Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט אל קאמינו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיקרון,היו שני דגמים נפוצים בארץ לאל-קמינו:ה "קלאסיק" והחדשה יותר,שהתבססה על השברולט מליבו.האל-קמינו נמכרה בארץ מאמצע שנות ה 70,כשאת הדחיפה הגדולה ביותר נתן לה..מס-הכנסה.תקנות המס בשנים אלה הכירו בה כטנדר לכל דבר,והמוח היהודי(שתמיד ממציא לנו פטנטים)הפורה,הפך אותה במהרה לדבל-קבינה,וככה הירווחנו פעמיים:גם "עבדנו" על מס הכנסה,גם נסענו באמריקאית,חלומו הרטוב של מר ישראלי בשנות השישים והשבעים.בשנים הראשונות הגיעה הקלאסיק עם מנועי 8 צילינדר וגיר 350,ובדגם החדש יותר שהיה נפוץ בהרבה,עם מנועי 6 צילינדר קטנים יחסית וגיר אוטומטי TH 200 מחריד ובעייתי ששירת גם את השבט הזכורה לרע.בעיקרון,לאל-קמינו היו 3 מקומות ישיבה,נהג+2 נוסעים.כמובן שבדגמי הדבל קבינה(קומבינה ישראלית,כמובן)ובדגמים הסגורים בארגז פיברגלאס,מספר הנוסעים המורשים עלה,כמובן.סך הכל האל-קמינו הי אוטו ייחודי,וכטנדר,הוא הציע נוחות ברמה גבוהה(הגה כוח,מזגן,גיר אוטומטי)וסביבת נהג מכובדת.את החגיגה קטע בשנת 80 מס-הכנסה,כשביטל את ההכרה במס לו ולג'ימי(ודומייהם-כך לשון מס הכנסה).80 היתה השנה האחרונה בה יובא לישראל,ואני זוכר אחת משנת 83,בצבע בורדו מיטלי.בשנת 87 הופסק הייצור,ולא הוצגה לו מחליפה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יש לציין כי גם לGMC היה טנדר דומה מאוד לאל קמינו, כמדומני "ספרינט" היה שמו. דגמים ראשונים של טנדרים כאלה היו גם בסוף שנות החמישים והיו מבוססים על שברולט אימפלה, עם חלון אחורי משופע כמעט כמו של גרסת הארבע דלתות. אוטו מקסים לכל הדעות!

67el-camino_01.jpg

59_Chevrolet_El_Camino.jpg

פורסם

פורסמה כתבה ב"הגה" על אל-קמינו משופרת (של מר הרלי - "בייקר")...

אם תרצה אני יכול להיזכר בגיליון (לפני כמה חודשים)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

קצת נוסטלגיה.

לאבא שלי, אי שם באמצע שנות השמונים הייתה אחת חומה בדומה לזאת שהוצגה בפורום:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/download.php?id=16511/

אני זוכר שהייתי המום כשנסעתי בה בפעם הראשונה- מזגן, גיר אוטו' ונוחות נסיעה שלא פגשתי לפני כן באף מכונית (שאני נסעתי בה), הייתה תחושה של מאין ריחוף, שום מהמורה לא הורגשה, פשוט כיף.

אקיצר, סופה היה מר. מישהו החליט כנראה, שהיא תתאים יופי לאיזה Joy ride ופינאלה בתצורת BBQ. כן, שילדתה החרוכה נמצאה למחרת באיזה פרדס באיזור המרכז.

לאחרונה יש לי אספירציות לשקם אחת לאבא שלי- לזכר ימים יפים יותר.

אולי עוד כמה שנים, אבל לפני זה מחכה לי פרוייקט הפיאסטה שיוצא בקרוב לדרך.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

למי שמעוניין יש אל קמינו זרוקה בזיכרון יעקב בחצר, האוטו נראה שלם ובמצב טוב, אחד הדגמים האחרונים שיובאו לארץ. הרכב נמצא בצד המזרחי של הישוב, נכנסים לזיכרון מכביש זכרון\יקנעם, לוקחים ימינה לזיכרון, עולים למעלה, נכנסים ימינה לכיוון היקב ואז שמאלה באחד הרחובות הסמוכים. הוא כחול ויש עליו מדבקות של חברת קבלנות בנין. מי שמעוניין בעוד פרטים שישאיר לי ה"פ.

אם יצא לי לצלם את הרכב אשים את ההודעה הזו בת'רד של התצפיות...

פורסם

אגב, קיימת גירסת "GMC" לאוטו הזה, שניקראת "Cabalero", נידמה לי...

ויש אל-קאמינו צהובה עומדת המון, אבל המון זמן בבני-ברק (למעשה בפרדס-קץ), לא זוכר שם הרחוב, אבל זה רחוב שדרכו יוצאים לז'אבוטינסקי מכיוון של קניון איילון... האוטו בהתחלה עמד בחניה של הבית, וכבר אז היה מוזנח, אחרי זה "עבר" לרחוב, חצי מכוסה, בזמן האחרון שברו לו חלונות והורידו מספרים... יש עליו שלט "לשוטר/פקח: האוטו הזה רכב אספנות, והושקעו בו מאמצים/כסף רב, אבקש לא לגרור - פשוט בדיחה, בהתחשב במצבו וזה שהורידו לו מספרים... אם ככה הוא "משקיע" באוטו האהוב שלו, מה הוא מצפה מהאחרים? לי אישית כואב לב - לדעתי האוטו עדיין בהחלט בר שיפוץ, ואפילו סביר... מדובר, אגב, בדגם שנות ה-60!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...