Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי שעל פי התקנות על רכב היברידי יש הנחה של 530 ש"ח בחודש במס (תקנו אותי אם אני טועה)

ואם כך, מדוע לא לקחת רכב היברידי בליסינג?

מדוע אנשים לא לוקחים רכב היברידי?

האם לדעתכם כדאי לקחת רכב היברידי?

הסתכלתי על 2 דגמים

טויוטה פריוס

הונדה סיוויק (היברידית)

לפי הבנתי והחשבון שעשיתי העלות של הטויוטה פריוס היא 3900~ , ואם נוריד 530 בחודש , זה יוצא 300 ש"ח ~ יותר יקר ממאזדה 3 בליסינג.

א. אשמח לדעת קודם כל מה דעתכם בנושא, האם זה משתלם? האם עשיתי חשבון נכון?

ב. איזה רכבים היברידים כדאי לי לבדוק? אתם ממליצים?

תודה.

פורסם

יש להורים שלי פריוס 2008 שעשינו עלייה כבר 90 אלף קילומטר,האוטו מדהים!!

חזק ומהיר מאוד!!יצא לי כמה פעמים "ללחוץ" עם חברים עם הונדה אקורד ומזדה 6 מנוע 2000 והם מאיצים בדיוק אותו דבר כמו הפריוס ולא מצליחים לברוח לי,בעליות הרכב חזק בטירוף!יציב מאוד,נוח מאוד,היגוי מעולה,מתלים מעולים.

יצא לי ליסוע על הרבה רכבים והפריוס אחת המכוניות שאני יותר אוהב!

עיצוב חיצוני לא בשיא,צריך להתרגל,עיצוב פנימי נחמד אבל איכות החומרים לא ברמה הכי גבוהה.

צריכת הדלק משולבת אצלנו עם מזגן קבוע עומדת על 21 ק"מ לליטר!בנסיעה רגועה כמובן.

האוטו מגיע עם מסך טאצ' עם המון אפשרויות.

אנחנו הוספנו קרוז קונטרול שלא מגיע בסטנדרט,בארץ רצו 2500 שקל,קניתי מאיביי את הידית שמפעילה את המוח ב49 דולר!

בקיצור אוטו סוף הדרך!באמת מעולה.

סיויק היברידית יש לחבר טוב שלי,מבחינת עיצוב הוא לוקח בגדול!אין מה להגיד,מבחינת נסיעה האוטו חלש בהרבה!וגם לוקח הרבה יותר דלק,מכל הבחינות חוץ מעיצוב פנימי וחיצוני אני חושב שהפריוס לוקחת ובגדול!

לגבי המס לא ידוע לי,מה שכן הביטוח זול ב10-15 אחוז על רכב היברידי.

פורסם

קשה שלא להבחין ב"מסע" שלך כנגד הליסינג והפזרנות הבלתי מובנת של אלו שמתקשרים בעיסקה כזו. אז נכון שליסינג אינו אלטרנטיבה מאוד קוסמת כיום, אבל היא עדיין מקבילה כמעט מכל בחינה כלכלית לרכישת רכב פרטי חדש ומכאן שלהפרשים, גם פעוטים ביחס, בכל הקשור לתחשיבי העלויות, יש משמעות. ואת השלווה הכרוכה בעיסקת ליסינג יחסית לבעלות פרטית, קשה לתמחר אמנם, אבל היא בכל זאת שווה משהו, לחלקנו אפילו לא מעט.

פורסם

היי דניאל

אכן ישנה הנחה של כ-500 ₪ על שווי השימוש לכלי רכב היברידים.

אך עלות הרכישה של כלי הרכב הללו בסביבות 150.000 ₪ דבר אשר מייקר את עלות תעריף החכירה (לעומת כל המשפחתיות כמו: מזדה 3,קורולה וכו').

הטיעונים (מצד לקוחות) נגד רכישת כלי רכב היברידים הינם:

קרינה בלתי מייננת ברמה גבוהה

כח של מנוע בעירה פנימית נמוך יחסית למתחרים באותו סכום (כלי רכב יותר חלשים ממנועי בנזין רגילים).

חיסכון דלק אינו משמעותי (כ-20% מצריכה של רכב מקביל רגיל) ואינו מצדיק מעבר לרכבים מסוג זה.

תקלות חוזרות (בגלל מורכבות מערכות הרכב וחוסר ניסיון בטיפול בהן).

ישנם לא מעט כלי רכב היברידיים בציי חברות הליסינג, אך יש מקום לשיפור והתפתחות בתחום זה בארץ..

ענת מאוויס

(התשובה ניתנה בעזרתו האדיבה של שי ירון - מנהל תחום לקוחות באוויס)

פורסם
היי דניאל

אכן ישנה הנחה של כ-500 ₪ על שווי השימוש לכלי רכב היברידים.

