Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קצת פספסתי את הקטע - אבל מי בדיוק משלם היום 25K על אקסנט 2003?

בחברות הליסינג נמכרות אקסנט 2008 במחירים של בין 40-49K בפריסת תשלומים מטורפת, רק לקחת אותן.

אז באיזה יקום נמכרת אקסנט 2003 במחיר שכזה? אולי באגדות.

ההערכה שלי שכל סכום מעל 15K הוא נהדר בשביל רכב כזה.

מי שלא מודע לאפשרות לרכוש מכונית מליסינג, מי שלא מסוגל להוציא סכום כפול על רכב גם בפריסה לתשלומים ועוד. לא חסר סיבות.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בגלל שמי שהביא אותם למצב הזה הוא:

טיפש, קמצן, חסר הערכה, לא מבין ברכבים, מזניח.

רכב צרפתי זה רכב עדין במיוחד, אסור להזניח ולדלג על טיפולים כי הוא לא יכול לסבול את זה.

(קמצן, בגלל שטיפול 10K עולה לי 500 שקל, שזה לא הרבה בכלל ביחס לאירופאית.)

בוא תניע את שלי, רק לפי ההנעה אתה יכול לראות מה שנקרא להשקיע ברכב ולטפל בו. (215KKM בערך).

ההוצאה הכי גדולה הייתה 3.5K על גיר, חוץ מזה הכל מקורי מהמפעל מתחת למכסה (חוץ ממשאבה של הוישר שקניתי ב40 שקל ומחזיקה איזה 6 שנים כבר ועדיין חזקה וטובה.) אפילו השטיחים מקוריים נקיים ושמורים.

בחישוב קל, קניתי ב70K עם 30KKM, תוסיף בהגזמה 10K תיקונים (חוץ מתקופתי), 80K\11 יוצא בערך 7.2K בשנה, ואני נוסע כמו מנהל, מקבל נוחות ושירות שאין דברים כאלה באותו מחיר, וחיסכון יחסית בדלק (1\12 בעיר).

למה אני חושב שזה אגדה?

בגלל שהצרפתים ייצרו מכונית טובה נוחה ויחסית מתקדמת לשנות ה2000, והם הפסיקו אחרי 7 שנות יצור בערך.

רק היו שמים לה גיר יותר מוצלח (לדעתי יש לה גיר מצויין, פשוט רוב האנשים לא יודעים להחזיק ולהתנהג איתו), והיא הייתה מצליחה מאוד!

מה גם שהיא עולה בערך כמו יפנית, פה אני מקבל אולי "קצת" (בגלל שאצלי היא שמורה) פחות אמינות, אבל הכל בא בדלק ובלי בעיות גב (הפיג'ו מתוכננת ובולמת הכל, כלום לא עובר לגב.)

אגדות אורבאניות לא חסר,העיקר שאתה מרגיש כמו מנהל(שבטח מאחר לפגישות,או לא מגיע בכלל).

לבעל האקסנט:לטעמי הנוחות ברכב הזה שואפת ל-0. אם אין לך 20-30 אלף בצד,אין טעם להחליף.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

זה לא רק מי שלא מסוגל להוציא כפול ,פחות או יותר ,לא משנה כרגע ,לפעמים יש רכבים עם נסועה נמוכה ,יד ראשונה במצב כמעט חדש ,הפרש של עד 25_30 אחוז ,לעיתים כדאי בין רק לא לראות תיקונים לפחות חמש עד שבע שנים .

ברוב המקרים כשהולכים לליסינג מסתבר אחרי מספר שנים שהיו הוצאות מאוד גדולות ,או שהיה מזל גדול ,גם זה יש .

הכלל המנחה הוא שמי שלא מעביד את רכבו בפרך ויש לו רכב אמין ,עדיף להשאירו ולנתב הכסף למקום יעיל או מועיל יותר .

פורסם

אדיר פעם הבאה יש בצד למטה כפתור "צטט", זה יותר נוח, ורואים את התוכן המצוטט באופן שמפריד אותו מהתוכן שלך.

למעשה ענית תשובה כמעט מלאה ,אחרי שאני קורא את תשובתך ויש לי למשל אקסנט או אפילו רכב אחר שנחשב סוס עבודה אמין ,אני הרבה יותר משוכנע להשאר עם אקסנט .

