Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי מיצובישי לנסר 2007 שהחלטתי להחליף. לא מתוך צורך, אלא מתוך רצון לשדרג.

הרכב עם נתונים סטנדרטיים. יד שניה מליסינג. 90K ק"מ. נקי מתאונות. לא משהו יוצא דופן.

אלא מה? במשך שבועיים שהרכב מפורסם ביד 2 לא זכיתי לקבל ולו טלפון אחד! כלום. נאדה. גורנישט. הרכב פורסם במשך תקופה מסוימת במחיר מחירון לוי יצחק, ואז ללא מחיר וכרגע מפורסם במחיר נמוך משמעותית מהמחירון.

אני ממש, אבל ממש, לא לחוץ למכור (ואפילו לא טרחתי עד היום לשים שלט מכירה או לפרסם באתר אחר חוץ מאתר יד 2), וכנראה שאדחה את רעיון המכירה כי הרכב באמת סבבה ומשרת אותי נאמנה כרכב שני במשפחה, אך מפתיע אותי עד כמה השוק חלש. אני לא מדבר על קושי לסגור עסקה, אלא על כך שאין בכלל טלפונים לרפואה.

לפני שנתיים כשמכרתי את הרכב הקודם שלי, שהיה עם נתונים לא יוצאי דופן (בורה 2001, 170K ק"מ), לא נתקלתי בשום בעיה. קיבלתי כמה טלפונים בכל יום.

שמעתי מחברים שהם נתקלו בקשיים למכור הרכב שלהם, אפילו כאלה שנחשבים לסחירים (גולף, אקורד), אך לא תיארתי לעצמי עד כמה.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השוק יבש בגלל תנאי מימון מאוד אטרקטיביים בחברות הליסינג ובנוסף לכך מר ישראל ישראלי יכול להרשות לעצמו לקרוע ניילים רק ב60K שקלים חדשים ורובם יעדיפו לקרוע ניילונים גם אם זה אומר להתפשר בנוחות בגודל ובכל השאר.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

כתבת שאלה בכותרת, אבל בהודעה עצמה הייתה תשובה. :-)

לחיזוק תשובתך - כן, שוק המשומשות הוא "מוכרים בלבד" לאחרונה,

ואם אתה לא לחוץ למכור - אל תמכור.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הדבר הבאמת עצוב זה ששוק הליסינג פוגע בשוק הפרטי פעמיים

פעם ראשונה שהוא קונה בהנחה משמעותית וכדי לממן את ההנחה היבואן שומר על מחיר גבוהה לשוק הפרטי וכך בעצם אנחנו קונים ביוקר

פעם שניה שהשוק הפרטי בא למכור את הרכב חברות הליסינג מורידות את המחירים לזנות ובעצם גורמות למי שקנה רכב באופן פרטי לספוג ירידת ערך גדולה בהרבה ממה שהיה נהוג.

מילא היינו גם מקבלים את ההנחות הגדולות שחברות הליסינג מקבלות ואז היינו יכולים לספוג ירידת ערך קטנה יותר אבל במצב ההזוי הזה מי שקונה רכב פרטי שהוא רכב שנמכר בליסינג (והכי גרוע זה לקנות את הדגם שהליסינג קונים), שיכין את עצמו לירידת ערך קשה.

דרך אגב בארה"ב שוק היד שניה ממש מת רכבים נמכרים בחצי מהעלות שלהם אחרי שנה... וזה בגלל שוק הליסינג הפרטי שנותן לך לשים down payment קטן ולצאת עם רכב חדש בעלות חודשית מגוחכת. בישראל השנה גם זה התחיל אבל עדיין אנחנו רחוקים, שזה יהיה הדרך המועדפת לקנות רכבים אז זה יהיה הסוף של שוק המכוניות יד שניה בארץ.

:king:

פורסם

זה מצויין למי שקונה מכונית.

וטוב מאוד, שיהרוג את שוק המכוניות המשומשות, כי מה שמעציב אותי:

כשאירופאי/אמריקאי קונה מכונית, ושואלים אותו איזו מכונית, הוא עונה לך "פולקסוואגן גולף", ומובן מאליו שהמכונית חדשה.

כשישראלי קונה מכונית, הוא אומר לך "טויוטה קורולה 2004", כי כאן נוסף מדד בולבולים נוסף בדמות "שנת מודל", וזה עצוב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

המצב נכון להיום הוא שלהרבה אנשים נכנס השכל שהם משלמים הון תועפות בכל חודש על גרוטאת ליסינג וגילו שאחזקה פרטית מגדילה בצורה משמעותית את הנטו בבנק בכל חודש.

המצב גרם לפליטת אלפי מכוניות חזרה לחברות הליסינג ולמגרשי המכירה. החברות, שלא יכולות להתמודד עם הצונאמי שנחת עליהן, סוגרות עיסקאות במחירים מגוחכים. מי שרוכש היום רכב ליסינג מרוויח, מי שמנסה למכור רכב יוצא ליסינג מהשנים האחרונות נדפק.

