Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בורג של הברקס לא נפתח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום

יש לי ibiza שנת 2000 והתחלתי בהחלפת רפידות ברקס

ישנם שני ברגים שמחוברים לברקס שצריך לפרק .

פירקתי בגלגל אחד החלפתי את הרפידוות ועברתי לגלגל השני .

אך בגלגל השני לא מצליח לפתוח את הברגים (מדובר בשני ברגי אלן , הברגים עיקמו לי שתי מפתחות אלן )

מה לעשות כדי לשחרר את הברגים?

האם ספריי לשחרור ברגים יעזור ? ....

כרגע אני מאמין שעדיף לא ליסוע עם צד אחד של רפידות חדשות וצד אחד שעדין ישנות ...

פורסם

אכן לא כדאי לך לנסוע במצב הזה.

משחרר ברגים יכול להועיל במקרה הזה.

באיזה קוטר בורג מדובר?,ואיזה מידה של המפתח אלן?,זכור ברכב אירופאי משתמשים במידות מטריות ולא אינצ'יות.

פורסם

ע"פ מה שהמליצו לי זה להשתמש באלן 7" אבל כל מקום שהייתי המידות קופצות מ 6 ל 8 אינץ ובחנות אמרו של קיים 7"

לכן השתמשתי ב 6 אינץ וזה מתאים ...

השתמשתי במפתח אלן בצורת "ר" ואותו סיבבתי עם מפתח צינורות להוסיף כח ועדין לא עזר רק עקם את המפתח

פורסם

6-7-8 אינצ' לא יכול להיות,מדובר במילימטרי,במקרה זה אין או,המפתח חייב להיות במידה המדוייקת,ולא צריכה להיות לך בעיה להבחין בזה,אלה אם הרסתה כבר את המשושה.

תנסה במכות קלות (להלום) עם כף היד והארכה לאחר המתנה של 30 דקות לפחות עם משחרר הברגים.

בהצלחה.

שחרר תמונה של החלק,זה יכול לעזור.

פורסם

גם בפוקוס צריך אלן 7. גם לי היו סטים שבהם ישנה קפיצה מ-6 ל-8.

אין להשתמש באלן לא מתאים - אתה פשוט תהרוס את ראש הבורג ואז באמת תהיה לך בעיה.

יש דבר כזה אלן 7 - הוא קיים בצורת בוקסה (אני קניתי סט אך אני מאמין שיש מקומות שניתן לרכוש בנפרד).

פורסם

אל תשמש במפתח אלן בצורת ר', יש מפתחות אלן שבאות בצורה של בוקסה, רכוש בוקסה אלן במידה המתאימה, תכניס את המפתח לבורג ותן על הבו'סה כמה מכות קלות עם פטיש, הזעזועים מהפטיש ישחררו את הבורג, תן על הבוקסה כהיא בתוך המשושה של הבורג כמה מקות עם פטיש קטן, לאחר מכן חבר ראצ'ט לבוקסה ותפתח את הבורג.

לאחר שתסיים את העבודה, תנקה את ההברגה של הבורג היטב, ותסגור את הבורג כדאי עם ידית מומנט זה ימנע מהבורג להיות סגור חזק מידי, אם לאחר פתיחת הבורג תגלה כי המשושה של הבורג ניזוק(נטחן)תחליף את הבורג בחדש כי בפתיחה הבאה אתה תסבול עוד יותר.

אף בורג עד היום לא הכניע אותי, גם אם הצטרכתי לדפוק עליו חזק ואפילו לרתך עליו, בעניין ברגים מה שלא הולך בכוח הולך בעוד יותר כוח, רק צריך להיזהר שהפעלת יותר כוח עלולה לחרוש את הראש של הבורג והפתיחה תהיה יותר קשה, אז צריך להפעיל גם את הראש תוך כדי שמפעילים יותר כוח.

ז"א צריך לעשות שיקול של תועלת מול נזק שעלול להיגרם, אם תחרוש את המשושה ולא תהיה לך אחיזה, האם יש גישה לבורג לרתח עליו, האם הבורג הזה דק מידי וקשה לרחתך עליו, האם יש סביב הבורג חומרים שעלולים להישרף מהריתוך, האם יש אליו גישה לדפוק עליו עם איזמל, מה יקרה אם הבורג יגזר אם יהיה ניתן לחלץ אותו, תפעיל את כל השיקולים האלו, ותשמור את הריתוך לאופציה האחרונה אביל תמיד תכין תוכנית גיבוי, כי לפעמים עדיף לך לקחת את הרכב למוסך לשלם כמה עשרות שקלים לחילוץ הבורג או המשך העבודה במוסך.

הכי חשוב שהכלים שאתה עובד איתם מתאימים בדיוק לסוג העבודה ובאיכות טובה, א-ב במכונאות זה כלי עבודה טובים ומתאימים לסוג העבודה וכמובן לא נשכח את הבטיחות שזה כלל מספר אחת וכאן אתה מתעסק עם בלמים.

פורסם

חברים תודה רבה על כל העצות המעולות והמועילות

אחרי יום של אוטובוסים ורכבות ..... הכרזתי מלחמת חורמה על הבורג

קפצתי להום סנטר , קניתי ספריי שיחרור ברגים , מנורת תליה שמתחברת למצת (מומלץ ביותר ) וחיפשתי בוקסה של אלן

הפכתי שם את המקום יותר משעה עד שמצאתי ערכה של בוקסות אלן בכל המידות ... אבל 200 שקל , קצת מוגזם .

לכן רכשתי מפתחות אלן בצורת "ר" כמו אלו שהתעקמו .

הגעתי הביתה פרקתי את הגלגל , טיפ שקיבלתי (אחרי פירוק הגלגל להניח אותו מתחת לרכב שבמידה והרכב נופל לא ידפק כל הדיסק והוצירים )השפרצתי ספריי כאילו אין מחר .. קצת מכות על הבורג עם ראש אלן 6" , ואז עם המפתח צינורות תפסתי בדיוק במרכז של ה "ר" במפתח האלן ועם הרבה כח נפתח .

והיום הגעתי לעבודה עם הרכב :-)

• תוכן חדש...