Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פילטר שמן HENGST ביקורת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא צריך לשים פלאש.

מה שכן תמרח קצת שמן על הגומייה שעל הפילטר על מנת שהפילטר יכנס בקלות ושהגומייה לא תתייבש.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בארה"ב הוא עולה 10$

זה גם המחיר בישראל בערך.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/MANN-FILTER-W-719-45-Oil-Filter-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem45fbcc6b2fQQitemZ300577221423QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories#ht_1480wt_1165

פילטר של MANN לBMW שלי עולה 50 ש"ח.

מקורי עולה 69 ש"ח אצל קמור.

צ'מפיון תפסו קצת תחת.

תנסה לצלם אותו בכמה כיוונים ותעלה לפורם אולי נצליח לזהות את היצרן OEM.

פורסם

הסיבה שאני חושב שאני צריך פלאש היא מכיוון שהרכב נרכש רק לפני שבועיים,

והיום כאשר הייתי במוסך המרכזי ג.ג.ג נאמר לי שהרכב היה צריך לעבור טיפול (החלפת שמן- טיפול קטן)

כבר לפני 5000 ק"מ.

לרכב בוצע טיפול גדול ב 25 אלף. ועכשיו השעון עומד עד 46 אלף. זאת אומרת 20 אלף ק"מ לא בוצע החלפת שמן.

נאמר לי שהחלפת שמן כל 15 אלף.

ולכן אני שואל האם כדי לבצע פלאש? (כבר יש לי את המוצר הזה: CYCLO MOTOR FLUSH בפחית כתומה).

הרכב מחר נכנס לטיפול במוסך של חבר שלי. סה"כ החלפת שמן אין צורך במרכזי (עד הטיפול הגדול ב 60 אלף).

כמו כן אני שם בנוסף לטיפול K44 תוסף לדלק.

השמן המנוע אותו רכשתי הוא MOBIL SUPER 3000 5W40.

פורסם

במנועים מודרנים שבהם יש כל מיני סרבויים שאחראיים על תזמון שסתומים, לא מומלץ לעשות פלאש כל הזבל יכנס לך לתוך הסרבויים.

כתוצאה מזה אתה תפגוש את הצד האפל של מוסכי צ'מפיון:evil: , ממליץ לך לדחוף קצת גריז גופרית לפני שתיכנס אליהם:-) . (זה ממש יכאב)

תתן לשמן לנזול איזה 10 דקות שהפקק ריקון פתוח.

לאחר מכן ,תבקש מהחבר שיכניס קצת שמן כשהפקק ריקון פתוח,. זה בשביל לשטוף את שאריות הג'יפה שנותרה לך במנוע מהשמן הישן.

פורסם

תודה רבה על ההסבר. לא מצאתי שום הסבר אחר למה אסור להשתמש בפלאש בפורום כאן.

אבל עכשיו אני מבין. זאת אומרת שמומלץ רק במנועים ישנים ועייפים?.

אמסור לו זאת.

נ.ב

K44 כן מותר נכון? (כמובן שעם דלק מלא).

פורסם
זיסו ע"פ המספר מנוע, המנוע של הבחור הוא TFSI.

זה לפחות לפי הקטלוג של MANN, שאני מאמין שהוא אמין.

אם אני זוכר נכון מדובר בשתי טכנולוגיות שונות.

שלום רב

הכיתוב על פולקס fsi על אודי tfsi הוא אך ורק שיווקי כאשר מרכיבים חלקים חובה לבדוק ולהרכיב לפי קוד מנוע

(כפי שאתה רואה קוד המנוע זהה )

בברכה זיסו יוסי

נ.ב דבריי מסתמכים על הסמכותיי בלדיקו -בוש .

פורסם

1. אם אתה מכניס את הרכב למוסך של חבר אני לא מבין למה אתה קונה את הכל, הוא לא יכול לסדר לך חלקים?

לדעתי עשקו(!!!) אותך עם המחיר של הפילטר.

2. אני מכיר צורה אחרת שבה כדאי לנקות את המנוע מהשמן, לרוב מילוי השמן עם בורג ניקוז פתוח לא עושה יותר מידי.

יש 2 אפשרויות:

א'- לשים שמן פשוט וזול ולנסוע כך במשך מספר ימים ואז להחליפו לשמן איכותי.

ב'- יש מכשיר מיוחד שמתחבר על בית הפילטר ומזרים אוויר לתוך המערכת וכתוצאה מכך השמן שנשאר בתוך המנוע ובתוך המעברים הכי צרים יוצא החוצה.

אם איני טועה לזיסו שגם הגיב כן יש את המכשיר הנ"ל.

אם יש לך את האפשרות הייתי הולך על אופציה ב' שהיא העדיפה.

אם איני טועה הפילטר הנ"ל מיוצר על ידי MANN.

אגב- כשאני קונה בג.ג.ג רעננה את הפילטרים הם מציעים לי את המקורי או את הפילטר של MANN, אני בטוח שיש להם גם של MANN לרכב שלך.

קובי

פורסם

קוביק היקר

אתה מכיר את המקרים האלה שאתה בא לעשות משהו ופתאום לבחור אין את זה, ואין את זה.

