Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני שמעתי השבוע את שר התשתיות, לנדאו, מתראיין בטלוויזיה ("ערב חדש" - דן מרגלית) וברדיו (גלי צה"ל) ואני רוצה להדגיש ולחדד את הדברים שאמר:

הטענה המרכזית שלו הופנתה כלפי האוצר, שמגדיל את העול המוטל על ליטר בנזין. לנדאו טען שבמילוי מכל בן 40 ליטר משלמים כ-300 שקלים מהם מעל 150 מיסים שונים, והמצב פשוט לא הגיוני. אין סיבה שהצרכן ישלם מעל שבעה שקלים לליטר!

אני מזכיר שמדובר בשר בממשלת ישראל ואם בארזים נפלה שלהבת, מה יעשו אזובי קיר. אם נקעה נפשו של שר בממשלת ישראל מחמדנות האוצר, מה יעשו פשוטי העם, להם אין השפעה כשל השר.

עוד טענה שהפנה השר לנדאו כנגד ההורדה במרווח השווק יחד עם העלאת ההיטלים:

הדבר יביא לחיסול החברות הקטנות, שהן היחידות המהוות תחרות בשוק.

לגבי חנויות הנוחות: ברור שהן לא מתחרות במחירים בסופר, אף אחד לא מוכרח לקנות שם ומבחינתי טוב מאוד שהן שם: אם נתקעתי ונחוץ לי דבר-מה, לרוב ניתן למצאו בחנויות האלה. אף אחד לא חושב לקנות שם קנייה שבועית. אין שם מונופול.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בואו נעשה חרם כמו שעשו על סופרסל מעכשיו מתדלקים רק בטן ובדור אלון

אנh מבטיח לכם שתוצאה תהיה מאוד מהירה מי שבפנים יוסיף + להבעת תמיכה

ברגע שיהיו 10 תומכים אני פותח דף פייס בוק

אנחנו העלנו את הלחץ לממשלה הם הורידו אותו חזרה לחברות הדלק ואנחנו נעלה אותו שוב לממשלה

אני בטוח שלחברות הדלק יש השפעה שם!

לא הבנתי למה רק טן ודור אלון?

באופן מאוד כללי ולא מדויק, הכנסותיהן של חברות הדלק מגיעות משני תחומים (יש תחומים נוספים, אבל לצורך העניין נתמקד רק בשני הבאים):

1. ממכר דלק
  2. פעילות באמצעות חנויות נוחות (מנטה/יילו/סו גוד/אלונית וכו')

בעוד שעל הסחורה שבסעיף 1 מרווח השיווק הוא קבוע בחוק ומנוטר כל העת, הרי שהמרווח על הסחורה מסעיף 2 אינו מפוקח וכל חברה רשאית לקבוע לעצמה כמה רווח היא משאירה אצלה.

אם אתה באמת רוצה לפגוע ברווחי חברות הדלק, כל שעליך לעשות זה פשוט להימנע מרכישה בחנויות הנוחות הללו, שממילא מרבית סחורתן נמכרת במחירים מופקעים. שים לב שבמרבית תחנות הדלק בישראל, המסלול בשירות העצמי נמצא קרוב לחנות הנוחות, ולא בכדי: הם בונים על כך שאם כבר יצאת מהרכב כדי לתדלק, בזמן שהמיכל מתמלא אתה תכנס לחנות הנוחות ותתפנק עם איזה קפה, כריך בריאות או מים לוישרים. שם הם יעשו עליך את הרווח האמיתי.

תודה לחברי הטוב ואחראי על סיקור תחום האנרגיה בעיתון גלובס רון שטיינבלט, אשר האיר את עיניי בנושא.

