Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום רב.

ברשותי פולו TSI ומי שמכיר את הריפוד במושבים ובמשענת היד - הם מוקד ללכלוכים.

שלשום רציתי להוריד איזה כתם שמצאתי על אחד הכיסאות אז לקחתי מגבון לח ושיפשפתי את האזור המלוכלך והשארתי את זה להתייבש.

למחרת בבוקר ראיתי שנשאר סימן עגול (כמו רטיבות ששקעה בריפוד) אז המליצו לי לקחת מגבת מטבח רגילה, לשים מים על המגבת ולשפשף את הסימן שנשאר.

היום בבוקר עשיתי את זה והשארתי לייבוש.

בשעות הערב המוקדמות נכנסתי לרכב וראיתי שלושה סימנים עגולים (אפילו יותר מהסימן מהמגבון) אשר ככה"נ קרו בגלל המגבת והמים.

חברים יקרים, הרכב ברשותי כ-9 חודשים וממש לא בא לי להיות עם הסימנים האלה על המושבים.

יש לכם רעיונות איך אני מוריד את העיגולים האלה?

(אני מקווה להעלות תמונות בזמן הקרוב...)

תודה לכל העונים,

אוסגוד.

Polo 1.2 TSI...והקילומטרז' מטפס....

פורסם

אני לא רוצה להיות זה שמבאס, אבל ייתכן ופגמת בצבע הריפוד. מגבונים לחים הם איך אומרים - מהשטן! הפנטנט הכביכול נוח הזה לא מתאים לניגוב של שום דבר מלבד....... בשל האלכוהול ושאר החומרים שדוחפים לשם.

כבר קרו לי שתי תאונות עם המגבונים, אמנם לא בנוגע לרכב אבל גם כן תאונות כואבות, שתיהן עם שני זוגות נעליים: במקרה הראשון רציתי להוריד לכלוך קטן מנעל בד שעלתה משהו כמו 300 שקל, ולאחר כמה ניגובים וייבוש הבנתי שהמגבון הוריד לי את כל הצבע שעל הבד בקדמת הנעל מה שהרס אותה.

התאונה השנייה הייתה עם זוג נעלי עור - ניקיתי את הסוליה של נעל העור מקקה של כלב, ולא שמתי לב שאני מנקה את הסוליה של נעל ימין, כשעל הרצפה בדיוק מתחת מונחת נעל שמאל. בקיצור טיפות שנסחטו מהמגבון נזלו להן על קדמת נעל שמאל ודפקו לעור את הצורה, ממש כתמים עגולים של צבא דהוי.

ממליץ לך לנסות עם ספריי קצף ייעודי להסרת כתמים (אתה יכול לרכוש אחד "מקורי" של פולקסווגן במוסכים השונים למשל) ולקוות לטוב. אם בחרת בדרך הזו, תנסה את החומר הייעודי במקום נסתר קודם כל, תן לו גם להתייבש ועשה הכל על מנת לוודא שהוא לא פוגם בצבע הריפוד.

אם זה לא יעזור, יש בתחנות הדלק שטיפה אינטנסיבית יותר - מקווה שלא תגיע לשם אז נסה את החומר הייעודי ואם הוא לא יעזור נמשיך משם.

בהצלחה (רבה!)

הערת הנהלה - אין צורך בציטוט ההודעה שמעליך.

פורסם
אני לא רוצה להיות זה שמבאס, אבל ייתכן ופגמת בצבע הריפוד. מגבונים לחים הם איך אומרים - מהשטן! הפנטנט הכביכול נוח הזה לא מתאים לניגוב של שום דבר מלבד....... בשל האלכוהול ושאר החומרים שדוחפים לשם.

כבר קרו לי שתי תאונות עם המגבונים, אמנם לא בנוגע לרכב אבל גם כן תאונות כואבות, שתיהן עם שני זוגות נעליים: במקרה הראשון רציתי להוריד לכלוך קטן מנעל בד שעלתה משהו כמו 300 שקל, ולאחר כמה ניגובים וייבוש הבנתי שהמגבון הוריד לי את כל הצבע שעל הבד בקדמת הנעל מה שהרס אותה.

