Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בעל טויוטה יאריס שבמקור באה עם מצבר 35 או 40 אמפר,אחרי שהתקנתי את המערכת(הכוללת 2 מגברים) הופיעו הבהובי אורות. אמרתי נלך על מצבר גדול יותר. להפתעתכם הרבה יושב אצלי כרגע מצבר של 72 אמפר(כן כן הוא נכנס). כמובן שבדקתי לפני כמה האלטרנטור יכול לספק כדי לא להעמיס עליו,והתייעצתי עם חשמלאי שאני מכיר, מסתבר שהאלטרנטור של הקטנה הוא עד 90 אמפר. כך שלטעמי לא אמורה להיות בעיה,ובעיות ההבהוב נפתרו.

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טויוטה יאריס שבמקור באה עם מצבר 35 או 40 אמפר... יושב אצלי כרגע מצבר של 72 אמפר... כמובן שבדקתי לפני כמה האלטרנטור יכול לספק... התייעצתי עם חשמלאי... האלטרנטור של הקטנה הוא עד 90 אמפר. כך שלטעמי לא אמורה להיות בעיה

המסקנה נכונה, אבל לא מהסיבה שאמרת. אני מופתע שהחשמלאי לא הסביר לך שאין שום קשר בין קיבולת של מצבר שנמדדת באמפר/שעה (72AH) לבין הספק של אלטרנטור שנמדד באמפר (90A).

בכל מקרה, אם האלטרנטור המקורי הצליח להטעין מצבר של 35AH, הוא יצליח להטעין גם מצבר של 72AH. כל ההבדל הוא בזמן הטעינה, שבדרך כלל לא מעניין אף אחד.

דני

נ.ב. גם אני הרכבתי פעם מצבר של 90AH במקום 60AH, ומאותה סיבה - מערכת עם צריכה גבוהה. גם אצלי לא היו שום בעיות.

פורסם
אני בעל טויוטה יאריס שבמקור באה עם מצבר 35 או 40 אמפר,אחרי שהתקנתי את המערכת(הכוללת 2 מגברים) הופיעו הבהובי אורות. אמרתי נלך על מצבר גדול יותר. להפתעתכם הרבה יושב אצלי כרגע מצבר של 72 אמפר(כן כן הוא נכנס). כמובן שבדקתי לפני כמה האלטרנטור יכול לספק כדי לא להעמיס עליו,והתייעצתי עם חשמלאי שאני מכיר, מסתבר שהאלטרנטור של הקטנה הוא עד 90 אמפר. כך שלטעמי לא אמורה להיות בעיה,ובעיות ההבהוב נפתרו.

קיבולת המצבר המקורי היא 45 אמפר-שעה.

איזה כייף לי :)

פורסם
Cerebral Cortex כתב:למאך 1

תודה רבה לך על התשובה המפורטת. בקשר לשאלה האם זה מעשי לפרק את המצברים משני המכוניות הפרטיות ולשים אותם בתא המצברים בשביל להתניע את המשאית. לפי דעתי, בתיאוריה זה מעשי בהחלט. מדוע לקנות שני מצברים שעולים 2000 שקל בערך כל אחד רק בכדי להתניע משאית ולתת לה לעבוד 15 דקות, לכבות ולתת למצברים "לשבת" ללא שימוש עד לפעם הבאה? גם אם מנתקים את הכבלים בשלב מסויים הם יצטרכו טעינה בגלל שהם פשוט לא בשימוש מספיק.

על אותו משקל של מדוע לקנות משאית רק כדי לתת לה לשבת ללא שימוש-כל אחד והשיקולים שלו.

אני עדיין מתעקש כאיש מקצוע לא פחות מ165/170 AH ורצוי לגשת לחשמלאי אחר מזה שהמליץ לך על 100AH.

בכל אופן מסרתי לך הערכת מחיר ואפילו מדוייקת למצברים אלו(חלק מהמחירונים של המצברים אני זוכר בע"פ רק מרוב שימוש) ולא היה זה ניסיון למכור לך מצברים!!!

בכל אופן כאן המקום להעלות מחשבות בקול רם גם אם הם רק בתיאוריה אך לפני פעולות מעשיות כדי להקשיב כאן גם לאחרים

נסיון של אחרים הוא בחינם והוא לרוב מועיל .

שלום לך, חס וחלילה לא הייתה כאן שום כוונה לפגוע, להשפיל או להמעיט מכבודך. באם הבנת דבר שכזה מדבריי בצורה כל שהיא אני מתנצל על כך.

