Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

כמו שהכותרת אומרת - למה צריך לשים לב כשמכניסים את הרכב לטיפול לקראת 30K ושנתיים על הכביש?

אני לא מדבר רק על הטיפול הסטנדרטי (למרות שאני לא מכיר גם אותו אז אשמח לשמוע עליו) אלא גם על פעולות תחזוקה מונעת שכדאי לי לעשות.

המנוע אינו שקט כמו שהיה כשהרכב היה חדש. אין נקישות או משהו שמעיד על תקלה בוודאות - אני פשוט זוכר אותו שקט יותר כשהוצאתי אותו מהסוכנות (התלוננתי על זה במוסך הראשי בטיפול 15, הם פשוט הסתכלו בי ומשכו בכתפיים). פרט לכך אין לי בעיות עם הרכב.

כמו כן, איפה לבצע את זה? מכיוון שהרכב עדיין באחריות אני מניח שאני חייב לבחור בין המוסך הראשי (פ"ת) לבין מורשה כלשהו - אשמח לקבל המלצות באיזור המרכז.

תודה רבה על עזרה מכל סוג.

the london underground is not a political movement

פורסם

מה שצריך לבצע אמור להיות רשום בחוברת האחזקה של הרכב. אם תרצה אוכל לצטט לך מילה במילה מה יש לעשות בטיפול 30,000 כמו שמופיע ב service manual של היצרן.

לא יצא לי להגיע עם ה SX4 למוסך בזמן שהיא הייתה אצלי, עם זאת במקרה יום אחד נכנסתי למוסך מורשה "הגה" (אני חושב, ליד עזריאלי) כדי לשאול משהו והם היו נראים לי מאוד לעניין.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מן הסתם המנוע לא יהיה שקט ככל שהזמן חולף כי הוא לא חדש.

אצלי למשל המנוע די שקט כשאני נוהג או שומע את הרכב נוסע לידי.

בכל אופן תוודא שיחליפו לך את נוזל הבלמים במלואו (גם שירוקנו מהצינורות) ולא רק ירוקנו וימלאו מחדש את המיכל שלו.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

לפי ה service manual של היצרן זה מה שצריך לעשות בטיפול 30,000 או 24 חודשים:

בדיקת מרווח שסתומים

החלפת שמן מנוע ופילטר

בדיקת מערכת הפליטה

בדיקת פילטר אוויר

בדיקת צנרת הדלק וחיבורים

בדיקת בלמים וצנרת

החלפת נוזל בלמים

בדיקת צמיגים

בדיקת מערכת המתלים

בדיקת מערכת ההיגוי

בדיקת מפלס נוזל תיבת הילוכים אוטומטית

בדיקת פילטר אוויר למזגן

לגבי הפלאגים, ההנחייה להחלפה כל 105,000 ק"מ נוגעת למצתי אירידיום שעולים הון תועפות ואני בספק שיש בכלל בארץ. החלפת הפלאגים הרגילים מתבצעת כל 45,000 ק"מ או 3 שנים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...