Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי הקרינה,עשו בדיקות והגיעו לתוצאה שהקרינה היא אלפית מהקרינה שיכולה לסכן בני אדם!

לגבי תצרוכת דלק,מזדה 3 עושה אחד ל10!בדיוק פי 2 מהפריוס,ואני מדבר על נתונים אמיתיים לא על נתוני חברה על הנייר.

מבחינת כח,הפריוס חזקה בהרבה מכל מזדה 3 ונוסעת כמו מנוע 2000 בנזין רק עם הרבה יותר מומנט!

מנסיעה של כמעט 3 שנים על האוטו בכל כבישי ישראל האוטו חזק בטירוף,בעליות לאילת עם אוטו מלא ומזגן הוא פשוט טס ולא מפסיק להאיץ.

אני אישית נוהג על איביזה טורבו משופרת עם פי 2 כח סוס מהפריוס,שאני עולה על הפריוס אני לא מתבאס מהנסיעה ואפילו נהנה ממנה לעומת מזדה 3 2010 של הבוס שלי עם מנוע 2000 שבהרבה מצבים האוטו פשוט חלש לעומת הפריוס!רק שנותנים פול גז האוטו סוחב כמו שצריך בניגוד לפריוס עם הגיר הרציף שתמיד יש המון כח ומומנט והאוטו תמיד מושך!

אחרי 90 אלף קילומטר כמו שאמרתי מקודם הצריכה הממוצעת בנסיעה משולבת של הפריוס היא 1 ל21!בנסיעות בין עירוניות אפשר גם להגיע ל24 קילומטר לליטר ובנסיעה מרובה בעיר עם פקקים האוטו יורד ל1 ל17-18.

עוד לא ראיתי אוטו שנוסע 1000 קילומטר על מיכל דלק,רק שמעתי "שמועות" על רכבים כאלה.

מבחינת נוחות ברגע שתיסע על הרכב אתה תבין כמה שהוא נוח,כל פעם שאני עולה עליו אני מתלהב כמה שהוא נוח וכיפיי לנהיגה!

מבחינת אמינות הרכב זכה לפני כמה שנים בתואר הרכב הכי אמין בעולם ואני אישית עוד לא שמעתי על פריוס עם תקלות!אצלנו רק אחרי 89 אלף קילומטר החלפנו רפידות ברקס קדמיות!ובכל טיפול אני מסתכל על השמן והוא יוצא כמו חדש!המנוע לא שורף אותו בכלל!

מה שכן צריך להחליף כל 10 שנים אם אני לא טועה את המצברים שזאת הוצאה רצינית אבל יש זמן עד אז...

פורסם

דניאל,

דבר ראשון עברתי על כל השרשור ואני גם חושב שהתשובה של ענת מאויס היא ב-90% חצאי אמיתות

אבל דבר אחד שבו היא צודקת,

רבים מאנשי הליסינג מסתכלים רק דרך החור של הכמה זה עולה לי בחודש למס הכנסה ולא מסתכלים על כמה זה עולה לחברה שלי.

שהמקום עבודה מציע לך אוטו ב-120K (מאזדה 3 לצורך העניין) ומשכורת X, אם אתה לוקח רכב שיקר ב-30K המעסיק שלך הולך לשלם בשלוש שנים לחברת הליסינג עוד לפחות 30K (אני אומר לפחות כי בדר"ך ההפרש יהיה יותר עקב העמסה של המימון על הסכום הזה) כלומר עלות השכר שלך תעלה בעוד 30K כלומר יש מצב גדול שהמעסיק שלך יוריד לך מהמשכורת כסף בכל חודש כדי לממן את זה שאתה החלטת לקחת רכב יקר יותר, כלומר תהיה מוכן לקבל משכורת (והפרשות סוציאליות) של משהוא כמו X-1000.

אני חקרתי את הנושא הזה של רכב חדש בליסינג מכל הכיוונים עד שבסוף מה שהוכיח את עצמו כחוסך כסף הכי גדול בשבילי (ואני נוסע 22K בשנה, נראה לי במקרה שלך זה לא תופס מים) היה לרכוש דווקא רכב סופר מיני ידני ב-70K מהלך שעתיד לחסוך לי (כי בזכות זה שאני לא לוקח ליסינג הברוטו שלי עלה ב-4K והנטו 3K) משהוא כמו 40 אלף שקל (אחרי דלק, ביטוחים, טיפולים וטסטים).

