Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מצטער על כל אחד שכזה שרואה רק את טובתו האישית ואינו חושב לרגע גם על העתיד של המדינה הקטנה הזו ששמה ישראל.

המדינה שמה זין של דינוזאור על טובתו של הדור הצעיר, ואתה מתפלא שחלק ניכר מהדור הצעיר שם זין בחזרה?

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תגובות 378
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סע. החוויות יישארו כל החיים איתך. מאוחר יותר לא תוכל לעשות את זה.

כשתחזור, חברים מהלימודים יוכלו לעזור לך להשתלב במקצוע.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
המדינה שמה זין של דינוזאור על טובתו של הדור הצעיר, ואתה מתפלא שחלק ניכר מהדור הצעיר שם זין בחזרה?

אולי בגלל זה נכחדו הדינוזאורים...הכל בגלל ביבי.

אולי ברצינות, מה אתה חושב שמדינות אחרות לא שמות ז*ן.

אתה חושב שבמדינות אחרות לכלל הציבור יותר קל? בחלקן כן ובחלקן לא.

ישראל היא איפשהו באמצע.

לא כל מי שנוסע לחו"ל מצליח כלכלית

לחלקנו זו ירידה ברמת החיים (מפתיע לא?) ולחלק זה שיפור.

בסך הכל זאת חוויה מצויינת, בטח לבחור צעיר בן 25 (בכנות, גם למשפחה עם 3 ילדים בתחילת שנות ה-40)

לך, תראה, תאהב ויהיה לך טוב תישאר. לא תאהב ביבי ואיבר המין של הדינוזאור ישמחו לקבל אותך בחזרה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
אני מצטער על כל אחד שכזה שרואה רק את טובתו האישית ואינו חושב לרגע גם על העתיד של המדינה הקטנה הזו ששמה ישראל.

כנראה שמקל הנדודים שהוטבע בנו ב 2000 שנות גלות לא בנקל יצא מאיתנו.

וגם בישראל אפשר להתפתח באופן אישי אולי קצת יותר קשה אבל...

וזאת אני כותב כאן בהרבה שרשורים .העתיד בידי הצעירים רק רובם לא מוכנים לנקוף אצבע לשפר אותו ולעשות את המקום הזה כאן יותר אטקרקטיבי ויותר נעים.

אני מבין מאיזה מקום מגיעה התגובה שלך, אבל אני חושב שאתה מצייר תמונה קודרת מדי.

תאמין לי שאני בהחלט חושב על עתיד המדינה והיא מאוד חשובה לי ואני יודע שאני אחזור לארץ בשלב כזה או אחר, הארץ מאוד יקרה לליבי, גם בדברים הכי קטנים (כשהיתה השריפה בכרמל תרמתי סכום כסף שאני בספק שהרבה תושבי ישראל תרמו, עשיתי את זה כי השריפה בהחלט כאבה לי ורציתי לעזור במינימום שאני יכול).

אבל...

כמו שכבר כתבתי, אני גם רוצה להגיע לאנשהו בחיים, יש משפט שפעם שמעתי מישהו אומר:

כשהצרות דופקות על הדלת האהבה בורחת מהחלון.

משפט פסימי אבל אני מכיר כמה אנשים שחוו את זה על בשרם ויודע מה ?

לא בא לי להגיע למצב הזה, גם לא בא לי להגיע למצב כמו שכתבתי מקודם שב-15 לחודש אצטרך לדאוג איך להעביר את יתרת החודש.

לא צריך לספר לי על זה ש"בעבודה קשה ולימודים אפשר להגיע לתוצאות", הייתי גם בסיבוב הזה, אבל לך תספר את זה ל-2 זוגות חברים שלי, שניהם עובדים בעבודות לא רעות בכלל (זוג אחד בבנקאות והזוג השני בהיי טק), 2 הזוגות הלכו לגור בשכירות מתוך הכרה בכך שהם לא יוכלו להגיע למצב של רכישת דירה ב-3-4 שנים הקרובות.

למה זוג בתחילת דרכו, סוף שנות ה-20, צריך להגיע להכרה כזאת ?

אז אתה יודע מה ?

במקום לבכות על כמה מר גורלנו במדינה, במקום ללכת ולנסות לשנות מערכת (מערכת=מדינה,הנהגה) שרגילה לעבוד בצורה מסויימת במשך עשרות שנים, הגעתי להחלטה:

אני לא מנסה לשנות את המערכת.