דבר נוסף ,אחרי כל מה שמנית בתקלות ,יתכן ולמישהו אחר עם 406 היו או יהיו תקלות נוספות ,סתם הנחה ,לכן הציבור מתרחק מרכב כזה גם אם הוא שיא השיאים טכנולוגית ,אתה צריך להבין ,רוב הציבור רוצה להגיע ממקום למקום בלי כאב ראש ,כאב ראש יש לו בתחומים אחרים ובשפע .

בכל מקרה התרשמתי בעוצמה מתשובתך שמצביעה במדוייק על הסיבה שרכב כזה דול מאופניים עירוניות חשמליות הכי פשוטות ,לכל דבר יש סיבה והנה פרטת יפה את הסיבה .

בן אדם נוסע באקסנט או סוס עבודה אחר (תבחר ) איזו סיבה יש לו להוסיף 50K ולהתחיל לרוץ למוסכים .

האקסנט נוסעת טוב ,הכסף שלך לא משועמם בבנק אלא מניב ,אולי במקום אחר ,תמשיך לנסוע באקסנט ,בלי לשפצר אותו בשקל נוסף פה ושם תיקון קל או טיפול והבן אדם ממשיך להיות מבסוט .

אגדות אורבאניות לא חסר,העיקר שאתה מרגיש כמו מנהל(שבטח מאחר לפגישות,או לא מגיע בכלל).

לבעל האקסנט:לטעמי הנוחות ברכב הזה שואפת ל-0. אם אין לך 20-30 אלף בצד,אין טעם להחליף.

לאדיר, זה הבעיה של המוח הישראלי, הוא רוצה להגיע ממקום למקום בראש שקט, אבל עם כאבי גב וחור בכיס על דלק. (מנוע 1.6 נראלי, אולי אמין אבל יודע לשתות).

תיהיה בטוח שאני עם עם הפיג'ו, הוצאתי לטווח הארוך פחות כסף ממך, ואני אחרי נסיעה של שעה, יוצא זקוף ורענן, מאשר באקסנט, שאתה יוצא על 4 ומתחיל במתיחות.)

כסף בבנק לא מניב, הוא סתם מעלה אבק.

(כדי שיניב משהו צריך לחסוך סכום ולהשקיע בנדל"ן, זה נקרא להניב.)

סובארו, חאלס עם הסטיגמות, באמת אם הייתי מנהל הייתי נותן אזהרה על סטיגמות, זה סתם כלי של אנשים שלא מבינים כלום, לצאת חכמים.

(כחושבים על זה, זה די לטובתי, אני קונה רכב שסובל מירידת ערך נוראית, ונותן עבודה של רכב במחיר פי 2.)

במקרה אני מכיר כמה מנהלים בחיים, כל אלה שאין להם יפניות, נתקעו בגלל מחשב שהלך בVW (מודל 2010 עם 110KKM) ועוד דוגמאות.

סתם שתדע, היו לי כבר 4 פיג'ו (כולל ה406), רק באחת נפלתי, קניתי מחבר שהיה במצב כלכלי לא משהו (הוא לא רצה עזרה כספית, אז עזרתי לו ככה), פיג'ו 405, היא לא הייתה הכי שמורה, נקרע הטיימינג, קיצור הוצאתי בסביבות ה5K, ואחרי חודש וחצי בא המלאך (בדואי) וגנב אותה.

אבל, היה לי עוד 405 ועוד 305.

ה405 החזיקה ושירת אותי כמו שצריך, רק טוב יצא ממנה, מרווחת ונוחה, אותה מכרתי בגלל הק"מ.

קניתי את הפיג'ו 406 במקומה.

וה305 זה סיפור הצלחה בשבילי, קניתי אותה ממוסך שטיפלתי בוא (אחרי שגנבו את ה405), הוא מכר לי אותה ב5K אחרי שיפוץ ראש מנוע.

הרכב החזיק לי כמעט 3 שנים, חוץ מטיפולים תקופתיים נדה (איך שקניתי ככה החזיק), הקלאץ' התחיל להחליק אחרי השנתיים, המשכתי ליסוע איתו, בסוף נתתי אותה לכמה בדואים בתמורה לעבודה שעשו לי.

