Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל יצרן רוכש את ערכות השבבים מאינטל ומתקין אותם על הלוח שלו לפי העיצובים שלו והמפרטים השונים שלו, לכן לכל יצרן יש עשרות לוחות שונים לכל סוג של תושבת מעבד.

כך גם בתחום כרטיסי המסך של NVIDIA/AMD ובתחומים נוספים (כמו רשת למשל)

הדגם P67A (חלק מהשם המלא של הדגם) זה דגם יחודי לGIGABYTE, שם הדגם מרמז כי ישנו שימוש בערכת השבבים P67 של אינטל בלוח, ישנם המון תתי דגמים של הP67A כמו ה:

p67a-ud3/ud4/ud3r/ud3p וכן הלאה, כל אחד מכיל מפרט שונה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התשובה פשוטה-בד"כ יצרניות החומרה הגדולות לא מעוניינות להשקיע כסף במחקר ופיתוח למוצרים נלווים שמתאימים לפלטפורמה מסויימת-דהיינו, מעבדים בעלי תושבות מסויימות והצ'יפסטים הנלווים להם. זה לוקח יותר מדי כסף וזמן.

בנוסף, יצרני השבבים הגדולים (אינטל, nvidia, ati, via) רוצים גם לפתח צ'יפסטים שיעבדו עם השבבים שלהם כדי לקבל יותר תמלוגים ממכירות. יצרני החומרה הם אלו שמשלבים את ערכות השבבים הנלוות הללו למוצר מוגמר בעלי מאפיינים שונים-שה"שלד" שלו מבוסס על צ'יפסט אחיד. יצרן אחד יכול להגדיר לוחות אם שמבוססים על אותו צ'יפסט אך עם תוספות שונות-bios כפול לדוגמה, יותר תושבות לזכרון. הצ'יפסט הוא "השלד" שעליו בונים את הלוחות השונים.

וכן, זה לא משנה אם הלוח הוא תוצרת אסוס או ג'יגהבייט. ברגע שהצ'יפסט יוצר ע"י אינטל-זה לא משנה מה יצרן הלוח הכניס בפנים בתוספת לכך.

פורסם
הדגם P67A (חלק מהשם המלא של הדגם) זה דגם יחודי לGIGABYTE, שם הדגם מרמז כי ישנו שימוש בערכת השבבים P67 של אינטל בלוח, ישנם המון תתי דגמים של הP67A כמו ה:

p67a-ud3/ud4/ud3r/ud3p וכן הלאה, כל אחד מכיל מפרט שונה.

ובהכרח כל p67 (עם a ובלי a) ששווק לפני ינואר 2011 מכיל את הבעיה המדוברת ?

הסיפור הזה מתחיל ממש לעצבן אותי, דווקא בשבוע חופש שהיה לי לעבוד על המחשב, אי אפשר היה לעבוד עליו.

פורסם

כן. שים לב-היצרן נתן שמות שונים לכל לוח, אך אם תכנס ותבדוק את ה specifications שלו סביר להניח שתראה שהם מתבססים על אותו צ'יפסט-P67.

פורסם
כן. שים לב-היצרן נתן שמות שונים לכל לוח, אך אם תכנס ותבדוק את ה specifications שלו סביר להניח שתראה שהם מתבססים על אותו צ'יפסט-P67.

מקווה מאוד לסיים את זה ביום ראשון על הבוקר, למרות שיש לי פגישה בשעה 11 והחנות נפתחת ב 10.

אתה אומר שאם אני מנתק את המחשב מכל מה שמחובר אליו (מאחורה - כבל חשמל, usb, כבל רשת וכו') הלוח אם יכול לחזור לעבוד ובעצם להפריע לי להוכיח שיש בעיה?

או שגם אם הכל מחובר אבל מכובה זה יכול לגרום ללוח להתאושש קלות?

פורסם

שאלה מעניינת, כי הפגם התגלה לאחר היצור כאשר לוחות החלו לחזור ונעשו בדיקות נוספות לערכות השבבים.

מבחינה סטטיסטית לא ניתן לקבוע כי הבעיה קיימת ב100% מהשבבים אך אינטל לא חיכו כדי לגלות והפסיקו את הייצור לערכות השבבים האלו ועמלו על התיקון אשר נקבע בתור רויזיית B3 של ערכות השבבים שיוצרו באותה התקופה.

פורסם
מקווה מאוד לסיים את זה ביום ראשון על הבוקר, למרות שיש לי פגישה בשעה 11 והחנות נפתחת ב 10.

אתה אומר שאם אני מנתק את המחשב מכל מה שמחובר אליו (מאחורה - כבל חשמל, usb, כבל רשת וכו') הלוח אם יכול לחזור לעבוד ובעצם להפריע לי להוכיח שיש בעיה?

