Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בית קפה שבוא אני עובד,בסגנון ארומה,יש רק דלפק ואין מלצרים.

כנהוג מוצב ליד הקופה כוס הטיפים.

הכוס לא מתחלקת בסוף המשמרת בין האנשים אלא בסוף כל חודש הטיפ הכללי מתחלק בין העובדים ביחס ישר לשעות שהם עבדו(גג 100 שקל לעובד 28 יום בחודש).

גם במצב הנתון כולם בטוחים שחלק מהטיפ נעלם.

בשלושת החודשים האחרונים שבהם יש הכי הרבה טיפים הגיעה הטענה של "חסר כסף בקופה" ולכן אף אחד לא מקבל שקל.

האם זה חוקי לקחת ככה כסף מהשירות שהעובדים נותנים?

למי ניתן לפנות בנושא?

בחודשים האלה במאה אחוז כל אחד מקבל לפחות 50 שקל טיפ למשמרת.:x

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בד"כ נהוג לחלק את הטיפים בסוף משמרת או בסגירה של יום העבודה.

ואם חסר כסף(דבר שאתה אומר שנעשה יותר מדי) בקופה אז לוקחים מהטיפים.

אם יש לך חשד כלשהוא תתקשר לבעלים\זכיין ותדווח לו(אני בטוח שהוא יותר מישמח)

פורסם

תדרוש לראות את הצילומים של הקופה ממצלמת האבטחה\להעביר את הצילומים למשטרה על מנת שיראו מי לוקח את הכסף, ואחרי שהאחראי\ת י\תתחיל לגמגם לך, תגיד לו\ה שאתה הולך לדבר עם הזכיין\בעל העסק בעניין.

אני מאמין ש"פתאום" הכל יסתדר.

לגבי חוקיות, אני לא יכול לעזור לך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הטיפים בראש ובראשונה שייכים למקום העבודה, לא לעובדים.

המנהל יכול לקחת אותם לעצמו, או להפריש חלק מהם וזו זכותו המלאה כי הטיפים שייכים למקום מבחינת החוק.

מבחינת מה שקשור ל"חסר בקופה- לקחנו מהטיפים", באחד הבארים שעבדתי כשהייתי צעיר הייתה תקופה שהיה מנהל שהיה דופק שטרות מהקופה ואומר שהיה חוסר ומשלים את זה מהטיפים.

זה טריק מוכר שאי אפשר להוכיח. (כשסופרים קופה קל מאוד לעשות את זה)

פורסם
הטיפים בראש ובראשונה שייכים למקום העבודה, לא לעובדים.

המנהל יכול לקחת אותם לעצמו, או להפריש חלק מהם וזו זכותו המלאה כי הטיפים שייכים למקום מבחינת החוק.

אני לא חושב שזה נכון, ובכל מקרה לא זו כוונת אלה שמשאירים את הטיפ...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

איך בדיוק הטיפים שייכים לבעל המקום?! הוא מרוויח אותם? זה לא מוצר שהוא קנה ומקבל עליו כסף.

את הטיפ מקבלים נותני השירות!אם אני ייתן חרא של שירות אז לא יהיה טיפים בכלל ואז מאיפה ישלימו?!

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
אני לא חושב שזה נכון, ובכל מקרה לא זו כוונת אלה שמשאירים את הטיפ...

אמת. זו לא כוונתם, אבל עשית את הכסף בתחום המסעדה, ששייכת לבעלים - הטיפים לא שלך.

זה וודאי וזה נבדק.

כשהייתי צעיר עבדתי בכמה וכמה ובארים וזה החוק.

איך בדיוק הטיפים שייכים לבעל המקום?! הוא מרוויח אותם? זה לא מוצר שהוא קנה ומקבל עליו כסף.

את הטיפ מקבלים נותני השירות!אם אני ייתן חרא של שירות אז לא יהיה טיפים בכלל ואז מאיפה ישלימו?!

טיפים שייכים לבעל המקום על פי חוק.

יש מקומות שמחייבים את העובדים להפריש X אחוז לבעל המקום \ לשף \ לברמן \ לאחמ"ש.

בכל מקום כזה מתעוררת כל פעם השאלה "האם זה חוקי והאם הוא לוקח לנו את הכסף ?"

ותמיד יש את האחד שהולך לשאול את הדוד המשפטן שלו ומקבל בדיוק את התשובה שרשמתי- טיפים שייכים למקום.

למה? כי עשית אותם בהיותך עובד בבית העסק שלי, הגשת את האוכל שלי, נתת את השירות שאני לימדתי אותך לתת, ובלי העסק שלי, לא היית מקבל את הטיפ הזה.

זה עקום- אבל זו האמת.

הרבה אנשים ניסו לבדוק את הסוגיה הזו וכולם הגיעו לאותה מסקנה, בין אם זה נוח לנו ובין אם לא.

פורסם

הטיפים שייכים לעובדים ולא למעסיק. אם הם היו שייכים למעסיק הוא היה אמור לרשום אותם כהכנסה שלו.

קיים פסק דין בנושא .

כל מי שמעוניין יקרא כאן

http://www.reader.co.il/article/76092/%D7%94%D7%9B%D7%A0%D7%A1%D7%95%D7%AA-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%A9%D7%9B%D7%A8-%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...