אולי פעמיים נתקעתי איתה, אחת מהם בגלל קרבורטור מוצף והשניה בגלל מצבר. (את הקרבורטור תיקנתי לבד).

(סתם שתדע, המד ק"מ היה כבר שבור מרוב מה שהיא עברה, אמרו לי במוסך שהיא עברה בערך 300KKM).

עוד רכב שהיה לי, זה דלתא (משהו רומני שהיה מבוסס על רנו נראלי), שינו כמה דברים והרסו (ציריות לדוגמא), אבל המנוע היה זהה או אפילו מקורי של רנו.

הרכב עבר אצלי קרוב ל200KKM (קניתי אותו ב7.5K), היה עובר במשך חצי שנה נסיעות של סדום-ת"א.

רכב ידני עם מנוע 1.4L, בגלל שהיה שמור, הייתי עושה עליות של סדום ועוקף אנשים עם מכוניות חדשות, קיצור סחב הכל.

פורסם

NIR

אני מודה כאלו הצלחות כמו שהיו לך מעולם לא היו לי .

תמיד יצאתי כפוף עם חוסר יכולת להזדקף .

אבל לעומתך ,קניתי במשך עשרים שנה מכוניות במחיר מופחת משיפוץ הגיר של ה406 שלך .

כל אחד וההצלחות שלו ,כל אחד והנוחות שלו .

ועד היום אני מתנהל עם טרענטס ומעולם לא אצליח יותר להזדקף .

אתה יודע מה הכי חשוב לי ? שאתה מרוצה ממה שיש לך ,את זה איש לא ייקח ממך ידידי .

פורסם

ניר אותי מעניין איך בגיל 17 כבר היו לך הרבה רכבים והרבה שנים? ולגבי המכוניות הצרפתיות עבר זמנם אז חלאס. גם אבא שלי חשב לפני כמה שנים שאם הוא יטפל טוב בסיטרואן שלו אז היא לא תעשה בעיות. נחש איפה היא? אחת בברזל ואחת משמשת כמחסן.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

עוד פעם הוויכוח אירופאי מול אוריינטלי? חבל לבזבז את הזמן, לא ניתן לשכנע את המשוכנעים אחרת כי מדובר על חלק מהפרמטרים שאינם מדידים.

תרשו לי לסכם בקיצור (ולא ממש במדויק) את ההבדלים:

יתרונות האירופאי: מתוחכם ומתקדם יותר בהשוואה לרכבים אחרים מאותו שנתון, מחיר רכישה זול משמעותית כיד שניה או יותר, מאפיינים יוצאי דופן (מיתלים הידראולים, הנעה אחורית וכו') ויתרונות ספציפיים בתלות ברכב (צריכת דלק, נוחות, התנהגות כביש וכו')

חסרונות האירופאי: (ובגדול) מסובך ויקר יותר לאחזקה (דורש מוסכים מתמחים, דורש תחזוקה שוטפת איכותית ואינו סלחני כלפי איחורים בטיפול), ירידת ערך גבוה יותר בהשוואה לרכבים אחרים מאותו שנתון (גם כחדש וגם כמשומש), מספר מקרים של איכות הרכבה/יצור לקוייה ולעיתים מפתיע שלא לטובה עם תקלות פתאומיות.

יתרונות האוריינטלי: פרימיטיביות תיכנונית הנותנת אמינות כמעט אגדתית, פשוט וזול לאחזקה, מספר רב של מוסכים מנוסים לטיפול, כמות הרכבים הגדולה מוזילה עלויות אחזקה (ע"י חלקים תחליפים או מפירוק), אורך חיים מופלג וירידת ערך זעומה (מישהו הזכיר קורולה?)

חסרונות האוריינטלי: (ושוב בגדול) פרימיטיביות תיכנונית המתבטאת בהתנהגות הרכב (בנוחות, התנהגות כביש, צריכת דלק גבוהה יותר וכו') וזהו...

ולפני שתגידו משהו בסיגנון של "לבת דודתו של השכן של גיסי היה רכב שסותר את הנאמר" אז אזכיר שוב כי מדובר כאן על הבדלים מייצגים בגדול ולא לרכב ספציפי.

