Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמה לחיילת. היכן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה שלי שבוזה ממש מהצבא כי אין לה זמן (לא נכון, זמן יש לה מלא, היא פשוט לא בבית הרבה) או יכולת להתעסק במה שהיא אוהבת, ציור וצילום.

אז הכרחתי אותה לקחת את המצלמה שלה (zenit פילם ממש ממש ישנה) לבסיס ולנסות לצלם דברים יפים, היא מצידה טוענת שכל הירוק הזה עושה לה בחילה נוראית והיא לא מצליחה אפילו להביא את עצמה לצלם תמונה אחת.

פה אני נכנס לתמונה, אני רוצה לעשות לה משהו נחמד שגם יעשה לה קצת שמח וגם אולי יעודד אותה לנסות לצלם יותר.

התקציב שלי לא מטורף (בכלל), אני יכול לשים על הסיפור הזה 1000 -1500 ש"ח ולא יותר לצערי.

יד שנייה מאוד בא בחשבון אם תוכלו לתת לי דגשים לשים לב אליהם כשאני רוכש כזאת

בעיקרון מה שאני מחפש זה DSLR פשוטה או פוינט אנד שוט מתוכחמת

ראיתי כמה שעניינו אותי ואני מבין מעט בצילום אבל הבעיה היא שאני לא כלכך בקיא בדגמים ובוותק שלהם בשוק (במיוחד כל הנייקונים עם הDים שלהם)

אשמח להכוונה ועצה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא אמרתי שאני רוצה לקנות לה אוטו מגניב שיהיה לה כיף לנסוע לצבא וחזרה הבייתה.

או שרשרת זהב מ-ד-ה-י-מ-ה שתשוויץ בה לחברות שלה.

אני יודע שהבעיה עמוקה בגלל זה אני מחפש משהו ספציפי ולא שואל "מה לקנות לחיילת מתוסכלת"

הרעיון הוא לתת לה אפשרות לנצל את הזמן שלה לעשות דברים שהיא אוהבת, להסיח את דעתה קצת מצרות "היומיום"

זה לא עניין של "היי קחי מצלמה עכשיו יהיה לך מגניב" אלא לתת לה כלי שבעזרתו היא תוכל להתעסק בדבר שהיא אוהבת ולגרום לשירות שלה להיות קצת יותר קל ונחמד. כדי שתוכל ליצור לעצמה סוג של HAPPY PLACE שאליו היא תוכל ללכת כשקשה.

היית בצבא? כי אם כן אתה צריך להבין את החשיבות של יכולת לעשות משהו שאתה אוהב במסגרת שדורשת ממך לעשות דברים מעצבנים/משעמיים/שנראים חסרי תועלת/קשים בצורה חריגה.

*הזלזול שלך באינטילגנציה של אנשים מאוד מעליב

פורסם

בהחלט אפשר לקנות רפלקס משומשת סבירה עם עדשה בתקציב שלך.

לפני שאתה רץ, אני מציע שתבדוק מה המדיניות לגבי צילום אצלה ביחידה. חבל לגמור עם החרמה של המצלמה ומשפט על ב"ש.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני חייב לומר לך שהתמונות הכי יפות שצילמתי בחיים היו עם מצלמת זניט יה (E) ועדשה רוסית לא מתוחכמת.

אבא שלי לימד אותי על צמצם, חשיפה, עומק שדה וכו' ואמנם היתה הכנה של איזה רבע שעה לפני השוט, אבל יצאו תמונות אחלה. היום בדיגיטלי לא חושבים - קליק קליק ואללה בבאללה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

עם ה-ZENIT צילמתי בזמנו בעיקר עם סרט שחור-לבן, בגלל שהוא פחות רגיש לפספוסים בחשיפה.

למה צריך להתייחס בכלל לפספוסים בחשיפה? מכיוון שצילמתי "לפי הרגש",

בחישוב גס למדי של חשיפה, ובלי להסתמך יותר מדי על מד האור המאוד-לא-מדויק...

העדשה (50 מ"מ) חדה במרכז וקצת "רכה" בקצוות, עם הנושא המתאים יוצאים צילומים פנטסטיים.

(מה שסרקתי נמצא במחשב אחר כרגע, לצערי)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש לה שני זניטים, אחד מהם הוא הE אבל יש לה איזה משהו שלא עובד שם

הרבע שעה הכנה לפני כל שוט זה בדיוק מה שאני רוצה לחסוך, בנוסף שתהייה לה האופציה של קליק קליק ואללה באבאללה, ושלא תפחד לצלם הרבה ולדאוג לגבי להחליף פילם או ברגע שהוא נגמר ללכת לחפש מקום חשוך כדי להחליף.

