Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנת 90' הגיעה לארץ האפלאוז של דייהטסו שהציעה איבזור דומה לזה של הלאנסר באותו מחיר, פלוס מינוס, ואכן היא התחרתה בלאנסר ודחקה את יפנאוטו, יבואני סובארו לזרועות ציי הרכב.

טויוטה, ניסאן ומאזדה הגיעו לארץ בשנת 92' ו 93' ובתחילת דרכן לא זכו להצלחה גדולה; טויוטה הציעה את הקורולה המיושנת בגירסת ליפטבק מאובזרת אך יקרה (מאד) ביחס למיתחרותיה, הניסאן סאני לא הציעה שום יתרון יחסי ורק המאזדה 323F הציעה עיצוב לא שגרתי שלא גובה במיכללי הנעה הולמים.

לקראת סוף 93' הגיעה לארץ הלאנסר החדשה, זו שכונתה כאן סופר לאנסר, והפכה ללהיט גדול.

הסתבר שהלקוחות הסכימו לשלם יותר בעבור מכונית מודרנית שהציעה ביצועים טובים וטכנולוגיה עדכנית, ולכן הציעה כלמוטור הנחות גדולות על מלאי הלאנסרים הישנים שהעלו אבק במחסני הערובה באילת.

כמו תמיד, התרגיל עבד עד תום שיווק הלאנסר הישנה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מתחת לבית מסויים בראשון לציון עומדת לאנסר בצבע חום, יד ראשונה עם 150 אלף קילומטר מקוריים. עומדת מספר שבועות למכירה ללא קונה. נדמה לי שהטסט עומד להגמר ומחכים לתוכנית הגריטה שתגאל את הרכב מייסוריו.

שלושת הספרות המרכזיות של הרכב הן XX-197-02, חנייה אחת משם עמדה לאנסר זהה בדיוק אירוני שמ.ר שלה היה XX-201-02, גם לה לקח לא-מעט זמן להמכר.

כאשר תוכנית הגריטה חוזרת, ומגרשי המכוניות עם מכוניות בנות פחות מ-5 שנים עומדות ומחכות לקונים עם אופציית המימון, אני לא רואה סיבה להכנס ל"הרפתקאה" שברכישת רכב ישן בן 20+ מלבד נוסטלגיה נטו. מי שלא חוטא בחוש טכני פשוט, יגלה כי כל כניסה למוסך עלולה לעבור את שווי הרכב במקרה של תיקון יקר. בדיוק מהסיבה הזו אנחנו נוטשים את הפיאסטה 96 של ארוסתי ומחפשים לעלות ליפנית ש"יש בה הכל..."

גילוי נאות: כותב הודעה זו נוהג על רכב שנת 89 מטעמי נוחות, חסכון, פשטות ו...נוסטלגיה נטו :lol:

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

הניסאן סאני לא הציעה שום יתרון יחסי

הסאני הציעה דגם המצוייד, מעבר לכל האבזור (ח"ח נ"מ, ה"כ פנסים מתכווננים, וכו'), גם בהזרקת דלק רב נקודתית (שירתה עד 98 באלמרה) בזמן שהמתחרות הציעו קרבורטור, וכן דיסקים ב-4 גלגלים ו- ABS. אלו בהחלט יתרונות יחסיים.

:turn-l:
פורסם
מתחת לבית מסויים בראשון לציון עומדת לאנסר בצבע חום, יד ראשונה עם 150 אלף קילומטר מקוריים. עומדת מספר שבועות למכירה ללא קונה. נדמה לי שהטסט עומד להגמר ומחכים לתוכנית הגריטה שתגאל את הרכב מייסוריו.

שלושת הספרות המרכזיות של הרכב הן XX-197-02, חנייה אחת משם עמדה לאנסר זהה בדיוק אירוני שמ.ר שלה היה XX-201-02, גם לה לקח לא-מעט זמן להמכר.

