Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק בפאביה החדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם יורשה לי גם לפרוק (ולצחוק...8) ):

השבוע נהגתי בכביש בין עירוני במשך כארבעים וחמש דקות. החלטתי לאפס את חישוב צריכת הדלק ולבדוק כמה המכונית שלי צורכת. וובכן, הצריכה נעה בין 5.31 ל-5.61 ל-100L במהירות 100-110 קמ"ש, כאשר שני החלונות הקדמיים, היו פתוחים טיפה ( היה ערב והיה קר, לכן לא הודלק מזגן).

התנועה, אגב, זרמה ולא נרשמו בלימות מיוחדות או מיותרות. את מספר הבלימות , באותה נסיעה, ניתן לספור בעזרת כף יד אחת.

אז מה, האלמרה צרכה 1 ל-18?:-D משעשע, אבל אולי נכון? בכל מקרה, עוד הפעם היא העלתה לי חיוך על הפנים.

לפני שתגיבו: " ככה לא מודדים צריכת דלק ", אוסיף כי אני לא אחד שיכנס לתחנת דלק כל פעם ויבדוק זאת. זה לא מעניין אותי וסתם רציתי לראות איזושהי אינדיקציה מסויימת בלבד.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה בסדר, גם אצלי במאזדה 2 הצריכה ל-100 ק"מ לפי המחשב דרך היא 5.5-5.7 ליטר. סופר חסכונית! :lol: (NOT)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ליצן שחור,

המחשב מראה ליטרים למאה KM לא L!

הצריכה היא רגעית, הצריכה האמיתית היא ממוצעת ונקבעת בעיקר מהמקטעים הבזבזניים יותר (נסיעה במנוע קר, האצה חריפה וכו'). הצריכה הרגעית מאוד מושפעת גם מנסיעה במורד, אפילו כזה שקשה לראות בעין. בירידה חזקה אפשר להגיע גם ל 0.5 ליטר למאה ק"מ. זה אומר שנוסעים 200 ק"מ לליטר?!?

פורסם
ליצן שחור

ליצן? for real ? :shock:

לגבי תצוגת המחשב, אני יודע זאת ואפילו רשמתי שזו הצריכה ( ממליץ לך לקרוא את ההודעה הקודמת שלי שנית).

כפי שכתבתי, אני לא מתעמק בעניינים האלו, בעבר הם גרמו לי סתם לסיבוכים ולא מעוניין לחזור לזה. אני מאוד אוהב לנהוג עם המזגן ולא לעשות חשבון.

הצריכה, שאני מדדתי, נמשכה כ-45 דקות. ז"א שאולי זה כן איזשהו קנה מדד, אבל עוד הפעם, סתם בדיקה קטנה, שרציתי לשתף עם הפורום :).

פורסם

כשנסעתי רכב מלא(5 נפשות) + בגאז׳ מלא מקריות ועד אילת דרך כביש 6 וירידות של דימונה התרוקן חצי מיכל והצריכה עמדה על אחד ל19 ק״מ לפי החישוב שביצעתי

בנוסף היתה עצירה בצומת קמה וליד דימונה+ כל הנסיעה במזגן

1.2 ידנית tsi :)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני רק מבקש על תזרקו עלי שום דבר.

יש לי פאביה דיזל 1.9 ל ידנית ו אני עושה בממוצע 5 ליטר ל 100 ק"מ (1ל:20 ק"מ)

כאשר אישתי נוהגת היא עושה 1:15.

אני עושה טיפולים לבד והדבר יחיד שאני עושה לא לפי המלצות היצרן זה החלפת פילטר(שם לא מקורי) אוויר כל 10-15 אלף ק"מ.

שמן סנטטי מלא ו כו... אני גם מוסיף תוסף לדלק אבל לא בטוח שהוא עוזר, במיוחד לא כמו החלפת לעיתים קרובות

של פילטר אוויר.

מאוד חשוב זה נהיגה, שמתי מחשב נוסף SCANGAUGE לי אישית מאוד עוזר.

ובנוסף רוב מוחלט של נסיעות שלנו בעיר.

Fabia Space 2008

פורסם

אז מחוץ לעיר היא עושה 1 ל 24? נשמע קצת יותר מידי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אחרי 90 קמ"ש צריכה מתחילה לעלות, במיוחד אחרי 100 קמ"ש כאשר אני עובר 2000 סל"ד.

אוטו הכי חסכוני בין 50-85 קמ"ש וכמובן אם נהג לבד (זה רוב הנסיעות).

תסתכל בנתונים על צריכת דלק, בנזין מפסיד לסולר לפי אוטו גודל רכב ונפח מנוע.

Fabia Space 2008

פורסם

אחרי 90 קמ"ש ובמיוחד אחרי 2000 סל"ד צריכת דלק עולה חזק

Fabia Space 2008

פורסם
גם אצלי

בין 2900 ל 3000

2800 בערך לא 2900

החלק שבין 2000 ל3000 מחולק ל-5 חלקים ולא ל-10 ולכן כשהמחוג עומד על הקו האחרון לפני ה3000 זה אומר סביב ה2800

טל.

• תוכן חדש...