התאונה השנייה הייתה עם זוג נעלי עור - ניקיתי את הסוליה של נעל העור מקקה של כלב, ולא שמתי לב שאני מנקה את הסוליה של נעל ימין, כשעל הרצפה בדיוק מתחת מונחת נעל שמאל. בקיצור טיפות שנסחטו מהמגבון נזלו להן על קדמת נעל שמאל ודפקו לעור את הצורה, ממש כתמים עגולים של צבא דהוי.

ממליץ לך לנסות עם ספריי קצף ייעודי להסרת כתמים (אתה יכול לרכוש אחד "מקורי" של פולקסווגן במוסכים השונים למשל) ולקוות לטוב. אם בחרת בדרך הזו, תנסה את החומר הייעודי במקום נסתר קודם כל, תן לו גם להתייבש ועשה הכל על מנת לוודא שהוא לא פוגם בצבע הריפוד.

אם זה לא יעזור, יש בתחנות הדלק שטיפה אינטנסיבית יותר - מקווה שלא תגיע לשם אז נסה את החומר הייעודי ואם הוא לא יעזור נמשיך משם.

בהצלחה (רבה!)

קודם כל תודה על התשובה המפורטת.

דבר שני, יכול להיות שאחרי שכבר ניסיתי לנקות עם מגבת ונייר (בלי סבון / אלכוהול וכו'), נשאר סימן גדול יותר מאשר היה עם הניסיון לנקות במגבון לח ?

Polo 1.2 TSI...והקילומטרז' מטפס....

פורסם

או.קי, אז בואו ונעשה סדר בדברים....

ככלל - כאשר אנו רוצים לנקות כתם ממושב אנחנו אף פעם לא נעבוד נקודתית! - זה מה שבדר"כ גורם לסימני רטיבות (עננים) בתום הייבוש!

אמת... חשוב למהר ולספוג נוזלים באותו רגע שהנוזל נשפך באמצעות נייר טואלט , טישיו או מגבון.

אך אני חוזר, על מנת להסיר כתם אסור לעבוד נקודתית ! תמיד נעבוד על כל חלקו של הריפוד!

כתם על המושב התחתון - דורש ניקוי כל המושב התחתון!

כתם על משענת - דורש ניקוי כל המשענת!

כתם על ריפוד דלת - דורש ניקוי של כל חלק הריפוד! וכו'...

במידה ולא שחקת את סיבי הבד ונוצר נזק קבוע, תוכל לפתור את הבעיה בצורה קלה ומהירה יחסית.

ציוד נדרש:

נוזל ניקוי ריפודים ייעודי ומקצועי לרכב

מברשת ריפודים בצורת מגהץ

מטלית מיקרופייבר נקייה.

יש לרסס את הנוזל על כל השטח המיועד לטיפול, להמתין כ-30 שניות, להבריש בכיוונים מנוגדים לפי כיוון האריגה של הבד (שתי וערב)

(המקפידים מבצעים כעת שאיבה ע"י שואב אבק) וזהו... כל מה שנשאר זה לנגב טוב טוב עם מטלית המיקרופייבר. נגמרו העננים ...:-D

פורסם

השבוע ניקיתי את השטיחים ברכב שלי, השטיחים בצבע בא'ז והם ממשם תופסים לכלוך.

צריך קצף להסרת כתמים משטיחים וריפודים ומגבות מטבח.

קודם כל שואבים את האוזר, כדי להוציא את כל האבק משם.

מרססים על החלק את הקצף, וישר מתחילים להבריש מעליו. אצלי היה מדובר בשטיחים לכן השתמשתי במברשת קשה. אך מכיוון שאצלך מדובר בבד אני ממליץ לך להשתמש במברשת עדינה כדי לא לקרוע את סיבי הבד.

לאחר השפשוף שהקצף עדיין קיים, מנגבים ממש בעדינות את הקצף שספוג בכל הלכלוך. חשוב לא להספיג! זאת מכיוון שהקצף מכיל את כל הלכלוך שהוסר ובמידה ותספיג מה שיקרה זה שאתה תחדיר את הלכלוך שוב לסיבים.

משאירים לייבוש עדיף עם פן בטמפ' נמוכה.