כאשר תוכנית הגריטה חוזרת, ומגרשי המכוניות עם מכוניות בנות פחות מ-5 שנים עומדות ומחכות לקונים עם אופציית המימון, אני לא רואה סיבה להכנס ל"הרפתקאה" שברכישת רכב ישן בן 20+ מלבד נוסטלגיה נטו. מי שלא חוטא בחוש טכני פשוט, יגלה כי כל כניסה למוסך עלולה לעבור את שווי הרכב במקרה של תיקון יקר. בדיוק מהסיבה הזו אנחנו נוטשים את הפיאסטה 96 של ארוסתי ומחפשים לעלות ליפנית ש"יש בה הכל..."

גילוי נאות: כותב הודעה זו נוהג על רכב שנת 89 מטעמי נוחות, חסכון, פשטות ו...נוסטלגיה נטו :lol:

דוד שלי נכנס לקשיים כלכליים ומחפש רכב עד 4000 ש"ח כתחבורה בסיסית וזולה ואין לו בעיה ללכת גם על מכונית ישנה משנות ה80 שנראת סבבה כמו רגאטה, טיפו, אונו,סובארו, אופל קדט וכו'

לא לכולם יש כסף להכנס עסקאות מימון ולשלם כמה אלפים בחודש ולחמש שנים! ולא כולם נוסעים הרבה וצריכים רכב חדיש!

אבא שלי למשל מסתפק בטויוטה קורולה מודל 92 ואין לו בעיות לשים דלק ולנסוע! נוסעת מעולה ויש בא הכל וחסכונית בדלק !

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

אז אני נוהג בלנסר 91' אוטומטית, יד ראשונה עם 260K בקילומטרז'. ואני מבין לחלוטין את פותח השרשור! את הרכב קיבלתי בתור רכב ראשון שעבר במשפחה במשפחה, אני חייב לציין שהוא מפתיע אותי כל פעם מחדש. בתור רכב שנולד לפניי הוא פשוט מפנק, המנוע חי ובועט אבל שתיין לא קטן וכל מיני אבזורים שמפתיע לראות בשנתון כזה.

או בקיצור, כמו שלימדו אותי מדפי הפורום הזה, עם רכבים אתה פשוט הולך עם הלב ושוכח מהכיס כל עוד זה אפשרי ;)

בהצלחה!

פורסם

כשרק עלינו ארצה, אבא שלי החל לחסוך בשביל לקנות רכב. חסך וחסך ובסופו של דבר הוחלט על מיצובישי לנסר, עם מנוע 1.3 ל' 12 שסתומים. ההבדלים החיצוניים היו ידיות שחורות לפתיחת הדלתות, טאסות שונות (ויפות ביחס לאלה שב-1.5 ל'), פס שחור על תא המטען במקום אדום וזה פחות או יותר הכל. מבחינת אבזור דגם ה-1.3 ל' היה ערום מפינוקים. בקיצור אבא שלי החליט על הלנסר עם המנוע החלש אבל מסתבר שהיה לו מספיק כסף לרכב נטול מזגן. חזר הביתה וחסך עוד, עד שלבסוף נרכשה לנסר כסופה עם מנוע 1.3 ל' ומזגן :) המחיר אגב היה משהו כמו 26 אלף ש"ח (מחיר לעולים חדשים). היא נמכרה אי שם בסוף שנת 97. עד היום הוא נזכר במכונית הזו - האמינות שלה, הפשטות והמראה כבשו אותו. מעניין מה עלה בגורלה - מ.ר 37-040-02.

פורסם
הסאני הציעה דגם המצוייד, מעבר לכל האבזור (ח"ח נ"מ, ה"כ פנסים מתכווננים, וכו'), גם בהזרקת דלק רב נקודתית (שירתה עד 98 באלמרה) בזמן שהמתחרות הציעו קרבורטור, וכן דיסקים ב-4 גלגלים ו- ABS. אלו בהחלט יתרונות יחסיים.

הניסאן סאני הראשונות הגיעו עם מנוע מוזן מאייד, לפחות בחצי שנה הראשונה.