אין טעם להיכנס לכל הסיפור בוא ונגיד שיש לי משאית שלא קניתי. היא לא אוכלת אוכל והיא עומדת. אבל ברצוני להתניע אותה מדי פעם. לא ארחיב בנושא אבל כרגע לקנות במיוחד שני מצברים שעולים בערך 2000 שח כל אחד רק בשביל להתניע משאית ל 15 דקות כמה פעמים בחודש או אפילו פחות לא ממש אפשרי עבורי. לכן, למרות שזה לא הגיוני עבורך במידה ומצבר שמתאים למשאית היה יכול להיכנס מבחינת המימדים שלו למיקום של מצבר של מכונית פרטית בהחלט הייתי עושה זאת למרות הטירחה הכרוכה בכך. מבחינת ההגיון שלי זה יותר משתלם ויותר פרקטי. בכל מקרה, כמו שרשמתי בהתחלה תודה רבה על התשובה המפורטת שלך. עד לא מזמן חשבתי שמצברים גדולים מ 110 אמפר\שעה הם חיות נדירות אבל אם אתה אומר שזה בערך המינימום שמשאית צריכה אז אני מודה לך, החכמתי.

תודה רבה וחג שמח.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
מנסיון, גם קיבול של פי 5 מהמצבר המקורי לא גורם לבעיות.

גם בהיילקס הפרטי שלי יש שני מצברים במקום האחד, המקורי, כבר שש שנים.

גם בשתי ניידות שירות שלנו, תכננתי והרכבתי בכל אחת עוד שני מצברים 220 א"ש של משאיות לטובת התנעה של משאיות (בזמן ההתנעה של המשאית שני המצברים מופרדים חשמלית מהניידת ומחוברים בטור בעזרת אוסף מפסקים כדי לתת מתח של 24 וולט, בשאר המצבים כל המצברים מחוברים במקביל ל12 וולט). זה עובד כבר שנים ללא כל בעיות.

הדוגמא של רכבי משא היא לא דוגמא טובה מהסיבה שבסטרטרים של משאיות קיים מנגנון הגנה בפני עומס טרמי קרי טרמוסווי'ץ המונע התחממות יתר של סלילי הסטרטר גם בזמן התנעה ארוך.

פורסם

שאלו על אלטרנטור ומצברים בעלי קיבול גדול, אז הדוגמא מראה שאלטרנטור חי טוב גם עם מצברים שגדולים פי 5 מקיבול המצבר המקורי ברכב (הקטן. הניידת היא לא משאית). אני לא רואה את הקשר למבנה הסטרטר ברכב אחר.

פורסם
בס"ד

רציתי לעדכן אותכם במידע שנמסר לי מהתמיכה הטכנית של טויוטה העולמית בנושא התקנת מצבר חזק יותר.

ייצרן הרכב לא ממליץ להתקין מצבר שהקיבולת שלו גדולה ב 50 אחוז מהמצבר המקורי מפאת נזק שעלול להגרם לסטרטר של הרכב.

גם אני מופתע מהתשובה ואין לי הסבר טכני לכך.

אני חשבתי שהתייחסת לסטרטר בגלל ההודעה הזו.

פורסם

טוב, הלכתי היום לאוטו דיפו ושאלתי איזה מצבר מתאים לי למשאית עם מנוע דיזל נפח 7 ליטר. הבחור שאחראי על המצברים שם הציעו לי 2 מצברים בעלי קיבולת של 90 או 100 אמפר. לטענתו זה מה שמשאית כזו צריכה. כנראה שגם שם עובדים עליי בכדי למכור לי מצבר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
השאלה היא: האם טענתך שיש בעיה להתקין מצבר חזק יותר, נוגעת לדקדוקי עניות או שיש בעיה מעשית? ואם כן - מה היא אותה בעיה מעשית?

לדוגמה: נניח שהתקנתי בסובארו ג'אסטי מצבר 60 א"ש במקום 38 א"ש. ונניח שגודלו של המצבר הוא כזה שאינו מפריע. באיזו בעיה אתקל?

דני

בזמן תיכנון מערכת החשמל של הרכב צרכנים, מצבר, אלטרנטור וסטרטר נלקחים המון פרמטרים ומבוצע חישוב וגם בדיקה בפועל מהי קיבולת המצבר המינימלית שמומלץ להתקין ברכב ומאידך מהי הקיבולת המקסימלית של המצבר שמומלץ להתקין ברכב בהתחשב בהספק הנצרך על-ידי הסטרטר.

נתון המינימום והמקסימום של קיבולת המצבר עבור סטרטר מסויים בדרך כלל מסופק על-ידי ייצרן הסטרטר.

אין בעיה בדרך כלל להתקין מצבר בעל קיבולת ב-30-50 אחוז יותר מהמומלץ ושום נזק לא ייגרם לסטרטר.

במקרים מסויימים הגדלת המצבר באופן משמעותי עלולה לגרום נזק לסטרטר כתוצאה מצריכת זרם גבוהה והתחממות הסלילים של המנוע החשמלי.

