Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם

אני וחבר בוויכוח, איפה יותר מסוכן, בנהיגה על הכביש בציבורי או במרוצי מכוניות?

אני אומר שמרוצי מכוניות זה דבר יחסית בטוח בזכות המיגון , קסדה , חליפת מרוצים, כלוב התהפכות, שטחים בטוחים שאפשר לעוף אליהם במידה והרכב יצא מהמסלול.

ואני גם טוען שיותר מסוכן על הכביש מאשר במסלול.

הוא טוען שמרוצים זה יותר מסוכן מאשר נסיעה על הכביש הציבורי.

הוויכוח הוא על התקופה הנוכחית (נגיד של ה10 שנים האחרונות) ולא על ההיסטוריה של הענף.

מישהו יודע את הנתונים כמה תאונות יש בשנה במסלול וכמה בכביש יחסית למספר הנהגים בכל אחד מהם?

כמה נהרגים במסלול וכמה בכביש יחסית למספר הנהגים בכל אחד מהם?

-= volvo 850 turbo =-

///-= 225 bhp =-\\\

פורסם

תשמע, ענף המרוצים הוא ענף גדול מאוד שמתחלק להמון סוגים של מרוצים, ביניהם יש מסוכנים יותר ומסוכנים פחות, בנוסף תגדיר תאונה, תאונות קורות המון הן במרוצים והן בכביש ציבורי, אך רובן אינן קריטיות אם אתה מדבר על תאונות שגובות חיים, הרוגים יש יותר בכביש ציבורי ואני מוכן לשים את הכסף על זה, אני לא יודע סטטיסטיקה מדוייקת, ושוב זה תלוי בענף, אבל לא שמעתי על הרוג במרוץ כבר דיי הרבה זמן, אם כי אני לא נכנס לעומקי הנאסקר והראלי, שם בד"כ קורות יותר תאונות מבפורמולה 1 לדוגמה

פורסם

אוקיי אני גם חושב שזה בעייתי לבדוק את מספר התאונות.

אז מעניין לדעת מה היחס בין מספר נהגי המרוץ למספר הנהגים שמתים בשנה במהלך מרוצים או אימונים למרוצים על ידי תאונות . אם בכללי (מרוצים) אם או לפי קטגוריות (כגון: ראלי, פורמולה, נאסקר, דאקר, טורינג.)

ולבדוק מה יותר מסוכן הכביש או המסלול?

-= volvo 850 turbo =-

///-= 225 bhp =-\\\

פורסם

לדעתי כל עוד אתה עם קסדה ומגן מפרקת+גב, ואם אפשר גם חזה וביצים, אתה מוגן הרבה יותר מכביש ציבורי.

במכוניות מירוץ, יש כלובים, יש חיזוקים, זה בנוי למקרה שתיהיה תאונה.

ברכב רגיל הוא בנוי להגן על הנוסעים, אבל עד 100 קמ"ש, אחר כך ה' גדול.

כנראה שחבר שלך לא מבין את הערך של הקסדה, לי יצא לשבור קסדה (חייב לקרות אצל כל רוכב אופניים\אופנוע.)

רכבתי עם האופניים על הכביש לא במהירות גבוהה (20 קמ"ש בערך), הרכב שלפני (שמרתי 15 מטר בערך), נתן ברקס חירום בגלל ילד שקץ לכביש, אני הגבתי אחרי שניה, ומלחץ נעלתי את הברקסים (דבר שלא קרה לי בחיים, אני בולם בשטחים במהירויות של 60 ו70 קמ"ש גם), ועפתי עם הראש והכתף על הפגוש של הרכב, שברתי את הקסדה וכשקמתי לא האמנתי שלא קרה כלום לראש (לא כאב בכלל.).

אני לא רוצה לדעת איפה הייתי היום אם לא היה לי קסדה באותו זמן.

(בקשר לנעילת ברקסים, מדובר בברקסים הידראוליים שהכוח שלהם מטורף! (וגם המחיר).

בקיצור, שחבר שלך יעריך את הקסדה, זה ההמצאה הכי יעילה שיש.

פורסם

אוקיי מהמספרים האלא ( אם הם באמת מעודכנים) אפשר לראות כמה נהגי מרוץ נהרגו. אבל לא יודעים מתוך כמה נהגים פעילים, אז לא ניתן לחשב את הסטטיסטיקה.

מאיפה ניתן להשיג נתונים כאלה?

-= volvo 850 turbo =-

///-= 225 bhp =-\\\

פורסם

איך מודדים רמת פעילות של נהג מירוצים?

כמות מירוצים?

קילומטראז'?

כולל רק מירוצים או גם אימונים?

ומה לגבי מתאמנים מזדמנים במסלול מירוצים (קורסים למיניהם)?

אני חושב שדי ברור מהרשימה הזעומה הזו שהסכוי למות במירוץ מכוניות הוא זעיר. הרבה יותר מסוכן ללכת לים או לעשות סקי או אלף ואחת פעילויות אחרות שקשורות בלצאת מהבית...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

סיקרנת אותי,

אז אחרי חיפוש לא ארוך מצאתי את התמונה המצורפת.

הגרף מראה את מספר הרוגים בשנה בכל פעילויות הספורט המוטורי בעולם בקרב כל המעורבים בספורט - נהגים/נווטים, אנשי צוות, קהל, עוברי אורח.

לא הצלחתי למצוא נתונים ביחס לנסועה, אבל נראה שהמספרים זעומים אם מתייחסים לכמות הקילומטרים שנוסעים בכל סופשבוע ברחבי העולם על מסלולי מירוצים (מה שלנו נראה עדיין בלתי אפשרי בישראל).

יש משהו אחר שמעניין בגרף הזה - כמות הנפגעים נמצאת במגמת עליה בשני העשורים האחרונים.

* התמונה נלקחה ממצגת שהועברה באחד הכנסים של ה FIA intitute, הגוף שאחראי על החלקים הפחות "נוצצים" של הספורט המוטורי - בטיחות, טיפול רפואי, שימוש בחומרים אסורים ועוד.

1111.jpg

פורסם
כמות הנפגעים נמצאת במגמת עליה בשני העשורים האחרונים.

כן, אבל לא מפורט גודל האוכלוסיה. בהחלט יתכן שכמות האנשים גדלה גם.

דרך אגב, הגרף מוכיח שמלחמות עולם תורמות לירידה משמעותית בהרוגים בתאונות ספורט מוטורי :-D

the london underground is not a political movement

• תוכן חדש...