Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז ככה מי שקובע את הזרם במעגל הוא רק ורק הצרכן!!!

יש להקפיד על דבר אחד חשוב וזהו המתח!!!

מצבר 12 וולט לא יגרום שום נזק לרכב עם 12 וולט , 2 מצברים עם הספק נמוך בחיבור 24 וולט יגרמו נזק לרכב עם 12 וולט.

נכון שלא חייבים להגדיל הספק מצבר בכפולות אך לא מזיק להתקין מצבר עם הספק גדול יותר מהסיבה היחידה

שבנוסף להוראות יצרן אצלנו בארץ נוספות דרישות מהרכב כמו שימוש במזגנים יותר מאשר בארופה לדוגמא נסיעה באורות דלוקים

חודשים רצוף,התקנת מגברים,מערכות שמע ומכשירי קשר,מקררים ניידים, מסכי LCD,פרוזקטורים ,לדים למינהם כננות חשמליות וכו'.

כל הצרכנים הללו צורכים זרם רב ולכן רצוי ולא מזיק שיותקן מצבר "חזק" יותר(לא מחייב אבל רצוי).

במקרים מסויימים (לדוגמא ברכבי ביטחון עמוסי ציוד חשמלי)אף מחליפים אלטרנטורים ומצברים כדי שיעמדו בדרישות "הצרכנים".

אם חשמלאי לא מגזים בהצעתו לשינוי וממליץ על מצבר עם אמפר גבוה יותר במחיר סביר, לא כדאי לשלול זאת על הסף.

לגבי האלטרנטור הוא תמיד מסתובב ועובד(שלא כמו מדחס המזגן) ואין חשש ש"יתעייף" רק מהסיבה שהותקן מצבר שונה במקצת.

כך שמי שקובע את טעינת המצבר הוא הווסת ואם מצבר בעל אמפר גבוה יותקן ברכב עדיין הוא יטען לפי השלמת הצריכה ולא מילוי

מקיבולת 0 עד קיבולת מלאה אז כך שאין חשיבות לגובה ההספק הוא יכול להוות יתרון בלבד.

לגבי המחיר זה כבר שיקול ספיציפי מי שיכול להרשות לעצמו לא יצטער לבטח.

לי יש שאלה

מצבר שמרוקן בגלל סטרטרים ,האם זרם הטעינה לא יעלה בזמן שהמנוע והרכב עובדים ?

כשמרכיבים מטען עם מד זרם על מצבר בפרוש רואים שמצבר מלא צורך זרם מטען נמוך ומצבר ריק צורך זרם מטען גבוה יותר ,את זה אני אישית רואה על המטען אצלי בבית .

ככה שהקביעה שמי שקובע את הזרם טעינה הם רק הצרכנים היא קביעה לא כל כך מדעית או לחלופין אינה נכונה .

אני טועה ?

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תשובה יותר מדויקת היא שאין עם זה בעיה בגבולות סבירים. בגבולות לא סבירים תהיה עם זה בעיה.

ככל שקיבולת המצבר עולה זרם הטעינה עולה, מאחר והטעינה ברכב היא טעינה במתח קבוע, ללא שום הגבלת זרם.

מצד אחד ככל שהמצבר גדול יותר הוא יפרק פחות וזרם הטעינה יקטן,

מצד שני אם המצבר נפרק מספיק זרם הטעינה יהיה גדול ובמקרים מסויימים עלול להיות גבוה מידיי ליכולתו של האלטרנטור (בפרט כשיש צרכנים רגילים במקביל).

מעשית כדי להגיע למצב כזה כנראה שצריך או מצבר בקיבולת גבוהה משמעותית ממה שמערכת החשמל תוכננה אליה או מצב שבו המצבר נפרק קצת יותר מידיי.

פורסם
תשובה יותר מדויקת היא שאין עם זה בעיה בגבולות סבירים. בגבולות לא סבירים תהיה עם זה בעיה.

ככל שקיבולת המצבר עולה זרם הטעינה עולה, מאחר והטעינה ברכב היא טעינה במתח קבוע, ללא שום הגבלת זרם.

מצד אחד ככל שהמצבר גדול יותר הוא יפרק פחות וזרם הטעינה יקטן,

מצד שני אם המצבר נפרק מספיק זרם הטעינה יהיה גדול ובמקרים מסויימים עלול להיות גבוה מידיי ליכולתו של האלטרנטור (בפרט כשיש צרכנים רגילים במקביל).-במקרה כזה מתח המוצא של האלטרנטור יירד מתחת ל-12.7 וולט ואפילו פחות מזה והמצבר לא ייטען.

מעשית כדי להגיע למצב כזה כנראה שצריך או מצבר בקיבולת גבוהה משמעותית ממה שמערכת החשמל תוכננה אליה או מצב שבו המצבר נפרק קצת יותר מידיי.

הכבלים וגם התנגדות הפנימית של המצבר מגבילים את הזרם המקסימלי.

קשה מאוד לדון בסוגיות מסוג זה מבלי להניח הנחה מסויימת או מקרה ספציפי ולנתח אותו מכול הזוויות או במילים אחרות להכנס בעובי הקורה.

איזה כייף לי :)

פורסם

שאלה קטנה:

האם מופיעה על המצבר זרם הפריקה הריגעי המקסימלי?

למשל על סוללות ליפו למכוניות מופיעות בנוסף לכיתוב הקיבולת באמפר גם זרם פריקה הממושך והפיק המקסימלי(45C-90C לדוגמה)

אז אולי מצבר על קיבולת כפולה יכול לתת זרם פריקה בפיק גבוהה בהרבה מהרגיל ולכן אולי החיווט והרכיבים והסטרטר יכלו להינזק בטווח הארוך?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
הכבלים וגם התנגדות הפנימית של המצבר מגבילים את הזרם המקסימלי.