אך עלות הרכישה של כלי הרכב הללו בסביבות 150.000 ₪ דבר אשר מייקר את עלות תעריף החכירה (לעומת כל המשפחתיות כמו: מזדה 3,קורולה וכו').

כח של מנוע בעירה פנימית נמוך יחסית למתחרים באותו סכום (כלי רכב יותר חלשים ממנועי בנזין רגילים).

חיסכון דלק אינו משמעותי (כ-20% מצריכה של רכב מקביל רגיל) ואינו מצדיק מעבר לרכבים מסוג זה.

ישנם לא מעט כלי רכב היברידיים בציי חברות הליסינג, אך יש מקום לשיפור והתפתחות בתחום זה בארץ..

ענת מאוויס

לענת מאוויס :

1. לפי דעתי זה הרבה יותר מ20% - לדוגמא סיוויק היברידית צורכת כ-1 ל 19 לפי KML.co.il ומאזדה 3 1 ל 11. זה יותר קרוב ל40-45 אחוז.

2. בעיית הקרינה - זה היה בדגם מסויים מאוד של פריוס ותוקן לפי הפרסומים של טויוטה.

3. יש לכם כאלה רכבים מליסינג במלאי? אני שוקל לקנות כזה במצב טוב מ2006-2007 ( סיוויק היברידית ).

אפחריסטו

פורסם

גיל מאוויס,

לפי החשבון שעשיתי ההבדל בין מאזדה 3 לעלות הזו היא מועטה, באזור ה 200 ש"ח בחודש.

מבחינת כח מנוע, הסתכלתי על הפריוס ולפי מה שהבנתי, היא יותר טובה מ-ה- מאזדה 3.

פורסם

1. אלו הנתונים שאנו מקבלים/שומעים מלקוחות. לאחר בדיקה שלהם בפועל.

ולאו דווקא מול מזדה 3 (ישנם היום כלי רכב עם מנועי TSI שצריכת הדלק שלהם מרשימה, לטובה).

2. נושא הקרינה התייחס לכל דגמי ההייבריד.

3. כותבת לך בפרטי..

ענת מאוויס

לענת מאוויס :

1. לפי דעתי זה הרבה יותר מ20% - לדוגמא סיוויק היברידית צורכת כ-1 ל 19 לפי KML.co.il ומאזדה 3 1 ל 11. זה יותר קרוב ל40-45 אחוז.

2. בעיית הקרינה - זה היה בדגם מסויים מאוד של פריוס ותוקן לפי הפרסומים של טויוטה.

3. יש לכם כאלה רכבים מליסינג במלאי? אני שוקל לקנות כזה במצב טוב מ2006-2007 ( סיוויק היברידית ).

אפחריסטו

פורסם

הבדל בין פריוס למזדה 3 בתעריף החודשי הינו כ-1000 ₪

עלות הרכבים היא :

פריוס - 152000 ₪

מזדה 3 - 120000 ₪

אין סיכוי להפרש של 200 ₪ כאשר ההפרש בעלות הרכישה הינו 32000 ₪ .

בנוגע להשוואה בין הפריוס למאזדה 3 - הן אינן באותה קטגוריה, לכן, לא יהיה נכון להשוות בינהן.

כלי רכב מקבילים לדוגמא, מבחינת כוחות מנוע :

טויוטה פריוס מקבילה ל- מזדה 6\טויוטה אוונסיס.

הונדה סיויק הייבריד מקבילה ל- הונדה סיוויק בנזין.

ענת מאוויס

גיל מאוויס,

לפי החשבון שעשיתי ההבדל בין מאזדה 3 לעלות הזו היא מועטה, באזור ה 200 ש"ח בחודש.

מבחינת כח מנוע, הסתכלתי על הפריוס ולפי מה שהבנתי, היא יותר טובה מ-ה- מאזדה 3.

פורסם

שלום גיל ותודה על התשובה המפורטת,

כמו שכתבתי בהודעה הראשונה שלי,

יש החזר של 530 ש"ח פחות,

ולכן לפי מה שהבנתי ההבדל יוצא באזור ה 450 שח גג.

לפי החשבון של החזר חודשי.

פורסם

גיל מאוויס,

1. נושא הקרינה נטחן במדינה הזו כ"כ הרבה פעמים. העובדה היא שהן הפריוס והן הסיוויק ההיברדית משווקות בכל העולם ללא כל בעיה בנושא (ותאמין לי שהאירופאים והאמריקאים לא פראיירים).

2. אם לדבריך ישנה קרינה רבה מהרכבים האלו, מדוע אתם משווקים אותן ללקוחות שלכם? למה אתם ממשיכים לרכוש פריוס חדשות?

