Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב !

השאלה היא למה?

האם אתה יודע לתכנן יותר טוב ממהנדס הרכב?

האם אתה חושב שמהנדס הרכב לא מיקם את מינור כניסת האוויר במקום אידיאלי, כי הוא מצפה ש"המהנדס" הישראלי יעשה זאת טוב יותר?

בברכת שנה טובה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ימחל לי נא צביקה, אבל בהרבה רכבים ניתן לשפר ביצועי-מנוע ו (לכן גם) תצרוכת דלק משינוי מיקום פילטר האויר.

לעיתים היצרן יעדיף מקום מוגן יותר ממים כי הוא לא לוקח בחשבון את ארצנו דלת המישקעים אלא את כלל העולם, ועוד כל מיני סיבות.

יש חברה שנקראת K&N שמיוצגת בארץ לדעתי ע"י פיט-סטופ, ובאתר שלהם יש אופציות מוכנות עם מבחני הספק להמן סוגי רכבים.

פורסם
ימחל לי נא צביקה, אבל בהרבה רכבים ניתן לשפר ביצועי-מנוע ו (לכן גם) תצרוכת דלק משינוי מיקום פילטר האויר.

לעיתים היצרן יעדיף מקום מוגן יותר ממים כי הוא לא לוקח בחשבון את ארצנו דלת המישקעים אלא את כלל העולם, ועוד כל מיני סיבות.

יש חברה שנקראת K&N שמיוצגת בארץ לדעתי ע"י פיט-סטופ, ובאתר שלהם יש אופציות מוכנות עם מבחני הספק להמן סוגי רכבים.

אין לי שום בעיה עם חברת הפילטרים שציינת, יש להם פילטרים מצויינים אבל לשפר את ביצועי הרכב הם לא ממש משפרים (אז מה אם יש להם מבחני הספק באתר?).

ברכב הקודם שלי היה פילטר פתוח שלהם שלמעט סאונד מנוע נעים לא הפיק תועלת ואף גרע מהביצועים ולכן החלפתי אותו וחזרתי לאינבוקס המקורי.

גם ברכב המקורי יש לי פילטר אינבוקס שלהם רק כי העדפתי אותו על פני פילטר אויר הרגיל מבחינת יכולת השימוש חוזר לאחר ניקוי, גם כאן אין כל שינוי בביצועים.

אני כן מסכים איתך שיצרן מייצר רכב שהוא פשרה מתקבלת על הדעת עבור כל השווקים שלו, אבל לא צריך חצי שנה של גשם, מספיקה שלולית אחת שתבוא הישר לצינור תיעול האויר שבנית כדי להכניס את המנוע להידרולוק.

אם אין לבנאדם את הידע איך לתכנן את העניין כמו שצריך כדי להגן על המנוע במקרה שבאמת ייכנסו מים לצינור- עדיף להשאיר את המנוע עם אויר חם לנשימה מאשר מנוע מוצף מים.

אם כבר בצינון אויר עסקינן, במידה ופותח השרשור נוהג להתגרזן עם רכבו בכבישים טכניים הוא יכול לנסות ליצור תיעול אויר לקירור הבלמים הקדמיים, נשמע יותר מעניין.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא ברור לי באיזה רכב מדובר בפתיחת השירשור, אבל שיפור מיקום הפילטר בהחלט יכול לעזור בביצועים. ככל שיכנס יותר אויר, והוא יהיה יותר קר, כך המנוע יוכל לשרוף ביעילות יותר דלק. ודרך-אגב, לא תמיד המיקום המקורי של היצרן הוא הטוב ביותר כדי למנוע הידרולוק.

דרך-אגב, בסונומה שהייתה לי חשבתי להזמין קיט כזה מהם, אבל השיפור המוצהר היה ממש לא משמעותי - משמע היצרן הצליח לא רע. יחד עם זאת יש רכבים ששם מוצהר על שיפור משמעותי הרבה יותר, אלא שלי אין אף אחד מהרכבים האלו...

פורסם
אתה קובע/שואל/מנחש

אני שואל

לא ברור לי באיזה רכב מדובר בפתיחת השירשור

מדובר בדייהטסו סריון 2008 (לא לצחוק זה האוטו שאבא קנה לי מה אני יעשה)

Horsepower sells cars, torque wins races

פורסם

מה תעשה?

תגיד יפה תודה שאביך יכול להרשות לעצמו לרכוש לך רכב, ועוד יחסית חדש.

שיפצורים/שיפורים/תוספות תעשה ברכב שתרכוש מכספך שלך, לא שקיבלת ע"ח עמל של מישהו אחר.

מתחדשת*

פורסם

לא התלוננתי רק היתה לנו התלבטות בין הסריון למיצובישי לנסר ואני העדפתי את הלנסר סתם כי הוא יותר חזק

פורסם

תומר,

אתה לא צריך לגשש באפלה - חבר סורק OBD2 ובדוק טמפרטורה של אוויר נכנס IAT עם צינור מקורי ועם צינור משודרג.

גורם אחר שאמור להשפיע על תגובות מנוע זה אורך ועובי שך צינור היניקה - לא יודע האם האם זה יורגש אצלך ומה בדיוק יורגש.

ועוד דבר - אם מכניסים אוויר יותר קר אמורים להרוויח יותר כוח אבל גם צריכת דלק תעלה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
תומר,

אתה לא צריך לגשש באפלה - חבר סורק OBD2 ובדוק טמפרטורה של אוויר נכנס IAT עם צינור מקורי ועם צינור משודרג.

גורם אחר שאמור להשפיע על תגובות מנוע זה אורך ועובי שך צינור היניקה - לא יודע האם האם זה יורגש אצלך ומה בדיוק יורגש.

ועוד דבר - אם מכניסים אוויר יותר קר אמורים להרוויח יותר כוח אבל גם צריכת דלק תעלה.

הצינור המקורי שואב בטמפ' של 50 מעלות בערך (10 דקות נסיעה)

צינור משודרג אמור לשאוב בטמפ' של בחוץ35-10 מעלות

עוד שאלה הצריכת דלק תעלה באופן קריטי?

פורסם

איך הגעתם לטמפרטורות האלו?

מדדת?

או שאתה מעריך?

עליה בצריכת דלק אינה דרמטית.

לדעתי כמה אחוזים בודדים.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...