אני מכיר בצורך במיסוי גבוה בישראל, נגזרת של צורך מדיני בטחוני להחזיק צבא חזק ועדכני, אני מכיר בכך שיבואנים בארץ (של הכל, מוצרי חלב, חשמל,רכב,סוללות,הכל) חמדנים, מכיר בהכל ולא מנסה להלחם בזה כי זה גדול ממני, זה גדול ממך, וזה גדול מכל מני "עלק מחאות חברתיות".

כתוצאה מההכרה הזאת אני נשאר כרגע בחו"ל.

שים לב שהדגשתי את המילה נשאר, הדגשתי את המילה נשאר כי להונג קונג לא הגעתי בגלל הרצון לעשות כסף, הגעתי בגלל החוויה, כי תמיד רציתי להתנסות במגורים בחו"ל, הגעתי לפה בן 24 רווק בלי מחוייבות, הרבה קרה מאז והיום אני בן 29 נשוי ועם ילד בן שנה וחודשיים עם אותם "הכרות" שפירטתי קודם שכתוצאה מזה אני מבין שכרגע, בשלב זה בחיים, לפחות, מקומי כאן.

נכון שאפשר להצליח גם בארץ, אבל בארץ צריך לסבול כדי להצליח, בחו"ל אפשר אפילו להנות בדרך להצלחה.

שוב אדגיש את מה שכבר כתבתי, אין כאן עצי כסף, עובדים כאן קשה, מוותרים לפעמים על משפחה (נסיעות עבודה), מוצאים שערות לבנות (מכובד האחריות והלחץ) אבל עדיין כמכלול זה טוב יותר מהארץ לשלב שזוג צעיר בונה את עצמו, חד וחלק.

אני רואה איך אחים שלי הגדולים שהם באמת אנשים מוכשרים, נלחמים כדי לסיים את החודש בצורה מכובדת וזה גורם לי נקיפות מצפון כל פעם מחדש כי הם נלחמים לסיים את החודש בזמן שאני מתלבט על איזה רמקולים לקנות ב-11,000 שקל, הם מתלבטים אם לקנות פאקינג מאזדה 323 מסריחה כי זה מעל התקציב בזמן שבאותו כסף אני מתלבט אם להמשיך לחפש ב.מ.וו 330 או להתפשר על 325....

למה שלא יהיו להם את אותם לבטים כמו שלי ? הם עשו משהו רע למישהו ?

אח אחד היה קצין בגבעתי, אח שני היה מפקד צוות קרקע בטייסת פאנטומים, קרעו את התחת בצבא למען המדינה, למה באמצע שנות ה-30 שלהם הם צריכים להאבק כל חודש כדי לסיים את החודש בצורה מכובדת בלי יותר מדי מינוס ורמת חיים בינונית מינוס ?

יותר חשוב, למה באמצע שנות ה-30 לחייהם הם צריכים להגיע להבנה שאחרי 2 ילדים אסור להביא ילד שלישי כי הם כבר בכלל יקרסו כלכלית?

תסלח לי שאני לא מזיל דמעה על כך שהצעירים היום רואים רק את טובתם האישית, זו זכותם המלאה, יתרה מכך, זוהי חובתם כי אם הם לא יעשו את זה, אף אחד לא יעשה את זה עבורם.

לי כואב על אנשים כמו אחים שלי שעובדים ולומדים וקורעים את התחת בשביל לפרנס משפחה ומסיימים כל חודש בשיניים, כואב לי עליהם ועל עוד כמה עשרות אלפים כמוהם.

אני לא מתלונן על המדינה, זו עסקת החבילה שנקראת ישראל, או שתפנים את זה ותחיה עם זה בשלום או שתפנים שלפחות לתקופה מסויימת מקומך בחו"ל, תעשה בחו"ל כסף, תחזור לארץ עם נקודת פתיחה טובה יותר.

as simple as that.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אולי בגלל זה נכחדו הדינוזאורים...הכל בגלל ביבי.

אולי ברצינות, מה אתה חושב שמדינות אחרות לא שמות ז*ן.

אתה חושב שבמדינות אחרות לכלל הציבור יותר קל? בחלקן כן ובחלקן לא.

ישראל היא איפשהו באמצע.

