Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

מזה כחודש ישנה תופעה שהרכב נכבה בעת עצירה.

ניקוי בית מצערת שכלל פרוק וניקוי פיח לא פתר.

צינור ואקום לבוסטר תקין ,כמו כן האקורדיון לפילטר אויר תקין.

היום חובר הרכב לסקנר (לא במוסך מזדה) להלן התוצאות.

קוד 13,15,10,11,12.

לפי הבנתי התקלות הם: חישן כמות אויר,חישן מצערת,מנוע צעדים,חישן למדה.

האם יתכנו כול כך המון תקלות?

היכן להתחיל לבדוק?

הצרפתיה שלי אוהבת שאני מתעסק לה "במנוע":oops:

מי אמר שהצרפתיות לא חמות???( הצרפתיה שלי מתחממת מהר).

עריכה- החלפת רדיאטור הפכה את הצרפתיה לפולניה.:brickwall::brickwall:

פורסם

מצ"ב צילום של הסקנר .

02Dec_0001.jpg

02Dec_0002.jpg

הצרפתיה שלי אוהבת שאני מתעסק לה "במנוע":oops:

מי אמר שהצרפתיות לא חמות???( הצרפתיה שלי מתחממת מהר).

עריכה- החלפת רדיאטור הפכה את הצרפתיה לפולניה.:brickwall::brickwall:

פורסם

COMMANDER

שאלה לידע כללי , למה הכוונה שאתה שואל לגבי הארקה ברכב ? כיצד זה בא ליידי ביטוי ואיך ניתן לבדוק את זה ?

פורסם

קודנית יש?

אם כן תנתק אותה ותראה איך הבעיה נפתרת הקודניות החרא האלה מתעלקות על המשאבת דלק וגורמות להרבה צרות.

בא לי לקוח עם אותה בעיה כמו שלך חיברנו לסורק תקלות והיו תקלות על חישןכמות אויר ועל מצב מצערת,ניתקנו את הקודנית והבעיה נפתרה.

פורסם

נשמע כמו מחבר כללי של יחידת בקרה לא במקום או חיבור הארקה משותף של החיישנים לא תקין.

ראשית יש לבדוק חיבורי מצבר, הארקות והמחבר ראשי של יחידת הבקרה.

אם התקלות האלו קובעות וחוזרות מיד לאחר מחיקתם, האיתור תקלה יהיה פשוט וקל לכל בעל מקצוע.

פורסם

בדוק שהכבל מינוס מהמצבר לגוף מחובר היטב.

ליד בית הטרמוסטט יש כבל מינוס של המחשב זה מינוס משותף של כל החיישנים בדוק אותו.

יתכן ויש קצר בצמה, התקנה כלשהי שמחוברת לצמה של המחשב כמו קודנית/אזעקה.

פורסם
COMMANDER

שאלה לידע כללי , למה הכוונה שאתה שואל לגבי הארקה ברכב ? כיצד זה בא ליידי ביטוי ואיך ניתן לבדוק את זה ?

לפעמים ריבוי של תקלות בסריקה מעיד על מתח לא תקין המשגע את מחשב הרכב. זה יכל לנבוע מכך שהמצבר לא תקין או בגלל שכבל המינוס (של המצבר עצמו או של רכיב חשמלי אחר) לא מחובר היטב לגוף הרכב.

הארקה בודקים על ידי רב מודד (מולטי טסטר). הבדיקה היא בדיקת התנגדות בין חיבור כבל ההארקה בין גוף הרכב לקוטב השלילי של המצבר והתוצאה צריכה להיות 0 או ערך קרוב לכך.

פורסם

עדיף לבדוק נפילות מתח ולא התנגדות.

בכל אופן, זה יהיה רעיון טוב גם לבדוק טעינה ובדיקה למתח AC מוגזם, אם לא נמצא משהו אחר.

פורסם
לפעמים ריבוי של תקלות בסריקה מעיד על מתח לא תקין המשגע את מחשב הרכב. זה יכל לנבוע מכך שהמצבר לא תקין או בגלל שכבל המינוס (של המצבר עצמו או של רכיב חשמלי אחר) לא מחובר היטב לגוף הרכב.

הארקה בודקים על ידי רב מודד (מולטי טסטר). הבדיקה היא בדיקת התנגדות בין חיבור כבל ההארקה בין גוף הרכב לקוטב השלילי של המצבר והתוצאה צריכה להיות 0 או ערך קרוב לכך.

לפי מה שהבנתי מבצעים את הבדיקה עם רב מודד מהמינוס לגוף הרכב או משתי קצוות כבל המינוס (מהמצבר אל סוף הכבל שמתחבר לגוף הרכב) ?

פורסם

הבדיקה מתבצעת במנוע כבוי.

בדוק התנגדות (resistance) בין הקוטב השלילי של המצבר וגוף הרכב (ליד החיבור של ההארקה).

בדוק בשני הקצוות של כבל ההארקה של המצבר.

אם הכל תקין, בשתי המדידות תקבל ערך קרוב ל- 0.

אם אתה משתמש במכשיר אנלוגי - יש לבצע "איפוס" לפני המדידה על ידי "קיצור" המגעים ואיפוס המחוג ל-0.

אחרי המדידה, אל תשכח להחזיר את הבורר למצב מדידת זרם. מונע פגיעה במכשיר עקב טעות הפעלה.

פורסם
הבדיקה מתבצעת במנוע כבוי.

בדוק התנגדות (resistance) בין הקוטב השלילי של המצבר וגוף הרכב (ליד החיבור של ההארקה).

בדוק בשני הקצוות של כבל ההארקה של המצבר.

אם הכל תקין, בשתי המדידות תקבל ערך קרוב ל- 0.

אם אתה משתמש במכשיר אנלוגי - יש לבצע "איפוס" לפני המדידה על ידי "קיצור" המגעים ואיפוס המחוג ל-0.

אחרי המדידה, אל תשכח להחזיר את הבורר למצב מדידת זרם. מונע פגיעה במכשיר עקב טעות הפעלה.

תודה רבה על המידע !

• תוכן חדש...