הייתי רוצה להדגיש כי חלק מהיתרונות והחסרונות אינם ממש מדידים ולכן עליהם מתרכז הוויכוח. לדוגמה, למי שגר בהתנחלות ביש"ע ומחזיק רכב אחד בלבד, האמינות השוטפת וההימנעות מתקלות פתאומיות יהוו את הפרמטרים החשובים. זאת בהשוואה למי שגר ברמת הגולן ועובד במרכז ובעל שני רכבים אשר לו הנוחות בנסיעות ארוכות והתנהגות כביש מתקדמת יהוו פרמטרים הרבה יותר חשובים שלפיהם יבחר סוג הרכב.

יתרון מענין של חלק מהרכבים האירופאים הוא שעקב מחיר הרכישה הנמוך שלהם ניתן לרכוש רכב מתקדם יותר באותה עלות רכישה ותחזוקה (מנורמלת) בהשוואה לרכב אוריינטלי.

פורסם

מצד שני חיים GDS, המציאות היום היא אחרת.

האגדה האורבנית עליה אתה מדבר הייתה נכונה לפניי מספר שנים אולי, כיום כבר לא.

היפניות התקדמו קצת (לא הרבה), הקוריאניות השתפרו מאוד, ואת זה אני אומר בתור אחד שנוהג על גטס, נהג על הi30 של ההורים, על i10, i20 וiX35. ככה שאני ראיתי איזה שיפור יונדאי עשו בכל הרכבים שלהם כמעט.

מצד שני, גם האירופאיות השתפרו באמינות שלהם, אני בעד אירופאיות בתנאי שיש להן גיר ידני, אני בעצמי הייתי מוכן לעבור לרכב אירופאי לטובת ביצועים עדיפים ויותר הנאה מהנהיגה ברכב. (ידני כמובן)

איך חבר טוב אמר לי בשיחה בינינו: "היום, כל רכב אם לא תטפל בו כמו שצריך, ולא משנה אם מדובר בצרפתייה או ביפנית, יעשה בעיות", ובזה אין ספק שהוא צודק. הרכבים היום יותר רגישים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

[איך חבר טוב אמר לי בשיחה בינינו: "היום, כל רכב אם לא תטפל בו כמו שצריך, ולא משנה אם מדובר בצרפתייה או ביפנית, יעשה בעיות", ובזה אין ספק שהוא צודק. הרכבים היום יותר רגישים.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

לא מקובל עליי ואני חולק עליך , מה לטפל כמו שצריך ?

ואם אדלג מה יקרה ?

ואם אדחה מה יקרה ?

כמובן שאין לנסוע על רפידות ברזל ,או לנסוע עם מנוע מתחמם בלי מים או בלי שמן ,אבל מה זאת אומרת כמו שצריך ? אני יכול להוכיח לך שלא צריך בכל מחיר ותמיד ,כלום לא קורה .

זו הגדולה של הרכבים החדשים ,בנויים טוב ,עמידים ודנדשים ,מה יאמרו אלו שיש להם רכב בן 20 שנה או יותר ? עובדה הם נוסעים .

לא מדובר על הזנחה בטיחותית כמובן .

אתה חושב שחברות השכרה מטפלות כמו שצריך ...? לא כולם וגם אלו שכן ,אז....הן מוכרות הלאה ורכבים נוסעים שנים נסועות מטורפות .

פורסם
[איך חבר טוב אמר לי בשיחה בינינו: "היום, כל רכב אם לא תטפל בו כמו שצריך, ולא משנה אם מדובר בצרפתייה או ביפנית, יעשה בעיות", ובזה אין ספק שהוא צודק. הרכבים היום יותר רגישים.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ואם אדלג מה יקרה ?

ואם אדחה מה יקרה ?

כמובן שאין לנסוע על רפידות ברזל ,או לנסוע עם מנוע מתחמם בלי מים או בלי שמן ,אבל מה זאת אומרת כמו שצריך ? אני יכול להוכיח לך שלא צריך בכל מחיר ותמיד ,כלום לא קורה .

