Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת הילוכים נכונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשהוצאתי רישיון עד שקניתי רכב ראשון משלי עברו כשש שנים,בתקופת הזמן הזוא יצא לי לנהוג רק באוטומט

כעט רכשתי רכב ראשון משלי,לנסר ידנית 93

הרכב נהדר וככה אני רוצה לשמור עליו,יש לי בעיה בהבנה של העברת הילוכים.אתן דוגמא חיה:

לפני מספר דקות חזרתי מהלימודים,בדרכי חזרה הביתה ישנה צומת שאם אני לוקח ימינה יש עליה דיי גדולה(עלית פרס נובל בראשון למי שמתעניין) עכשיו באתי מאיילון לכן הרכב היה במהירות גבוהה,האטתי בהדרגה ולקחתי את הפניה עם העליה בהילוך שלישי,לאוטו היה קצת קשה לסחוב(בערך מהירות 40 קמ"ש) עכשיו בשביל לתת יותר כח למנוע צריך להוריד הילוך,לכן רציתי להוריד לשני,אבל ההילוך לא השתלב,רק אם אני מאט ממש ממש ההילוך כן ישתלב.מישהו מוכן פעם אחת לתת לי עצה לנהיגה נכונה? למשל במקרה ספציפי זה מה היתי צריך לעשות? זה גם קרה לי בגרך ללימודים שהיתי על הילוך חמישי במאה קמש,פתאום החל מין פקק בקטנה,הרכב היה על הילוך חמישי והמהירות ירדה לכן היה קשה בסחיבה,כשירדתי ל80 קמש רציתי להכניס לרבעי אבל גם אז ההילוך לא השתלב לכן היה צורך להאט יותר כדי שכן ישתלב,

אני מאוד אשמח אם תעזרו לי להבין את המערכת הנהדרת הזו שנקראת הגיר הידני,שאוכל להפיק ממנה את המיטב

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

יש תקלה ברכב, כנראה הפרדה לא מלאה של מצמד. או שאתה לא לוחץ עליו עד הסוף.

במצב תקין לא צריכה להיות בעיה לשלב להילוכים נמוכים בתנאים שציינת, וזה הדבר הנכון לעשות.

פורסם

אכן.

ויכול להיות גם שהסינכרונים לא תקינים בגיר ("הילוך לא השתלב" - האם היתה חריקת ורעידה של הידית בעת הנסיון לשלב להילוך הנמוך יותר?).

אתה לא יכול להחזיק מכונית משנת 93, טובה ככל שתהיה, בלי שיש לך מוסך שאתה יכול לפנות אליו עם שאלות כאלה.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

תבדוק אם יש לך חופש מוגזם בידית ההילוכים עצמה, יכול להיות שהחלפת תותבים תסדר את העניין. היה לי חופש כזה בידית ההילוכים של הסיאט הידנית שלי וגם היה לי קושי לשלב הילוכים לפעמים וזה הרגיש כאילו אין סינכרון. אחרי החלפת תותבי ידית שבורים (הבעלים הקודם היה בחור גדול ומאוד אגרסיבי, כך מתברר) אצל רון, ההילוכים משתלבים מעולה בכל מהירות.

פורסם

נשמע שהתופעה שאתה מתאר קשורה לעייפות ושחיקה מתקדמת של הסינכרונים בגיר. ראשית עלייך לשלול בעיית הפרדה בקאלץ' כפי שציינו מעליי אך אם אין לך חריקות בהכנסה לרברס מסופקני שזו הבעיה. בכל מקרה שווה לבדוק.

במידה ובכל שאר המצבים ההילוכים משתלבים ללא חריקות או קושי מיוחד כמובן שלא תלך לשפץ אץ הגיר. ישנם כמה דברים שתוכל לעשות ע"מ לשפר את המצב:

1. החלפת שמן גיר לשמן איכותי. אני ממליץ בחום על RedLine, שמן מעולה ומשפר מאד בעיות חריקה/קושי בהכנסת הילוכים.
  2. הורדת הילוך במהירות מעט נמוכה יותר. לדוגמה אין לך בעיה לרדת מתחת ל-80 לפני שאתה מוריד מחמישי לרביעי. אפילו עד 60 הרכב לא ימות.
  3. הורדת הילוכים עם ביצוע Double Clutching. תוכל למצוא מידע בפורום אודות פעולה זו. בגדול מדובר בפעולה שהיו עושים לפני שהיו סינכרונים בגיר. הפעולה מאפשרת להתאים את מהירות הגלים בגיר באופן ידני ובכך לאפשר שילוב במהירות יחסית נמוכה ביניהם. הבעיה שידרש הרבה זמן להתרגל לבצע את זה באופן אוטומטי וגם הביצוע עצמו לוקח הרבה זמן יחסית, כך שלא בטוח שזה בכלל ישתלם לביצוע במקרה של הורדת הילוך.

• תוכן חדש...