או שגם אם הכל מחובר אבל מכובה זה יכול לגרום ללוח להתאושש קלות?

אם אתה מנתק את המחשב מכל מה שמחובר אליו מאחורה, יכול להיות.גם אם הכל מחובר וכבל החשמל בחוץ זה יכול לגרום ללוח להתאושש קלות-זה מאפס את הספק וייתכן שגם אחרי זמן מסויים את נתוני הbios (למרות שיש סוללת גיבוי שמאפשרת לשמור נתונים קריטיים).

פורסם

מדי פעם שאני מדליק את המחשב, במקום המסך שהראתי בוידאו מופיע מסך כחול.

מקווה מאוד שהם לא ינסו להגיד שהבעיה היא במערכת ההפעלה.

edit:

זה המסך:

7mBo

אחרי שניסיתי לעשות startup repair חזר המסך שרואים בוידאו.

פורסם

הפלא ופלא, לאחר כמה שעות שהמחשב נתן מסכים כחולים, כיביתי אותו לשעה והנה אני מצליח לעבוד ממנו.

התקנתי את האפליקציה של GIGABYTE והנה הממצאים:

7mPs

פורסם

זה מתייחס לבדיוק מה שרשמתי לך, חבר את הכוננים הקשיחים אל חיבורי הSATA3 הלבנים.

פורסם
זה מתייחס לבדיוק מה שרשמתי לך, חבר את הכוננים הקשיחים אל חיבורי הSATA3 הלבנים.

רגע אחד..הוא יחבר את הכוננים ל sata 3 אבל עדיין צריך להחליף את הלוח. יש סיכוי שהבחור יגיע למעבדה, והטכנאי יגיד לו "התעסקת בחיבורים, האחריות מתבטלת".

אני חושב שהוא צריך לגשת למעבדה ולנסות להחליף את הלוח במסגרת האחריות. לחבר ל sata 3 הוא תמיד יוכל כי יש תאימות לאחור בין התקנים. קודם כל שיהיה לו לוח תקין ועובד.

פורסם

המחשב עבד אתמול בלילה, וכיביתי אותו בגלל שהמאוורר מאוד הרעיש במהלך הפעולה (ממש מוזר)

היום הדלקתי את המחשב והוא עבד למשך חצי שעה בערך, נתקע, וכמובן לא נדלק.

מקווה שמחר הבעיה תופיע במעבדה

פורסם

נקווה שסוף סוף נגמר הסיפור המעצבן הזה.

היום על הבוקר (לפני שנפתחה המעבדה) התקשרתי ליבואן של Gigabyte, סיפרתי לו את הסיפור והוא אמר לי שאני יכול לגשת לחנות שממנה קניתי את המחשב והם ידאגו לשלוח לו את הלוח ולקבל חדש, או שאני יכול לבוא אליו ולהחליף את הלוח בעצמי אם אני לחוץ בזמן.

התקשרתי לחנות והסברתי להם שלמרות שהם היו בטוחים שמדובר בווינדוס, המחשב אפילו לא נדלק וכו', ושדברתי בטלפון עם יבואן Gigabyte וכל מה שהוא אמר לי.

הם אמרו שאין בעיה להגיע לחנות לתת את הלוח ולחכות לתשובה מGigabyte.

שאלתי את הטכנאי למה בשבוע שעבר שהגעתי והתלוננתי על בעיה בלוח הוא רואה שיש לי P67 ולא חשב להציע להחליף את הלוח שידוע כלוח בעייתי, והוא אמר תבוא לפה ונדבר.

הגעתי לשם, הבעלים של החנות כבר היה, וכנראה שמע על הסיפור מהטכנאי, אמר לי שהוא עדיין חושב שזאת בעיה במערכת הפעלה, אבל אין לו שום בעיה להוציא לי את הלוח ולתת לי ללכת להחליף (או לדאוג בעצמו שיחליפו לי אם אני רוצה להמתין כמה ימים)

הראתי לו את הוידאו והוא טען שהמחשב לא זיהה את הכוננים בגלל שכיביתי את המערכת הפעלה בצורה לא מסודרת וכו'.

למרות הכל הוא אמר שמצידו הוא מוכן להדפיס לי מכתב שהוא בדק את הלוח ומאשר החלפה.

נסעתי לראשל"צ ליבואן, החלפתי את הלוח, ולפני חצי שעה סיימו להרכיב לי אותו כמו שצריך.

נכון לעכשיו לא נרשם שום ERROR בלוג של ווינדוס ומקווה שכך ישאר ושנגמור עם הסיפור.

מבחינת החנות - הבעלים היה מאוד אדיב ובאמת ניסה לעזור (אולי כי העדיף שאני לא אתחיל לעשות רעש ובלאגן מהסיפור, במיוחד כשממילא מגיע לי לוח חדש)

תודה לכל העוזרים שכאן.

• תוכן חדש...