Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הזמנת חלקים לרכב מ - EBAY במעל 50$

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם דודה אברמוביץ שגרה בתאילנד, ארה"ב או אוסטרליה שולחת לאחיין שלה אברמוביץ חבילה וזו מתנה אז מתקבל על הדעת שזו מתנה.

אם צ'אקי צ'אן מהונג קונג שולח מתנה לאברמוביץ לא נראה ממש הגיוני. אבל אם הצלחת לקבל חבילות רבות רק בגלל שהוצהר עליהם GIFT כל מה שנשאר לי לומר לך שאתה תותח בעל מזל בלתי רגיל.

ואל תתחכם מתנה לא בהכרח נשלחת מבני משפחה , אם קניתי משהו והוא היה תקול והחזרתי אותו לתיקון ? אני צריך לשלם מכס?

פורסם

אל תחשבו שהמוכסים נולדו אתמול.

כל מי שחושב שבגלל שסימנו מתנה על החבילה מזכה אותו בפטור ממיסים זה שטויות.

אם המוכס חושב שערך החבילה גבוה יותר בצורה משמעותית, או לחלופין זה מוצר שיש

לשלם עליו מכס, תסמכו עליו שהוא יידע לטרטר אתכם, עד שתתחרטו שביקשתם סימון כזה.

כל מי שלא שילם מכס זה בגלל מזל שלא בדקו את החבילה בכלל, או לחלופין, בדקו אותה, ואין

תשלום מכס על מוצרים כאלה, אם בגלל סוג המוצר, או בגלל הערך הנמוך שלו.

אתם יכולים לבקש, למרות שזה לא חוקי שירשמו 48$ במקום 60$, אבל לא 50$ על חבילה

של 200$.

פורסם
אם המוצר נשלח כמתנה המשמעות היא שלא שילמת עליו ולכן אין מכס.. פשוט כמשמעו וזה עובד, אני הזמנתי ערימות של דברים מהאתר ובכלל מהרשת ומעולם לא שילמתי מכס.

מוצר שמתקבל כמתנה , יש מקרים שבהם בוודאות אתה משלם מכס / מיסים אחרים , לדוגמא רכב , אני יודע בודאות שמשלמים מכס גם על מתנה , לגבי דברים אחרים אני לא בטוח אבל אני חושב שאם אתה מצהיר מתנה , אתה מאפשר למוכס לקבוע את שווי התכולה ולפי זה לחשב מכס.

ואל תתחכם מתנה לא בהכרח נשלחת מבני משפחה , אם קניתי משהו והוא היה תקול והחזרתי אותו לתיקון ? אני צריך לשלם מכס?

אם אתה שולח חבילה לתיקון, אז אתה צריך להצהיר קודם ולציין מספר סידורי של החלק, במידה והחלק מוחלף, משלמים מס פעם שניה ...

חוקי מדינת ישראל,

ואם אתה ממש לא מאמין , תחפש באתר של רשות המיסים על יבוא אישי .....

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

דוקא כן.

נניח ושלחת טלפון סלוללרי מקולקל (שנקנה בחו"ל ושילמת עליו כבר מכס) והחליטו להחליף לך למכשיר חדש במסגרת אחריות, תשלם מכס פעמיים.

ואם רק תיקנו אותו והחזירו את המכשיר המקורי, אתה מחוייב להצהיר על המשלוח בהלוך כדי שלא תצטרך לשלם שוב. אם לא עשית את זה, תשלם גם פעמיים.

ביררת פעם כמה חבילות נשלחות ביום לארץ? הזמנתם פעם חבילה שהיה בפנים קבלה? כשאני הזמנתי מוצר חשמלי בעלות של 700 דולר ביקשתי לא להצהיר מחיר על האריזה פשוט הגיע לי קרטון שהיה רשום עליו משלוח מיוחד והסיני החמוד אפילו הוסיף שלום

:smile:

אתה יכול להיות רגוע כל עוד לא מדובר על מספר רב של פריטים , ארוז בצורה סיטונאית כשברור לכל מי שמסתכל /בודק /משקף שזה סחורה למכירה בחנות , אז זה לא באמת מעניין אף אחד מניסיון של שנים באי ביי!

ברור שלא כל חבילה בודקים. ולכן אמרתי שזה בעיקר מזל.

מנסיון של שנים באי ביי!

לא הצהרת? יש סיכוי לדפוק את המערכת.