בעקרון אני רוצה לתת לה אופציה להוציא תמונות טובות עם השליטה על הפיצ'רים שהיא רגילה אליהם (חשיפה, צמצם, זום, פוקוס) בקלות יחסית ובלי ההסתבכות עם מצלמת פילם

בהחלט אפשר לקנות רפלקס משומשת סבירה עם עדשה בתקציב שלך.

לפני שאתה רץ, אני מציע שתבדוק מה המדיניות לגבי צילום אצלה ביחידה. חבל לגמור עם החרמה של המצלמה ומשפט על ב"ש.

נקודה מעניינת, אבל קשה לי להאמין שהיא מחמירה, מאחר והיא לא משרתת באיזורים מסווגים ואין לה שום נגיעה לכאלה.

על אחת כמה וכמה העובדה שיש לך היום מצלמה (חלק ממש איכותיות) בכל טלפון והעיסוק העיקרי של אחוז גדול מהחיילים הוא לצלם שטויות ולהעלות לפייסבוק. אני מניח שהמדיניות לגבי צילום ביחידות צבאיות הייתה צריכה להתגמש ולהתאים את עצמה לרוח הזמנים

ואם אפשר אני אשמח אם תתן לי כיוון ל"רפלקס משומשת סבירה עם עדשה" (עדשת קיט תספיק, אם היא תרצה יותר שתקנה לבד :evil: )

פורסם
*הזלזול שלך באינטילגנציה של אנשים מאוד מעליב

אין צורך להיעלב, ידוע שצורת הדיבור שלי בפורום קצת מחוספסת.

אם אתה מחפש ליטוף וחיזוק חיובי, יש פה עוד 82,620 משתמשים חוץ ממני, אני בטוח שכמה מהם ישמחו לעזור לך.

לענייננו, אכן שירתתי בצבא ואני יודע על מה אתה מדבר. אינני רואה מניעה לעסוק בצילום גם עם הציוד הנוכחי, וכאמור

אני בספק אם מצלמה חדשה תתן את ה"פוש" הנחוץ. אתה מונע על ידי כוונות טובות, אך עלול ליצור מצב שבו החברה

שלך תרגיש מחוייבת לעסוק בעניין מתוך רגשי אשם (כי הוצאת הרבה כסף ולא נעים לה) ולא בגלל שהיא באמת נהנית

מזה. לכן אמרתי שלדעתי הרעיון שלך לא יפתור את הבעיה.

התמודדתי בעצמי עם סיטואציה דומה לפני כשנה, כאשר אחותי שקעה בגידול ילדים והזניחה לגמרי את התחביב שלה.

גם אני חשבתי שמצלמה חדשה תניע אותה בכיוון הנכון, אך התבדיתי לצערי. היא שמחה לקבל את המתנה וגם כיום

ממשיכה לעשות בה שימוש, אבל שינוי של ממש בסדר העדיפויות לא חל שם. היא פשוט עברה לצלם... את הילדים.

באמת קיוויתי שזאת תהיה הדרך שלה לעשות משהו בשביל עצמה לשם שינוי, אבל יש סיטואציות בחיים שבהן אתה

שקוע כ"כ עמוק שקשה לראות שיש עוד עולם שלם בחוץ, לטוב ולרע. אני מתרשם שלבחורה שלך יש כל מיני סוגיות

שהיא צריכה לפתור עם עצמה ועם המערכת, וזה לא הצילום שיוציא אותה מהדכאון היומיומי.

פורסם

חס וחלילה ליטופים, פשוט יש צורה להגיד כל דבר.

צילום עם "הציוד הנוכחי" (אייפון ומלצמת פילם) הוא לא ממש אופציה מהסיבות שציינתי בהודעה הקודמת (התעסקות לפני כל שוט, חוסר בזום, העובדה שאי אפשר לראות התמונות שצילמת, דבר שגורר המון הססנות לפני כל לחיצה).

השוני בין אחותך לחברה שלי הוא שמילדים הרבה יותר קשה לברוח והם דורשים הרבה יותר תשומת לב וזמן, בצבא יש לך המון זמן חופשי שבו אתה יכול לעשות משהו עם עצמך, או לשבת ולבכות על מר גורלך, אני מעדיף שהיא תעשה את הראשון.