כל זה נכון לשטיחים, אם אתה לא רוצה להסתבך פשוט תלך למכון שטיפה שי להם שואב אבק עם קיטור שמוציא את הכתמים בשנייה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

בתור מקצוען בנושא קוסמטיקה ונקיון רכב אני מסכים עם TOSTOS , רק הערה אחת:

תמיד אפשר לרכוש מוצרים חובבניים באוטו-דיפו או חנויות לאביזרי רכב - ברוב המקרים אלו מוצרים פושרים ודי "פרווה"

במהירותם ויעילותם. נושא הקצף הוא ממש שולי - עובדה גמורה היא שדיטיילרים ותחנות רחיצה לא עובדים עם חומר מקציף!

נסה להשיג חומר מקצועי באריזה קמעונאית ותראה תוצאות מהירות ויעילות גם בעבודות להסרת כתמים קשים במיוחד!

פורסם

קבל כלל ברזל שתופס לגבי כל דבר בתחום הניקיון, חומרים צבע וכו' - קודם כל מנסים בפינה נסתרת לראות את ההשפעה ומה מתקבל. לא צובעים או מורחים ישר באמצע ואז בעצם רואים שלא מתאים וכו'. במידה ונגרם נזק, אזי הוא במקום שלא רואים.

דבר שני, יש בשוק חומרים יעודיים להסרת כתמים מריפודי רכב. מומלץ להישתמש בהם כי כתוב עליהם בדיוק אם הם מתאימים לעור, סקאי, כותנה וכו'. רצית לחסוך ועכשיו תצטרך להחליף ריפוד וחבל.

פורסם

מי אמר לך שהוא ניסה לחסוך ומאיפה הגעת למסקנה שהוא יצטרך להחליף את הריפוד?

למה להגיב סתם?

אין צורך בציטוט ההודעה שמעליך.

פורסם
יניב - נאה דורש, נאה מספר לנו בבקשה על אילו חומרים מקצועיים, אתה ממליץ בבקשה ?

ידידי היקר,

בוא ונחשוב לרגע, האם אי פעם ראית פחח או דיטיילר אמיתי או אפילו סתם שטיפת רכב עובד עם חומרים שמוכרים ברשתות ובחנויות לאביזרי רכב?

אני מדבר על כל (אבל כל) החומרים לכל מטרה:

מפלסטלינה דרך פולישים גסים ועדינים ועד גלייזים ווקסים.

משטיפה חיצונית דרך ניקוי ג'אנטים ועד ניקוי ריפודים וסיליקונים למיניהם.

כאילו , באמת.....טורטל ווקס או סימונייז ? ספריי סקאי ? קרעת אותם מצחוק :-D ....

באמת הגיע הזמן לשנות תפיסה, כי מניסיון - ברגע שתמצא ותתחיל לעבוד עם חומרים שאינם מיועדים לחובבנים - אלא ל"חבר'ה הבוגרים יותר"

(גם אם אין לך קיטור, מלטשת פוליש, או שואב אבק מפלצתי ) תבין שזה עולם אחר מבחינת קלות מהירות וביצוע מושלם של העבודה!

והכי חשוב - תרגיש שעם כל ביזבוזי הכסף שלך על הבייבי שלך (לא, לא בת הזוג ! הגלגלים שלך) לפחות מבחינת חומרים - שיחקת אותה!

פורסם
יניב - נאה דורש, נאה מספר לנו בבקשה על אילו חומרים מקצועיים, אתה ממליץ בבקשה ?

אה, כן , תמיד אפשר לפנות בפרטי כדי לקבל הסבר מפורט יותר.

פורסם

קח גיגית קטנה עם מים פושרים ושים בפנים קצת סבון לכביסה עדינה .

קח מברשת עדינה , טבול אותה בגיגית ובתנועות מעגליות נקה את הריפוד .

הריפוד יראה כמו חדש.

תמיד שמנקים עם מטליות נשאר כמו עיגול קטן .

מה שכתבתי לך תעשה לחלק שלם , לא לחתיכה ואז לא ישארו כתמים או עיגולים .

פורסם

המברשת שבתמונה שהבאת היא עם סיבים קשים, אשר יקרעו את הסיבים של הבדים.

סבון כביסה לדעתי ישאיר כתמים, הנוסחה המתאימה זה עם קצף לניקוי בדים, לא חייבים לרכב.

אני השתמשתי בתרסיס של יעקובי לניקוי בדים כלליים או ניקוי ספות.

הכי טוב לעשות את זה עם מכשיר קיטור, שיודע לשאוב אחר כך את האדים.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...