3. ההבדל בצריכת הדלק בין רכב עם מנוע בנזין (מאזדה 3 שצורכת בקושי 11 ק"מ לליטר) להיברידי (פריוס צורכת כ 20 ק"מ לליטר) הוא קרוב ל- 50%.

4. העובדה שהטויוטה פריוס, הסיוויק ההיברידית והאינסייט מככבות בסקרי אמינות באירופה ובארה"ב ידועה.

ההחלטה אם לרכוש רכב היברידי מאוד תלויה באדם עצמו ובאופי הנסיעה שלו (עירוני או בן עירוני, מעט או ק"מ וכו')

לפותח השרשור: אם אין לך משפחה, ההונדה ג'אז ההיברדית היא רכב מעולה. מחירה יותר זול ממשפחתית+ יש עליה זיכוי של 530 ש"ח בכל חודש.

פורסם

בנושא הקרינה, זה היה פרסום חדשותי נרחב בארץ.

כמו בכל 'תגלית' יש דעות לכאן ולכאן ואין עובדות חותכות, משום כך, ייצור המכוניות ממשיך כרגיל.

גיל מאוויס,

1. נושא הקרינה נטחן במדינה הזו כ"כ הרבה פעמים. העובדה היא שהן הפריוס והן הסיוויק ההיברדית משווקות בכל העולם ללא כל בעיה בנושא (ותאמין לי שהאירופאים והאמריקאים לא פראיירים).

2. אם לדבריך ישנה קרינה רבה מהרכבים האלו, מדוע אתם משווקים אותן ללקוחות שלכם? למה אתם ממשיכים לרכוש פריוס חדשות?

3. ההבדל בצריכת הדלק בין רכב עם מנוע בנזין (מאזדה 3 שצורכת בקושי 11 ק"מ לליטר) להיברידי (פריוס צורכת כ 20 ק"מ לליטר) הוא קרוב ל- 50%.

4. העובדה שהטויוטה פריוס, הסיוויק ההיברידית והאינסייט מככבות בסקרי אמינות באירופה ובארה"ב ידועה.

ההחלטה אם לרכוש רכב היברידי מאוד תלויה באדם עצמו ובאופי הנסיעה שלו (עירוני או בן עירוני, מעט או ק"מ וכו')

לפותח השרשור: אם אין לך משפחה, ההונדה ג'אז ההיברדית היא רכב מעולה. מחירה יותר זול ממשפחתית+ יש עליה זיכוי של 530 ש"ח בכל חודש.

פורסם

doras תודה על התגובה,

יש ילד 1,

ולכן חשבתי ללכת על הפריוס,

הנסיעה שלי תהיה 120 ק"מ ביום, וחיפשתי רכב נוח עם כח,

ולא רציתי לשלם יותר מדי בליסינג, וחשבתי לקחת פריוס בגלל שקראתי שהאבזור והנוחות מעולים שם.

ההונדה ג'אז , לא קראתי עליה ביקורות טובות באינטרנט

פורסם

ענת מאוויס

ענת מאוויס, אני לא יודע מאיפה את (או שי ירון) לוקחת את הממצאים האלה, אבל:

1. קרינה ברמה מוגזמת יש רק בדור השני של הפריוס (במצבים מאוד מסוימים), לא במכונית שנמכרת כעת כחדשה.

2. אז מה אם כוח מנוע הבנזין נמוך יחסית למתחרים? בשביל זה יש מנוע חשמלי.

3. חיסכון הדלק יכול בקלות להגיע ל-50% ויותר מרכב מקביל רגיל. למשל, באותם תנאים בהם מזדה 3 תוציא 1:12, הפריוס יכולה להוציא 1:20. תעשי חשבון.

4. לא שמעתי על שום תקלות חוזרות בפריוס. יודעת מה - לא שמעתי על שום תקלות בפריוס. ולצורך הדיון יש לי שתי פריוס במשפחה המורחבת, עם קרוב ל-100000 ק"מ.

בקיצור - כל מה שאמרת מוטל בספק גדול מאוד (וזו דרך עדינה לומר שזה שטויות).

doras תודה על התגובה,

יש ילד 1,

ולכן חשבתי ללכת על הפריוס,

הנסיעה שלי תהיה 120 ק"מ ביום, וחיפשתי רכב נוח עם כח,

ולא רציתי לשלם יותר מדי בליסינג, וחשבתי לקחת פריוס בגלל שקראתי שהאבזור והנוחות מעולים שם.

ההונדה ג'אז , לא קראתי עליה ביקורות טובות באינטרנט

אם הפריוס עולה לך פחות מ-500 שקלים מעל מכונית 1.6 ליטר רגילה, ובמיוחד אם הנסועה שלך גדולה (ואולי אתה מוגבל בדלק ע"י המעסיק? או סתם רוצה לחסוך לו כסף) אז הפריוס תתאים לך מאוד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...