Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי 2 רכבים האלו והנה הנתונים :

1. פרייד 97 ק"מ 120.000 אוטומט יד 2 מחיר מבוקש 4500 לא גמיש

2. סוויפט 96 ק"מ 157.000 אוטומט יד 3 מחיר מבוקש 5500-6000 לא פחות

ההתלבטות שלי היא לגבי צריכת דלק/ אמינות/אחזקה/מחיר/ואיזה מנוע יחזיק יותר זמן??/"מודרני" כמו חלונות חשמל/ הגה כוח

שניהם מטופלים טוב... (סוויפט מוסך מורשה )

תודה.:shock:

פורסם

לדעתי בכאלה רכבים השם כבר פחות חשוב אלא יותר מה שמור ומטופל יותר,הסוויפט יותר פופולרית לכן אולי יש אותה יותר בפרוקיות,צריכה אתה יכול לראות באתר KML,איזה מנוע יחזיק יותר זמן? הרבה מזל,וכמו שאמרתי זה שטיפלו בו כמו שצריך ולא הזניחו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסוויפט נתפסת כאות ומופת לאמינות, וגם צריכת הדלק צריכה להיות טובה (אוטומטית זה מנוע 1.3, לא?). מודרנית אף אחת מהן לא, ואם תשאל אותי- בגיל הזה, ובשביל מינימום אחזקה, עדיף גם מינימום מודרניזציה וכמה שיותר פשטות.

לא כתבת מה התקציב שלך ומה הצרכים, אז חוץ מלירות השערות באויר אין הרבה מה לתרום עבורך. תעשה שקלול של מחיר הקניה + התיקונים שצריך לעשות כיישור קו (ותמיד צריך לעשות) + עלות ביטוח וטסט, ואז תעשה את החושבים שלך.

אתה זה שהולך לראות את הרכבים, אתה זה שעושה בהם סיבוב, ואתה זה שמתחבר בסוף לרכב אחד או אחר.

על הנייר, הבחירה שלי היא הסוויפט. מה המצב במציאות? את זה רק אתה יכול להגיד.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

שתיהן מחרידות בצורה שאין לתאר. כמו לשבת על סקטבורד ולנהוג.

אני מניח שאתה מוגבל לאוטומט - כי אחרת הייתי ממליץ לך על פונטו. זה גם היה עולה לך פחות או שהיית מצליח לעלות משמעותית בשנתון.

לקיה יש "פול אוטומט" מבחינת אבזור חשמלי. בד"כ אומרים שזה מקור לצרות, אם תיקון של 200 ש"ח למנגנון חלון חשמלי מפחיד אותך, אז לדעתי אתה צריך להישאר עם אוטובוסים.

הסוזוקי יותר גדולה ומרווחת מהקיה.

לקיה יש חלפים מקוריים זולים מאוד.

לקיה יש שוק גרוע מאוד (עדיין) והיא נראית איום ונורא (מבוססת על מאזדה 121 משנת 85) - וזה משחק לטובתך מבחינת האפשרות לקנות רכב של מקסימום שנתון במינימום כסף.

כל הנתונים לפניך, לשיקולך.

פורסם
שתיהן מחרידות בצורה שאין לתאר. כמו לשבת על סקטבורד ולנהוג.

אני מניח שאתה מוגבל לאוטומט - כי אחרת הייתי ממליץ לך על פונטו. זה גם היה עולה לך פחות או שהיית מצליח לעלות משמעותית בשנתון.

לקיה יש "פול אוטומט" מבחינת אבזור חשמלי. בד"כ אומרים שזה מקור לצרות, אם תיקון של 200 ש"ח למנגנון חלון חשמלי מפחיד אותך, אז לדעתי אתה צריך להישאר עם אוטובוסים.

הסוזוקי יותר גדולה ומרווחת מהקיה.

לקיה יש חלפים מקוריים זולים מאוד.

לקיה יש שוק גרוע מאוד (עדיין) והיא נראית איום ונורא (מבוססת על מאזדה 121 משנת 85) - וזה משחק לטובתך מבחינת האפשרות לקנות רכב של מקסימום שנתון במינימום כסף.

כל הנתונים לפניך, לשיקולך.

אני מעדיף את הקאיה מהסיבות...

1. צריכת דלק יותר טובה לפי מה שהבנתי 1-12 משולב

2. יש לה הגה כוח

3. יותר קטנה מהסוויפט

4. זולה יותר (מחיר)

חושש לגבי האמינות האם היא אמינה כמו הסוזוקי או פחות????

פורסם

הייתה לי סוויפט אוטומטית שנת 94, זהה לגמרי למודל 96.

נקנתה לפני מספר שנים, כשהייתה בערך 14 שנה על הכביש ונמכרה כשנתיים אחרי.

במסגרת יישור קו מעבר לדברים הרגילים הוחלפה יחידת הבקרה של הגיר ומחזירי שמן בקרנק וקאמשפט.

לאחר מכן במשך כל התקופה היו רק שתי תקלות-נשברה תושבת מנוע (תחליפית) והייתה בעיית מגעים בבית פיוזים בחיבור פנסים ראשיים.

מעבר לדברים האלו הרכב תפקד בצורה תקינה לחלוטין. הגיר והמזגן המקורי פעלו מצויין. צריכת דלק בנסיעה רגועה הייתה סביב 1 ל 12.

נכון, לא הכי נוח ולא הכי נעים בנסיעה בכביש מהיר. ואין הגה כוח.

אבל מרווח ויחסית זריז. מזגן לא לוקח הרבה כוח מהמנוע ולא מפריע לנסוע, וזה לא דבר מובן מאליו במכוניות ישנות.

לא מכיר את קיה פרייד ולכן לא יכול להשוות.

פורסם

עוד תגובות לגבי קאיה?????...מידע לסוויפט יש לי..עכשיו לקאיה..יש לי שאילה

האם המנוע שלה יכול להחזיק עד 300 אלף ק"מ ??? אם טופל כראוי ????..כי לא ראיתי קאיה עם ק"מ כזה או בסביבות ??!!

פורסם

קיה פרייד היא דווקא בין הדגמים היותר אמינים שהיו לקיה פעם (היום זה כבר משהו אחר, האמינות שלהם עלתה בכמה רמות).

בכל מקרה, אני זוכר שקראתי כאן על איזה בחור שקנה לילדים שלו כזה רכב, הוא אמר שהרכב בסדר גמור, לא יקר לתחזוקה, עושה את העבודה שלו וגם לא רגיש במיוחד להזנחה...

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יום ראשון הולך לקנות או קאיה או סוזוקי....מבקש חוות דעת לגבי הקאיה דחוףףףףףףףףףףף!!!!!!!!!!! במיוחד מנוע כמה יחזיק מעמד ????? אם הוא טופל כראוי כמובן??????????

פורסם

אורך חיים של מנוע נובע מטיפול וכן מזל,אם יהיה מזל יכול להיות שהוא יגיע ל 300K,אתה יכול להיות שגם ב 200K תצטרך לעשות ראש או שתהיה בעיה רצינית אחרת.

לכן קשה לומר זמן מדויק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...