Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש לכם הערכה מהם ההבדלים בעלות האחזקה בין רכבי מיני וסופר מיני?

למשל בין I10/ספארק/פיקנטו לבין I20 ? אני מתכוון בעיקר לביטוח וטיפולים שוטפים , ההבדלים בצריכת הדלק די ברורים לי ומכיוון שאני לא נוסע הרבה (כ 10000 בשנה) מניח שיהיו כמה מאות שקלים סה"כ.

פורסם

לגבי ביטוח אתה יכול לעשות סימולציה באתרים של חברות ביטוח,לגבי תחזוקה,אז כן אתה תחסוך בדלק,הצמיגים קטנים יותר לכן יהיו זולים יותר למשל,אני מציע לך לעשות בדיקה בעצמך,תתקשר למורשה של רכב סופר מיני ותבקש הצעת מחיר לטיפול וכך תעשה גם לרכב מיני,כמו כן תנסה לשאול לגבי מספר חלקים.כך בערך תקבל הערכה של הבדלים.

קח בחשבון גם שמיני חדשה יותר ולכן תרוויח שנת אחריות או יותר,אם זה במקרה של I20.אך יש לך היום סופר מיני במחירים של קצת יותר גבוהים ממיני,הם עדיפים,יש להם אחריות,רק הטיפולים יהיו יקרים יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ההבדלים שציינת זניחים.

אני לאחרונה החלפתי יונדאי I10 במאזדה מיאטה וההבדלים הם:

1) בצריכת דלק ביונדאי עשתה 1:12-1:13 כאשר המאזדה עושה 1:10-1:11 (שתיהם על דלק 95).

2) בטיפולים במוסך מורשה דווקא המאזדה זולה יותר (החלפת שמנים ביונדאי עולה 500 ש"ח ומעלה ובמאזדה 400 ש"ח) למרות שבמאזדה משתמשים בשמן יקר יותר מאשר ביונדאי.

3) בביטוח ההפרש עומד על כ-2K ש"ח לשנה.

4) ירידת ערך המאזדה תאבד כ-5K ש"ח יותר בשנה בעיקר מכיוון שהיא גם שווה פי 2 מהיונדאי. ההשוואה הזו לא פיירית מכיוון שאת המאזדה קניתי כשהיא הייתה כמעט 5 שנים על הכביש ואת היונדאי הוצאתי חדשה מהחברה.

5) צמיגים הפרש של כ-250 ש"ח לצמיג (שזה כמעט פי 2 במחיר), בכל זאת מדובר בהשוואה בין צמיג 13'' ל-17''.

בקיצור, בשורה תחתונה המסקנה שלי היא שאם תשווה עלויות של I10 לעומת I30 תגלה שהעלויות כמעט זהות בין הרכבים. זה נכון שה-I10 תהיה חסכונית יותר בדלק וגם הירידת ערך שלה תהיה קטנה יותר אבל מצד שני מחירי הטיפולים והביטוח יעלו כמעט אותו הדבר (ואם תסתכל על זה בפרישה שנתית תגלה שההפרש מתבטא בכמה שקלים כל חודש).

אם תבקש ממני לכמת את זה הייתי מהמר על איזור ה-2 200-300 ש"ח לחודש הפרש בעלויות בין הרכבים (שזה הפרש שנתי של 2K-3K ש"ח).

זו אחת הסיבות שמכרתי את האוטו וקניתי רכב ספורטיבי. אם אני מוציא כ"כ הרבה כסף על אחזקה אז לפחות להנות מכל נסיעה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

12-13 בI10? איך הצלחת? זה אוטומט?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1250 אוטומט ו-90% נסיעה עירונית. באותם תנאים טויוטה קורולה חדשה (אוטומטית) עושה 1:8-9 לשם השוואה.

אני יודע שזה נשמע רע אבל תכף יגיעו כל סוגדי הפנדה/ספארק/פאביה ויספרו לי שהצריכה הממוצעת שלהם 1:57.

רק שאצלם נסיעה ממוצעת זה כביש פתוח והזדחלות ב-80 קמ"ש. אז אם כך גם אני יכול להגיד לך ש"הצריכה הממוצעת" של היונדאי שהייתה לי היא 1:20 והשגתי אותה כאשר נסעתי לאילת כשהרכב היה בהרצה (כל הדרך 80-90 קמ"ש).

כפי שרשמתי בעבר, להשוות צריכת דלק של 2 רכבים שנוסעים במסלולים שונים וע"י 2 נהגים שונים רלוונטית כקליפת השום.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

זה יותר הגיוני לגיר אוטומטי.

• תוכן חדש...