זו הגדולה של הרכבים החדשים ,בנויים טוב ,עמידים ודנדשים ,מה יאמרו אלו שיש להם רכב בן 20 שנה או יותר ? עובדה הם נוסעים .

אתה חושב שחברות השכרה מטפלות כמו שצריך ...? לא כולם וגם אלו שכן ,אז....הן מוכרות הלאה ורכבים נוסעים שנים נסועות מטורפות .

אני דווקא כן מסכים איתו.

אתה רואה מה ההבדל בין אירופאית מטופלת כראוי במוסך טוב לבין אירופאית מוזנחת, איפה יש יותר בעיות, את מי איכשהו אפשר למכור ואת מי בקושי אם בכלל תצליח למכור.

החבר הזה נוסע כבר כמה שנים בצרפתיות, מטפל במוסכים טובים ואין לו שום בעיה.

לטפל כמו שצריך זה אומר לטפל במוסכים טובים ולא להזניח את הרכב.

חברות ליסינג מחזיקות חלק מהרכבים באחזקה בסיסית למעט שתי חברות שמטפלות במורשי היצרן (AVIS ואלדן) וככה זה גם נראה, הם יחזיקו שנים אבל עם בעיות, בAVIS ואלדן אם הרכב תקין ולא קרעו אותו יחזיק יותר כי טופל כמו שצריך.

למה יש רכבים בני 20 שנים שעדיין נוסעים ויש כאלו שלא? לדעתי זה לא רק אמינות, זה גם עניין של איך אתה מטפל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

ואם אדלג מה יקרה ?

ואם אדחה מה יקרה ?

אני דווקא כן מסכים איתו.

אתה רואה מה ההבדל בין אירופאית מטופלת כראוי במוסך טוב לבין אירופאית מוזנחת, איפה יש יותר בעיות, את מי איכשהו אפשר למכור ואת מי בקושי אם בכלל תצליח למכור.

החבר הזה נוסע כבר כמה שנים בצרפתיות, מטפל במוסכים טובים ואין לו שום בעיה.

לטפל כמו שצריך זה אומר לטפל במוסכים טובים ולא להזניח את הרכב.

חברות ליסינג מחזיקות חלק מהרכבים באחזקה בסיסית למעט שתי חברות שמטפלות במורשי היצרן (AVIS ואלדן) וככה זה גם נראה, הם יחזיקו שנים אבל עם בעיות, בAVIS ואלדן אם הרכב תקין ולא קרעו אותו יחזיק יותר כי טופל כמו שצריך.

למה יש רכבים בני 20 שנים שעדיין נוסעים ויש כאלו שלא? לדעתי זה לא רק אמינות, זה גם עניין של איך אתה מטפל.

----------------------------------------------------------------------------

על הכיפאאק חבר

אני כיבדתי את דעתך בקריאת דבריך ,שמענו עוד דעה , תודה .

פורסם

דברים שלא יודעים לא אומרים. קודם כל מי אמר לך שלא מטפלים ברכבי השכרה כמו שצריך? אני עובד במוסך מורשה של מזדה פורד ומגיעים אליני רכבים של avis אלדן וקל אוטו והם מטופלים לפי הוראות יצרן ובחלקים מקוריים.

ומה יקרה אם לא טטפל? לטווח הקצר לא הרבה.. אבל לתווך הארוך אתה גורר בעיות. הדבר הכי בסיסי לא תחליף שמן בזמן חיי המחנוע יתקצרו. שמן מאבד את תכונותיו. תפקיד העיקרי של השמן הוא להקטין חיכוך, לא החלפתה בזמן? לאט לאט הוא מאבד את תכונותיו ומתחילה שחיקה גבוהה יותר עד שתגמור ת'מנוע או שיתפס. אז אל תספר סיפורים עמידים וכו'. תעשה טובה ואל תגיד סתם שטויות יש אנשים שקוראים את זה וכולים לתפוס ברצינות.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

dorsht

מצד שני חיים GDS, המציאות היום היא אחרת.
מה הכוונה בהיום? רוב רוכשי המכוניות בפורום זה מתעניינים ברכבים לא ממש חדשים כך שההחלטה מתבססת על איכות הדורות הקודמים.