קשה מאוד לדון בסוגיות מסוג זה מבלי להניח הנחה מסויימת או מקרה ספציפי ולנתח אותו מכול הזוויות או במילים אחרות להכנס בעובי הקורה.

תיאורטית ומעשית כאשר מספקים מתח קבוע זרם הטעינה נקבע ע"י כא"מ הסוללה, התנגדות המסלול החשמלי וההתנגדות הפנימית, אחרת מה יקבע את הזרם??

מה שאמרתי הוא שעקרונית אם המצבר גדול מידיי או פרוק מידיי יכול להיות מצב שהוא יצרוך זרם טעינה שמעמיס את האלטרנטור ומערכת החשמל יתר על המידה.

שאלה קטנה:

האם מופיעה על המצבר זרם הפריקה הריגעי המקסימלי?

למשל על סוללות ליפו למכוניות מופיעות בנוסף לכיתוב הקיבולת באמפר גם זרם פריקה הממושך והפיק המקסימלי(45C-90C לדוגמה)

אז אולי מצבר על קיבולת כפולה יכול לתת זרם פריקה בפיק גבוהה בהרבה מהרגיל ולכן אולי החיווט והרכיבים והסטרטר יכלו להינזק בטווח הארוך?

זרם הצרכן לוקח, והוא יכול לקחת עד יכולתו של המצבר. המצבר לא דוחף זרם לצרכן ולכן לא יכול להיגרם שום נזק במקרה שהזרם הרגעי האפשרי של המצבר גבוה יותר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בס"ד,

מצבר בעל קיבולת גבוהה בהרבה מהמצבר המקורי המותקן ברכב עלול לגרום נזק לסטרטר.

הנושא נבדק מול ייצרן הרכב.

פגשתי אדם עם דולר, החלפנו דולרים ועדיין לכל אחד מאיתנו יש דולר אחד. פגשתי אדם עם רעיון, החלפנו רעיונות ועכשיו לכל אחד מאיתנו יש 2 רעיונות.

פורסם

רק מהסקרנות גיששתי אצל מהנדסי הרכב באיטליה (יצרן איטלקי שאני עובד איתו) הרעיון הכללי הוא שאם מתנע בשימוש

רב בנסיונות התנעה מתחמם הוא אכן יכול להינזק. מתנע שמרוקן מצבר עכב שימוש רב מייצר מצב של "הפוגה" ומאפשר

קירור עצמי.

אני מניח שכל המהנדסים מקורצים מאותם גנים מרובעים(יסלחו לי עמיתי)אנו הישראלים נולדנו לעגל את הפינות!!!

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

• ספונסר פורום
פורסם
בס"ד,

לדעתי היצרן טועה לחלוטין.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם
בס"ד,

אני לא רואה איך קיבול יכול להשפיע, אולי רק זרם ההתנעה (שבד"כ מצבר בקיבול גדול יותר מספק זרם התנעה גבוה יותר) שעלול, תיארוטית, להזיק לסטרטר.

חוץ מזה אני יותר מאשמח לראות את המסמך בהנחה שהיצרן המדובר הינו טויוטה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לדעתי היצרן טועה לחלוטין.

היי, מניסיון וידע בחשמל ואלקטרוניקה הבחור צודק והייצרן לא טועה בהנחת הייסוד שבאופן תיאורטי וייתכן גם באופן מעשי הסטרטר עלול להינזק כתוצאה מהתקנת מצבר בעל קיבולת הגבוהה ב-40-50 אחוז מהמצבר המקורי.

הסיבות הם רבות וכאן לא המקום להרחיב את הנושא.

ההנחה תתקין מצבר 'חזק' או 'גדול' יותר זה מצויין כול עוד המצבר נכנס ומתיישב טוב בתושבת של המצבר ברכב היא מוטעת.

איזה כייף לי :)

פורסם
ההנחה תתקין מצבר 'חזק' או 'גדול' יותר זה מצויין כול עוד המצבר נכנס ומתיישב טוב בתושבת של המצבר ברכב היא מוטעת.

מוטעית בגלל שישנה אפשרות תיאורטית שיגרם נזק במצב לא סביר - או מוטעית כי יש חשש סביר לנזק? אנא הסבר.

דני

פורסם

מתח = רוחב הצינור = X

זרם = כמות המים = Y

כלומר הכמות (Y) של המים שתעבור מנקודה א' לנקודה ב' בדקה אחת תהיה אותה כמות כל הזמן כי זה מה שהצינור מאפשר היות ורוחבו הוא X.

אם ה - X משתנה כלומר רוחב הצינור הכמות של המים ביציאה תגדל וזו הסיבה בדיוק שבמשאיות צריכים 24V היות המנועים במשאיות גדולים יותר הם צריכים "כמות יותר גדולה של Y בקצה של הצינור בכדי להניע".

כל עוד המתח לא משתנה אין בעיה לחבר מצבר עם 400 אמפר מהבגאז' עם כבלים כל עוד הוא 12V.

אני מקווה שהדימוי עזר לכולם להבין שאכן היצרן טועה ומטעה.

פורסם
מה השאלה ?

השאלה היא: האם טענתך שיש בעיה להתקין מצבר חזק יותר, נוגעת לדקדוקי עניות או שיש בעיה מעשית? ואם כן - מה היא אותה בעיה מעשית?

לדוגמה: נניח שהתקנתי בסובארו ג'אסטי מצבר 60 א"ש במקום 38 א"ש. ונניח שגודלו של המצבר הוא כזה שאינו מפריע. באיזו בעיה אתקל?

דני

• תוכן חדש...