98, ו99.

בשנת 2000 הוחלף יבואן פורד, והם התחילו לייבא פיאסטה מחודשת (GLX), שהגיעה רק בגירסה אחת, אם אותו מנוע 1.3 60 כ"ס הישן. הדגם הזה נמכר בשנים 2000, 2001, 2002.

בדקו מה קוד מנוע אצלכם ליתר בטחון. אמור להיות J4C.

פורסם

הדרך לזיהוי שסתומים היא מאוד פשוטה: סוף פליטה תחילת יניקה, שסתום פליטה יסגר ולאחריו יפתח שסתום יניקה.

כאשר המנוע קר 0.20MM ליניקה ו-0.30MM לפליטה אלא אם צויין אחרת על מכסה השסתומים.

פורסם

כתבתי לך את המרווח ע"פ Autodata וספר Haynes, זה לא מעניין אם הוא הפוך או לא למען האמת אני לא יודע, כלל ברזל שסתום פליטה יסגר ולאחריו יניקה יפתח כך תוכל לדעת בוודאות.

• תוכן חדש...