בנוגע להורדת מרווח השיווק: כפי שציינתי מקודם, זוהי אחיזת עיניים ותו לא. משרד האוצר נתן לציבור הנחה למשך חודש אחד בלבד רק כדי להרגיע קצת את הרוחות הסוערות. הדבר לא נעשה מתוך פילנטרופיה קוסמית, שהרי לא היתה כאן כוונה אמיתית לוותר בכזאת קלות על מכרה זהב כזה. מצד שני, מישהו שם הבין שהציבור לא מוכן לשלם סכומים כאלה, לכן אם אי אפשר לפגוע בציבור, נפגע בחוליה הבאה בשרשרת: חברות הדלק. שים לב שגובה הקיצוץ במרווח השיווק כמעט זהה לגובה ייקור הבלו. בשורה התחתונה מחיר הדלק נשאר כמעט זהה, אבל מישהו כאן משלם על זה את המחיר, והמישהו הזה הוא ממש לא מדינת ישראל.

מזכיר לי את הבדיחה ההיא על שני רואי החשבון שכל היום לא עושים כלום ועדיין מגלגלים מחזור של מיליונים.

שוב אלעד מובן לי שחברות הדלק "נפגעות", אך אין בזה שום קירוב להפסדים אפילו אלא רק רווחים מופחתים, אני במקרה עובד באחת מחברות הדלק (שלא אציין את שמה מן הסתם) במקביל ללימודים, אותה תחנה שבה עשיתי את המועדפת שלי לאחר הצבא,

אני רוצה להגיד לך שעברו מאז המועדפת שלי כ3 שנים, הרעת התנאים פשוט מחפירה, פחות עובדים למשמרת, הגדלת המטלות לאותו עובד, פשוט עצוב לראות מה שהם מרשים לעצמם לעשות וכל זה בגלל שהמדינה מספקת להם עובדים כי אני בטוח שאם לא היה את עניין המועדפת הזה בתחנות דלק אז80% מכוח העבודה שלהם היה יורד.

וחזרה לענייננו בשבוע שעבר כשפרסמו את העניין של קיצוץ הרווח של חברות הדלק עקב החלטת הממשלה אני מגיע לעבודה ורואה מכתב שיועד למנהל התחנה מאחד המנהלים למעלה ובו מצויין על הדיון אם לקצץ מהמס או מרווח חברות הדלק ושאם יוחלט לבסוף על קיצץ מהרווח של החברות אז זה ייפגע בהם קשה וייאלץ אותם לפעול בדרכים קיצוניות ולא מתבייש לרשום שמי שהכי ייסבול מהעניין הוא העובדים, שגם ככה מקבלים תנאים של כלב.

בקיצור קראתי את המכתב וממש התמלאתי תחושה של גועל, מסכן המנהל פוחד שיקצצו לו במשכורות העתק שלו ושל חבריו אז אין בעיה נקצץ בדרג הנמוך, אבל מה חדש אנחנו במדינת ישראל.

וככה צרמה לי רק המחשבה על ה200% רווח שיש להם על כל מוצר בחנויות ושהם בוכים על מר גורלם.

וככה מעמדה של עובד בחנות שכזאת עם ישראל דורש צדק חברתי אבל לא עושה אפילו שיקולים של איפה לעשות קניות, ואני מדבר על קניות בכמויות.

eily עם כזה קו מחשב אין פלא שכולם פה במדינה דופקים את האזרח הקטן, מה אם נתקעת באמצע הדרך ואתה צריך משהו קטן זה אומר שעלייך לשלם עליו פי 2 או 3?

לא מובנת לי המחשבה הזאת וחבל שאתה מסכים עם זה..

פורסם

המצב לפני חנויות ה"נוחות" האלה היה שפשוט נתקעת ללא אפשרויות. אף אחד לא מכריח אותך לקנות שם!

מה הלאה? פיקוח על מחירי הברד בקיוסקים? אתה יודע שברד נמכר בהרבה יותר מ300%? או מחירי האספרסו בבתי קפה? קוקטיילים בפאבים?

לגבי "עבודה מועדפת" - העתונאי חיים הכט הזכיר באחד מהפרויקטים שלו את המצב המגוכך:

"מתדלק" בעצם יושב בפיצוציה ומוכר לילדים בני 14 אלכוהול בתווך ילדים בני 18. ממש "נדרש".

פורסם

כן המצב הוא אבסורדי גם בפאבים וגם בבתי קפה וכל מה שמסביב וחבל שאתה מקבל זאת על עצמך, זה לא אומר שהמצב צריך להיות כזה!