בהתחשב בעיצוב הלא ממש מושך, בלשון המעטה, ובמרווח הפנימי המצומצם, לא הפכה הסאני, כמו גם המאזדה 323 סדאן ללהיט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
דוד שלי נכנס לקשיים כלכליים ומחפש רכב עד 4000 ש"ח כתחבורה בסיסית וזולה ואין לו בעיה ללכת גם על מכונית ישנה משנות ה80 שנראת סבבה כמו רגאטה, טיפו, אונו,סובארו, אופל קדט וכו'

לא לכולם יש כסף להכנס עסקאות מימון ולשלם כמה אלפים בחודש ולחמש שנים! ולא כולם נוסעים הרבה וצריכים רכב חדיש!

אבא שלי למשל מסתפק בטויוטה קורולה מודל 92 ואין לו בעיות לשים דלק ולנסוע! נוסעת מעולה ויש בא הכל וחסכונית בדלק !

לא הבנתי מה ניסית להגיד פה.

גם אני שחשבתי שאני "מבין עניין" רכשתי פיאסטה 96 בתור תחבורה זמנית לארוסתי. לכאורה - רכב אמין ומבוסס על אחותה הישנה יותר, שעליה אני נוהג כבר 100,000 מבלי שום הוצאות למעט תחזוקה שוטפת שאת כולה אני עושה לבד בבית באופן עצמאי ועם חלפים מקוריים בלבד.

כמה שבועות אחרי שרכשנו את הרכב התחילו הצרות - אני לא אתחיל לרשום פה את כל מה שהחלפתי אבל כבר נשפכו קרוב ל12,000 שקל על הרכב ולא רואים את הסוף. ברגע שאני מוצא לאנטיס במצב טוב אני פשוט לא אנסה למכור את הפיאסטה שלה כי אין לי כוח להתעסק עם קשקשנים. אם תוכנית הגריטה הייתה תופסת ל-15 שנה הייתי קצת יותר מאושר.

רכב ישן זה נחמד וזה כיף ויש שיאמרו ש"זה אופי" אבל בחישוב קר ללא זיקה לתחביב אתה רוצה להגיד לי שעדיף לקנות רכב ב-4, לסחוב איתו כמה שאפשר עד שצריך להכנס למוסך ואז לגלות שעברת את עלות הרכב? להתרוצץ ברחבי הארץ אחרי חלפים? לנדוד מפירוקייה לפירוקייה רק כי אתה נוסע על רכב שזרקו לו את חלקי הפח לברזל לפני 10 שנים? פעמים טסט בשנה, אישור בלמים או רכב מיושן, ניקיון של הגחון לפני כל טסט (רכב בן 15+ שלא נוזלת פה ושם איזו טיפת שמן...?)

וסתם בשביל הגילוי נאות - אני עובר את כל הויה-דלרוזה הזו שאני נזקק לקצת יותר מהחלפת שמן. ואני עושה את זה אפילו בכיף, אבל, שאתה נזקק לתחבורה אמינה, נוחה ובעיקר בטוחה, אפשר לקנות יפנית בת פחות מ10 שנים בתשלומים ולהשאר בחיים. מניסיון.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

נו, ומה המסקנה?

ואני נוהג על גרוטאה שנת 93, כבר מעל 7 שנים ו-100,000 ק"מ, והאמינות פנטסטית (המכונית מתקרבת ל- 310,000 ק"מ). אז ברור שלהחזיק גרוטאה זה גם עניין של מזל.

:turn-l:
פורסם

תחזוקת מנע ולא תחזוקת שבר, בלי התקמצנות על טיפולים תקופתיים - עשים פלאות למזל :) מנסיון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
תחזוקת מנע ולא תחזוקת שבר, בלי התקמצנות על טיפולים תקופתיים - עשים פלאות למזל :) מנסיון.

אשכרה.

צריך מראש לשמור על הרכב, להיכנס כל 10 אלף ק"מ למוסך לטיפול בחלפים מקוריים ובשמנים איכותיים, לחפש נזילות וקרעים בגומי למיניהם - ולהחליף כמובן את מה שצריך.