אני לא יודע אם לאנסר 2008 יוצאת ליסינג במצב "סביר" (כלומר בלי תאונות ועם קילומטראז' בסדר) באמת נמכרת ב 45,000 ש"ח כמו שציין dani s, אבל אין לי ספק שהמחירים בקנטים וכל אזרח יעדיף לרכוש רכב ישירות מחברת הליסינג ולא רכב שעבר בדרך עוד יד.

אני חושב שהכי נכון יהיה להמתין להתרוקונות המגרשים וצמצום שוק הליסינג. ברגע שזה יקרה המצב יחזור לשגרה, כרגע מכירת רכב שהיה בבעלות ליסינג וכעת בבעלות פרטית תחייב אותך לא בהורדה מהמחירון אלא בצניחה חופשית מהמחירון כדי להיפטר ממנו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מוכרים לאנסר מליסינג 2008 בין 40 ל45 אלף ש"ח לך תתמודד איתם.

מה שאתה כותב, שהוא נכון חלקית, אינו מסביר את העובדה שבכלל אין טלפונים. הרי יכול קונה לטלפן ולהציע 30-40, אך גם זה לא קורה.

המצב נכון להיום הוא שלהרבה אנשים נכנס השכל שהם משלמים הון תועפות בכל חודש על גרוטאת ליסינג וגילו שאחזקה פרטית מגדילה בצורה משמעותית את הנטו בבנק בכל חודש.

המצב גרם לפליטת אלפי מכוניות חזרה לחברות הליסינג ולמגרשי המכירה. החברות, שלא יכולות להתמודד עם הצונאמי שנחת עליהן, סוגרות עיסקאות במחירים מגוחכים. מי שרוכש היום רכב ליסינג מרוויח, מי שמנסה למכור רכב יוצא ליסינג מהשנים האחרונות נדפק.

אני לא בטוח שמה שאתה כותב נכון עובדתית, שהרי שנה שעברה והשנה שוברים שיאי רכישה של רכבים חדשים, כאשר רוב הרכבים הם רכבי ליסינג ולא שוק פרטי.

פורסם
הדבר הבאמת עצוב זה ששוק הליסינג פוגע בשוק הפרטי פעמיים

למרות שאתה שקרניק, אתה פשוט צודק!

השוק הוא לא באמת חופשי ודרושה רגולציה, אלא שגם המדינה גונבת אותנו פעמיים.

פורסם

אל תדאג אתה לא לבד,משפחתי מנסה למכור קרוב לחודש, סובארו אימפרזה 01 במצב מצוין.נתונים מעולים, באמת במצב חדש.

עד היום קיבלנו 2 טלפונים.גם אנחנו לא לחוצים למכור,והרכב ימכר רק במחיר המבוקש.

יש לכם אולי הצעות איך למכור את הרכב?

פורסם

איזה טיפים אפשר כבר להביא?

אתה מוכר רכב שמוכרים אותו בסביבות ה-30 אלף שקלים כשיש יונדאי אקסנט 06 שנמכרת באותו מחיר.

אם פעם היו יכולים להפחיד אנשים עם כול מיני סיפורי בלהות על הרכבים האירופאים, אז על היצרן הקוריאני זה לא עובד. הסטיגמה עליו שהוא מראה אמינות לא פחות טובה מהמקבילים היפנים.

אתה אמנם לא לחוץ למכור את הרכב, אז אני בספק אם יתקשרו אלייך יותר מדי במחירים האלה.

פורסם

מה שאיתמר וצו'צו' כתבו הוא נכון מאוד. שוק היד השנייה לא נמצא במצב מאוזן שכן חברות הליסינג מחזיקות כיום צי יד שנייה גדול כאשר אין רכבים חדשים הנכנסים למחזור וממנים את "השכיבה" של המכוניות הישנות במגרשים, לכן הם פשוט צריכים למכור ומהר, הרי זה הענף הכי ממנוף שיש אולי במשק ויש להם את חבל המימון מהבנקים על הצוואר.

מי שלא ממהר להחליף, שימתין חצי שנה עד שנה להערכתי עד שהשוק שוב יתאזן. זו למעשה הפעם הראשונה שרכבי היד השנייה של חברות הליסינג נמכרים במחיר האמיתי שלהם ולא במחיר המלאכותי והמעוות שהם יצרו יחד עם יבואני הרכב.

פורסם

להשוות את המחיר למקבילתה מליסינג ולהדגיש שהרכב בבעלות פרטית.

למרות שיש ויש. יש רכבי ליסינג במצב מדהים, ויש רכבים פרטיים שננהגו ע"י 9 נהגים שונים שלכל אחד הייתה דרך מקורית משלו להתעלל ברכב, והדבר היחיד שמשותף בינהם זה חוסר מודעות לאחזקה של האוטו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
...

הרכב ימכר רק במחיר המבוקש.

לקחת בחשבון שהרכב כנראה לא ימכר אפילו קרוב למחיר המבוקש, זו המסקנה מהשרשור! אם ימכר בקרוב.

רוצים למכור? פרסמו מחיר ריאלי מבחינתכם והוסיפו את מילת הקסם "גמיש במחיר".

• תוכן חדש...