Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יותר בשבילי, אבל אולי זה יעניין גם מישהו אחר. קצת להזכר ולתת מסקנות על הרכבים שהיו לי במשך השנים (תמונות להמחשה בלבד):

1. אופל אסקונה 82' אוטומט (ישראל):

800px-Opel_Ascona_C_front_20071022.jpg

הרכב הראשון שלי. הדבר שאני הכי זוכר ממנו, הוא שהיה לו קודן מובנה. דומה לאלו שרואים היום כמעט בכל רכב, אבל באותה תקופה לא ראיתי עוד אף רכב עם קודן שכזה.

רכב שמאוד אהבתי. היה אמין למרות הגיר האוטומטי, ושירת בנאמנות 5 שנים.

2. פונטיאק גראנד לה-מנס 81' 4.3L (קנדה):

%2778_Pontiac_Grand_LeMans_(Orange_Julep_%2710).jpg

בתור ישראלי שעד לאותו זמן, הרכב הכי גדול שנהגתי עליו היה האופל אסקונה, המעבר הרגיש כמו לנהוג על ספינה. רכב ענק וכבד עם הגה כוח אמריקאי טיפוסי (שאפשר לסובב עם הזרת בקלות), ומנוע עצום. טיילנו עם הרכב ברחבי קנדה וצפון ארה"ב אלפי מיילים - תענוג.

3. סיטרואן BX 16 88' RS ידני (ישראל):

800px-Citroen_BX_Utrecht.jpg

שני הדברים היחידים הטובים שאפשר לומר על הרכב הזה, הם שהוא נוח, ועניין כיוון גובה הרכב מגניב לגמרי.

מעבר לזה, להגיד עליו שהוא לא אמין, זה אנדר-סטייטמנט מטורף. תקלות כל שני וחמישי, ואפילו תקלה אחת שהיתה יכולה להגמר רע מאוד כשהברקסים הפסיקו לעבוד.

4. טויוטה קורולה 94 (ישראל):

800px-Toyota_Corolla_E100_rear.jpg

רכב פשוט וטוב. זריז, מהנה, אמינות ברמה הגבוהה ביותר האפשרית, מה צריך לבקש יותר..

5. טויוטה קורולה 00 (ישראל):

photo.jpg

בדיוק כמו ה-94'. מהנה, זריז וללא שום תקלה.

6. פג'ו 206 01 אוטומטי (ישראל):

800px-Peugeot_206_front_20090416.jpg

רכב יפה, מאוד מהנה לנהיגה. אמינות בעייתית, מוסכי שירות גרועים. היו תקופות של שבוע-שבוע עם המוסך על הרכב, והיו שנים שלמות שחלפו בלי שום תקלה.

7. Porsche 964 1990 (ארה"ב):

800px-Porsche_964_front_20080515.jpg

היה קצת משעמם, אז היה נחמד לגוון עם משהו אקזוטי (וקצת עתיק) יותר. עלה יותר להחזיק אותו שנתיים, מאשר מחיר הרכישה, אבל היה שווה כל רגע...

8. Range Rover Sport 05' 4.2L (ארה"ב):

800px-Range_Rover_Sport_HSE_rear_20071231.jpg

גם פה עלות אחזקה גבוהה מאוד, אך שוב, רכב מאוד מאוד מהנה. זריז באופן בלתי רגיל עם המנוע המדהים הזה, וזה מדהים במיוחד ברכב גדול כ"כ. הרכב שהכי אהבתי עד היום.

9. AUDI A6 08' 2.8L (ישראל):

800px-Audi_A6_C6_Modellpflege_20090221_front.jpg

אלטרנטיבה מעולה למי שמחפש יוקרה בלי התדמית הקצת שלילית של BMW וMERCEDES. מנוע חזק במכונית סלון עם אחיזת כביש מדהימה, עלות אחזקה סבירה יחסית, מה צריך יותר...

10. 09' Nissan Altima 2.5L Coupe (ארה"ב):

800px-2010_Nissan_Altima_2.5SL_coupe_--_06-04-2010.jpg

ספורטיבי, זריז, מאובזר ויפני. זול לאחזקה, מצליח לבלוט על כבישי ארה"ב מבלי למשוך תשומת לב מיותרת. יחס כיף-עלות הגבוה ביותר שקיבלתי מכל רכב עד היום.

11. Suzuki Swift '11 1.2L (ישראל):

800px-Suzuki_Swift_1.2_Comfort_%28FZ_NZ%29_%E2%80%93_Frontansicht%2C_26._M%C3%A4rz_2011%2C_D%C3%BCsseldorf.jpg

בינתיים אין שום דבר רע לומר. מה שציפיתי מהרכב ובינתיים גם יותר מזה.. נקווה שלא ישתנה.

זהו, בקרוב יצטרף בארה"ב רכב חדש במקום האלטימה.. אני עדין שוקל כל מיני אופציות. יהיה משהו מעניין, זה בטוח.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא מסתדר לי ״אחיזת כביש מדהימה״ באודי הנעה קדמית.

זה בגלל שהיא הנעה אחורית... לא יודע מאיפה הבאת את הקדמית.