בכל מקרה אם אתה מסתדר עם הגאז ההיברידית שאני אישית מאוד אוהב, אני מציע לך לקחת אותו, הוא לגמריי מתאים למשפחה פלוס אחד והוא יותר מהנה לנהיגה מהפריוס הגדולה יותר, אני יודע שטויוטה עומדים להציע רכב היברידי נוסף (אוריס?? אני לא זוכר) שאולי יותר יתאים לך, בגדול ה-win האמיתי של השיטה הוא להביא רכב באותה עלות כמו המאזדה 3 ואז אשכרה לקבל עוד 500 שקל למשכורת.

:king:

פורסם

צ'וצ'ו תודה על התגובה,

זה מה שחשבתי לעשות, לקחת היברידי ולהרוויח עוד 500 ש"ח בחודש (-:

קראתי ביקורות לא טובות על הג'אז, והבנתי שהיא רובוטית, ולכן לא אקח רכב רובוטי מניסיון עם טויוטה קורולה

אנסה לדבר עם המעסיק , שבסופו של דבר הוא יצא מורווח כי עלויות הדלק יהיו פחותות בשבילו.

פורסם
צ'וצ'ו תודה על התגובה,

זה מה שחשבתי לעשות, לקחת היברידי ולהרוויח עוד 500 ש"ח בחודש (-:

קראתי ביקורות לא טובות על הג'אז, והבנתי שהיא רובוטית, ולכן לא אקח רכב רובוטי מניסיון עם טויוטה קורולה

אנסה לדבר עם המעסיק , שבסופו של דבר הוא יצא מורווח כי עלויות הדלק יהיו פחותות בשבילו.

=====

הג'אז מסופקת עם גיר רציף (כמו הפריוס) ולא רובוטי!

ע"פ מבחנים באתרים מחו"ל, היא דווקא מקבלת ביקורות חיוביות מאוד ולדרישות שלך היא מתאימה כמו כפפה ליד.

פורסם
קשה שלא להבחין ב"מסע" שלך כנגד הליסינג והפזרנות הבלתי מובנת של אלו שמתקשרים בעיסקה כזו. אז נכון שליסינג אינו אלטרנטיבה מאוד קוסמת כיום, אבל היא עדיין מקבילה כמעט מכל בחינה כלכלית לרכישת רכב פרטי חדש ומכאן שלהפרשים, גם פעוטים ביחס, בכל הקשור לתחשיבי העלויות, יש משמעות. ואת השלווה הכרוכה בעיסקת ליסינג יחסית לבעלות פרטית, קשה לתמחר אמנם, אבל היא בכל זאת שווה משהו, לחלקנו אפילו לא מעט.

לא מבין מה אתה רוצה, הבנאדם שאל מדוע נהגי ליסינג לא בוחרים רכב היברידי, אני מכיר לא מעט כאלה ואצל כולם השיקול הכלכלי לא מכריע ובוודאי ובוודאי שלא צריכת הדלק, לכן אתה לא יכול לצפות מהם שבשביל 200 שקל הם יקחו רכב אחרי מזה שהם רגילים לקחת. האמת היא שאם קוראים את התגובה שלך גם אצלך זה ככה, אז אני לא מבין על מה אתה מתלונן.

פורסם

אצלי לא כך ולו מהסיבה שאין לי רכב בליסינג. אלא שאני מצוי מעט בהתלבטות שהיא מנת חלקם, אני מניח, של מרבית אלו שיש להם כלי רכב כאלו. ובכן החשבון בהחלט נעשה וכל שקל נלקח בחשבון וההתלבטות היא אמיתית, כנראה בשל הקירבה בין עלות החזקת רכב בליסינג לבין זו הכרוכה ברכב פרטי. זאת ועוד, חלק לא קטן מעיסקאות הליסינג מגביל את התשלום בגין דלק לסכום קבוע, מה שהופך את השאלה אם הרכב חסכוני או בזבזן לבעלת חשיבות. מקווה שעכשיו הדברים ברורים מעט יותר.

• תוכן חדש...