לא כל מי שנוסע לחו"ל מצליח כלכלית

לחלקנו זו ירידה ברמת החיים (מפתיע לא?) ולחלק זה שיפור.

אז אתה נמצא בסינגפור בגלל עודף ציונות או בגלל שאתה מזוכיסט?

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

לדעתי אם אתה מתכוון לחזור ולהשאר בארץ זה יגרום לך נזק לקריירה, אבל מצבך יהיה טוב יותר מאשר בוגר שישב בבית שנה שלמה.

מה שכן, אם אתה הולך על זה, הייתי ממליץ לך זה לנסות לשלב את השהייה בחו"ל עם למידת תואר אקדמי באחד מהמוסדות בשפיץ העולמי, רצוי במנהל עסקים. אם כבר- אז כבר.

בוא אעשה לך קצת היכרות עם המגיבים:

סולל הדרך מהכרותי עם תגובותיו הוא בחור נרגן ודיי ממורמר על דברים רבים, לכן צריך לקחת את התגובות שלו בפרופורציות הנכונות.

עידן (82) הוא בחור מצויין, מלח הארץ אבל מנסה לעשות קיצורי דרך (אני מקווה בשבילו שבהצלחה) לאחר שפרש מלימודיו בשלוחת אוניברסיטת דרבי המפוקפקת .

רק אנא ממך, אל תספר לנו שהיית בקטע של לימודים ועבודה קשה (אמיתית, לא עבודות לא מקצועיות) , תאמר את האמת כמו גבר : אני מעדיף לעשות כסף בחו"ל במקום להיקרע בלימודים במוסד שמכבד את עצמו או במוסד קקמייקה. זה לגיטימי לחלוטין .

דריש הוא שליח הפורום בספרד , ממורמר באופן כללי על המדינה ומשקיע את מיטב זמנו בלהציג את תחלואיה.

בנצי, נציג הפורום ב LA, אני לא יודע אם רכש השכלה בארץ או לא, אני מניח שלא. כרגע מצדד בנטישת הארץ , חשוב לזכור שהגלגל עלול להתהפך בסופו של דבר ושלאדם בן 40 פלוס ללא תואר אין יותר מדי מה למכור בארץ אלא אם כן הוא עילוי בתחום מסויים.

אני אישית מהנדס שנמצא בשוק כ7 שנים, עבדתי במהלך התואר וכמובן מאז סיומו ובכלל לא שקלתי לרגע לעזוב הכל לתקופה מסויימת. סה"כ טוב לי כאן ,זו המדינה שלי לטוב ולרע ואני לא חושב לעזוב אותה לרגע.

גם לא מושך אותי מי יודע מה להתנסות בחיים שונים בחו"ל ואני לא מסתכל בצורה מתמדת על העשב של השכן...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל,

כמות השטויות שהצלחת לפלוט בהודעה אחת הצליחה להרשים, התעלית על עצמך הפעם.

כולם ממורמרים ולומדים במוסדות מפוקפקים, מזל שיש אותך כסמל לשלמות,גם מהנדס וגם עם גולף.

לפעמים עדיף לא להגיב מאשר לפלוט דברים שנובעים מבורות או חוסר היכרות עם אנשים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לפני שאני אקבל מתקפה חזיתית מאייל וגם ישה, אני פשוט אתקוף את עצמי.

אני עף מפה באמצע פברואר בערך.

אני מקפיא את התואר (השני) וממשיך את הפרוייקטים האישיים שלי בחו"ל.

הרעיון הוא לצבור ניסיון תעסוקתי (המשכורת שלי תהיה אותו דבר אבל המחירים יותר נמוכים שם) ואז לראות אם אני חוזר לארץ, ממשיך בצ'ילה או מתקדם למקום אחר וממשיך את התחום שלי.

אם אחליט לחזור, אני יכול לסיים את התואר פה, אבל אני גם לא פוסל את האפשרות של המשך לימודים בחו"ל.

אני מתוסכל, אני ממורמר, אני מאוכזב וכואב לי.

אז מה? זה משקף את המציאות שהייתה לי ב9 השנים האחרונות מאז שחזרתי לארץ.

כל יום הוא סבל לא נורמלי, אלא אם יש לך הורים עם כסף.

אייל, אני משער שאתה לא בא ממשפחה עם יותר מדי מצוקות כלכליות ואתה גם קיבלת עזרה בדרך.

