Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע אם זה המקום הכי קשור לשאלה הזאת, אבל כולי תקווה שאחד מבעלי המקצוע המוכשרים כאן ידע לתת תשובה.

בכלי מסוים הפועל על 24V, יש לי הצורך להפעיל מנוע חשמלי בכל פעם שלחץ שמן בצינור מסוים יורד מהערך שלו, ולכבות את המנוע כשהלחץ חוזר לערך הגבוהה הרגיל שלו.

איך ניתן לבצע? מה החלקים שעלי לרכוש והיכן אוכל למצוא אותם?

תודה מראש לעוזרים.

אבירן.

פורסם

אני לא ממש עוקב אחריך, תוכל לפרט על המערכת?

יש/אין משאבת שמן? אם אין תוכל לרכוש משאבה חשמלית (ל 12 וולט) כאן http://www.prelube.com/

קיים חיישן לחץ שמן? אם לא, אז: האם אתה זקוק לחיישן שמן קר (ניתן להשתמש בחיישן לחץ אוויר שמחובר לקצה של צינור אנכי אטום) או חיישן שמן מנוע.

מה הלחץ והדיוק הדרושים? האם חיישן שמן מנוע כלשהו נמצא בטווח הרצוי?

מה קוטר הצנרת/תבריגים? ברר האם ישנו חיישן תואם בגודל או שיש צורך בהזמנת מתאם.

פורסם
לא יודע אם זה המקום הכי קשור לשאלה הזאת, אבל כולי תקווה שאחד מבעלי המקצוע המוכשרים כאן ידע לתת תשובה.

בכלי מסוים הפועל על 24V, יש לי הצורך להפעיל מנוע חשמלי בכל פעם שלחץ שמן בצינור מסוים יורד מהערך שלו, ולכבות את המנוע כשהלחץ חוזר לערך הגבוהה הרגיל שלו.

איך ניתן לבצע? מה החלקים שעלי לרכוש והיכן אוכל למצוא אותם?

תודה מראש לעוזרים.

אבירן.

שלום אבירן

המערכת שאתה רוצה לבנות פשוטה מאד

השתמש בפרסוסטט כזה כמו שמשתמשים בקומפרסורים, הוא משמש להדלקה וכיבוי של מנוע חשמלי, וניתן לכוון בו את לחצי ההפעלה.

הפרסוסטטים האלה עובדים בתחום לחצים של עד 15 אטמוספרות, אני מקוה שזה מתאים . יש להפעיל את המנוע החשמלי דרך ממסר ולא ישר מהפרסוסטט.

בברכת הנותן מקבל

פורסם

תודה רבה על התשובה. היכן אוכל לרכוש פרסוסטט כזה?

אני לא ממש עוקב אחריך, תוכל לפרט על המערכת?

יש/אין משאבת שמן? אם אין תוכל לרכוש משאבה חשמלית (ל 12 וולט) כאן http://www.prelube.com/

קיים חיישן לחץ שמן? אם לא, אז: האם אתה זקוק לחיישן שמן קר (ניתן להשתמש בחיישן לחץ אוויר שמחובר לקצה של צינור אנכי אטום) או חיישן שמן מנוע.

מה הלחץ והדיוק הדרושים? האם חיישן שמן מנוע כלשהו נמצא בטווח הרצוי?

מה קוטר הצנרת/תבריגים? ברר האם ישנו חיישן תואם בגודל או שיש צורך בהזמנת מתאם.

הכלי הוא מלגזה חשמלית ומדובר במערכת ההגה שלה. המנוע החשמלי הוא משאבת שמן חשמלית שבונה לחץ במערכת ההגה, בכל פעם שעוזבים את ההגה והלחץ עולה, החיישן אמור לגרום למשאבה לכבות.

במשאבה המקורית היו בנוסף לחוטי המתח (פלוס ומינוס) שלה, חוט נוסף שהיה מחובר לחיישן וגורם לכיבוי שלה כשהלחץ עולה.

כרגע במשאבה הקיימת אין את החוט הנוסף, וניסיון להשתמש בחיישן להפעלת המשאבה דרך ריליי לא עובד לנו.

הריליי לא "נפתח" כשמסובבים את ההגה, אבל אם פותחים את הבורג (בורג כיוון רגישות לדעתי) בתחתית החיישן, המשאבה מתחילה לעבוד ולא מפסיקה עד שסוגרים את הבורג בחזרה.

לא יודע לענות לך על שאר השאלות מהראש (לחץ וקוטר צנרת וכו'), אבל אם זה קריטי לפתרון אבדוק את הפרטים ואחזור לכאן עם תשובות.

תודה רבה,

אבירן.

פורסם
תודה רבה על התשובה. היכן אוכל לרכוש פרסוסטט כזה?

הכלי הוא מלגזה חשמלית ומדובר במערכת ההגה שלה. המנוע החשמלי הוא משאבת שמן חשמלית שבונה לחץ במערכת ההגה, בכל פעם שעוזבים את ההגה והלחץ עולה, החיישן אמור לגרום למשאבה לכבות.

במשאבה המקורית היו בנוסף לחוטי המתח (פלוס ומינוס) שלה, חוט נוסף שהיה מחובר לחיישן וגורם לכיבוי שלה כשהלחץ עולה.

כרגע במשאבה הקיימת אין את החוט הנוסף, וניסיון להשתמש בחיישן להפעלת המשאבה דרך ריליי לא עובד לנו.

הריליי לא "נפתח" כשמסובבים את ההגה, אבל אם פותחים את הבורג (בורג כיוון רגישות לדעתי) בתחתית החיישן, המשאבה מתחילה לעבוד ולא מפסיקה עד שסוגרים את הבורג בחזרה.

לא יודע לענות לך על שאר השאלות מהראש (לחץ וקוטר צנרת וכו'), אבל אם זה קריטי לפתרון אבדוק את הפרטים ואחזור לכאן עם תשובות.

תודה רבה,

אבירן.

אם מדובר במלגזה יכולת להיות שפרסוסטט של קומפרסור הוא לא פתרון אידאלי, אם ברור לך העיקרון , הלחצים צריכים להיות ידועים

גם כן ואז תמצא פרסוסטט מתאים בחנות לחלקי אוטומציה , אני חושב שאחת מהן היא " גבע ", חפש בגוגל.

בברכת הנותן מקבל

• תוכן חדש...