Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

שטפתי את הרכב במקום מסוים ובשטיפה שמו לי מין קצף כזה על הדופן ולא כל כך התעקמתי אלא זרמתי כי גם ככה אין לי מושג. שאלתי על זה ואמר לי בשטיפה שזה שומר על הצמיג.

בדיעבד, אחרי קריאה, בנושאים כאן בעיקר, וחוץ מזה, אני מסיק שכל שימוש בכל חומר מסוג שהוא דווקא מזיק לצמיג.

זה די מתסכל כי אני עצמי לא הייתי עושה את זה, ואצלם זה חלק מהשטיפה.

מה שקרה שהצמיג באמת היה נראה עם ברק והיה נראה חדש תקופה.

היום, אם אני מעביר אצבע על הדופן, אז יש מן תחושה כזו של שומניות ולכלוך כזה של הרבה חתיכות קטנות... (חחח... כמו שאם נגיד לוקחים שתי ידיים מלוכלכות ומשפשפים אותן אחת בשניה ויוצא ביניהן לכלוך כזה - זה בערך מה שזה מזכיר).

השאלה אם באמת יש מה לדאוג מנזק והאם כדאי לעשות משהו ? אולי לשטוף?

תודה רבה.

פורסם

היי,

לדעתי אתה קצת טועה. כל חומר המיועד להגנה ולחידוש פלסטיק לרכב לרבות חומרים לשמירה על צמיגים מאוד חשוב במיוחד במדינתנו החמה. נכון המקומות השטיפה לא משתמשים בחומרים הכי טובים, אבל בהחלט לא צפויה לך כל סכנה לצמיגים.

הלכלוך שנדבק ירד הטיפה הבאה. אל דאגה.

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

פורסם
היי,

לדעתי אתה קצת טועה. כל חומר המיועד להגנה ולחידוש פלסטיק לרכב לרבות חומרים לשמירה על צמיגים מאוד חשוב במיוחד במדינתנו החמה. נכון המקומות השטיפה לא משתמשים בחומרים הכי טובים, אבל בהחלט לא צפויה לך כל סכנה לצמיגים.

הלכלוך שנדבק ירד הטיפה הבאה. אל דאגה.

אני לא יכול לטעות כי אין לי דעה ואני לא יודע ולכן אני שואל. מה שאמרתי שממה שהספקתי לקרוא זה מזיק.

אני מקווה באמת שזה לא מזיק.

תודה רבה.

פורסם

אוסיף על דברי איתמר, ואומר ש:

סביר להניח שלאחר שהשפריצו לך חומר להברקת הצמיג, נוצר מעטה שומני דק - מה שגרם לחלקיקי לכלוך ואבק להיצמד אליו.

אל דאגה, צמיג מבריק הוא צמיג יפה, ובפעם הבאה שישטפו את הרכב ואת הצמיגים הכל יישטף וייפול.

ואז שוב ישימו לך את החומר הנ"ל , אתה תהיה מבסוט לשבוע במקרה הטוב, לאחר מכן הברק ירד וחוזר חלילה. אין בעיה! נורמלי!

כל עוד החומר המבריק הוא חומר איכותי שמיועד לשמירה על הצמיג ומגן מפני U.V. - הכל תקין!

פורסם
אוסיף על דברי איתמר, ואומר ש:

סביר להניח שלאחר שהשפריצו לך חומר להברקת הצמיג, נוצר מעטה שומני דק - מה שגרם לחלקיקי לכלוך ואבק להיצמד אליו.

אל דאגה, צמיג מבריק הוא צמיג יפה, ובפעם הבאה שישטפו את הרכב ואת הצמיגים הכל יישטף וייפול.

ואז שוב ישימו לך את החומר הנ"ל , אתה תהיה מבסוט לשבוע במקרה הטוב, לאחר מכן הברק ירד וחוזר חלילה. אין בעיה! נורמלי!

כל עוד החומר המבריק הוא חומר איכותי שמיועד לשמירה על הצמיג ומגן מפני U.V. - הכל תקין!

אבל אני לא יודע באיזה חומר השתמשו....

אני יכול לוותר על סיפור המבריק אם זה גורם נזק. רוב התכתובות שקראתי מהפורום הזה ובכלל מדברות בעיקר על נזק ולא משהו אחר.

פורסם
הרבה חברות גדולות יש להן חומרים "לניקוי צמיג" כמו STP למשל ואחרות

הרכב החומרים לא יזיק לצמיג שלך - קצת סיליקון וקוסמטיקה

אשמח לדעת האם החומר של STP לניקוי הדשבורד וגומיות אחרות (STP sun of a gun) מתאים גם להברקת ושמירת צמיגים?

אני יודע שיש חומר יעודי, אך בכל זאת.

Honda civic EJ6

פורסם

האמת שיצא לי לא מעט פעמים לשטוף את האוטו ולשים על הצמיגים את החומר שאתה מדבר עליו.

אני לא חושב שזה מזיק לצמיג אם אכן מדובר בחומר איכותי וכזה שבטח עולה בהתאם.

לי יש צמיגים של מישלין כבר שנה וחצי כמעט ואני נוסע בערך 15 אלף קילומטר בממוצע בשנה ואני יכול לומר שהם נראים כמו חדשים פרט למעט סדקים ממש קטנים שהבחנתי בהם לאחרונה בקצוות הצמיגים, משהו שניתן לראות רק אם מתקרבים לצמיגים וממש מתעמקים.

פורסם

מניסיון החומר הייעודי של STP לניקוי צמיגים, עושה עבודה נפלאה.

התוצאות בו נשמרות גם לזמן רב, לדעתי זה החומר לצמיגים הכי טוב שיש בארץ.

אני חושב שSTP לניקוי גומי ופלסטיק לא מתאים לצמיגים, כי הוא שמנוני מדי ויכול לגרום לסכנת החלקה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...