איכשהו, אם מבצעים את הכל פיקס לאורך זמן - הרכב גם יכול לשרוד בהחלט מעל 200K בלי תקלות מיוחדות שבאות בצרורות.

פורסם
לא הבנתי מה ניסית להגיד פה.

גם אני שחשבתי שאני "מבין עניין" רכשתי פיאסטה 96 בתור תחבורה זמנית לארוסתי. לכאורה - רכב אמין ומבוסס על אחותה הישנה יותר, שעליה אני נוהג כבר 100,000 מבלי שום הוצאות למעט תחזוקה שוטפת שאת כולה אני עושה לבד בבית באופן עצמאי ועם חלפים מקוריים בלבד.

כמה שבועות אחרי שרכשנו את הרכב התחילו הצרות - אני לא אתחיל לרשום פה את כל מה שהחלפתי אבל כבר נשפכו קרוב ל12,000 שקל על הרכב ולא רואים את הסוף. ברגע שאני מוצא לאנטיס במצב טוב אני פשוט לא אנסה למכור את הפיאסטה שלה כי אין לי כוח להתעסק עם קשקשנים. אם תוכנית הגריטה הייתה תופסת ל-15 שנה הייתי קצת יותר מאושר.

רכב ישן זה נחמד וזה כיף ויש שיאמרו ש"זה אופי" אבל בחישוב קר ללא זיקה לתחביב אתה רוצה להגיד לי שעדיף לקנות רכב ב-4, לסחוב איתו כמה שאפשר עד שצריך להכנס למוסך ואז לגלות שעברת את עלות הרכב? להתרוצץ ברחבי הארץ אחרי חלפים? לנדוד מפירוקייה לפירוקייה רק כי אתה נוסע על רכב שזרקו לו את חלקי הפח לברזל לפני 10 שנים? פעמים טסט בשנה, אישור בלמים או רכב מיושן, ניקיון של הגחון לפני כל טסט (רכב בן 15+ שלא נוזלת פה ושם איזו טיפת שמן...?)

וסתם בשביל הגילוי נאות - אני עובר את כל הויה-דלרוזה הזו שאני נזקק לקצת יותר מהחלפת שמן. ואני עושה את זה אפילו בכיף, אבל, שאתה נזקק לתחבורה אמינה, נוחה ובעיקר בטוחה, אפשר לקנות יפנית בת פחות מ10 שנים בתשלומים ולהשאר בחיים. מניסיון.

12 אלף השקעה על פיאסטה 96??? בכמה זמן??בטח נפלתם על הרכב דפוק מהיסוד!

בשנת 2008 מכרתי אופל קדט יד 2 עם 150 אלף ק"מ מכרתי אותה לבחור שנוסע 20 אלף בשנה!!

הבחור מטפל ברכב בזמן אין לו בעיות והוצאות מיותרות בכלל! וחלקים מכניים יש עדיין מספיק ובזול!

תאמין לי שב4000 שקל אפשר למצוא מכוניות שמורות היטב ומטופלות!(מניסיון) רק צריך סבלות לחפש!

רוב אנשים שקונים מכוניות במחיר הזה קונים מכוניות שעברו רבע קילומטרים ו4-10 ידיים של הזנחה!!! שלא טיפולו ברכב עד שהוא עמד ושמו מים מהברז מקום ירוקים! אז הם אומרים רכב ישן? מלא בעיות!!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

זאת בדיוק הסיבה שהחלפתי את הקסנטיה בלנסר קלאסיק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כבר מזמן הגעתי למסקנה, שברכבים מודרניים מאד, אורך החיים של מרכיבים שונים

קצר משמעותית מרכבים שלפני עשור ויש יותר תקלות מעצבנות.

עובדה היא שבגולפים של שנות התישעים יש פחות תקלות מהגולפים החדשים

כך גם במזדה, בניסן, וכד'.

בעולם הפסיקו לייצר רכבים "לכל החיים" והיום הרכבים מיוצרים עם אורך חיים

ממוצע פחות מהרכבים של לפני עשור. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...