יש גם סיכוי שיטרטרו אותך (עד סכום מסויים- לא יותר מידי, כולה לשלוח כמה פקסים עם קבלות).

שכל אחד יחליט מה שבא לו.

אגב, הייתי משמיט את המילה auto בתיאור. עדיף לכתוב "מוצרי תאורה" או משהו.

ברגע שמדובר בחלקי רכב, בסבירות גבוהה שהמכס יבדוק מה זה והאם צריך אישור יבוא או אישור של משרד התחבורה.

יתכן גם שייזמנו אותך להגיע פיזית למכס בת"א כדי לתת הסבר (גם אם בפועל הכול חוקי ותקין).

פורסם

כדי לעשות קצת סדר בבלאגן כל חלק לרכב שנכנס מחוייב בתשלום 50% מכס + 16% מע"מ.

במיוחד במיוחד שהחלק שאותו אתה מזמין הוא חלק חשמלי שמתחבר לרשת החשמל ברכב.

כמוכם כמוני, גם אני מזמין הרבה מאוד באיביי, ורוב החבילות נשלחות ע"י חברות כמו USPS, HONGKONG MAIL.

חבילות אלו מגיעות לסניך הדואר בת"א שם עוברים סוג של מיון סינון ע"י מסווג מטעם חברה שעובדת עבור הדואר.

אין מה להשוות בין מכס הדואר לבין מכס אווירי שנמצא בנתב"ג שבו רוב החבילות שמגיעות מגיעות דרך חברות בלדרות עולמיות.

ההיתייחסות עבור היבוא בדואר היא פשוטה יותר, וזאת בגלל כמות החבילות שמגיעות ומסוננות בצורה קלילה יותר. (וזאת בגלל כמות העובדים כל כמות החבילות שמגיעות.)

בכל אופן ההיתייחסות לעניין ה-GIFT אותו רוב המוכרים ללקוחות פרטיים נוטים לרשום זוכה לבדיקה מקיפה יותר בחברות עמילות המכס.

כמובן שהמכס רשאי לעדכן הצהרה לא נכונה אם וכאשר צויין סכום בחשבון שהוא לא ריאלי (רשאי לטעון שסכום המוצר אינו הסכום הנקוב, הנחות אינן נכללות בסכום החשבון), ורשאי לקנוס ולעכב את החבילה עד לקבלת הצהרה וחשבון קבילים.

בנוגע לסחורה משומשת שמיוצאת לתיקון, כמובן שבעת החזרת הסחורה ארצה רשאי השולח לקבל פטור ממיסים כל עוד הוא מצרף למכס דף\קבלה\חשבונית\מסמך שחתום ע"י רשת הדואר שאיתה החבילה נשלחה שבו מצויין מס' הדגם, סוג, מס' סיריאלי של המוצר.

אין צורך בחתימה....

פורסם
כדי לעשות קצת סדר בבלאגן כל חלק לרכב שנכנס מחוייב בתשלום 50% מכס + 16% מע"מ.

ולכן, תושב ישראל שעיניו בראשו אינו מייבא חלקי רכב אלא חלקי מכונות.

דני

פורסם

היי, היום קיבלתי מכתב לבוא לשחרר את הפנסים שלי מהמכס, עלות החבילה 20$ (לא חייב במכס), אבל חייב אישור משרד התחבורה.

מדובר בסט פנסי ערפל קטן וידידותי לסביבה שבכלל לא הולך להיות מורכב על הרכב, ביום רביעי אגיש את המסמכים למשרד התחבורה בתקווה שלא יהיו בעיות מיוחדות ואחכה לתשובה.

אז ככה שזה באמת באמת תלוי בצורת השילוח ותיאור המוצר הנשלח.

קיבלתי בעבר חלקים באלפי שקלים ללא חיוב מכס החלפים פשוט חיכו לי בדואר השכונתי או הגיעו לבית בדואר שליחים.

בהצלחה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אור.ס. אני מקווה בעבורך שעל הפנסים יש תו תקן בין לאומי בדרך כלל בצורת האות E או CE אחרת לא יעזור לך בית דין עליון. להכניס אותם לארץ, כלומר להוציא אותם מהמכס זה יקרה רק בחלומות הפרועים שלך.

ADAML אני חושש שאתה טועה. נראה לי ש 50 אחוזי מס זה כולל כבר המע"מ כולל הכל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...