Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עדיף? אקסנט 97 או סאני 93?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא מה עדיף מבחינת אמינות עלויות אחזקה והתנהגות כביש?

סאני בעלת 240 אלף קילומטר שנת 93 ידנית

או

יונדאי אקסנט שנת 97 עם 160 אלף קילומטר ידנית מנוע 1500.

יש לחבר שלי את האקסנט והיא סוחבת מצויין, יש לציין שדיי רועשת ומקרקשת (אולי כי יש לו שבר סורי אפריקאי בדש בורד) אבל בכללי אני אוהב את הסגנון הספרטני הזה ולמען האמת בישביל 5 אלף שקל אני רואה פה אחלה תמורה למחיר (אני אוהב את זה).

הזהירו אותי מההתנהגות כביש המפחידה של האקסנט, מה אפשר לעשות איתה?

מה עדיף? שנתון מתקדם וקילומטרז' נמוך קוריאני או שנתון עתיק וקילומטרז' גבוהה אבל יפאני?

תודה!

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

לקסנט יש בעיה עם ה דש-בורד,אך נסעתי לא פעם עליה ולא שמתי לב להתהגות ברמה נמוכה,סביר.מנוע 1500 עם גיר ידני יתקבל גם רכב זריז למדי.

אני הייתי הולך על האקסנט,גם יותר חדשה אך עם 80K פחות,וזה לא מאט,אך כמובן אם הרכב לא טופל טוב ה80 לא יעשו הבדל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

איזה שאלה רטורית, מצד אחד רכב שבקרוב יזדקק לאישורי ברקסים בטסט,ולא רחוק ממש משתי טסטים בשנה, עם 80 אלף ק"מ יותר, באותו מחיר, מול רכב חדש יותר שנסע הרבה פחות.

לאקסנט יש מחלה בדשבורד שהוא נסדק תמיד, שמים שטיחון ונגמרה הבעיה, חוץ מזה בדגמים המאובזרים הוא מגיע עם פגושים בצבע הרכב, כרית אוויר, חולנות חשמל, ואולי עוד שאני לא זוכר, ובמחיר שהוא נמכר זה ממש בדיחה.

לחבר שלי יש כזו כבר 3 שנים, 1.5 ידנית, רכב פשוט אמין, אבל משעמם מאוד לנהיגה וחסר תחושה בסיבוב, מרגיש מנותק לגמרי מהכביש בצורה לפעמים מפחידה (אם תנסה להתגרזן), וחוץ מבעיה אחת של עשן לבן מהאגזוז שלא זוכר איך נפתרה, האוטו מעולם לא עשה בעיות חוץ מטיפולים שוטפים, דרך אגב שלו היא 3 דלתות, שנראית הרבה יותר קרבית וספורטיבית (נראית רק, כן?:roll: )

(נ"ב, היא למכירה עכשיו, 3 דלתות 1.5 ידנית עם 180 אלף ג'נטים 15 ומערכת ועוד,והוא כבר לא ילד ממזמן,פנה אליי בפרטי כדי לקבל קישור עם אתה מעוניין)

פורסם

אני מניח שאתה כנראה מדבר על ציון, ראיתי בלוח יד 2 את הרכב שלו ואני מחפש 5 דלתות, הרכב שלו בהחלט יפה אבל זה תמסור לו. בכל מקרה מה שמבאס אותי זו ההתנהגות המנותקת הזאת שכולם מדברים עליה וזה מפחיד אותי כי הרכב ינסע הרבה באזורים הררים (צפת מירון) ויש פיתוי מסויים להתגרזן.

עכשיו השפיצים של הפורום ספרו לי נא, מה אפשר לעשות ברכב בישביל לשפר את ההתנהגות שלו בסיבובים והיציבות על הכביש?

שהאוטו ירגיש מחובר ולא כמו סלון על הכביש?

תודה לכם חבר'ה, האקסנט כנראה זו הכלה.

אהה, ומערכת לא חסר לי אל תדאג :D

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

לנסוע לאט יותר,אני לא מבין מה הבעיה,אני נוסע עם הפנדה בכביש מעלות כרמיאל והESP לא עובד שעות נוספות,למעשה הוא יושן.

תיסע קודם עליה ותיראה שהיא בסדר גמור,כמובן תלוי לאיזה רכב אתה משווה אותה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לא הולך לנסוע מהר כמובן אבל ממה שאנשים אומרים זה כאילו האוטו כל שניה רוצה להחליק או משהו כזה.

לא אכפת לי לשים בולמים טובים וצמיגים ברמה בישביל למנוע פאדיחות כאלה.

השאלה האם זו השלדה שמחורבנת או שרק הבולמים של הרכב

בס"ד

פורסם

שים צמיגים איכותיים,אל תצפה מהרכב להיות סובארו WRX והכול יהיה בסדר.

פורסם

אני מחזיק אקסנט שנת 96 ידנית 1500 כבר 9 שנים, וזה אחלה אוטו.

אין לו שום בעיה של אחיזה,אני אוהב לנהוג עליו. התנהגות הכביש שלו די סבירה.

ברגע שתכיר את המגבלות של האוטו, תדע עד איפה אתה יכול להתגרזן איתו.

יש לו נטייה לזריקת תחת אם אתה דוחק בו יותר מידי.

ובנוגע לדשבורד, חוץ מהאקסנט שלי, לא נראה לי שיש עוד אקסנט בארץ עם דשבורד שלם. שלי פשוט קרס לבפנים,והחלפתי את כל הדשבורד לפני כמה שנים.

תשתדל לחנות בחניות מוצלות, השמש לא עושה טוב לפלסטיקה של הרכב.

חוץ מזה אחלה אוטו.

פורסם

מחר אני הולך לראות אקסנט 98 מנוע 1.3,

WISH ME LUCK :)

בס"ד

פורסם

בהצלחה,תחזור לדווח.

פורסם

ובכן חזרתי לדווח קצת באיחור אבל עדיין...

ה1.3 פשוט עגלתי ולא זריז כמו ה1.5.

באופן מוזר התחלתי להמשך בתקופה האחרונה לפג'ו 106 והיא נכנסה למשוואה... אבל היא צרפתיה וזה מפחיד, מאוד מפחיד.

אפילו סיטרואן סקסו ששנת 98 נכנסת בתקציב (6K) אבל כולן דיזל ביד שניה.

אז האופציות הן אקסנט 1.5 שנת 96+ או סאני 1.6 שנת 93- או פג'ו 106 שנת 95+- או סיטרואן סקסו שנת 98.

אני מעדיף רכב שיהיה קל ובעל התנהגות כביש נחמדה בהחלט מה שהצרפתיות מספקות.

הקוראנים יספקו את הבחירה ב"שכל" והיפניות יספקו גם בחירה בשכל אבל עם קצת לב...

מה עושים במצב כזה יאללה אני אובד עצות.

בס"ד

פורסם

סך האני רואה שאתה מתחבר אליהם,לכול אחד חסרונות ויתרונות,פשוט תנסה למצוא את רכב השמור ביותר.

• תוכן חדש...