פורסם

זה כבר דורש בירור.. אני משוכנע שיש הנעה אחורית ברכב (מרגישים את זה בבירור). יכול להיות שאני טועה בדגם... ראוי לציין שזה דגם דיזל, ועכשיו שאני בודק אני רואה שאין 2.8 דיזל. אז זה לא 2.8, זה בטוח.. זה כנראה אחד מדגמי הQUATRO.

קטע גדול, הרכב אצלי כבר קרוב ל-3 שנים. איך פיספסתי את זה אני לא יודע.

פורסם

אתה חי גם בארץ וגם בארה"ב?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אוקיי, בדקתי עכשיו ברישיון הרכב של ה-AUDI.

מדובר על דגם 3.0 TDI (והוא אכן Quatro). לא ברור לי למה תמיד הייתי בטוח שזה 2.8...

לגבי השאלה, במצטבר אני משהו כמו 5 חודשים בשנה בארה"ב. בדר"כ זה יוצא חודש וחצי שם על כל חודשיים בארץ.. בהתחלה הייתי שוכר רכבים, עד שהבנתי שעדיף לרכוש ולהנות מרכבים מיוחדים, וכשאני בארץ, מישהו מהמשפחה שם כבר דואג (ומנצל) יפה את הרכב.

אגב, בפעם הבאה שאני שם (אמור לצאת בסביבות ספטמבר), אני מתכוון להחליף את האלטימה.

פורסם

אך האסקונה מזכירה לי תקופה ישנה.

העוזר של אבי יהיה זכרו ברוך היה בנאדם פשוט וטוב שלא ידע או הבין יותר מדי במכוניות אבל בחור עם לב זהב.

הוא נכנס לסוכנות של אאודי אם אני לא טועה בשנת 85 עם מכנסיים קצרות,כפכפי אצבע סיגריה בפה ומבטא מרוקאי כבד [מה לעשות קשה להוציא מבטא כבד ממרוקאי לייט ].

הם הסתכלו עליו במבט אחד מעונבים וזרקו לו שהם "לא משרתים אנשים כמוהו",

בשיא העצבים עבר לסוכנות מעבר לכביש שבמקרה הייתה של אופל, הוציא חבילת שטרות מהכיס וקנה את הרכב הראשון שראה [אסקונה].

ככשאלתי אותו למה דווקא את הדגם הזה ? האם בגלל המנוע, העיצוב למה ?

אז הוא אמר לי שבסוכנות של אופל הם ישר הכינו לו קפה :shock:

מה לעשות תקופה נשכחת אבל יפה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
לא מסתדר לי ״אחיזת כביש מדהימה״ באודי הנעה קדמית.

ולמה לא יכולה להיות אחיזת כביש טובה ברכב עם הנעה קדמית?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אז גם מי שהתחיל עם אופל אסקונה יכול להיות מלא תקווה שיום אחד יתמזל מזלו ויסע על יצירות כמו ריינג' רובר ספורט או אאודי A6 קואטרו.

מה שלא ברור לי זה איך עוברים מריינג' ספורט ומ-A6 :shock: לסוזוקי סוויפט :oops:

פורסם

נכון לעכשיו עדין ברשותי (במקביל):

1. ה-206 שתימכר בקרוב. אני מזמן לא נהגתי עליה, ולמען האמת רוב הזמן אף אחד לא נוהג עליה.

2. ה-A6 שבשנה הקרובה תוחלף אף היא ברכב במחיר דומה, אולי היברידי. זה הרכב שאני איתו בשעות היום/עבודה.

3. האלטימה שמשמשת אותי רק בארה"ב והחליפה את הריינג' רובר.

4. הסוויפט, כרכב שני ל-A6. אני נוסע עליה לא מעט, מאוד אוהב את הרכב הזה ולוקח אותו גם כשה-A6 בחנייה.

פורסם
הוא כנראה לא יודע מה זה קליאו ספורט ו306gti :-)

אתה ממש אוהב להכליל?

בסה״כ אמרתי שהאחיזה של A6 הנעה קדמית רחוקה משמעותית מאחיזה של הקוואטרו(שאם כבר היא קולעת יותר לתיאור ״אחיזת כביש מדהימה״).

קליאו ספורט או gti6 אלו מכוניות אשר המעלה העיקרית שלהן היא התנהגות מדהימה,האחיזה אומנם גבוהה מאוד אך לא יוצאת דופן.

כל ההילה שנוצרה(ובצדק) סביב הקליאו היא בגלל ההתנהגות.

קליאו ספורט חדשה לא תהיה מהירה יותר מ-207gti או ds3r בכביש המפותל אבל היא תרגש יותר.

אני לא יודע מה זה קליאו ספורט מלבד העובדה שכמעט קניתי אחת(פעמיים!) נהגתי על אחת ונסעתי על 5,וגם פתחתי שרשור בנושא לפני שישה ימים.

אין לי דבר וחצי דבר נגד הנעה קדמית להיפך!

אני אעדיף בכל יום להיות במגאן/קליאו קאפ(ראש לשועלים) מאשר להיות במיאטה NC חלשה(זנב לאריות).

יום טוב.

turboy

• תוכן חדש...