פורסם

נגיד מרק10 וזה נכון, צריך לשאול את החברה מארה"ב שיש להם 4 אלט' של 300A

17 מצברי ג'יל 100-110AH ואיזה 1600CA.

כשכל זה מחובר ישירות לרכב והמינוסים אצלם זה הגוף, האם להם יש בעיות טעינה?

האם להם יש בעיות עם הצרכנים האחרים ברכב?

סטרטר למשל.

ולא חסרים שם אנשים כאלה, רק צריך להיכנס לפורום SMD ולהיווכח.

המינימום של המינימום למערכות מושקעות שם זה אלט' 250A ושני מצברי פריקה עמוקה. זה המינימום האפשרי.

וזה הכל כדי להזין מגברים מפלצתיים של 4KW - 6KW. מעל זה כבר צריך להשקיע עוד קצת.

אנשים פה מדברים שטויות ברצף וזה מדהים שאף אחד מהותיקים המבינים הגדולים לא מעיר להם.

שימו איזה מצבר שבא לכם, לא יהיה שום נזק. עובדה. (ע"ע פורום SMD)

שימו איזה אלט' שבא לכם, אותו דבר, לא יהיה נזק. עובדה. (כנ"ל)

בצבא הייתי אחראי על כמה רכבים ביניהם 50 ריאוסים, כל ריאו יש לה שני מצברי 120AH של שנפ.

כל שבוע צריך להטעין אותם. הייתי מחבר בו זמנית 6 מצברים (3 רכבים) למטען 72V ומטעין אותם על 3-5A.

מהבוקר עד הערב, היו יוצאים מוטענים בובה! :-D

עוד עובדה מדהימה? אתם יודעים גם איזה חוטים היו מחוברים למטען????

1500XX.jpg

נכון! חוטי 16AWG מסריחים שהיו מחוברים עם תנינים קטנים כאלה. הפלא ופלא הכל היה עובד יופי.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

• ספונסר פורום
פורסם

במקרים מסויימים הגדלת המצבר באופן משמעותי עלולה לגרום נזק לסטרטר כתוצאה מצריכת זרם גבוהה והתחממות הסלילים של המנוע החשמלי.

מרק להבנתי המצברי אינו ספק זרם אלא ספק מתח

הזרם שהמצבר מספק ניגזר מהצרכן בלבד, במקרה זה הסטרטר.

המצבר לא יתן לעולם זרם גבוה ממה שהסטרטר דורש. יכול לקרות הפוך שהמצבר יתן זרם נמוך מדי להתנעה במקרים של מצבר קטן מדי, קורוזיה פנימית.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם
מרק להבנתי המצברי אינו ספק זרם אלא ספק מתח

הזרם שהמצבר מספק ניגזר מהצרכן בלבד, במקרה זה הסטרטר.

המצבר לא יתן לעולם זרם גבוה ממה שהסטרטר דורש. יכול לקרות הפוך שהמצבר יתן זרם נמוך מדי להתנעה במקרים של מצבר קטן מדי, קורוזיה פנימית.

אני חולק על הקביעה הזאת גם אם נכון שמי שקובע את הזרם במעגל הוא המתנע ומי שקובע את המתח הוא המצבר עדיין המצבר מספק אותו ולא אף רכיב אחר!!!

גם כשאנו באים לקבוע איזה מצבר להרכיב ברכב/מכונה/גנרטור/וכו' אנו מתייחסים לזרם התנעה שיכול לספק המצבר והמצבר בלבד.

אני מניח,וכבר כתבתי כאן בפורום שבבירור שלי עם אנשי מקצוע אצל יצרני רכב בחו"ל יכולת המצבר לספק זרם רב במשך זמן רב יותר יכולה לגרום למתנע להתחמם ולהינזק -דבר שאפשר להבין.

במעגל שבו המצבר בעל קיבולת קטנה יותר הוא יתרוקן מהר יותר ובשלב זה המתנע יתקרר שוב. זה נדיר אך עדיין אפשרי אם ניקח בחשבון שהמתנע נועד לשימושים קצרים ולא להסתובב כמו מניפה חשמלית או מפוח למזגן.

יתקנו אותי עמיתיי למקצוע?

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

כמו שכבר כתבתי מספר פעמים, אין שום משמעות למצבר גדול יותר משום בחינה טכנית למעט הנושא של המחיר.

היצרן, בבואו לחפש מצבר מתאים לרכב הפרטי* מתחשב בזרם התנעה של המתנע, טמפ' חיצונית ממוצעת (למדינות קרות יציע מצבר חזק יותר) ומינימום זרם התנעה של מצבר שהוא למצוא מבחינת משקל, מיקום ועלויות.

* ברכב המסחרי נוספים שיקולים של איבזור נוסף ויעוד הרכב.

• תוכן חדש...