בן אדם לא קונה לעצמו את המכוניות שיש לך אם אתה בא מתוך מצב כלכלי גרוע, וגם לא רואה את העולם מנקודת המבט שלך, שלועגת לכל מי שלא עושה את הדברים בצורה שאתה עושה אותם או מי שלא מצליח בחיים מבחינה כלכלית (למשל, ההתבטאויות שלך כלפי אנשים עם רכבים קטנים או ישנים).

קשה מאוד לחיות פה אלא אם להורים שלך יש כסף והם עוזרים, או שאתה קורע את התחת מאז שאתה ממש צעיר והצלחת להתברג איכשהו בעבודה כמו שצריך.

ישה:

אין לי שום סיבה לחשוב על טובת מדינה שכבר תרמתי לה כמה מאות אלפים של שקלים וכמה שנים מהחיים שלי, וכל מה שקיבלתי זה חובות. אני לא חייב כלום לאף אחד (רק לבנק, ואת זה אני אמשיך לשלם מחו"ל), ולאף אחד אין את הזכות להטיף מוסר למישהו שרוצה חוויה אישית.

לדעתי אם יש לך את האפשרות לטוס, תעשה את זה!

אלו הזדמנויות שלא חוזרות ואתה תתחרט על זה שלא נסעת, אחרי שיהיו לך ילדים.

אני כרגע מוכר את כל הרכוש שלי (וחלק ממנו אני פשוט מוסר לאנשים) וזה משחרר אותי מהאחריות ומהצורך לחזור כדי לטפל בדברים, ומאפשר לי להיות בכל מקום בעולם שאני רוצה.

אם יש לי הזדמנות טובה, אני פשוט לוקח את כל מה שיש לי (בגדים והמחשב שלי) ועולה על מטוס לכל מקום אחר.

גם אם תחזור בלי גרוש, עדיין תהיה לך חוויה מעניינת ואתה תדע שלפחות יש לך את הביצים לעזוב הכל ולטוס.

nike-just-do-it.jpg

פורסם

תודה על התגובות, אבל אם אפשר אז לא לקחת את זה לכיוונים של ויכוחים בנושא הירידה מהארץ ולפסים אישיים.

נכון לעכשיו אני בטוח ב90%+ (תמיד יש אי ודאות מסויימת) שאני חוזר לארץ בתום השנת שליחות, ולכן לא מדובר כאן על מעבר קבוע לחו"ל אלא רק על תקופה של שנה.

בנוגע ללימודים בזמן השליחות - אי אפשר ללמוד במהלך השליחות שכן מתחייבים לכך בחוזה, וגם מכיוון ששעות העבודה במהלך השליחות משתנות, ככה שיהיה קשה לשלב את זה עם לימודים (ולמען האמת לא בא לי להעמיס על עצמי יותר מדי בשנה הזאת).

עוד תגובות ודעות יתקבלו גם בברכה.

פורסם

בקיצור, תעשה מה שבא לך.

אם תחליט לחזור זה לגיטימי. אם לא, זה גם לגיטימי. אתה הבן אדם היחיד שיכול להחליט מה אתה עושה.

אנחנו חיים בעולם פוסט-מודרני ואין פה בחירות נכונות ושגויות, אלא רק מה שנכון בשבילך.

לך עם תחושת הבטן שלך ותעדכן אותנו איך הולך ;)

פורסם
אז אתה נמצא בסינגפור בגלל עודף ציונות או בגלל שאתה מזוכיסט?

למה הסגנון הזה?

אני נמצא בגלל החויה ומאוד כיף לי ולילדים (מבלי להזכיר את החינוך המאוד מאוד איכותי לו הם זוכים)

למזלי התאפשר לי לגור פה, אבל אין לי ספק שהחגיגה הזאת תיגמר. מבחינה כספית לא עשיתי עיסקה טובה היות וסינגפור מקוום יקר.

אני לא מתלונן. והחוויה שווה הכל. במוקדם או מאוחר אני אחזור.

בוא אעשה לך קצת היכרות עם המגיבים:

סולל הדרך מהכרותי עם תגובותיו הוא בחור נרגן ודיי ממורמר על דברים רבים, לכן צריך לקחת את התגובות שלו בפרופורציות הנכונות.

עידן (82) הוא בחור מצויין, מלח הארץ אבל מנסה לעשות קיצורי דרך (אני מקווה בשבילו שבהצלחה) לאחר שפרש מלימודיו בשלוחת אוניברסיטת דרבי המפוקפקת .

