Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

ראשית, לא ידעתי איפה לכתוב את ההודעה, בפורום הזה או בפורום של הכללי. לדעתי זה קשור לשני הנושאים. אם טעיתי בפורום אבקש להעביר.

הנושא, כמו שראיתם בכותרת אלה הם רוכבי האופניים, כרגע אני מדבר על כבישים עירוניים. התופעה הזאת של רוכבי אופניים על הכביש זה פשוט הזוי לטעמי.

לדוגמא: כביש של 70, יש מדרכה, אך רוכב אופניים מחליט שהוא נוסע דווקא על הכביש, מסכן את עצמו, את הנהג והסביבה, וכמובן לא מגיע לרבע מהמהירות המותרת בכביש.

אני באמת לא מבין למה אין חוק (ואם יש למה אין אכיפה) לגבי התופעה המסוכנת הזו. אני לא מדבר פה על כבישים בין עירוניים (ששם יש שוליים, ואין מדרכה - לא שאני מסכים אבל מילא), אלא על כבישים מסודרים עם מקום מיוחד בשביל הולכי רגל ורוכבי אופניים.

לסיכום: אין לזה צורה. התופעה הזאת לדעתי פסולה וצריך לעשות משהו בנדון. אני גם חושב על הילדים של היום, שרואים את זה ולומדים מהמבוגרים ואולי יעשו את זה בעצמם עכשיו או בעתיד.

מה דעתכם על הנושא?

פורסם

על פי החוק הקיים , רוכב האופניים צריך לרכב בנתיב הימני צמוד לשפתו הימנית.

אין התייחסות בחוק למקום שבו במקביל יש גם שביל לאופניים על המדרכה ואולי הגיע באמת הזמן שהמחוקק יקבע שבמקום כזה חובה על רוכב האופניים לרכב רק בנתיב שיועד לו על המדרכה , ולא על הכביש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה על התגובה ישה.

הבעיה היא, שגם אם הוא רוכב בנתיב הימני, יש סיכון לכולם, לו, לנהג ולסביבה.

לטעמי, ותקנו אותי אם אני טועה, יש איזו סתירה בין החוקים. אם כביש מורה לך לנסוע עד 70, ורוכב אופניים לא מגיע ל 70 (וגם לא ל 50, והרבה פחות מזה...) אז יש כאן בעיה.

זו לא פעם ראשונה שאני נתקל ברוכבי אופניים, ובכל פעם אני פשוט רותח. את חלקם בכלל אי אפשר לראות, הם אולי רוכבים בצד ימין, אבל ממש לא צמוד, מעכבים תנועה, והסכנה פשוט גדולה.

הכביש מיועד לרכבים, ולהולכי רגל במעברי חצייה שלרוב מסודרים ברמזורים, תמרורים וסימון, ורוכבי אופניים לא מוגדרים בשום קטגוריה. כלומר, הם לא רכב, הם לא עוברים רק במעברי חצייה, הם לא מגיעים למהירות מסוימת, כלומר, כל החוקים שחלים על רכב אינם חלים על רוכבי אופניים שנוסעים על אותו כביש בידיוק.

מתנצל על הוצאת הקיטור, אבל זו פשוט חלמאות שאין משהו שמסדיר את העניין :roll:

פורסם

אתה טועה

על רוכב אופניים חלים כל חוקי התנועה , רק לא נזקקים לרשיון נהיגה כדי לרכב עליהם.

ונכון שהפרש המהירויות בינם לבין כלי הרכב הנעים בכביש הוא מתכון לתאונות , שחלקן גם קטלניות מאוד.

ולמעט מקומות בהם אסורה הכניסה מתחת למהירות מסויימת רוכבי האופניים רשאים לנוע בכל הדרכים כאמור בצידו הימני של הנתיב הימני, אפילו אם אותו נתיב למשל מיועד רק לתחבורה ציבורית.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

דווקא לפי החוק אסור לרוכבי אופניים לרכב על מדרכות, כיוון שהם מיועדות להולכי רגל.

אלא רק על שבילי אופניים וכבישים.

כ"כ אם נוסעים בצד ובזהירות, אין שום הפרעה לתנועה, אלא להפך, תחשוב שכל רוכב אופניים בשוליים, זה רכב פחות בפקק הקרוב.

פורסם
דווקא לפי החוק אסור לרוכבי אופניים לרכב על מדרכות, כיוון שהם מיועדות להולכי רגל.

אלא רק על שבילי אופניים וכבישים.

כ"כ אם נוסעים בצד ובזהירות, אין שום הפרעה לתנועה, אלא להפך, תחשוב שכל רוכב אופניים בשוליים, זה רכב פחות בפקק הקרוב.

לא מסכים.

מסוכן יותר שאופניים לא מוגנים כמו רכב, ולא נוסעים במהירות של רכב, ונמצאים על אותו נתיב ביחד עם רכב.

ואני לא מדבר על רוכבים ללא מחזירי אור/פנסים וכו' שזה בכלל חוסר אחריות.

פורסם

עיר - זה מקום טבעי לאופניים. הנהגים צריכים להתחשב בזה. אפילו בכביש של 70 קמ''ש.