ובקשר לתגובתך על עבודה מועדפת סלח לי אבל כמה שטויות אתה יכול להגיד במשפט אחד, מה הקשר לעבודה מועדפת ולמכירת אלכוהול לקטינים?? בכל מקום שאליו תפנה יהיה לך את הילד בחוץ שמבקש ממישהו שייקנה לו סיגיות/אלכוהול הבעיה היא אלה שמסכימים, וזה יכול לקרות בסופרמרקט בקיוסק ובכל מקום אשר מוכר מוצרים אלו.

תגובות ממש ענייניות יש לך.

פורסם

מה אכפת לכם שהדלק יקר וחצי ליטר בירה עולה 29שקל בכל מסעדה כמעט? אתם הרי תמשיכו לפרנס אותם ולקנות ולדבר בסלולרי ב60אג' לדקה ולהתנחם בזה שדחפו לכם התחייבות על המכשיר שעולה 3 אלף ומכרו אותו ב5 (אייפון 4) ואז אתם צריכים לדבר לפחות 150-200שקל בחודש שיהיה לכם החזר. טלויזיה עולה לכם 200שקל לחודש לפחות, הרי זה חובה, יש לכם בכלל זמן לראות אותה? בקיצור, האנשים בארץ מסכימים ורוצים שיעשקו אותם, אחרת לא היו קונים. זו המסקנה.

אגב אם לא שמתם לב, בקבוק קולה (קוקה קולה) חצי ליטר בכל קיוסק עלה במחיר מ6ש"ח ל 8ש"ח !!! מישהו בכלל דיבר על זה? 8שקל לפאקינג חצי ליטר קולה בכל קיוסק בכל עיר??????????????

חתימה בהשהיה

פורסם
לא הבנתי למה רק טן ודור אלון?
אין שום סיבה מיוחדת בטן יש הרבה הוזלות - בכל מקרה חייבים להחרים וזה נראה לי סביר להתחיל

בלהחרים את כולם חוץ מאת טן ואת דור אלון.

בנתיים אין נענים אז תמשיכו לשלם ולבכות.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם
מה אכפת לכם שהדלק יקר וחצי ליטר בירה עולה 29שקל בכל מסעדה כמעט? אתם הרי תמשיכו לפרנס אותם ולקנות ולדבר בסלולרי ב60אג' לדקה ולהתנחם בזה שדחפו לכם התחייבות על המכשיר שעולה 3 אלף ומכרו אותו ב5 (אייפון 4) ואז אתם צריכים לדבר לפחות 150-200שקל בחודש שיהיה לכם החזר. טלויזיה עולה לכם 200שקל לחודש לפחות, הרי זה חובה, יש לכם בכלל זמן לראות אותה? בקיצור, האנשים בארץ מסכימים ורוצים שיעשקו אותם, אחרת לא היו קונים. זו המסקנה.

אגב אם לא שמתם לב, בקבוק קולה (קוקה קולה) חצי ליטר בכל קיוסק עלה במחיר מ6ש"ח ל 8ש"ח !!! מישהו בכלל דיבר על זה? 8שקל לפאקינג חצי ליטר קולה בכל קיוסק בכל עיר??????????????

אתה מערבב כאן בין שני דברים שונים: בירה (למרות החתימה שלי), קוקה קולה ואייפון הם לא מוצרי יסוד. דלק הוא כן. גם אם אין לך רכב, מחיר הדלק משפיע על יוקר המחיה שלך: מחיר דלק גבוה גורם לעליה במחירי התחבורה הציבורית, מחיר החשמל (מזוט) ומחירי הסחורות עקב עליה בהוצאות ההובלה.

