Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2 שאלות:

1. לאיזה תדר עדיף לבדוק עם הסקופ את הסאב?

א. Fc (תדר התהודה של התיבה) - נראה לי הכי מתאים כי זה התדר המרכזי שאליו מכוון הסאב.

ב. Fs (תדר התהודה של הרמקול).

ג. 40 HZ- תדר סטנדרטי לבדיקת סאבים.

מה לדעתכם עדיף? אני בדיעה שתדר התיבה הכי משקף את העוצמה המקסימלית שניתן להפיק מהסאב-וופר.

2. בזמן שבדקתי סקופ על רמקולים שחלשים מיציאות המגבר ראיתי CLIPPING. אם הסקופ משקף את יציאת המתח של המגבר, איך אני רואה בעצם שהרמקולים נכנסים ל-CLIPPING ולא רואה פשוט את מתח המוצא הנקי של המגבר? (להזכירכם המגבר מספק הספק חזק ממה שהרמקולים יכולים לקבל) זה קשור ל-DP?

פורסם

לא אני בטוח שזה CLIPPING, רק המגבר די חזק 100 וואט RMS והופעל על קומפוננט של 50 RMS. המצב של ה-GAIN היה בערך בחצי +.

אני אבדוק את זה עוד פעם, אולי אני בכל זאת טועה (למרות שהעניין נראה לי לא הגיוני בזמנו, לא התייחסתי אליו ביתר דיוק כדי לבדוק).

נ.ב: אם למישהו יש כתבות באנגלית זה יעזור לי (רק לא כאלה שמספרות על איך להפעיל סקופ, אלא איך לבצע את תהליך המדידה במערכות אודיו).

פורסם

שאתה מחבר את הסקופ איך אתה מחבר אותו?

אל תשכח שלסקופ יש התנגדות - אם אני לא טועה ב AC זה 50 אוהם אז יכול להיות שזו הבעיה.

הרי חלק מהסקופים בעלי התנגדות של אנטנה 50 אוהם ב AC.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

המטרה של כיוון הגיין היא להגיע למצב של מקסימום סיגנל עם מינימום רעש.

את כל הרכיבים הקדם-מגבריים (קרוסים אקטיביים, אקולייזר...) תכניס לקליפינג מתי שהרדיו נכנס לקליפינג.

אם הרדיו לא נכנס לקליפינג, אז אנחנו רוצים שכל הרכיבים הקדם-מגבריים יגיעו למקסימום תפוקה (Maximum Useable Output Level) מתי שהרדיו מגיע למקסימום תפוקה.

תשמיע test tone בתדר 1kHz שמוקלט ב 0dB, ותחבר את הסקופ ליציאות ה - RCA, תגביה את הווליום עד שתגיע ל MOL) - מתי שתגיע ל- MOL אתה תשים לב שהגל פשוט יקטם בקצוות העליונות שלו.

במגבר/רמקולים נכוון את הגין ליחס של 3:1, וזה אומר שנצטרך להשתמש ב test tone שמוקלט בעוצמה של -10dB.

נשתמש ב testtone של 1kHz לכיוון מגבר של מיד/היי, וב- 50Hz לכיוון מגבר של סאב.

מומלץ לנתק את הרמקולים מהמגבר, ולחבר אך ורק את הסקופ ליציאות של המגבר.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

• תוכן חדש...