חוץ מזה, אמינות נמדדת לאחר שנים. אם תיקח רכב מודרני מתקדם היום, נאמר פולקסווגן עם מנוע TSI ותה"ל DSG6 והוא לא יגרום לבעיות אין זה מעיד על אמינותו. רק עוד מספר שנים תוכל לגלות אם לרכב יש שוק למכירה כייד שנייה או מכירה לברזל.:?

איך חבר טוב אמר לי בשיחה בינינו: "היום, כל רכב אם לא תטפל בו כמו שצריך, ולא משנה אם מדובר בצרפתייה או ביפנית, יעשה בעיות", ובזה אין ספק שהוא צודק. הרכבים היום יותר רגישים.

מאוד תלוי, עדיין הפרימיטיביות התיכנונית של הרכבים היפנים מפצה באמינות גבוהה יותר כך שהרגישות שלהם לטיפול לא איכותי נמוכה יותר גם היום. אבל אזכיר לך שוב כי הוויכוח הוא על רכבים בני 5 שנים ויותר ושם האמינות היותר גבוהה מודגשת בפחות תיקונים לאורך זמן.
פורסם

היום נכנס יותר ויותר עניין האלקטרוניקה, מה שלא היה פעם או היה למחצה.

ככל שיש יותר חשמל ויותר חיישנים ויותר אלקטרוניקה, ככה יותר בעיות, מה לעשות, תמיד החיישנים מזייפים, זה הופך לפקודה שגויה, המחשב פותח תקלה, המוסכניק מבצע תהליך, נוצר מחדל, נוצרות עוד בעיות.

מצד אחד זה טוב, יהיה לי משהו מעניין ללמוד ולעסוק (לא בטוח) בעתיד.

חוץ מזה שעם ההתקדמות בטכנולוגיה, האבחון יהיה יותר קל ומהיר, בגלל שימוש במחשב.

מצד שני רע, בינתיים הכיס נפגע.

וגם יש מסה של חיישנים, שאחרי כמה שנים לא בדיוק מדייקים.

לחיים GDS, אני מהמר על כך שבעתיד הקרוב כל הTSI והDSG ילך לפח, בעיקר הDSG.

מהסיבות הבאות:

TSI: דאבל טורבו שעובד תחת לחץ עצום, כבר יש מלא תלונות על אכילת שמן ורעשים.

DSG: מחליפה הילוכים בתדירות גבוהה מאוד, לא נשמע לי טוב הרעיון.

מה גם שעכשיו נכנס יותר ויותר חזק על עניין הגיר הרציף, שלדעתי הוא הרבה יותר חסכוני, לדעתי מפיק ביצועים יותר טובים, ואמין יותר. (מבנה מכאני דיי פשוט עם מכלולים לא מסובכים, והרבה פחות מחשב.)

פורסם
דברים שלא יודעים לא אומרים. קודם כל מי אמר לך שלא מטפלים ברכבי השכרה כמו שצריך? אני עובד במוסך מורשה של מזדה פורד ומגיעים אליני רכבים של avis אלדן וקל אוטו והם מטופלים לפי הוראות יצרן ובחלקים מקוריים.

ומה יקרה אם לא טטפל? לטווח הקצר לא הרבה.. אבל לתווך הארוך אתה גורר בעיות. הדבר הכי בסיסי לא תחליף שמן בזמן חיי המחנוע יתקצרו. שמן מאבד את תכונותיו. תפקיד העיקרי של השמן הוא להקטין חיכוך, לא החלפתה בזמן? לאט לאט הוא מאבד את תכונותיו ומתחילה שחיקה גבוהה יותר עד שתגמור ת'מנוע או שיתפס. אז אל תספר סיפורים עמידים וכו'. תעשה טובה ואל תגיד סתם שטויות יש אנשים שקוראים את זה וכולים לתפוס ברצינות.

איפה אתה רואה שחברות ליסינג כולן מטפלות על הפנים?

איפה זה רשום? איפה קראת את זה בין השורות?

יש חברות שיותר מקפידות כמו אלדן ואוויס, יש כאלו שפחות, לא אנקוב בשמות. אלו שלא מקפידות, גם משתמשות בחלפים הכי זולים, לא מקוריים מן הסתם, וככה הרכבים האלו נראים.

• תוכן חדש...