אם הנהג לא מסוגל להבחין ברוכב אופניים במהירות יחסית נמוכה זאת, ולהיות מוכן לעקיפה בטוחה - אין לו זכות לנהוג.

פורסם
עיר - זה מקום טבעי לאופניים. הנהגים צריכים להתחשב בזה. אפילו בכביש של 70 קמ''ש.

אם הנהג לא מסוגל להבחין ברוכב אופניים במהירות יחסית נמוכה זאת, ולהיות מוכן לעקיפה בטוחה - אין לו זכות לנהוג.

טבעי לאופניים - כן. על המדרכה. לא על הכביש. ובחוסר מדרכה, על הכביש, מסכים.

כמו שרשם ישה, יש מקום לחוק בנושא, שכאשר ישנה מדרכה (ובעיר בדר"כ יש) אז שיסעו שם.

לגבי ההבחנה. לא מדובר כאן באם מבחינים או לא. מדובר על פרמטרים רבים שציינתי למעלה. בכל מקרה, נראה שזה לא מפריע לנהגים בישראל 8)

פורסם

מה זה טבעי?

החוק קובע ברורות שמקומם של האופניים בכביש כמו שאר כלי התחבורה/רכב.

רוכב אופניים שנוסע על המדרכה מפריע ומסכן הולכי רגל (ואף עובר על החוק).

בנוסף על כך אי אפשר לרכב באופן רצוף ומהיר על המדרכה עקב הולכי הרגל ששם מקומם הטבעי ולהם זכות מלאה להשתמש במדרכה וגם ירידה מהמדרכה ועלייה על המדרכה כרוכה לעיתים בהפרעה כאשר היא גבוהה מידיי.

כאשר אני נוהג, אני מתחשב ברוכבי אופניים ומקפיד לעוקפם בזהירות ובמרחק מהם ואינני צופר או "מציק" להם.

אך יש לציין שכאשר אני רוכב על אופניים אני משתדל לרכב על המדרכה ובטח בכבישים שבהם מותרת מהירות של 70 קמ"ש כמוזכר כאן (אך זאת בגלל הפחד מנהגים אשר רואים בי כאוייב ולא בגלל שיותר נוח לי כך).

ועדיין צריך לזכור שגם לרוכבי האופניים מותר להמצא על הכביש כמו לבלונדים/ברונטים/נהגי חיפושיות ונהגי יגואר.

פורסם

כמות האופניים שמסתובבים לנו בין הרגלים עכשיו , ממשיכה לגדול בטור גאומטרי

זה לא יאומן כמה עוברים לאופניים , הדרכים והחוקים וההסברה לא מתאימה לכמות שכזו

ואם לא יפעלו כבר עכשיו למסד את התופעה , יהיה אותו בלגן שקורה עם רכבי השטח .

*** נמחקה חתימה אסורה ***

פורסם
מה זה טבעי?

החוק קובע ברורות שמקומם של האופניים בכביש כמו שאר כלי התחבורה/רכב.

רוכב אופניים שנוסע על המדרכה מפריע ומסכן הולכי רגל (ואף עובר על החוק).

בנוסף על כך אי אפשר לרכב באופן רצוף ומהיר על המדרכה עקב הולכי הרגל ששם מקומם הטבעי ולהם זכות מלאה להשתמש במדרכה וגם ירידה מהמדרכה ועלייה על המדרכה כרוכה לעיתים בהפרעה כאשר היא גבוהה מידיי.

כאשר אני נוהג, אני מתחשב ברוכבי אופניים ומקפיד לעוקפם בזהירות ובמרחק מהם ואינני צופר או "מציק" להם.

אך יש לציין שכאשר אני רוכב על אופניים אני משתדל לרכב על המדרכה ובטח בכבישים שבהם מותרת מהירות של 70 קמ"ש כמוזכר כאן (אך זאת בגלל הפחד מנהגים אשר רואים בי כאוייב ולא בגלל שיותר נוח לי כך).

ועדיין צריך לזכור שגם לרוכבי האופניים מותר להמצא על הכביש כמו לבלונדים/ברונטים/נהגי חיפושיות ונהגי יגואר.

היי :-)

חשוב לי לציין משהו שאולי לא ציינתי או לא הובן.

כאשר אני נוהג, אני לא צופר להם (לרוכבי האופניים), לא מקלל, לא מציק, וכמוך גם עוקף בזהירות.

השאלה שהעלתי כאן, היא באמת להבין למה אין חוק שמסדיר את העניין כמו שישה כתב.

אני לא מסכים שמקומם של רוכבי האופניים הוא על הכביש ולא על המדרכה, נכון שזה מה שאומר החוק, אבל אני גם לא חושב שהחוק הזה צודק ו/או הגיוני - לדעתי.

הסיכון לרוכבי אופניים לדעתי, בהם בואו נזכור, גם ילדים על הכביש הוא גדול יותר מאשר נסיעה על המדרכה.

ישנם ילדים רבים שרואים דמות חיקוי אצל מבוגר, ומחקים אותו, האם זה עדיף?

אופניים והולכי רגל על מדרכה יכולים ללכת/לרכב ללא פגע, גם אני רוכב על אופניים וכך עושה, תוך כמובן זהירות והסתכלות.

8)

• תוכן חדש...