בנוסף, ההתייקרות עשויה להביא לעליית גילום המס עבור רכב אצל כל מי שמקבל רכב צמוד מהעבודה, כולל כאלה שזקוקים לו לצורך עבודתם (כמוני, למשל). מי מרויח מזה? חבורת השודדים שמנהיגה את המדינה הזאת, כמובן. אה, ועוד לא דיברנו על סך המע"מ שנגבה. שודדים, אמרתי כבר?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

קודם כל כולנו (טוב נו בעצם רובנו) באותה דעה שלך אז אין פה מקום לתגובות כמו תמשיכו לשלם ולבכות, רק רציתי להבין למה טן ודור אלון, דבר שני יש מלא תחנות פרטיות שהרבה יותר זולות מהרשתות הגדולות וזה נראה לי הכי אובייקטיבי לחרם שכזה, לפגוע בכל החברות הגדולות יחד ולא חלק כן וחלק לא.

לדוגמא מי שמאזור חיפה והקריות בטח כבר מכיר את תחנת סונול (תחנה פרטית עם הסמל של סונול) שליד בסיס הטכני ומחסן קוקה קולה הייתה בפעם האחרונה שתדלקתי הכי זולה באיזור (6.70 לפני העלייה האחרונה).

אני לגמרי בעד חרם שכזה וצריך גם להחזיר את מחירי הדלק לתודעה של המחאה החברתית כי זה פוגע בכולנו, חבל שזה ירד מהכותרות. 

פורסם

אם נתחיל לעשות רשימה של תחנות פרטיות לא נגמור עם זה לכן הכלל יהיה טן או דור אלון או תחנה שמוכרת פחות מ-7.10

כל השאר מוחרמים

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

אני תמיד שמח לקבל ציונים על התגובות שלי, במיוחד אם מתבלים את זה ב"סלח לי" ואז זה לא ברמת גנון (מה קרה ל"אני לא מסכים"/ "דעתי שונה"?)

מחיר בקבוק חצי ליטר בקיוסק תמיד יהיה יקר, בטח יותר ממחיר בקבוק ליטר וחצי בסופר.

אני חושב שיש מקום למחאה חברתית, והתנהגות צרכנית נבונה יותר (צריך ללמוד קצת מהחרדים בעניין הזה). אבל עדיף להתמקד במחיר הדלק. הממשלה היא הכתובת כאן, וגם אני לא מבין איך אפשר להחרים את חברות הדלק. גם אני קיבלתי לפני חצי שנה מכתב בנושא:Fwd: FW: Fw: Fwd: Fw: ‎[spirala]‎ Fwd: FW: _ (שרשרת) שקורא להחרים את דלק ופז, ולא הבנתי מה מנסים להשיג או מי בדיוק עומד מאחורי הרעיון.

מחאה על מחיר הטיטולים אני יכול להבין. מחאה על מחיר כוס חצי ליטר ויינשטפאן שכולל בתוכו גם את עלות הדיג'י - פחות.

פורסם

הערה קטנה לגבי טן: לפנמי שבוע קניתי ב"טן" קריתנ ביאליק דלק ב-6.88 ש"ח לליטר. בדקתי כעת ב-fulltank ומצויין מחיר של 7.12 ש"ח לליטר. בקצרה - העלאת המחיר המכסימלי ב-5 א"ג יחד עם קיצוץ מרווח השיווק ב-19 א"ג הביאה לעלית מחיר של 24 אג' לליטר.

נראה שאפילו התחנות המוכרות דלק במחיר זול יחסית נאלצות ליישר קו עם היקרות יותר. בקיצור - המנגנון שהיה אמור להיטיב עם הצרכן פוגע בו.

לגבי חנויות נוחות אני מסרב בתוקף לקנות בהן מוצר כלשהו, אלא אם מדובר במבצע מיוחד על מוצר שאני זקוק לו, דבר נדיר מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הערה קטנה לגבי טן: לפנמי שבוע קניתי ב"טן" קריתנ ביאליק דלק ב-6.88 ש"ח לליטר. בדקתי כעת ב-fulltank ומצויין מחיר של 7.12 ש"ח לליטר. בקצרה - העלאת המחיר המכסימלי ב-5 א"ג יחד עם קיצוץ מרווח השיווק ב-19 א"ג הביאה לעלית מחיר של 24 אג' לליטר.

נראה שאפילו התחנות המוכרות דלק במחיר זול יחסית נאלצות ליישר קו עם היקרות יותר. בקיצור - המנגנון שהיה אמור להיטיב עם הצרכן פוגע בו.