רק אנא ממך, אל תספר לנו שהיית בקטע של לימודים ועבודה קשה (אמיתית, לא עבודות לא מקצועיות) , תאמר את האמת כמו גבר : אני מעדיף לעשות כסף בחו"ל במקום להיקרע בלימודים במוסד שמכבד את עצמו או במוסד קקמייקה. זה לגיטימי לחלוטין .

דריש הוא שליח הפורום בספרד , ממורמר באופן כללי על המדינה ומשקיע את מיטב זמנו בלהציג את תחלואיה.

בנצי, נציג הפורום ב LA, אני לא יודע אם רכש השכלה בארץ או לא, אני מניח שלא. כרגע מצדד בנטישת הארץ , חשוב לזכור שהגלגל עלול להתהפך בסופו של דבר ושלאדם בן 40 פלוס ללא תואר אין יותר מדי מה למכור בארץ אלא אם כן הוא עילוי בתחום מסויים.

אני אישית מהנדס שנמצא בשוק כ7 שנים, ...

חשבתי שלמדת הנדסה ולא פסיכולוגיה, אבל תודה על ניתוח האישיות בלי שאנחנו מכירים ובוא נשאיר את זה ככה.

אני חש עצבות עמוקה על שלא כינת אותי "מלח הארץ" אחרי כל השנים שתרמתי למדינה, אחרי שרצתי על הגבלאות של בה"ד 1....למה רק עידן מקבל מחמאות?

אייל,

כמות השטויות שהצלחת לפלוט בהודעה אחת הצליחה להרשים, התעלית על עצמך הפעם.

כולם ממורמרים ולומדים במוסדות מפוקפקים, מזל שיש אותך כסמל לשלמות,גם מהנדס וגם עם גולף.

לפעמים עדיף לא להגיב מאשר לפלוט דברים שנובעים מבורות או חוסר היכרות עם אנשים.

חייבים להוסיף בפורום הזה כפתור לייק - פעם שניה היום :mm_yeah:

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
נכון לעכשיו אני בטוח ב90%+ (תמיד יש אי ודאות מסויימת) שאני חוזר לארץ בתום השנת שליחות, ולכן לא מדובר כאן על מעבר קבוע לחו"ל אלא רק על תקופה של שנה.

כשהוצע לי הג'וב בספרד התערבתי עם גיסי כמה זמן אשאר שם - אני אמרתי שנה והוא אמר שנתיים.

כרגע הסיפור לקראת סיום, אבל עברו 3.5 שנים, ואף אחד לא הכריח אותי לעזוב... אז קח את התכניות בע"מ.

עידן - קבל ח"ח על ההסבר המפורט והסבלנות לחזור עליו בכל פעם. את הסבלנות שלי כבר איבדתי מזמן, אבל אני חותם תחת כל מילה. :mm_yeah:

את מה שאייל אמר לא נכבד בתגובה.

פורסם
למה הסגנון הזה?

אני נמצא בגלל החויה ומאוד כיף לי ולילדים (מבלי להזכיר את החינוך המאוד מאוד איכותי לו הם זוכים)

למזלי התאפשר לי לגור פה, אבל אין לי ספק שהחגיגה הזאת תיגמר. מבחינה כספית לא עשיתי עיסקה טובה היות וסינגפור מקוום יקר.

אני לא מתלונן. והחוויה שווה הכל. במוקדם או מאוחר אני אחזור.

איזה סגנון? רמזת שאין לי מושג מה הולך במדינות אחרות - במקרה יש לי, ולכן תהיתי מה סיבותיך להגירה זמנית/קבועה מהארץ.

פורסם

כל מה שכתבתי היה שיש מדינות בהם טוב יותר ויש כאלה שבהם טוב פחות

ישראל באמצע.

פורסם

לפותח השרשור - לדעתי, לך על זה!

זו חוויה ובעיקר התנסות פותחת עיניים ואופקים. אל תשאיר שום אופציה סגורה. לחזור אתה תמיד יכול.

אחרי שנה - או שתחזור או שתמצא את דרכך במקומות אחרים ובכל מקרה - תעשה רק מה שעושה לך טוב (כמובן, בשיקול דעת ובחכמה).

בהצלחה!

51 קג"מ :shock::lol:

• תוכן חדש...