אז אני לא אוהב את הדברים האלה. אני בחור פדאנט, אני אוהב לבוא עם מה שצריך בדיוק ולא אתבאס אחרי זה

שפתאום אין לו את השמן הזה, ואין לו פילטר מתאים או מקורי.

באתי מוכן למבחן כמו שאומרים.

ובנוגע לפילטר, מחליפים פעם ב..אז לפחות שיהיה מקורי הרי זה חלק מאוד חשוב ולא כדאי לחסוך בו.

פחות 30-40 שקל לא יהרגו אותי, העיקר שאני בראש שקט (נאכל פחות לאפה השבוע).

ודרך אגב זה לא פילטר של MANN וגם ג.ג.ג לא מחזיקים מוצרים חלפיים.

פורסם

אפשר לדעת לאיזה מוסך אתה מכניס את הרכב?

אני מבין שאנחנו גרים באותו האיזור.

קשה לי לראות מוסך שלא יהיה לו את הפילטרים האלו, שמנים אולי אבל פילטרים בטוח שיש.

מקסימום מתאמים מראש ומגיעים כשהחלקים כבר הגיעו.

אני מחליף פילטר כל טיפול, ואני מציע לך לא להישאר עם השמן מעבר ל10 אלף קילומטר, לא משנה מה הגדרת היצרן לא לעבור את ה10(אני אישית מחליף כל 8 אלף).

מתוך ההיכרות הגדולה שלי עם מוסך ג.ג.ג רעננה(עם בועז המנהל, עם זך שסביר להניח שמכר לך את הפילטר בדלת בצד שמאל ועד ללא מעט מהעובדים שם) אני יודע שהם מחזיקים תחליפיים.

קובי

פורסם

גנבים לשמם!

חוץ מחלקים ייחודיים אני כבר מזמן הפסקתי לקנות מקוריים רק OEM.

ד.א חשוב לזהות את הייצרן המקורי ורק ממנו לקנות, מסתובבים כל מיני חברות שיכולות להיות אחלה לחלקי מיתלה כמו MYLE אך באותה נשימה יכולות להיות מאוד גרועות בכל הקשור למיסבים, גלגלות.

INA למשל מצטיינים בגלגלות, MANN בפילטרים, TEXTAR בבלמים, CONTI ברצועות, NGK במצתים, סאן-דאן במדחסי מזגן, אוסרם במנורות וכו'.

פורסם

זאת הבעיה שאתה לא יכול לזהות את הייצרן.

לא רשום כלום על המוצר.

גם אני פעם ראשונה שומע על פילטר שמן ב 150 שקל.

לרכב הקודם שלי רנו מגאן קופה, הייתי קונה פילטר שמן מקורי ועלה לי בדיוק 40 שקל.

בגלל זה גם אני הייתי בשוק. אבל ידעתי שאם אני לא אקנה אז אני אשלם את זה במקום אחר ובשביל הראש השקט קניתי.

אז מחר:

פילטר שמן מקורי

שמן MOBIL SUPER 3000 5W40

K44 לדלק

וראש שקט עד טיפול 60K טפו טפו :-P

נ.ב

מישהו יודע כמה אויר צריך להיות בצמיגים? זה לא רשום בספר טיפולים

הצמיג הוא 205/55/16

פורסם

צריך להיות לך מדבקה על המשקוף, או בתוך התא כפפות עם לחץ אוויר מתאים.

לפעמים הם רושמים את הלחץ ביחידות BAR שהם קטנות יותר שים לב!

פורסם

שלום חברים, עידכונים:

ביצעתי את הטיפול בהצלחה, הרמנו את הרכב על הליפט, השמן שנזל היה ממש ממש שחור, חיכנו שהכל ירד,

הורדנו את הרכב ופתח את הפילטר שמן המקורי שהיה מחובר למנוע, בפתיחה עצמה הפילטר יצא אחוצה כמו שצריך אבל החלק העליון שהוא ההברגה הזאת לא יצאה, היא היתה מחוברת למנוע ואי אפשר היה להוציא אותה, בעל המוסך אמר שכדאי לא להתעסק עם זה כיוון שזה מחובר למנוע ואם ננסה בכוח להוציא זה עלול להרוס את ההברגה ולכן השארנו אותו שם, הוא פירק את ההברגה מהפילטר שמן המקורי החדש שהבאתי לו והרכיב אותו על ההברגה של הפילטר הקודם שנשאר במנוע (אגן שמן אם אני לא טועה).

מילאנו 4 ליטר שמן MOBIL 5W40 שהבאתי ולא הספיק, הבאנו עוד גלון שמן בדיוק כזה והוספנו עד ל MAX.

K44 במנוע לאחר שמילאתי מיכל מלא כמובן.

והרכב פשוט נוסע מצויין אחרי הטיפול הזה.

פורסם

מצטער על ההקפצה פשוט רציתי להוסיף תמונה ולא יכולתי אז הינה החלק שהוסר מהפילטר המקורי:

החלק העליון היה מחובר לפילטר והחלק התחתון היתה הפייה שמתחברת למנוע.

כל החלק הזה היה כבר מחובר למנוע (הפילטר הישן יצא בלי החלק הזה) ובעל המוסך לא רצה להוציא אותו.

2011-07-21 14.16.59.jpg

• תוכן חדש...