פורסם
ואם אפשר אני אשמח אם תתן לי כיוון ל"רפלקס משומשת סבירה עם עדשה" (עדשת קיט תספיק, אם היא תרצה יותר שתקנה לבד :evil: )

http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?AreaID=&SalesCatID=20&SalesSubCatID=272&ManufacturID=0&fromPrice=&untilPrice=&Info=d40

ניקון D40 לדוגמה. יש כאן גם עניין של כל מיני אסכולות, אבל מצלמה כזו בהחלט תספק את הסחורה ונכנסת לך בתקציב יופי עם עדשת קיט 18-55 (שהיא פיכסה, אבל מספיקה בתור התחלה). כשקונים משומש מקבלים גם את כל הציוד הנלווה בדרך כלל (תיק, פילטרים, דילדו אנאלי וכו').

יש לחברה שלך איפה לנעול אותה? חבל על כאב הלב אם היא תיגנב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אם החלטת ללכת על זה, תעיף מבט בלוחות של פורומי הצילום השונים, בד"כ

אפשר למצוא שם את הניקון/קנון הנפוצים במצב טוב ובטווח המחירים שציינת.

פורסם

חשבתי על הD40 ועל הקאנון 400D.

החסרונות של הD40 הם קודם כל, "רק" 6 MP, לעומת 10 ב400D אני יודע שזה לא כלכך קריטי לכשעמצו, אבל אין ספק שזה חסרון די משמעותי. (במיוחד כשמודבר על אותו טווח מחירים) עוד חסרון של הD40 הוא שב400D יש חיישן "תאורה" מתחת לעינית שמכבה את המסך כשמצמידים את העין לעינית ובD40 אין אותו וצריך ללחוץ על כפתור (שאמנם נמצא ליד כפתור הצילום ודי נוח למצוא אותו אבל זה עדיין עוד לחיצה לפני תמונה).

היתרונות שלה מצד שני הם שלפי מה שראיתי בסקירות וידאו ה40D קטנה וקלה יותר (זה יתרון שכן אנחנו מדברים על בחורה עם ידיים קטנות ולא הרבה upper body strength :lol: ) והתפריט הויזואלי של ה40D שמראה מה כל פעולה עושה "בתכל'ס" (ערכי F, ISO) ומסביר ממש טוב מה שאי אפשר להראות (apterure, מהירות צמצם) ובאופן כללי הופך את "עבודת" לימוד הצילום לאינטרקטיבית וכיפית, לפחות ממה שנראה בסיקורי וידאו ביו-טיוב.

עכשיו, כמה קריטי ההפרש בין 6 ל10 MP, וכמה יכול להפריע העובדה שהמסך נשאר לדלוק עם לא לוחצים על כפתור (או מחכים שיכבה לבד) אני לא יודע, ופה אני צריך עזרה.

*עריכה: מחיפוש ביד2 מצאתי D40X (עם 10 MP) אבל אין אף אחת באיזור שלי (חיפה) אז היא יורדת מהפרק

עריכה 2: שמתי עין גם על הD3000, איפה היא עומדת בהשוואה לשתיים הקודמות, אמנם היא מעט יקרה יותר אבל לא קריטי ממש

פורסם

דבר ראשון, הD40 נחשבת לטובה יותר מהD3000 לפי ההשוואות שהצלחתי למצוא ברשת.

הממשק של הD40 אכן נחשב לטוב יותר, אני לא רואה שום משמעות לחיישן האור של המסך, וגודל מצלמה משנה מאוד למי שיש ידיים קטנות.

אני לא חושב שההפרש במגפיקסלים הוא קריטי, אבל לא שווה לך לנסוע לחיפה ברכבת באיזה אחר צהריים אם יש שם מצלמה טובה יותר?

גילוי נאות, מסיבה לא ברורה אני מעדיף ניקון על פני קאנון, אז אתה לא חייב להתייחס לעצות שלי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

אני מוכר מצלמה של CANON sx20is כולל אביזרים ומטען במצב טוב עם אחריות.

כנס לאתר פוטו לייט, תחפש שם תמונות של אנשים לפי סוג מצלמה ותראה מה אתה אוהב. לגבי החברה שלך, אולי שתעבור בסיס או תשנה תפקיד, אפשר הכל בצבא.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

את המצלמה למעלה אל תקנה (סליחה עם המפרסם).

היא P&S גדולה ומסורבלת, ואם כבר P&S איכותית, אז קנון S95. היא רק נראית כמו צעצוע, טכנולוגית היא מעולה, גם מבחינת שליטה ידנית (שתי גלגלות), שזה חשוב לחובבים + צמצם מאוד פתוח.

כל רפלקס בסיסית של קנוניקון שנכנסת בתקציב תעשה את העבודה. ההבדלים ממש לא גדולים.

אבל אם המטרה לצלם בצבא... הייתי הולך על הקומפקטית האיכותית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...