לגבי חנויות נוחות אני מסרב בתוקף לקנות בהן מוצר כלשהו, אלא אם מדובר במבצע מיוחד על מוצר שאני זקוק לו, דבר נדיר מאוד.

העלאה בתחנות זולות לא מפתיע שכן העלאה בהם בדיוק זהה להעלאה במס בלו.

פורסם
העלאה בתחנות זולות לא מפתיע שכן העלאה בהם בדיוק זהה להעלאה במס בלו.

ללא ספק. אבל זו פגיעה בתחרותיות - בדיוק ההפך מסיסמאות הממשלה.

בכלל - מעניין לעיין במחירים המוצגים ב"פולטאנק" - התחנות הזולות ביותר מרוכזות בישובים הערביים (אולי בשל מיסוי מקומי נמוך?), וכן יש צברים של תחנות זולות בכמה ערים יהודיות, דווקא של החברות הגדולות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב אני החלטתי לעשות את זה הכי מסודר שאפשר, פשוט מאוד מה שחברות הדלק טוענות נראה לי לא הגיוני וממש לא מסתדר אז הנה הנתונים המודייקים:

בחודש יוני (המחיר הקרוב ביותר שמצאתי)

מחיר הגמ"פ כולל תוספות: 2.81

מחיר בלו: 2.91

מחיר שיווק: 0.7

מחיר סופי לפני שירות: 7.46

שירות: 0.13

מחיר לפני הנחות: 7.59

החודש:

מחיר גמ"פ: 2.81

מחיר בלו: 2.86

מחיר שיווק: 0.59

מחיר סופי לפני שירות: 7.27

שירות: 0.20

מחיר לפני הנחות: 7.47

מיקום ממנו נלקח המידע: http://www.mni.gov.il/mni/he-il/Energy/Fuel/FuelData/MivneMehir.html אני משאר שהמידע נכון, לפחות הוא המדויק ביותר שניתן למצוא (בכל זאת אתר הממשלה)

המחיר שבוא מוכרים דלק בשירות מלא ירד ב-12 אג' בדיוק פלוס ה-20 אג' שירות הגענו להנחה של 32 אג' שזו פחות או יותר ההנחה שקיבלו בעלי כרטיס You, מה שאומר בצורה די מפורשת שחברות הדלק עדיין מרוויחות יפה מאוד על כל ליטר שאתה קונה.

מעבר לזה אפילו אם הן ממשיכות לתת את ההנחה שנתנו קודם לאותם כרטיסים הרווח שלהם יורד ב-12 אג' לליטר מאחר והכרטיסים האלו מתייחסים אך ורק למחיר המלא ולא למחיר בשירות עצמי.

לאחר שמסתכלים על המידע הזה אני ממש לא מבין את חברות הדלק שעושות את כל הרעש הזה מאיימות על פיטורי עובדים גדולים וסירוב להמשיך לבצע הנחות.

אכן הממשלה פעולת בצורה צינית ואינה מוכנה להוריד את הרווחים שלה אבל לאחר ניתוח מידע פשוט רואים שהממשלה יצרה מצב שבוא כל לקוח פרטי מקבל הנחה שחברות הדלק היו ממוכנות לתת למועדון לקוחות ללא יותר מידי בעיות. מה שאומר שאפילו לא פוגעים ברווחים שלהם בצורה רצינית או אפילו שצריכה להזיז להם.

החלק הכי מצחיק זה שמרווח שיווק של 8 אחוז לא קיים בשום מקום אחר בעולם אלא עומד על איזור ה-5 אחוז ומטה, לקחו לחזירים את מה שהם מוכנים לתת בלי בעיה והם עדיין מתלוננים.

דבר אחרון לכל המתלוננים שמחיר הדלק עלה, תחשבו על זה ככה:

עם בחודש יוני הייתם מתדלקים בתחנה שנתנה 30 אג' הנחה לליטר, היום כל תחנה שאליה אתם הולכים את מקבלים את ההנחה הזו בדיוק בלי באמת לחפש את המקום שנותן את ההנחה הכי גדולה באיזור.

• תוכן חדש...